Kirjoitukset avainsanalla Unicef

Tanssitaan Unicefille - Viivi Pumpanen ja Jukka Haapalainen <3
Tanssitaan Unicefille - Viivi Pumpanen ja Jukka Haapalainen <3

Vielä kerran TTK-parketille

Huomenna sunnuntaina koittaa jänskättävä hetki. Unicef Tanssii Tähtien kanssa-lähetyksessä näytetään koskettavan Mosambikin matkan insertit.  Tässä pieni pätkä matkatunnelmista:

unicef-ttk/artikkeli/raakel-lignellin-matkakertomus-mosambikista/4535728 

Meikkiksellä on kunnia myös vielä kerran tanssia ttk-parketilla. Nyt on siis tämän mamman saatava kintut jollakin konstilla ojennukseen.

Tanssikorkkarit eivät edelleenkään tunnu luontevilta. Painopiste ja jalkaterän sisäsyrjän käskytys tuntuu taas ylivoimaiselta. Noh, käskytetään, käskytetään...tämäkin on tahdon asia... Mutta vaikka vähän hirvittääkin - tai aika paljon... niin toki olen euoikeutettu kun saan taas tanssia! Harjoitus-aika on tosin ollut lähes olematonta Janin kiireiden vuoksi. Niinpä kävin viime viikonloppuna Vierunmäellä Dance&Play-leirillä muistelemassa tanssin saloja. Huikea Sirpa Suutari-Jääskö piti tekniikka-tunteja ja pakkohan se oli myöntää...en osaa pätkääkään... palvovin katsein seurasin Sirpan liikettä. Miten joku voi tanssia niin täydellisesti...aah ja voih! Yritin copy-paste-toimintoa: katso, kopio ja siirrä itseesi. Kumma kun ei ihan toiminut...

Sirpan ja Jukan huikeaa tanssia näemme myös Unicef-lähetyksessä. Jee!

Tällä viikolla olen käynyt pelastautumassa Kia Lehmuskallion chacha-tunneilla uskaltautuakseni eilen oman Jani-open kanssa studion parketille. 

Huijui, vuoden tauon jälkeen tuntui hassulta tepastella kristallikruunujen alla. Saa nähdä iskeekö huomenna h-hetkessä sama vanha huippu-fiilis. Toivottavasti! Pitäkää peukkuja! On taas pistettävä kaikki ajatukset tekniikasta ja askelista herran haltuun ja heittäydyttävä musiikin ja tanssin vietäväksi. Syteen tai saveen!

Mikäli et jo ole Unicefin kuukausi-lahjoittaja, huomenna on oiva tilaisuus sellaiseksi ryhtyä. Autetaan maailman lapsia! MTV 30.11.klo 19.30 tanssii-tahtien-kanssa/unicef-ttk

Kommentit (5)

1/5 | 

Minusta TTK:n tanssiesitykset ovat jopa parempia kuin ammattitanssijoiden esitykset, jotka näyttävät niin konemaisilta.

TTK:ssa tähdet eläytyvät aidommin ja TUNTEVAT tunteen kun taas ammattitanssijat "ESITTÄVÄT tunteen"...

Toivottavasti Tanssii tähtien kanssa jatkuu vielä ensi syksynäkin.

Kiva oli seurata sinunkin tanssitaivalta viime vuonna!

-Irmelin-

2/5 | 

Olit upea Tk Unicefin jaksossa, koskettava ja aito. Lapset, rakkaus ja välittäminen. Ihanat Jukka, Sirpa, Viivi ja Sie. Arvostan sitä, että menitte paikan päälle ja koitte jotain mitä me emme täällä Suomessa koe. Asiat on täällä kuitenkin niin hyvin. 

3/5 | 

Voi Raakel, kaukana olit eilisessä ohjelmassa siitä, missä olit silloin kun olit joka lehdessä uuden ulkomuotosi kanssa. Olisi kannattanut jatkaa vhh linjalla, koska se sinulle sopi ja sitä aikoinaan kehuit. Itselleni nimittäin on käynyt samoin, vhh:sta takaisin normaaliin suositeltuun...vaan kuinka kävi, lähes kaikki takaisin. Nyt käsi sydämellä olen siirtymässä takaisin siihen hyvään....nöyränä. Enkä kuulu niihin mollaajiin ja niihin jotka eivä tsinua siedä. Sinähän olet minun idolini....mutta parjhaillekin voi käydä niin. Ei kukaan jaksa lopun elämäänsä jumppaa monta tuntia päivässä, viikossa. Jatketaan yhdessä tätä matkaa ja näytetään kaikille, että retkahduksesta voittoon :). Hyvää joulunodotusta. t. Lilli

4/5 | 

Mietin jo viimevuosina mikä ihmeen hinku ja halu sinulla oli patsastella jokaisen lehden ja julkisuuden palstoilla meikeissä, tälläytynyt, paljasta pintaa näyttäen jne. Eilisessä Tk:ssa olit aito ja aikuinen nainen, paljon uskottavampi ja inhimillisempi kuin se hahmo joka kirkui joka lehden kannessa laihtumista ylistäen ja siitä bisneksen tehneenä. Ei, ei, ei. Olet nyt kaunis, aikuinen nainen. Paljon enemmän sinua ja tavallista suomalaista naista kuin se mitä edustit vuosi sitten. Hyvää joulunodotusta, nautitaan siitä että saamme olla terveitä!

5/5 | 

Raksu, sun ei tarvi laihduttaa enään ja bisnes laihdutuksen jne. ympäriltä olkoon ohi. Toivon sydämestäni näin. Juontohomma esim studio 50 on kiva, hyviä aiheita sinulta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kylässä
Kylässä

Afrikan ihanat naiset

Palasin UNICEFin reissulta Mosambikista. Takana todella intensiivinen reilu viikko. Sielu vähän syrjällään. Kaikkea ei todellakaan pysty heti sulattamaan. Suuria haasteita, sairautta, köyhyyttä ja kärsimystä, mutta myös sydämen sulattavia ihmisiä. Lapsia ja aikuisia. Ja lapsi-aikusia, jotka ovat joutuneet ottamaan vastuun itsestään ja pikku sisaruksistaan vanhempien kuoltua tai häippäistyä maisemista. Kuvasimme haastatteluita auringon noususta auringon laskuun. Matskut näkyy loppu-syksystä. Kerron sitten tarkemmin milloin ja missä ja miksi. Tässä kuitenkin muutama tuokio kuvina. 

Kylässä paikallisen terveydenhoitajan luona. Mukana myös tulkki, kuvaaja Jari Kivelä sekä Baba Lybeck.

8 kk vanha Daimon-kulta, joka oli sairaalassa keuhkokuumeen vuoksi

Välillä keikutti kyyti enemmänkin, kun vierailimme pienissä kylissä, puskissa suoraan sanoen.

Mosambik on uskomattoman kaunis maa. Beachille emme valitettavasti kuitenkaan ehtineet. Mutta ehkä Luoja suo ja sinne voi joskus palata.

Afrikan vahvat naiset. Nuori äiti ja reippaat tytöt. Respect! Äitiyden ilot ja huolet ovat samat, olosuhteista riippumatta.

Kotiin lähtö. Matka kesti kevyet 31h...

Kiitos muutes kuvista Baba ja Jari!

Nyt nautin Suomen ihanasta suvesta. Ja elämästä ja mahdollisuuksista, joita se meille kaikille tarjoaa tällä pallonpuoliskolla. Vielä pari päivää mökillä. Sitten alkaa arki. Tuntuu sekin jo tervetulleelta! 

Kommentit (10)

1/10 | 

Somessa huhutaan, että sinulle on asennettu mahapanta, ja se selittää nopean ja valtaisan laihtumisesi. Lyhyt kysymys: Onko vai eikö? Olisi hyvä tietää totuus.

2/10 | 

Tätä todellakin epäillään, olisi hyvä katkaista huhuilta alkuunsa siivet, jos ei pidä paikkaansa. Jos taas on totta, asettaa se kirjasi erikoiseen valoon, ja moni lukija pettyy, jos laihtuminen ei tapahtunutkaan yksin kirjassasi kuvatuin menetelmin.

3/10 | 

Terve, Raakel os. Honkanen, Mikkelistä. Tiedän sinut jo ajalta kun olit Mikkelissä. Et perustanut edes koulussa liikunnasta, etkä ollut niitä kaupungin hoikimpia tyttöjä.

Olisitko rehellinen ja joko kumoat tai vahvistat nämä mahapanta huhut. Jos se sinulle tehtiin niin mieti tarkkaan kiellätkö sen, valheesta jää lähes aina kiinni, ja sen seuraukset julkisuudessa voi olla äärimmäisen rajut.

Mikäli olet nykyisen muotosi saanut perinteisellä laihduttamisella sekä liikunnalla, jälkimmäinen sinun kohdallasi tuntuu perin oudolta, niin onneksi olkoon, olet kevyemmässä kunnossa kuin nuorusvuosinasi.

5/10 | 

Kyllä on tällaisilta huhuilta todella helppo katkaisa siivet. En edes tiedä mikä ihmeen mahapanta. Minulle ei siis ole tehty minkäänlaisia operaatioita. Olen muuttanut elintapani, syön ravitsevaa, terveellistä ruokaa ja liikun mielelläni ja paljon. Ja liikunnan riemun tosiaan löysin vasta 4 vuotta sitten. Eli koskaan ei ole myöhäistä muuttaa tottumuksiaan ja tehdä itselle hyvää. Suosittelen!!

Ihanaa syksyn aloitusta kaikille! Kun on itsensä kanssa hyvä olla, ei tarvitse olla ilkeä muillekaan.

T. Raxu

6/10 | 

Kiitos vastauksesta. Ikävää, että tulkitsit suoran kysymyksen ilkeydeksi. Suoruus voittaa turhat huhupuheet. Hieno saavutus, ilman operaatioita.

7/10 | 

No onpa outoa puuttua johonkin nuoruuden painoon. Minä kyllä muistan eri Raakelin Mikkelin helluntaiseurakunnasta. Hän oli ihan normaalipainoinen. 

8/10 | 

Hei,

Voi elämän kevät!! ei voi muuta sanoa. Mielestäni on aivan sama onko panta vai ei kunhan ihminen on ottanut elämänsä haltuun laihduttamalla ja voimalla hyvin.

Raxu - eläpä noista kateudensiemenistä välitä niitähän maailmaan mahtuu aina. Näin olen sinun ajatellut tekevänkin eli sukellat niiden yli hymyilemällä omaa herttaista hymyäsi.

Parantumisia ja pikkuKoirululle paljon rapsutuksia!

 

9/10 | 
Vierailija

Kyllä on tällaisilta huhuilta todella helppo katkaisa siivet. En edes tiedä mikä ihmeen mahapanta. Minulle ei siis ole tehty minkäänlaisia operaatioita. Olen muuttanut elintapani, syön ravitsevaa, terveellistä ruokaa ja liikun mielelläni ja paljon. Ja liikunnan riemun tosiaan löysin vasta 4 vuotta sitten. Eli koskaan ei ole myöhäistä muuttaa tottumuksiaan ja tehdä itselle hyvää. Suosittelen!!

Ihanaa syksyn aloitusta kaikille! Kun on itsensä kanssa hyvä olla, ei tarvitse olla ilkeä muillekaan.

T. Raxu

Se on mahdollista, siis seota liikuntaan. :) 

Liikuntaan on vielä helpompi hurahtaa, kun saa hyvän syyn. Esim. juurikin terveydellisistä syistä laihduttaminen tms.

Eräs ystäväni oli nuorena hoikka ja liikkui paljon. Keski-ikäisenä, jolloin häneen tutustuin, hän lihoi. Pääasiassa lihominen johtui kiireestä ja nopeasti syötävistä herkuista. Tutustuin häneen 1990-luvun puolivälissä iltakoulussa, kun molemmat tähtäsimme ylioppilaaksi. Niiden vuosien aikana hän lihoi 20 kiloa. Ei sellaista oikeastaan huomaa, kun näkee toista joka päivä.

Tapasin hänet viime elokuussa, kun menimme syömään hänen 60v. syntymäpäivän kunniaksi. Tiesin, että hän oli 2 vuotta aikaisemmin alkanut pyöräillä töihin. Matkaa kertyi 30 km päivässä. Tiesin, että siitä oli alkanut hänen painonsa putoaminen, 120 kilosta alaspäin. Tiesin, että hän oli alkanut käymään salilla ja vesijumpassa. Tiesin senkin, että hän oli laihtunut 40 kiloa kahden vuoden aikana, hän on 180cm pitkä ja upea nainen. MUTTA, kun näin hänet elokuussa olin aivan lumoutunut.

Hän oli niin kaunis ja terveen näköinen. Ihanan kapea ja lihaksikas vartalo oli puettu khakin väriseen pellavaiseen minimekkoon. Pitkät sääret, upea ilmestys. Eittämättä mieleeni tuli Prinsessa Diana, molemmissa näissä pitkissä ja hoikissa naisissa on samanlaista uljautta ja upeutta. Rakastuin hänen uuteen olemukseensa ja jaksoin sanoa siitä monta kertaa sen illan aikana. Hän oli niin tyrmäävän upea. On edelleen.

Kaksi vuotta määrätietoista työtä oman hyvinvoinnin eteen, 3-4 tuntia liikuntaa päivässä, aamulenkit, treenit, vesijuoksut, ruokavalio uusiksi. Ja niin hänkin oli napsahtanut liikuntaan, ettei voinut jättää treenejä väliin. Hän oli pudottanut myös iästään 10 vuotta.

Minulle on käynyt samoin, kun pääsin 30 ylimääräisestä kilostani vuonna 1991. Liikunnan tuoma hyvä olo koukuttaa, mutta sitä ei ymmärrä muut kuin ne, jotka ovat koukussa. Ihmisen kuuluu liikkua.

Yhtä lailla toinen ystäväni hurahti juoksemiseen 45-vuotiaana, kun hän työnsä puolesta sai haasteen osallistua maratooniin. Hänelle annettiin ilmainen valmennus sekä treeniohjelma. Hän ei ollut koskaan ollut juoksijatyyppiä, mutta niin vaan juoksi naisten maratoonin puolen vuoden valmentautumisen jälkeen.

Minä taas selkävaivaisena en pääse treenaamaan enkä juoksemaan, ja suren 4 vuoden aikana kertyneitä 20 ylimääräistä kiloa. Mietin miten ihmeessä voisin laihtua, kun en voi kunnolla liikkua. Ruokavalion voi säätää, mutta kipeää kroppaa ei voi vääntää väkisin.

Terveyskeskuslääkäri laittoi minut laihdutusryhmään, johon en tietenkään mennyt, koska syöminen ei ole minulle ongelma, vaan liikkuminen. Aineenvaihduta on niin huonossa hapessa, en hikoile enkä paljon muutakaan. Mietin aina mihin ne päivittäin juomani 2-3 litraa vettä oikein menee.Osa on tiukasti kropassa kiinni.

Hylkäsin kunnallisen "ilmaisen" fysikaalisen hoidon, jossa minut pakotettiin vahvistamaan selkälihaksiani, vaikka olin niin kipeä, etten edes kyennyt kääntymään sängyssä. Huomasin, että keppijumppakin auttaa minua enemmän kuin fysikaalisen tarjoamat ohjeet, mutta ei sillä treenillä vielä laihduta.   Ilmeisesti yhteiskunnan kannattaa antaa selkäni rapistua kipulääkkeitä popsimalla, sen sijaan, että antaisivat minulle oikeanlaista hoitoa.

Naisista on moneksi. Mutta minusta on loukkaavaa, että mikkeliläiset täällä vaativat Raxua tilille. Millä perustein? Somen. Some on yksi iso juorukerho. Ja Mikkelistä tiedän sen verran, että olin siellä nuorena  opiskelemassa enkä todellakaan kaipaa takaisin.

Jos ihmisellä on niin hyvän näköinen kroppa kuin Raxulla on, se on kyllä kovan työn tulosta. Laihdutusleikkauksilla ja -pannoilla saa painoa pois, mutta sillä ei saa treenattua lihaksia.

 

10/10 | 

Hei, edellinen kommentoija, koskas olet viimeksi Raakelin nähnyt, katsohan vaikka studio55, niin ei siinä enää treenattuja lihaksia paljon näy! Monta vuotta tuskaa, kärsimystä ,mutta myös varmaan aluksi iloa painon tippumisesta, mutta mutta....

Seuraa 

Olen Raakel Lignell, kulttuurin sekatyöläinen ja täysin hurahtanut elämäntaparemonttiini. Bloggaan kilojen karisemisesta, ravitsemuksesta, liikuntavimmastani ja kaikesta, mitä uusi elämäni on tuonut tullessaan.

 

Seuraa minua Bloglovinissa.

 

Katso Raakel Lignellin ja Patrik Borgin keskusteluvideot:

Onnen tavoittelu laihduttaa

Liian kiltti ei laihdu

Miksi tummaa suklaata voi syödä vain palan

Jumppahulluus pisti kehon koville

 

Kampanjasivut
Tilaa kirja Raxun rinnalla - kohti pysyvää painonhallintaa.

Teemat

Blogiarkisto

2013
2011
Joulukuu

Kategoriat