Kirjoitukset avainsanalla Raxun rinnalla

Raxun rinnalla-kirja, lukijan kuva
Raxun rinnalla-kirja, lukijan kuva

Jänskättää

Kello soi 5.45. Suihku, kahvi, banaani ja vähän raejuustoa. Apua, mitä laittais päälle. On kirjan julkkari-aamu. Ensin pressi, sitten iltapäivällä yleisö. Tuntuu melkein epätodelliselta. Onko kirja oikeasti valmis?

Vastaanotto tietenkin jännittää. Päällimmäisenä kuitenkin kiitollisuus  ihmisistä, huomista tyypeistä, joiden kanssa sain tämänkin matkn tehdä. Ja oppia taas valtavasti. Sekä tietenkin teille rakkaille lukijoille! Ilman teitä ei olisi tullut ensimmäistä eikä tätä uuttakaan kirjaa. KIITOS, KIITOS, KIITOS!

Itse saan nojautua turva-ihmisiin. Paikalla haastattelemassa mahtava Jenni Pääskysaari, kirjan rakas tekijäkaarti sekä tietty maailman rakkain perhe, ehkä myös muutama tärkeä ystävä.

Haluan jakaa tämän päivän ilon teidän jokaisen kanssa! 

Pitäkää peukkuja

Ja vielä teille, joilla mahdollista, Tervetuloa klo 17 Helsingin Sanomatalon Kumaan!

Kommentit (11)

1/11 | 

Hotkaisin kirjan eilen illalla ja tykkäsin kovasti! Erityisen kivaa siinä oli se, että se antoi tsemppiä myös painonpudotusvaiheeseen. Tai ainakin minä koin niin :)

Hienoa päivää sulle Raxu! 

Emma

2/11 | 

Luin myös kirjan eilen, oikein kiva opus!

Koska lähdette taas kierrokselle Suomeen, tavattiin viime kesäkuussa ja oli tosi hienoa kuulla sinua.

Tsemppiä päivään, Terhi :)

4/11 | 

Hienoa Raakel,

iloa ja onnea tähän päivään! Huomenna pääsen ostamaan uuden kirjasi, kiva kiva! Minäkin odotan ja toivon uutta Suomen kierrosta. Näillä live-kokemuksilla on muuten uskomattoman suuri merkitys; silloin kun kaipaa tsemppiä ja mukana on samanhenkistä porukkaa niin se kyllä motivoi jatkamaan.

Ja on ihan pakko jakaa teille muille oma ilonaiheeni; vein eilen kirpparille myyntiin vanhoja vaatteitani (koko 46 - 48) ja myyjä ihmetteli miten raaskin luopua näin kauniista vaatteista. Minä vain hymyilin leveästi ja sanoin ettei harmita ollenkaan kun voin tilalle ostaa numeroa 42 :).

Tsemppiterveiset kaikille,

M

5/11 | 

Hei!

 

KIrjoitinkin jo aiemmin, että tää sun touhu on ihan sairasta. Vihdoin sen tunnustit itsekin, että överiksi meni. MIksi pitää elää äärilaidasta äärilaitaan? Miksi ei onnistu kultainen keskitie? MIten elämä on hallinnassa? Ja onko pakko keikkua jatkuvasti julkisuudessa?

6/11 | 

Sinä vierailija nro 5/5, höpsö olet! Julkisuushan on Raxun työtä. Eikä ole hyvien tapojen mukaista haukkua toisia. Etkö huomaa, miten hyvin Raxulla menee, ja kuinka onnellinen ja onnekas hän onkaan? Tsemppiä Raxu, sulla pyyhkii hyvin! :)

7/11 | 

Itse olen sitä mieltä että juuri ne, joilla on "varaa" arvostella toisten övereitä ja äärilaidasta toiseen kulkemisia, on juuri niitä jotka ei tiedä ylipainoisena olemisen vaikeudesta mitään! Luullaan että esim. Raxu ihan vaan omaa tyhmyyttään tms. kulkee laidasta laitaan löytääkseen oman kultaisen keskitiensä. Minä tiedän, mitä tuntuu olla ylipainoinen ja miten vaikeaa on löytää se kultainen keskitie. Ja sitä on pitänyt etsiä ojista ja allikoistakin, vaikka se toisten (hoikkien) kanssaihmisten silmissä on voinutkin näyttää ylitseampuvalta ja "turhalta".

Innolla odotan että postilaatikkoon kolahtaa pian uusi Raxun kirja :)

Hyvä Raxu! Pidä lippu korkealla!

-m-

8/11 | 

Onnittelut kirjan valmistumisesta!

Mietin vain, kun mielestäni k

ansikuvassa näytät vielä kovasti kapoisemmalta kuin kuvissa yleensä (esim. täällä tai lehdissä), että miksi ihmeessä on lähdetty kuvankäsittelyyn? Merkillistä, ettet kelvannut kovasti hoikistuneena ja kauniina itsenäsi :(

9/11 | 

Moi Raxu ja kaikkea hyvää!

Toit julkisuuteen esille tuo vaihdevuosiasian. Hyvä. Muistan itse käyneeni keskustelua gynegologini kanssa vaihdevuosista ja tuolloin hän sanoi, että mielummin vähän jenkkakahvaa kuin kuiva rusina. Samalla hän sanoi, kun valittelin läskejäni, että rasvakudoksessa on turva vaihdevuosissa, mutta turvaa ei tarvitse olla liikaa :)

Sinä olet lapset saanut, kehosi on toiminut kuten odotetaan ja toivotaan sen toimivan ja nyt se reagoi painonpudotukseen kuten sen jo tiedetään reagoivan. Elä murehi. Olet saanut elämältä paljon, ukkos on ok ja lapset kohta aikuisia. Mitteepä myö niillä menkoilla ennää tehhään? Toivotaan, että nuorempi sukupolvi ei kulje samoja polkuja kuin me; kärsien läskeistä ja itseinhosta. Toivottavasti nuoret naiset tajuavat, että kun kilot pitää kurissa koko ikänsä, ei tarvitse vanhemmitten kärsiä läskeistä, kuureista, kivuista ja pahasta mielestä.

Minä taistelen koko ajan ja jos saisin kiloja lähtemään, olisin valmis antamaan tämän hiivatin tarkan kierron jo pois! Niin on menkat tarkat kuin vanahassa dieselissä, hyrrää vaan! Mutta kaikkea hyvää sinulle toivotan ja luettuasi nuo äärilaita-ilmaisut, jätä ne omaan arvoonsa. Sillä ihminen, joka ei ole kokenut sitä mitä sinä tai me monet muut lihavat naiset, eivät tiedä paskan vertaa siitä tunteesta, mikä on sisällämme. Ja jokainen kilo, joka lähtee on hatun ja lipun noston arvoinen! 

Iloa elämään!

t. Tarja vm.67

 

10/11 | 

MIelipide:

Kaikkea hyvää Raksulle jatkossakin mutta eniten ihmetyttää se seikka, että ylipainoisena ei juuri naista näkynyt eikä kuulunut. Nyt hoikkana joka paikassa esillä. Ihan kuin muita ihmisiä ei juuri olisi kuvattavana tai haastateltavana. Miksei tämä sama nainen kelvannut läskeineen ja ylipainoisena estradille tässä mittakaavassa. Sitä ihmettelen suuresti. Sama ihminenhän siellä on viulustin taitoineen ja ajatuksineen on. Ei yhteiskuntakelpoisena voi esitellä lihavaa ihmistä - sitten hoikkana kelpaa mihin vaan. Luulisi häntä itseäänkin loukkaavan, että vasta kun läskit lähtee niin otetaan suosiolla vastaan ja tosissaan hänenkin ajatukset.

11/11 | 

Moi taas!

10/10 kirjoittajalle: Olen aivan samaa mieltä kanssasi! Mutta toisaalta kukapa meistä lihavista 40-50v tädeistä haluiaisi paistatella lehtien etusivuilla tai olla hirveästi esillä! Minä en halua olla valokuvissa enkä esillä ja sitten kun vielä se tyyppi niissä kuvissa en ole minä vaan joku helevetin keski-ikäinen amerikan täti teltta päällä!  Karmea ilmestys.

Raxusta saa nyt nättejä kuvia ja niitä me voimme ihastella ja hän itsekin sietää ne. Vai mitä Raxu? Ei se hymy kilojen kanssa ole niin onnellinen tai tyytyväisyyttä sisältävä kuin sillon, kun tuntee olevansa ihan ok, jopa nätti tai hyvännäköinen.

Voi voi. Siihen on pitkä matka, että lihava voisi olla lehden kannessa muutoin kuin mainostamassa laihdutuslääkettä tai varoittavana esimerkkinä. Että lihavan päässä olisi muutakin ajatuksia kuin "munkki, makkara, kalja, jäätelö" Tai että lihava osaisi soittaa, kirjoittaa tai että sillä on järkee päässä, ei kai?

Mutta kaikkea hyvää kaikille kamppailijoille ja voimia taistelussa!

t. Tarja vm.67

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Polleana idolin kanssa. Paula Heinonen rocks <3
Polleana idolin kanssa. Paula Heinonen rocks <3

Tapasin Paula Heinosen ja sain aimoannoksen mielenkiintoista faktaa terveydestä

Kotiuduin juuri ensimmäisen Studio 55:n nauhoituksista. Vieraani oli enemmän kuin mieluinen. Funktionaalisen lääketieteen asiantuntija sekä hyvinvoinnin laajasti tunteva Paula Heinonen pulputti asiaa ja iloa niin vuolaasti, että sain itsekin energiaa roppakaupalla. Ja taas uutta mietittävää. Miten suoliston hyvinvointi on äärimmäisen tärkeä hyvinvoinnillemme. Ainakin yhtä tärkeä kuin aivot. Bakteerikannan muuttuessa haitalliseksi  ja limakalvon heiketessä alkaa koko elimistö oireilla. Sairauksia, uupumusta, päänsärkyä, hormonitasapainon häiriöitä, mieliala-ongelmia, vatsavaivoista puhumattakaan. Silti me vain jatkamme arkeamme totuttuun tyyliin. Mieluummin vetäisemme lääkettä naamaan kuin katsoisimme oikeasti, missä mennään. Miten voisin itse ruoka-ja liikuntatottumuksilla helpottaa oloa. Jokainen on yksilö ja näinollen jokaisen on myös löydettävä se itselle sopivin ruokavalio, liikunta ja tarvittaessa lääkitys. Siis otettava vastuu itsestä ja kuunneltava omaa kehoa. Ja tämän lisäksi lepoa tarpeeksi. Unta ja rentoa oloa.

Miten selkeää ja helppoa. Ja siksi kaikkein vaikeinta!

Kysyin Paulalta muutaman nyrkkisäännön. 

To do:

-Syö säännöllisesti kasviksia, neitsytöljyjä, pähkinöitä, kalaa, täysjyvää. Juo vettä.

-Liiku säännöllisesti, mutta maltilla.

-Lepää ja rauhoitu.

Not to do:

-teollisesti jalostettu ruoka ja juoma

-jatkuva valkean sokerin käyttö

-valkea jauho

-stressi on myrkkyä!

Teemasta voisi keskustella loputtomasti. Puoli tuntia oli vain pintaraapaisu. Mutta onneksi voi asiaan perehtyä myös lukemalla ja kuuntelemalla luentoja. Ohjelma tulee ulos MTV ma 27.1.klo 9.05.

Tulikin taas himo oppia omasta kehosta lisää. Ja varsinkin olla sille lempeämpi!

Ravitsemustieteilijä Patrik Borgin kanssa käydyt keskustelut avasivat tämän itsekuuntelun polun viime syksynä ja siitä syntyikin kirja "Raxun rinnalla-kohti pysyvää painonhallintaa", joka lähti tänään painoon. Julkkarit sitten maaliskuun alussa. Alla linkki aiheesta.

http://www.raxunremppa.fi/-/-/Raxun-rinnalla-Kohti-pysyvaa-painonhallintaa.html?ProductUUID=q.wK7A8gmVMAAAFCyxt_TX1k 

Ihanaa aurinkoista pakkaspäivää kaikille!

Kommentit (13)

1/13 | 

Olen ollut joskus Paulan luennolla. Iloinen on ja kivasti puhuu. On naurussa pitelemistä, saavat vatsalihakset samalla työtä. Ajatella, että jotkut naiset ovat häneen niin "lääpällään", että kiertävät ympäri Suomea Paulan perässä.

Erästä asiaan en ymmärrä. Miksi hän suosittelee täysjyvää, joka sisältää gluteenia, jonka on todettu aiheuttavan kaikenlaisia vaivoja kuten päänsärkyä, hormonitasapainon häiriöitä, mieliala-ongelmia, vatsavaivoista puhumattakaan?

3/13 | 

Muistetaan, että Heinonen on insinööri ei lääkäri, vaikka "lääkärin" ominaisuudessa Suomessa häärää ja ihmisiä "parantaa". Heinonen on kaunis ja karismaattinen sekä elinvoimainen keski-ikäinen nainen , jonka energiaa moni meistä kadehtinee...

4/13 | 

Voi ei.....eli siis Studio55:stäKIN odotettavissa satelliittia sinusta; kiinnostuksista ja kirjasta eli kaikkea mahdollista jo tuhanteen kertaan kuultua syömisistä, kiloista&överiliikunnasta?!? :(

5/13 | 

Nainen on naiselle susi, todistettu taas vanha sanonta. Mutta myös se, että kateuskin on ansaittua! Go, Raakel, go! Upeaa, telkkuohjelmaa innolla odottelen, kirjasta puhumattakaan.

6/13 | 

Itseään myyvä tuote...? Kenenkään teidän EI ole pakko tulla tälle sivulle, ostaa kirjaa, ostaa lehteä, avata televisiota, jos tuntuu noin pahalta. Olisiko vaikka parempi pistää tossut jalkaan ja painua ulos lenkille, jos noin paljon naaman väri alkaa vihertää...?

Terhi

7/13 | 

Tämä on ihana blogi! Lukemista haittaa vaan tämä kommenttien nykytaso, kauheaa luettavaa. Voisiko nämä kommentit julkaista vasta hyväksymisen jälkeen ja jättää julkaisematta nuo paskat jutut. Säilyisi mukavampi fiilis lukijalla!

8/13 | 

Samaa mieltä, tämä on ihastuttava blogi jota käyn säännöllisesti lukemassa. Harmi että elämäänsä kyllästyneet ovat löytäneet tiensä tänne. Ehdotan ilmanmuuta että kommentit pitäisi julkaista vasta kun ne on tarkistettu.

t. Ella

9/13 | 

Miksi ihmisiä ottaa noin paljon pattiin, jos ihminen hehkuttaa omaa hyvää oloaan?! TV-kanavan voi vaihtaa ja tännekään ei ole pakko tulla lukemaan Raxun blogia ja kirjaakaan ei ole pakko ostaa:)

 

Ehkä en itsekään nyt noin hehkuttaisi, mutta toisaalta Raxu on julkisuuden henkilö ja tietysti myy myös kirjaansa,  toisaalta Raxu varmaankin huomaa niin selkeän ERON entiseen elämäänsä, että voiko sitä ollakkaan hehkuttamatta?? Kun on ollut reilusti ylipainoimen vuosikausia, niin onhan se OLOTILA varmaankin mahtava, kun jaksaa vaikka mitä! Varmasti joku reilusti ylipainoinen saa Raxun kokemuksista tsemmpiä ja eikö ole hyvä asia, jos joku muukin tavallinen tallaaja saa tsempit elämäntapamuutokseen?

Itse olen ollut hoikka koko ikäni, joten en pidä  niin ihmeellisenä tälläistä hoikan ihmisen olotilaa, kun ei ole kokemusta suuresta ylipainosta!

Ja mitä liikuntakertohin tulee, harrastan itse liikuntaa noin 6 tuntia viikossa, siihen sisältyy koiran ulkoilutus, kaksi tuntia salia, pari juoksulenkkiä ja uimista...! Ja mulla on kaksi murrosikäistä lasta, joita kuskataan harrastuksiin. Onkohan mulla nyt yliannostus liikuntaan, kun olen  ihan normaali työssä käyvä äiti, kokkaan päivittäin kotiruokaa, siivoon... joo arki on välillä aika haipakkaa, mutta kyllä se liikunta ihmeesti antaa energiaa päivän organisointiin; paremmin työt tulee tehtyä sekä töissä että kotona, kun järjestää itselleen sen hikituokion :)

 

Annetaan Raxun toteuttaa ja elää unelmaansa, eikö? Se ei ole keneltäkään pois.

 

10/13 | 

Kiitos noista vastenmielisisten kommenttien poistosta, jatkakaa samaan malliin. Tämä on positiivinen blogi.

12/13 | 

Niin, lisää kaivataankin kommenttimahdollisuuksia pelkästään myötäilevin terveisin! Raakelissa mahtavinta on se että kuuntelee myös muita näkökantoja eikä raivona käy puolustautumaan vaan ymmärtää myös ärsyyntyneet mielipiteet, se jos mikä on kypsyyttä ja viisautta.  Ihmettelen miksi toiset lukijat ei tätä ymmärrä vaan nolosti lähtevät fanipuolustukseen?

 

Vaikka monessa asiassa olen eri mieltä, ja näkyvyyskin välillä rassaa kuin joka lehtistandillä tai telkun mainoksessa pyörii sama virne niin toisaalta ei voi kuin ihailla myönteistä elämänkatsomusta. ;)

 

Kuuntelen ravinto-ohjeita mielelläni, samoin liikunnan eri variaatiomahdollisuuksia, sankaruutta siitä että on itse syödyt kilot saanut pudotettua en niinkään. ;) Jatka silti yhtä positiivisesti. :)

13/13 | 

Olen ulkosuomalaisena seurannut tätä blogia jo jonkun aikaa. En ole voinut kuin ihmetellä joidenkin kommenttien tasoa. Voidaanko Suomessa jo niin pahoin, ettei voi enää lukea blogia ilman kateutta ja narinaa toisen onnesta ja omaisuudesta? Blogihan  on kyseisen henkilön nettipäiväkirja, jossa käsitellään usein hyvin henkilökohtaisia asioita. Päivän uutiset voi lukea muualta. Seuraan useita blogeja maailmalta ja niissä kommentit ovat hyvin kannustavia, jopa ihailevia. Ja niinhän täälläkin useimmat ovat. Ikävästi vain särähtävät nämä kateellisten kommentit korvaan. Jonkinlainen moderointi olisi varmasti hyväksi. Onnea matkaan Raakel, minulle blogisi on  mukava tuulahdus koti-Suomesta. 

Seuraa 

Olen Raakel Lignell, kulttuurin sekatyöläinen ja täysin hurahtanut elämäntaparemonttiini. Bloggaan kilojen karisemisesta, ravitsemuksesta, liikuntavimmastani ja kaikesta, mitä uusi elämäni on tuonut tullessaan.

 

Seuraa minua Bloglovinissa.

 

Katso Raakel Lignellin ja Patrik Borgin keskusteluvideot:

Onnen tavoittelu laihduttaa

Liian kiltti ei laihdu

Miksi tummaa suklaata voi syödä vain palan

Jumppahulluus pisti kehon koville

 

Kampanjasivut
Tilaa kirja Raxun rinnalla - kohti pysyvää painonhallintaa.

Teemat

Blogiarkisto

2013
2011
Joulukuu

Kategoriat