Kirjoitukset avainsanalla endorfiini

Mönkijä kuskaa emäntää
Mönkijä kuskaa emäntää

Endorfiini

Nyt on pakko hehkuttaa endorfiinin ylivoimaa! 

Lauantaina painuin kotisalille testaamaan Kick-boxingia. Parin kanssa vuoron perään toisella nyrkkeilyhanskat toisella suojukset...mikähän niitten nimi oli...en muista...meno oli jokatapuksessa mahtavaa. Ensin hakattiin hymyssä suin suoria ja koukkuja, pikkuhiljaa irvistys naamalla ja apinanraivo irti. Sama myös potkujen kanssa. Syke oli tapissa ja polte kohillaan. Ohjaaja yllytti painamaan täysillä. Että mä nautin! Varsinkin tunnin jälkeisestä kokovartalo-tärinästä ja autuaasta, rennosta täyttymyksen tunteesta, minkä tiukka endorfiini-paukku sai aikaiseksi. Olin niin kaivannut sitä. Tänään sitten pihahommien jälkeen jatkoin uhoilua Combat - CXWorx - Balance-setillä. Vanha rakas sunnuntai-setti, joka oli ollut tauolla tanssikisan ajan. Rakastan sitä totaali-tyhjennys-fiilistä, mikä valtaa kehon ja mielen triplatunnin loppu-rentoutuksessa. Hymy tulee syvältä! Muistin tänään kerrankin laittaa sykemittarin ranteeseen. 2h 40min, 831kcal poltettuna, keskisyke 112, huippu 163. Hupsan...

Kyllä maistui kotona ruoka ja sauna. 

Taas huomaan, miten vaikeaa on kokea täydellistä rentoutta ilman kovaa fyysistä rääkkiä. Haastetta siis tällä tontilla todellakin piisaa...

Huomenna onkin erilaisen nautinnon vuoro. Aamupäivä treenejä oman huipun tanssi-ope Jani Rasimuksen kanssa. JEE! Ja sitten tanssikeikalle yhdessä. Vielä enemmän JEE!! Eikä minne tahansa... kutsu kävi Kansallisoopperan Teetansseihin. Eli jos huomenna maanantaina olette vailla ohjelmaa Helsingissä, tervetuloa Oopperalle klo 15! Siellä tanssittaa kansaa salonkiorkesteri ja me polkastaan jalalla koreasti siinä välillä :-)

Hyvää viikon aloitusta kaikille!

Roger and Out 

Kommentit (13)

2/13 | 

Maku rakelin blogista mennyt, keltainen neste noussut päähän. Kauanko häille vielä tästä hyvästä maksetaan. 

3/13 | 

Tuntuu, että Raxun elämä on auvoa, ihanuutta ja hehkutusta täynnään ja hienoahan se on :) Mietin vain, että onko painonhallintasi oikeasti sitä nykyään, sillä mitään vaikeutta ei sillä saralla taida enää ollakkaan? Oman painonhallinnankin kannalta kiinnostaisi nimenomaan ne vaikeudet, mieliteot, houkutusten vastustamiset, arjen ruokailutilanteiden järjestäminen kiireen keskellä yms. tilanteet ja millä keinoin niistä selvisit. Kuitenkin hyvinvointiblogihan tämä on ja omaankin hyvään oloon olisi hauskaa saada täältä kenties hyviä vinkkejä. Ollaan samaa ikäluokkaakin :) Kaikilla meillä ei ole mahdollisuutta/halua tietenkään olla koko päivää salilla tai osallistua tanssikisaan vaan itse pidän perheen kanssa aikaa monesti tärkeämpänä. Jumppaatko Raxu ikinä esim. kotona, että saisit olla perheesi parissa siten enemmän?

Tuntuu harmillisesti, että nykyään blogisi jää ulkokultaiseksi eikä oikein kosketa sillä lailla kuin ennen. Ja surukseni olen huomannut, ettet jaksa enää vastata lukijoidesi kysymyksiin :( 

Hyvää jatkoa kuitenkin ja tsemppiä eteenpäinkin painonhallinnassasi! Haluaisin seurata taivaltasi eteenpäinkin ja toivoisin ettet tee tästä blogista kiiltokuvamainosta vaan kertoisit myös niistä arjen pulmista painonhallinnassa ja etenkin selviytymiskeinoista! Ps. Myös ilonhetket ja onnistumiset painonhallinnassa olisi hauska jakaa, muttet kommentoinut mitenkään esim. valtavaa hoikistumista tanssikisassa. Eikö se tuntunut mahtavalta ja ihanalta ilonaiheelta? Olisi ollut ihanaa jakaa nekin onnentunteet kanssasi :) 

4/13 | 

Miksei täällä ole molempiin suuntiin (onko ikinä ollutkaan?) tämä blogin pito, eikö blogisti voisi vastata kommentteihin kun ei niitä sentään kymmeniä tule eikä se arkinen työntekokaan näytä joka hetkeä päivästä täyttävän.

 

Kaipailisin edelleen vihjeitä painonhallintaan NORMAALEIN keinoin, siis kun pitää käydä 40-55h vkossa työssä, ei siis tanssisalilla samoja tuntimääriä. Kuinka siihen parhaiten saisi esim. muutakin liikuntaa mahdutettua kuin hyöty, joka kyllä työmatkoilla 1,5,h/pv on hallinnassa mutta kun voimaharjoitteluakin haluaisin...nyt tuntuu että Raksun elämä poikkeaa suurimman osan meistä lukijoiden vastaavasta niin radikaalisti ettei yhtymäkohtia enää oikein mitenkään löydy.

5/13 | 

Hyvin te valittajat kuitenkin edelleen jaksatte seurata tätä blogia... luulisi olevan tärkeämpää tekemistäkin, eräänlaista masokismia kai tuokin...

6/13 | 

Juu mä ainakin haluaisin jatkaa tämän blogin seuraamista, kun siihen jäi koukkuun ja itsekin sain siitä tsemppiä omaan muutokseen:) Vaikka kritiikkiä tuossa annoinkin. Toivottavasti se tuli rakentavassa mielessä ja siten, että raxu voisit tuoda esille myös sitä puolta, miten selviät vaikeista hetkistä painonhallinnassa. Ei siis vain sellasta kiiltokuvaa ja hattaraa, vaikka sitäkin elämä onneksi välillä on.

Korostan vielä, että minä ainakin haluan kaikkea hyvää taipaleellesi!

8/13 | 

Mihin raxu meitä taviksia enää tarvitsee? Hän kirjoitti ja tanssi itsensä tähtiin. Odotellaan seuraavaa kirjaa....ja hallitaan painoa.

9/13 | 

[quote author="Vierailija" time="10.12.2013 klo 06:42"]

Hyvin te valittajat kuitenkin edelleen jaksatte seurata tätä blogia... luulisi olevan tärkeämpää tekemistäkin, eräänlaista masokismia kai tuokin...

Onkin emmekä valita vaan kritisoimme, kuten sinäkin....

10/13 | 

Hei, Minustakin olisi taas mukavaa jos Raakel vastailisi kysymyksiin mitä tulee, sillä tavalla lukijoiden mielnkiinto pysyy yllä ja arvostuskin, Hannan elämä on ihanaa blogi on esimerkki hyvästä kanssa käymisestä lukijoiden kanssa.

11/13 | 

Rakkaat blogini seuraajat!

Kiitos jokaiselle aktiivisesta kommentoinnista. Parin viimeisen kuukauden aikana en tosiaan ole kaikkiin viesteihin vastannut, osittain poikkeuksellisen kiireisen ajanjakson ja osittain viestien paljouden vuoksi. Pahoittelen sitä! Sen kohdalla kritiikki on varsin ymmärrettävää. Lupaan taas vastailla säännöllisesti! 

Mitä tulee sitten muutamaan arvioon arjesta vieraantumiseen, niin tämä syksyhän oli todella poikkeuksellinen. Tällaista tuskin enää osuu kohdalle. Olisi ollut oikeastaan todella vaikeaa kirjoittaa muusta kuin tanssista ja sen nostamista tuntemuksista. Ja kun kysytte ruokapuolesta sekä mieliteoista ja  niiden voittamisesta niin pakko tunnustaa, että tämän syksyn aikana en ole ehtinyt edes huomata ruokaa...paitsi nopeasti hotkaisten jotain treenitauolla ja illalla kotiin tultua. Ikinä ennen en ole moista kokenut. Siinäkin mielessä siis poikkeus-syksy. Tein jo elokuussa "diilin" perheen kanssa, että tämän syksyn he hoitavat kodin ja ruokapuolen. Tämä oli koko porukan mielestä enemmän kuin kohtuullista. Näin pystyin omistautumaa tanssille sekä toisen kirjan kirjoittamiselle. Muuten olisivat tunnit vuorokaudesta loppuneet. Samoin mamman voimat. Kisan jälkeen olen jakanut ajatuksia arkeen paluusta, treeneistä rakkaalla kotisalilla jne. Toki vietän myös aikaa perheen kanssa. Olen kotona, teemme kotiaskareita yhdessä, kokataan, katsotaan leffoja, ulkoillaan porukalla. Kotona jumppaaminen ei ole mun juttu. Ei vaan tapahdu. 

SItten pyyntö jakaa fiiliksiä tanssin vaikutuksesta kehoon - hoikistumisesta. en ole siitä oikein halunnut kirjoittaa, koska koin itse tanssimisen niin voimakkaasti. Toki on kiva, että uuma kaventui huomattavasti...varmastikin erityyppisen, pitkäkestoisen treenin ansiosta. Se oli itselleni yllätys. Mutta suurin yllätys oli kuitenkin tanssin nostattamat fiilikset kehossa. Tuntui, kuin olisi käynyt läpi syväterapian :-)

BLogini tarkoitus on alusta saakka ollut jakaa kanssanne tuntemuksia ja ajatuksia, jotka liittyvät hyvinvontiin, kehoon ja mieleen. Muut työkuviot eivät siis varsinaisesti tähän liity, siksi en niistä tässä foorumissa puhu. 

Lupaan postailla niin ruoka - kuin liikunta-kokemuksiani jatkossakin. Arjesta ja juhlasta. 

Kiitos kun saan jakaa taipaletta kanssanne!!

<3

Raxu

13/13 | 

Tää on niin mahtava blogi!

Sitten, kun aika  on sopiva niin toivottavasti voti vielä jakaa meidän kanssa nämä uudet kehosi muutokset! =)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Raakel Lignell, kulttuurin sekatyöläinen ja täysin hurahtanut elämäntaparemonttiini. Bloggaan kilojen karisemisesta, ravitsemuksesta, liikuntavimmastani ja kaikesta, mitä uusi elämäni on tuonut tullessaan.

 

Seuraa minua Bloglovinissa.

 

Katso Raakel Lignellin ja Patrik Borgin keskusteluvideot:

Onnen tavoittelu laihduttaa

Liian kiltti ei laihdu

Miksi tummaa suklaata voi syödä vain palan

Jumppahulluus pisti kehon koville

 

Kampanjasivut
Tilaa kirja Raxun rinnalla - kohti pysyvää painonhallintaa.

Teemat

Blogiarkisto

2013
2011
Joulukuu

Kategoriat