Kirjoitukset avainsanalla uuma

Fustra my friend
Fustra my friend

Tahtoo kans kapean uuman ja kivut vex!

Fustra oli vuoden 2012 liikuntatuote. Viime vuoden ajan se tuntui putkahtelevan esiin mediassa sekä ystävien ja tuttavien puheissa. Ryhti, kehon hallinta, liikkuvuuden lisäys sekä keskivartalon hallinta. Lisäksi hoikistumista, kipujen vähentymistä jne. Kuullosti lähes liian hyvältä ollakseen totta.

Ystäväni sekä bloggari-kollega Hanna Sumari hurahti lajiin vuosi sitten. Olen seurannut hänen kehonsa ja koko tyypin huimaa muutosta. Siis naisen, joka on aina liikkunut ja ollut hyvässä kunnossa sekä mitoissa. Että siitäkin voi vuodessa petrata noin huimasti...respect! Voitte Hannan Elämä on ihanaa - blogista lukea hänen kokemuksistaan tarkemmin! Zekatkaas hei frouvan uuma tosta kuvasta... Tahtoo kans!

Hanna houkutteli mukaansa Fustra-treeneihin. Hänen ohjaajansa Juho kertoi lajista, Hanna näytti mallia ja meikkis yritti perässä. Huhhuh. Kaikki liikkeet tutisuttivat jo parin sekunnin jälkeen. Hiki tuli pintaan heti vaikkei peilissä näyttänyt oikein tekevän mitään. Kokonaisvaltaista, korjaavaa treeniä siis. Pääasiassa kropan omalla painolla, apuna keppi. Mutta apua, miten vaativaa. Päätin ottaa haasteen vastaan. Aloitan treenaamisen ohjaajan kanssa. 2-3 kertaa viikossa. Mitä haen? Niska-hartia-vaivojen loppumista, kivottomuutta kävelyyn, liikeratojen laajenemista, migreenien helpotusta, vyötärön löytymistä ja ylipäänsä kehon hallinnan paranemista, jotta esim.tanssiminen olisi vaivattomampaa. Ja kyllä, maksaahan tämä lysti, mutta menisi ne rahat turhempaankin. Koen tällä hetkellä kaipaavani treeniä, joka hoitaa ja korjaa kehon vaivoja. Silti haluan myös tehoja. Olisiko tässä nyt se laji? Tähän muutes liittyy myös ruokavalio-suosituksia, mutta kerron niistä kun ehdin  perehtymään tarkemmin. Pakko myöntää, että olen aika into piukeana :-)

Nyt lähden kotisalille nauttimaan combatista sekä balancesta. Jes! Kaikesta vanhasta ja rakkaasta en nääs aio luopua. Säännöstelen vaan vähän maltillisemmin.

Liikkuvaa talvista viikkoa kaikille

Kommentit (11)

1/11 | 

Fustra kuulostaa kivalta ja kalliilta,

Ikävää, että "keski-iänkriisistä tulee keskivartalokriisi, joka näkyy vyöräröllä, jota ei tahdo enää etsimälläkään löytää”, kuten Maarit Tastula totesi taannoisessa Avec-Tastulassa. ”Kuolemako meitä pelottaa”...

 

 

2/11 | 

Raksu sulle. "Kel onni on (vaikka läskien kanssa taistelun), sen kätkeköön"!!!

Ps. Puolesta puhujat, älkää vaivautuko, en ole kateellinen (170/65), no ehkä jonkun mielestä olen läski!

3/11 | 

 

 

 

 

Katsoin Raakelin ekan ”studion” – kiva ohjelma, jossa elämäntaparemonttihaastattelija kohtasi funktionaalislääketieteenasiantuntijan, Paula Heinosen. Nappasin ohjelmasta hyvän sanan: tasapaino, joka yhdisti itseni haastattelijaan ja haastateltavaan. Mutta rohkenen kysyä, kuinka insinööri voi olla lääketieteen asiantuntija? Eikö ketään muuta tavista ihmetytä?

 

 

 

 

4/11 | 
Vierailija

Raksu sulle. "Kel onni on (vaikka läskien kanssa taistelun), sen kätkeköön"!!!

Ps. Puolesta puhujat, älkää vaivautuko, en ole kateellinen (170/65), no ehkä jonkun mielestä olen läski!

Miksi onni pitäisi kätkeä?

 

5/11 | 
Vierailija

Raksu sulle. "Kel onni on (vaikka läskien kanssa taistelun), sen kätkeköön"!!!

Ps. Puolesta puhujat, älkää vaivautuko, en ole kateellinen (170/65), no ehkä jonkun mielestä olen läski!

Vinkiksi: ei ole pakko lukea sellaisia blogeja, joista ei tykkää. Itse ainakin toivon tältä (ja muiltakin) blogilta nimenomaan hyvän fiiliksen ja inspiraation jakamista. En ymmärrä, miksi sinä ja monet muut käyttävät aikaansa ilkeämielisiin kommentteihin. En tiedä pahoittaako blogisti näistä mielensä, mutta minua lukijana harmittaa lukea näitä. Ja tietenkään en tarkoita, että kaikesta pitäisi olla samaa mieltä, mutta kommentoida voi rakentavastikin. Ehkä sinäkin voisit kertoa, mitä oikein odotat tältä blogilta. 

 

6/11 | 

Fustra on aivan mahtava ja neljän kerran jälkeen alan jo päivän kuluessa kiinnittämään huomiota asentooni, selän suorana pitämiseen ja ryhtiin. Todella tehokas ja terveellinen liikuntamuoto - mutta kallis. Itse päätin, että se on silti itsensä takaisin maksava urheilumuoto pikkukremppaiselle etupainoiselle ihmiselle, jota ei koskaan kuntosali ole kiinnostanut koska urheilutausta on kokonaan ulkona liikkumisesta. Tosin kun asennot oppii niin voi niitä jossain määrin kotonakin tehdä kun ei tarvita kuin keppi ja käsipainot. Hyvää on myös mahdollisuus keskustella Fustra trainerin kanssa ruokavaliosta ja omista tavoitteista.

7/11 | 

Työpaikkani fysioterapeutit (6) sanoivat, että joku vain keksi uuden nimen ja hyvän rahastuksen jo tutuiksi tulleille kuntoilumuodoille, esim.keppijumpalle, kuntosalille, joogalle, pilatekselle jne.jne. joten laittakaa vaan rahanne menemään...kaikki kuntoilu on tietenkin hyväksi mutta ei siitä tarvitse aina maksaa itseään kipeäksi!!!

8/11 | 

Tottahan tuo on ja en usko, että sitä kukaan kiistää. Teho perustuu nimittäin pitkälti siihen, että treeni tehdään yhdessä personal trainerin kanssa joka sparraa sekä treenin ja ruokavalion kanssa. Siksi se hinta per tunti on kova. En usko että personal trainer on missään "lajissa" edullinen.

9/11 | 

Jo yli vuoden fustraa takana, ja sitä ei todellakaan voi verrata tavalliseen keppijumppaan. Kaikessa tekemisessä on mukana vatsan pito ja lapatuki, siinä ei keppi vielä kovin paljoa liiku, vaikka hiki virtaa.  Treineri katsoo kehon linjaukset ja lihakset aktivoidaan niin, että se heikompi (yleensä kehon takaosan) lihas tekee töitä. Saman liikkeen voi tehdä monella eri tavalla (oikein tai väärin) vaikka näyttää maallikolle ulkopäin ihan samalta.

10/11 | 

Olitte tänään televisiossa ja olen nähnyt ennenkin uutisia Fustrasta ja innostuin jo silloin, mutta sittemmin koko juttu unohtui.

Nyt katsoin silmä tarkkana personal trainerin teille ohjaamia liikkeitä ja innostuin taas!  Harmi vaan ei taida meidän salilla vielä tätä mahdollisuutta olla. Onnistuisikohan ihan itsenäisesti.

 

Itse kärsin hartia kivuista ja migreenistä.

11/11 | 

Fustra -traineriksi haetaan työpaikkailmoituksissa henkilöitä, joiden pätevyydeksi riittää hakemuksen mukaan "kilpaurheilutausta ja myyntikokemus". Työnantaja, esimerkiksi Forever-kuntosaliketjun kuntoklubi, koulututtaa tämän henkilön fustra-ohjaajaksi 10 päivän koulutuksella. Tällä pätevyydellä nämä fustra-ohjaajat opastavat sitten selkä- ja niskavaivaisia asiakkaita!!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Raakel Lignell, kulttuurin sekatyöläinen ja täysin hurahtanut elämäntaparemonttiini. Bloggaan kilojen karisemisesta, ravitsemuksesta, liikuntavimmastani ja kaikesta, mitä uusi elämäni on tuonut tullessaan.

 

Seuraa minua Bloglovinissa.

 

Katso Raakel Lignellin ja Patrik Borgin keskusteluvideot:

Onnen tavoittelu laihduttaa

Liian kiltti ei laihdu

Miksi tummaa suklaata voi syödä vain palan

Jumppahulluus pisti kehon koville

 

Kampanjasivut
Tilaa kirja Raxun rinnalla - kohti pysyvää painonhallintaa.

Teemat

Blogiarkisto

2013
2011
Joulukuu

Kategoriat