Kirjoitukset avainsanalla saunajooga

Kauniita unia
Kauniita unia

Oikein täytyy kuullostella, että eikö oikeasti kolota mistään

Kevään mittaan olin kehittänyt kehoon jos jonninmoiset jumit. Normi lonkka-säryn lisäksi oli myös koko rangan seutu särkyinen ja jähmeä. Treenasi tai oli treenaamatta. Tällä viikolla sain viimein aikaiseksi tehdä asialle jotain. Varasin ajan luotto-kiropraktikolle. Edellisestä käynnistä olikin jo aivan liian monta kuukautta. Mikä siinä on, ettei muista huoltaa itseään ennenkuin on niin kipeä, ettei meinaa pystyä olemaan. 

Eilinen alkoi muutenkin mainiosti. Treenasin uuden Fustra-ohjaaja Elisan kanssa ekaa kertaa. Myönnän, että vähän jännitti. Mutta turhaan hermoilin. Yhteys löytyi samantein. Ja tuore silmäpari taas huomasi kehosta uusia juttuja. Alkuun kävimme läpi vähän tilannetta ja tavoitteita. Sekin teki hyvää. Kirkasti taas missiota, mitä olen tekemässä: kropan - varsinkin lonkan kivut minimiin, liikkuvuutta ja hallintaa lisää, voimaa keskivartaloon. Asennon tasapainottamista. Eli siis toimintakyvyn parantamista. Jotta saisin helpotusta niin arkeen kuin muihin treeneihin. Oma lähtökohtani ei ole sinänsä kropan muokkaus tai senttien vahtiminen. Toki positiivinen muutos on tervetullutta. Yksi konkreettinen toive kyllä löytyy: vatsalihaksiin tuntuma navan ympärillä. Muutoin saan mielestäni tuntuman niin syviin kuin pinnallisiinkin lihaksiin, mutta navanseutu on dead spot. Sitä kohti siis :-)

Fustrasta suuntasin kuvaamaan inserttiä Saunajoogasta. Mikä autuas laji! Käsittämättömän tehokkaasti aukesi 50-asteisessa saunassa lapojen tiukkuudet, samoin kiukutteleva lonkka antoi periksi muutaman sentin. Tätä aion aikuisten oikeesti harrastaa mökillä, missä on aikaa ja rauhaa. Tässä kiuaskinkut ihanan treenin jälkeen. Tomaatti Gurujen seurassa. Saunajoogan luoja Tiina Vainio sekä saunajooga-ohjaaja Pekka Nikumatti. KIITOS! Ehkä osuvampi nimi olisi Nukkumatti...niin raukea olo tästä tuli.

Sopivan relana ajelin kiropraktikon kynsiin. Pampam ja nixnax. Useasta kohdasta ja suunnasta. Mikä helpotus! Taas pystyy hengittämään ilman piikkiä lapojen välissä. Ja autoa ajaessa on kuin huuhkaja...pää kääntyy melkein akselinsa ympäri...no ei nyt ihan...

Tästä kaikesta siunaantui syvä yöuni. 9 tuntia. Luksusta! Ja tähän aamuun osui kuin kirsikka kakun päälle kuukausittainen fyssarin hoito. Taitavan Genen jäljiltä siis myös lonkka ja koko lantionseutu rela ja kivuton. Hetken. Ja nilkatkin pyörivät taas. 

Tänään olenkin oikein kuullostellut oloa. Ei kipua, ei kolotusta. Tällaistako oli lapsena? Kipu vie huomaamatta energiaa valtavasti. Päätinkin hyvästellä yhden "tuskailu-rypyn" kulmakarvojn seudulta. Mitäs tässä turhia kurtistelemaan. 

Ja taas kerran lupaan itselleni harrastaa kehonhuoltoa enemmän!

Tässä alla linkissä muutes teemasta keskustelu oman fyssari-guruni kanssa: mielenkiintoista faktaa mm.venyttelystä!

Kehonhuoltoa

Levollista perjantai-iltaa kaikille! 

Kommentit (7)

1/7 | 

Kuulostaa upealta Raakel! Mut on myös puoliväkisin viety saunajoogatunnille ja täytyy sanoa,että hurjasta ennakkoepäröinnistä huolimatta se oli loistava kokemus. Taivaallinen pehmeä, löllerö ja venynyt olotila ja pitkät ja rauhalliset unet. Tällä viikolla jäi väliin ja tunnen ,kuinka lihasjännityksiä on enemmän. Fustra olis varmasti myös mahtavaa,mutta sit kun rikastun ja lakkaan köyhtymästä, aloitan sen heti ;)

Nauti!

t.susu

2/7 | 

Kyllä kuullostaa ihanalta kaikki fustrat, fyssarit, joogat yms. ja vielä samalle päivälle. Hitsi kun kerkiäsi puoliinkaan mukaan, mihin Raxu kerkiää. Mut jonkun on tehtävä ihan oikiaa duuniakin 7-4, että saa osteltua edes ne rahkat, pähkinät ja banaanit. Mutta kiva Raxu kun kerrot, niin pysyy sellanen pikku kademieli ja käsitys mihin kaikkeen yhden päivän aikana voi venyä.

Tää oli nyt vaan tällanen viikon hommista väsyneen keski-ikäisen naisen kateellinen kirjotus, oikiasti tykkään lukia sun palstaa :).

3/7 | 

Kauheeta, kun pitää maksaa niin paljon kaikista treeneistä ja treenata ittensä pikeeksi.

Olisko mitään lempeämpää keinoa olemassa?

T. Taru

5/7 | 

 

Siis mitä ihmettä?!? Mitä epäasiallista missään yo. kommenteissa oli?? Pilke silmäkulmassa kirjoitettuja, olisko huumori kätevä väline siellä toimituksessakin... :/

 

 

Toimitus

 

 

Haluamme taas muistuttaa, että keskustelun tulee olla asiallista eikä ketään saa loukata tahallisesti. Keskustelualueen säännöissä neuvotaan mm. olemaan menemättä henkilökohtaisuuksiin ja muistamaan hyvä maku. Säännöt on luettavissa täältä:

http://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/uutta/keskustelualueen_saannot

 

Rakentavin blogiterveisin

Toimitus

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Saunajooga-guru Tiina Vainion opissa
Saunajooga-guru Tiina Vainion opissa

Happy!

On tämä kehon löytäminen monisäikeinen juttu! Kipu on itseasiassa paras opettaja. Kun sattuu, on pakko alkaa etsiä keinoja kivusta ulos. Oikeanlaista liikettä, kieltämättä välillä myös vähän kivuliastakin liikettä, mutta erilaista kipua kuin sitä pahaa, viiltävää, joka pysäyttää liikkeen sekunnin murto-osaan. Itselläni heikoin lenkki on oikea lonkka, jonka kanssa kilvoittelen siirtääkseni keinonivel-leikkausta. Olen etsinyt ja löytänyt helpotusta. Osteopatiaa, jäsenkorjausta, kiropraktiaa, fyssarin säännöllistä käsittelyä ja hierontaa. Mutta suurin ja varmaankin pysyvin apu löytyy oikeanlaisesta liikkeestä. Fustra-treeneissä valmentaja vahtaa vieressä silmä kovana, että asennot ovat oikeat, että keskivartalon tuki oikeasti pysyy. Usein luulen sen olevan hallussa, kunnes sormi ilmestyy vyötäisten seudulle ja kuuluu kehoitus rutistaa kylkiä enemmän kohti selkärankaa. Hupsan, aukihan kyljet olivatkin...napa edessä kuin 2-vuotiaalla. Lonkka on pikkuhiljaa antanut periksi, vaikka edelleen yhden jalan kyykky saa tutinan ja hien pintaan välittömästi. Kun sen tekee tarkasti oikeassa kulmassa, lantio suorassa. Vaika se kuinka kampeaisi luonnostaan vähän sinulle. Paras palkinto ttunnin huhkinnasta on kivuton askel. Ja ihme ja kumma, on juoksukin kivutonta, kun keskityn hyvään ryhtiin ja vatsan kannatteluun. Jotenkin laantioon löytyy milli lisää tilaa ja liike ei satu. Heti, jos lysähdän, alkaa vihlonta. Bodybalance, pilates ja jooga-tunnit ovat myös pitkstä aikaa alkaneet maistumaan. Ja keho suostuu antamaan periksi. Asennot syvenevät ja harjoittelun teho kasvaa. Tanssiessa ei lantio pistä jatkuvasti vastaan yhtä paljon ja aukikiertoakin löytyy jo ehkä milli lisää. Tämä uusi letkeämpi vaihe alkoi itse asiassa muutama viikkositten, kun kävin testaamasa Saunajoogaa. Menin ehkä aavistuksen epäilevänä...että mitähän uutta tämä nyt sitten mahtaisi olla...mutta 50 asteisessa saunassa, puolessa tunnissa, aukesi kuukausia vaivannut ylärangan jumi, kyljet venyivät monta senttiä ja lonkassa tapahtui jotain. Se antoi periksi ja pääsin asentoon, johon en ole päässyt vuosikausiin. Sen jälkeen alkoivat tehot Fustra-treeneissäkin paranemaan. Ikinä ei pitäisi olla kokeilematta uusia juttuja! Voi löytää uskomatonta helpotusta oloonsa. Nyt teen kotisaunassa käydessäni muutamaa avaavaa liikettä olkapäille ja lonkille. Ja kärsin juosta ja tanssia. Olen enemmän kuin onnessani!

Auvoisena puolen tunnin lämpimän treeni-passin jälkeen. Vierellä ohjaaja Pekka Nikumatti. Kiitos!

Viikko alkoi melkoisella jymy-yllärillä. Sain kunnian tulla valituksi Vuoden Eevaksi 2014. Kiitän ja kumarran! Kannan tätä sydämessäni ja lähetän hymyn jokaiselle äänestäneelle!

Kovassa seurassa! Perintöprinsessat Armi Toivanen & Anne Berner. RESPECT!

Viikko on myös tanssia täynnä, mutta siitä lisää sitten toisena päivänä :-)

Nyt isken lenkkarit jalkaan ja painun juosten Fustra-treeneihin. Happy

Kommentit (21)

1/21 | 

Paljon Onnea Eeva-tittelin johdosta :) !

Kiva kuulla että särky lonkassa saa helpotusta oikeista asennoista.

2/21 | 

Eipä oisi titteli oikeampaan osoitteeseen voinut mennä!!

Esimerkki -Eeva meille muille, niin positiivisuudessa, sitkeydessä, elämänvimmassa ja ilossa.

Kiitos kun jaat sitä meille muille, huolimatta noista "ilkiö-siskoista" jotka koittaa kateuksissaan lytätä positiivisuuden voimaa. 

Onnea ja kevään valoa!

3/21 | 

Wanna be ihmiset poseraavat, siinä varsinainen itseään täynnä oleva kolmikko. Saunassa...niimpä niin.

4/21 | 

'Moni haluaa olla jotain' - Wnb. Tavikselle wnb vaan on helpompaa, kun media ei koko ajan vaadi ja tyrkytä jotain. Ollaan vaan onnellisia ja tyytyväisiä omia itsejämme, ja se se vasta on työlästä ja haasteellista; vaatii pitkän opintien.

6/21 | 

Raakel on erittäin taitavasti osannut hyödyntää ja tavallaan tuotteistaa laihdutusprojektinsa. Vähemmänkin markkinointia lukenut ymmärtää, että mitä enemmän esillä joka paikassa, sen paremmin kirja, luennot what ever myy. Kun rauta on kuumaa, pitää takoa. Väistämättäkin se ajan myötä haalenee.

- Maiju

7/21 | 

Maiju, taisit oivaltaa paljon...

Näin tämä maailma näyttäisi kulkevan.
Monet kulkevat median kanssa käsikykkää, varsínkin, jos omaa suhteita. 
Minä luulen ja epäilen, että Raakel on pian oman 'huippuvuorensa huipulla' ; jaksamisella on nimitäin yleensä aina rajansa. Ja vuoren huipulta ei ole muuta tapaa kuin  -  pakkolasku alas, josta elämä pitää huolta....

 

8/21 | 

Raakel on vaan niin ihana , sinnikäs, upea, sexy. Vau !

Ja julkisuuden henkilö , Hänen kuuluukin olla esillä . 

Olen aina ihaillut upeaa Raakelia .  Virkistävä pakkaus !

9/21 | 

Hei,

Onko toisen menestys meiltä muilta pois?? 

Kauneus on katsojan silmissä. Eiköhän jokaisella ole oma sisäinen kauneus mikä välittyy myös muille, kun on itsensä kanssa sinut rypyistä tai kiloista huolimatta. Siitähän tässä on kyse. 

Toisen positiivisuus ja onnistuminen tuntuu olevan vaikeita hyväksyä muille, tässä meillä on paljon opittavaa.

Kannustakaamme toisiamme ja iloitkaamme omista ja toisten onnistumisista! 

-Minna-

10/21 | 

Raakel hyvä,

uusimman kirjasi kannessa poseeraava nainen näyttää kymmenisen kiloa hoikemmalta kuin oikeasti vielä tässä vaiheessa on. En käsitä, miksi kaiken tekemäsi työn ja upean onnistumisen jälkeen on kuitenkin haluttu antaa vieläkin "silotellumpi" kuva.

Kiva jos kertoisit, miten itse hyväksyit/koet sen :)

 

t. Satu

11/21 | 

Raakel, sulla on aivan huippuaurinkoinen hymy.

Mutta olisi kiva (inhimillisempää, todellisempaa, vähemmän ärsyttävää) nähdä näissä poseerauskuvissa ja kaikissa kansikuvissa (joita alkaa olla tosi paljon) muitakin ilmeitä. Etenkin tällaisiin kipujuttuihin sopisi uskottavammin jokin muukin kuva.

Sulla on myös kaunis profiili, vakava mietiskelijä istuu siihen hyvin.

Helpotusta kipuihin sinulle ja kaikille, jotka niistä kärsivät!
tv.  Minna

13/21 | 

On rakentavaa olla erimieltä, mutta henkilökohtaisuuksiin meneminen on ala-arvoista ja huonotapaista.Jokainen on kaunis tavallaan ja viisas ihminen pystyy olemaan asiallinen.

14/21 | 

Hei,

tämä kipu onkin mielenkiintoinen asia. Olen aikaisemmin ollut laiska liikkumaan, kun ei minua muka ole siihen luotu.Hohhoijaa, tällä väitteellä välttelin liikuntaa aina kun mahdollista. Ja kun olin löysä sohvaperuna, niin ei sitä kipuakaan juuri ollut. Tai oli kyllä; toki oli jäykät jäsenet ja niskaa kolotti jne - ainahan minä vaivojani valitin. Mutta kun vertaan näitä liikkumattoman menneisyyteni kipuja tähän nykyiseen eli aktiivisesti liikuntaa harrastavan ihmisen kipuihin, niin ihan turhasta ennen valitin. Nyt kun olen "löytänyt" kehoni uudelleen, olen myös tutustunut kipuihin eri puolella kroppaa. Ja juuri nämä kivut (joista Raksukin kirjoittaa) ajavat ihmisen etsimään oikeasti helpotusta elämään. Oikeat liikeradat ja hierojan apu, kunnon lihashuolto ja lepo - niitä olen yrittänyt noudattaa. Välillä auttaa, välillä ei. Joskus kipu on välivaihe parempaan oloon; tuntui aika kivalta kuulla hierojalta tänään, että pohjelihas se vain on niin vahvistunut ettei meinaa mahtua omalle paikalleen ja siksi kolottaa.

Ilon kautta siis eteen päin, tsemppiä kaikille kivun ja liikunnan ilon kanssa tasapainoileville!

Terveisin M,

enää 10 kiloa jäljellä

15/21 | 

Liikunta ja venyttely auttavat varmasti kipuhin, mutta ruokavaliolla on oman kokemukseni mukaan suurempi vaikutus. Viljat ja niiden gluteeni on monen kivun esim. nivelvaivojen taustalla, sillä gluteeni aiheuttaa kehon sisäisiä tulehduksia, jotka tulevat kipuna ulos. Kannattaa kokeilla olla ilman viljoja muutaman viikon, keho kertoo pian tulokset.

16/21 | 

Jos edellinen viesti oli minulle, niin huti meni; en käytä viljoja juuri ollenkaan.

 

terveisin M

17/21 | 

 Näin jossakin mainoksen uudesta kirjasta ja tietenkin siihen on laitettu "hoikka"versio vuosien laihduttajasta jotta kirja menee kaupaksi! Olin lauantaina veljeni luona vierailulla, ja menimme kauppakeskukseen ostoksille, siellä oli muotinäytös alkamassa ja jäimme sitä katsomaan, ja siinähän se Raakkeli oli ihan livenä nenämme edessä, ja ei todellakaan vastannut kirjan naista, ja kivuista ei ollut tietoakaan kun hymy oli mitä mairein!!! Ja ei se tanssikaan oikein sutjakasti mennyt, ehkäpä syynä oli se esiintymismatto tai väsymys kenties??

 

 

18/21 | 

No harvoin ne kirjojen ja palstojen kuvat vastaavat sitä oikeaa ihmistä...valot, photoshopit, ja muut keinot millä saadaan aina hienommat kuvat, Kun miettii passikuvaakin niin onhan se yleensä epäonnistunut otos... :)))

Mutta hymy on kyllä sitten henkilöillä joilla se on aurinkoinen niin aurinkoinen kuvien ulkopuolellakin....

21/21 | 

http://ohjelmat.yle.fi/akuutti/eroon_vehnasta

 

Kokemuksia?

 

”Vehnäkierteen aiheuttamat terveysongelmat tuntuvat, mutta myös näkyvät. On, pömpöttävä vehnävatsa, hytisevä selluliittipylly, pullareidet, kaksoisleuka ja miehillä suurentuneet rinnat. Ihminen alkaa siis pikkuhiljaa muistuttaa sitä mitä syökin eli jättikokoista taikinaa. Vehnä vaikuttaakin William Davisin mukaan huumeen tavoin; se on ruokahalua lisäävä stimulantti ja sitä on pakko saada lisää!”

 

” Voi olla, että täysjyvävilja on joillekin jopa haitallisempaa. Viljojen kuoressa on kasvia itseään suojaavia myrkkyjä, jotka voivat aiheuttaa esimerkiksi suolisto-oireita. Lisäksi vehnän kuoreen kertyy kadmiumia, joka on raskasmetallia ja haitaksi terveydelle, yleis- ja verisuonikirurgi Taija Somppi sanoo.”

 

Seuraa 

Olen Raakel Lignell, kulttuurin sekatyöläinen ja täysin hurahtanut elämäntaparemonttiini. Bloggaan kilojen karisemisesta, ravitsemuksesta, liikuntavimmastani ja kaikesta, mitä uusi elämäni on tuonut tullessaan.

 

Seuraa minua Bloglovinissa.

 

Katso Raakel Lignellin ja Patrik Borgin keskusteluvideot:

Onnen tavoittelu laihduttaa

Liian kiltti ei laihdu

Miksi tummaa suklaata voi syödä vain palan

Jumppahulluus pisti kehon koville

 

Kampanjasivut
Tilaa kirja Raxun rinnalla - kohti pysyvää painonhallintaa.

Teemat

Blogiarkisto

2013
2011
Joulukuu

Kategoriat