Kirjoitukset avainsanalla pizza

Levänneenä jakssa taas
Levänneenä jakssa taas

Taas alusta

Ihana loma vietettynä Napolissa! Kaupunki vei sydämen täysin. Mielikuvani sotkuisesta, suttuisesta, rauhattomasta mafia-pesäkkeestä ei olisi voinut olla enemmän väärä. Kaunista, siistiä - ainakin ne alueet, joissa liikuimme. Rentoja ihmisiä, sopivasti tyylikkäitä. Ihania kauppoja. Hintataso kohtuullinen.

Meri.

Aukiot ja torit.

 Rakas oma ihana tytär tyytyväisenä omaan oloonsa kaupungissa. Oli muutes Edithin eka kerta yksin meidän vanhempien kanssa ilman kaksossiskoa. Siinäkin milessä jännä reissu.

 

Säät hellivät meitä, aurinko porotti ja kirsikkapuut kukkivat. Nukuttiin pitkiä yöunia ja käveltiin päivät. Juoksemaan en suureksi pettymyksekseni kyennyt. Lenkkarit jäivät matkalaukkuun. Sen verran oli sitkeä räkätauti ja tunsin kehon väsyneeksi. Otin siis rennosti ja lepäsin. Ja tällä reissulla söin myös pastaa ja pizzan. Ihme ja kumma, vatsa ei reagoinut millään tavalla. Vaikka kotinurkilla valkeasta jauhosta turpoaa vatsa välittömästi. 

Kauaa ei tarvinnut lomafiiliksiä potea. Heti alkoi arkinen aherrus. Ensimmäisenä oli vuorossa haaste: Kalle Palander haastoi leuanvetoon. En ole koskaan saanut ainuttakaan vetoa. Nyt olisi tarkoitus saada yksi ennen juhannusta... Kalle sai nyt 4, juhannuksena kuulemma vetää 10. Kuinka moni löhtee tähän mukaan? Laittakaapa omia leauanveto-kuvia tulemaan!!

Sitkeän flunssan vuoksi oli siis kahden viikon treenitauko. Kun menin ekalle Fustra-tunnille tuon jälkeen, meinasi kuolo kolkata. Ihan kuin ei ikinä olisi mitään tehnyt. Tutisevana ja itkua niellen hoipertelin kotiin. Tämän aamuinen treeni sujui jo pykälää paremmin. Rankalta toki tuntui edelleen, mutta saahan se treeni tuntuakin. Juoksemista kokeilen huomenna ekaa kertaa tauon jälkeen. Vähän hirvittää, miten hapenottokyky on ottanut siipeensä. Noh, pikkuhiljaa täältä taas noustaan. Mutta kyllä on ärsyttävää, miten nopeasti terä tylsyy...silti uskon, että luovat tauot tekevät pelkästään hyvää. Turhat maneerit karsiutuvat ja levännyt keho omaksuu taas paremmin uutta. Ja sitähän tämä elämä on. Uudelleen aloittamista. Alusta tai jostain väliltä. Italialinen sanoo Da Capo. 

Kommentit (8)

1/8 | 

Aikuinen nainen, lopeta hyvä ihminen noi stailatut ja meikatut kuvat itsestäsi ja kaikenmaailman pinnalliset kuvat palanderin kanssa. Olet naurettava. Tunnista itsesi ja aitoutesi. Italian kuvat ja teksti oli ihania. Loppu olikin taas ääripäästä toiseen. Olet pian viittäkymppiä lähestyvä ihminen, anna luonnon ja elämän hoitaa ja ei sinun tarvi poseerata noiden jumppatrikoittesi ja meikkisi kanssa kuin seiskapäivää lehteen konsanaan. Siitä mistä blogisi alkoi on ollut valitettavaa nähdä mihin suuntaan olet mennyt. Luonnollisuus, aitous ja rehellinen elämä.  - Camilla

Raxu
Liittynyt21.5.2013
2/8 | 

Camilla,

Mikäli kuvittelet, että meikkaan blogin kuvia varten, niin oikaisen käsityksesi. Kuvat ovat aina aidoista työtilanteista. Ehkä tiedät, että esiintymisiin - niin televisio-ohjelmiin kuin muillekin keikoille meikataan. Se ei mitenkään ole este aitoudelle, ajatuksen juoksulle tai askeleen nopeudelle. Mitä stailaukseen tulee, niin blogissani näkyvissä kuvissa olen aina omissa vaatteissani. Joku poikkeus ehkä voi joskus olla. Ja mikä vika stailaajan kädenjäljessä mielestäsi olisi jos sitä joku käyttäisi?

Blogini sisältö on tarkoitus olla sitä, mitä kullonkin käyn läpi ja koen. SIksi on tarkoituskin, että se muuttuu elämäntilanteiden mukaan. Työtilanteeni on nyt varsin toinen kuin blogia aloittaessani. Kummallista olisi, jos se ei täällä heijastuisi. Olen onnellinen ja kiitollinen, mitä kaikkea olen saanut tehdä ja kokea. Siitä jaan ajatuksia täällä. En toki kaikesta. Palasia sieltä täältä, jotka liittyvät omaan hyvinvoinnin ylläpitooni - kuntoiluun, ravintoon ja välillä myös henkiseenkin puoleen. Ja mikäli pidät kuvaa Palanderin kanssa pinnallisena poseeraamisena, niin korjaan senkin. Olimme Kisahallilla treenaamassa leuanvetoa hänen personal trainerinsa kanssa. Teen Huomenta Suomelle viikoittain inserttejä, tämä oli yksi niistä. Eli aito, rehellinen, oikea työtilanne. Ja treenatessa ihmisillä on yleensä päällä jumppavaatteet. Ja televisiossa kaikilla on jonkinmoinen meikki, halusipa tai ei. Ihanaa sunnuntaita SInulle Camilla! Meikillä tai ilman.Lenkkareissa tai korkkareissa. Sohvalla tai lenkkipolulla. Kaikki käy, kunhan pysyy itseleen uskollisena!

T. Raxu

3/8 | 

Kiitos taas kivoista kirjoituksista ja lomatunnelmista! Pakko kommentoida tuota leuanvetojuttua: lapseni oli alakouluiässä kovasti ylipainoinen. Ostimme hänelle ovenpieliin kiinnitettävän leuanvetotangon ja siitä alkoi ihme: löimme vedon, että joulusta hiihtolomaan mennessä menisi viisi leukaa. Poika alkoi innokkaana harjoitella, vaikka alussa tosiaan sitä ensimmäistäkään ei saanut vedettyä. 

Joku ihme tapahtui, hän innostui treenaamisesta muutenkin ja alkoi kiinnittää huomiota syömiseen -  aivan vanhempien huomaamatta ja asiaan puuttumatta. Olin ihmeissäni ja onnellinen ja leukoja alkoi nousta. Tänä päivänä leukoja nousee 30-40 "päivän kunnosta" riippuen!

Haluan jakaa tämän jutun kannustavana esimerkkinä, koska selkeästi tuo joulupukin tuoma tanko oli käännekohta, joka sai pojan sisuuntumaan. Lapsen ylipaino on vaikea juttu etenkin murkkujen kohdalla, kuten monet meistä tietävät.

Pulla

4/8 | 

Näytät niin freesiltä noissa lomakuvissa, et ollenkaan flunssaiselta :) Sinusta lukemani perusteella on välittynyt kuva onnellisesta ja harmonisesta perheestä. Olet niin onnekas.

(Toi on muutes munkin suosikkipizza, vaikka Rosson versio varmasti kalpeneekin aidon napolilaisen rinnalla..)

 

 

Tsemppiä taas arkeen!

-Maisa-

5/8 | 

Moi,

parhaillaan itse hämmästelen oman, kohtuullisen hyvän kuntoni täydellistä katoamista muutaman tunnin kivuliaan sairaskohtauksen jäljltä. Ei puhettakaan edes kävelemisestä, vaaka-asento kutsuu vielä ainakin huomisen päivän. Ärsyttää, hämmästyttää ja vähän itkettääkin. Vaikka ymmärrän, että kyse on toki enemmän voimien loppumisesta - ei peruskunnon katoamisesta - niin en millään haluaisi hyväksyä tätä. Istuminenkin käy nyt voimille ja pumppu ottaa ylimääräisiä kierroksia, joten takaisin sohvan pohjalle. Huokaus.

Terveisin, M

6/8 | 

Moikka,

Kiva lukea ja seurata blogiasi, olet hyvä esimerkki meille keski-ikäsille naisille toki  muillekin, jatka samaan mallin :)

ps on muuten mehukkaannäköinen pizza kuvassa

 

7/8 | 

Raxulla ja meillä kaikilla on oikeus ja velvollisuus henkisyyteen fyysisyyden ohella. Se miten henkisyys itsekulla toteutuu vai toteutuuko lainkaan, on vain 'toteuttajan' tiedossa; koroilla tai meikeillä ei ole merkitystä...

Fyysisyyden voi välittää kuviensa avulla, henkisyyttä ei.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Pipinä
Pipinä

Voihan räkä!

Niin se lenssu sitten kuitenkin vei voiton. Pahuksen rähmä ja räkä! Pää tuntui päivä päivältä tukkoisemmalta ja hengästyin jo parista askeleesta. Ihan kuin olisi jossain kaivon kannen alla koko elo. Tänään lääkäri sitten dignosoi poskiontelo-tulehduksen sekä korvatulehduksen. Sanoi, että rouva päätti sitten sairastaa vauvojen taudit...

Jumpat on tämän viikon olleet aivojumppaa. Studio-hommat on vedetty doupattuna, muuten on sitten himmailtu. Kyllä tämä tästä. Vaikka puoli-maraton saattaa nyt vaarantua. Mutta ei sille sitten mitään mahda. Voihan sitä silti juosta ihan muuten vaan. Omaksi iloksi. 

Haluan kuitenkin kuntoon mahdollisimman pian. Makaan nyt punkan pohjalla  Bemer -patjalla. Laite, joka aktivoi mikroverenkiertoa ja näinollen nopeuttaa kehon paranemista ylipäänsä palautumista sekä nopeuttaa kuona-aineiden poistumista. Tässä muutes ainakin osa-"syyllinen" siihen, etten oikeastaan koskaan pode maitohappoja. Käynnistän laitteen aamuin ja illoin. 8 minuuttia kerrallaan. Nukkumaan käydessäni ja herätessäni. Kipeänä useamminkin. 

Uskon, että huomenna jo antibiootit ovat alkaneet vaikuttaa ja herään jo pykälää pirteämpänä. Syytä olisi, sillä edessä on pidennetty viikonloppu moikkaamaan  rakasta tytärtä, joka viettää Napolissa tämän kevät-kauden. Aion saada elämäni parasta pizzaa  ja kävellä jalat tärviölle. Ja lelliä tytärtä ja puolisoa. 

Ciao!

Kommentit (19)

2/19 | 

Hei,

Poskiontelotulehdukseen oiva apu nokkakannusta, siihen lämmintä vettä

ja merisuolaa ja huuhtelet sieraimet sillä. Hyvä ja luonnollinen keino

Tsemppiä ja nauti pikku kulho italialaista jätskiä :)

 

5/19 | 

Hei Raxu,

et voi tosissasi sinä järkevä savon immeinen uskoa johonkin "mikroverenkierron elvytykseen"....halloo?!

8/19 | 

Ihana seurata tätä Raxun blogia, kun itelle on käynyt vähän samalla tavalla.Ensin ihana laihtuminen, uusi ruokavalio, valtava elämän energia, kaikenlaista iloa ja ihanuutta, kunnes...

9/19 | 

Ihana seurata tätä Raxun blogia, kun itelle on käynyt vähän samalla tavalla.Ensin ihana laihtuminen, uusi ruokavalio, valtava elämän energia, kaikenlaista iloa ja ihanuutta, kunnes...

10/19 | 

Tsemppiä paranemiseen, toivottavasti lääkkeet pian auttavat! Itse olen tänä vuonna syönyt jo kolme antibioottikuuria poskiontelontulehduksiin. Kaikki mahdolliset muut konstit tuli kokeiltua (nenänhuuhtelut, suolahuone, luontaistuotteet, homeopaattiset tuotteet, reseptivapaat lääkkeet, hunajat, kuumat juomiset yms.), ettei lääkkeitä olisi tarvinnut syödä, mutta mikään ei auttanut. Nyt elättelen toivetta terveestä keväästä ja sitä toivotan myös muille!

11/19 | 

Hei Raxu.

Toivotan pikaista paranemista, mutta ihmettelen myös kuinka sinulla voi olla jatkuvasti flunssa?? Olen seuraillut blogiasi ja aika usein olet mielestäni kipeänä. Syötköhän tarpeeksi D-vitamiinia? Itse sairastelin myös aikoinani flunssaa usean kerran vuodessa ( mikä ei ole normaalia) mutta kun aloin syödä vahvaa D:tä niin en ole ollut kipeänä ollenkaan 4:n vuoteen.

12/19 | 

Minäkin vannon tuon D-vitamiinin nimeen omalla kohdallani, mutta kyse on kuitenkin ihmisestä kokonaisuutena. Minun nuori tyttäreni on myös usean vuoden syönyt D-vitamiinia ja muutoinkin terveellisesti, mutta silti hän on jatkuvasti flunssassa. Tälle talvikaudelle hän on sairastanut kolme pitkää flunssaa, joista yhdessä korvatulehduksessa tärykalvo repesi ja tulehdus talttui vasta toisella lääkekuurilla. Hänen kohdallaan pidän jatkuvaa stressitilaa osasyynä flunssien saamiseen. Tuohon stressiin on toki hänen kohdallaan yritetty vaikuttaa jo monin keinoin ja se onkin vaikea juttu.

13/19 | 

Mitäpä Raxu jos alkaisit taas laihduttaa ja syödä "terveellisesti",  niin eiköhän ne pöpöt katoa!!!

14/19 | 

Kiinnostaisi lukea enemmänkin kokemuksistasi bemer laitteesta. auttaako se mielestäsi päänsärkyyn tai migreeniin?  kohtausten hoidossa vaiko ehkäisyssä? millaisia muita vaikutuksia olet huomannut?  laitteesta on paljon mainontaa netissä mutta en löydä oikeita ihmisä joilla olisi siitä kokemusta pitemmältä ajalta. mainoksissa luvataan sen auttavan melkein kaikkeen mutta onkohan se totta?  ja myös että vastustuskyky paranee mutta kuinka on, olethan tälläkin hetkellä flunssassa? on vain niin vaikea uskoa sellaiseen jonka luvataan auttavan niin paljon. mutta kroonikkona olen valmis maksamaan jos vain avun löydän. kovasti kaipaisin oikeiden käyttäjien kokemuksia.

15/19 | 

Minä olisin myös kiinnostunut kuulemaan tuosta Bremer-patjasta kokemuksia?   Hinta?  Mistä kannattaa ostaa?

 

17/19 | 

Voisiko joku vastata: mitä alaspeukuttamista siinä on, jos toivottaa bloggaajalle paranemista ja hyvää matkaa?? 

On tämä merkillinen paikka.

19/19 | 

Minusta on niin ihanaa, kun tuo valkonen karvaturri vartio vierelläsi useassa kuvassa missä lepäilet. Parasta terapiaa ja hoitoa ikinä!

t. Tarja

Seuraa 

Olen Raakel Lignell, kulttuurin sekatyöläinen ja täysin hurahtanut elämäntaparemonttiini. Bloggaan kilojen karisemisesta, ravitsemuksesta, liikuntavimmastani ja kaikesta, mitä uusi elämäni on tuonut tullessaan.

 

Seuraa minua Bloglovinissa.

 

Katso Raakel Lignellin ja Patrik Borgin keskusteluvideot:

Onnen tavoittelu laihduttaa

Liian kiltti ei laihdu

Miksi tummaa suklaata voi syödä vain palan

Jumppahulluus pisti kehon koville

 

Kampanjasivut
Tilaa kirja Raxun rinnalla - kohti pysyvää painonhallintaa.

Teemat

Blogiarkisto

2013
2011
Joulukuu

Kategoriat