Loma ja viikon verran buffet-pöydän antimia aamuin ja illoin. Kuullostaako vaaralliselta?
Sydän pamppaillen nousin tänään aamulla kotivaa´alle. Ihme ja kumma – ei muutosta!
Itse asiassa aika riemastuttavaa. Olo on varsin vireä. Levännyt, mutta voimakas.

Aloitinkin reissussa aamuni kuntosalilla. Itselleni on aikainen aamukuntoilu todella epätyypillistä. Heräsin kuitenkin reissussa virkeänä aikaisin ja päätin hyödyntää aamuhetken muiden vielä nukkuessa. Ja sulatella edellisen illan pöperöitä. Alkuun parisenkymmentä minuuttia kyytiä stepperillä kunnon ylämäkeen. Sitten laivan pienen salin vempeleet läpi hyvällä draivilla. Sain muutes useamman kuukauden kiukutelleen polveni oireettomaksi tekemällä laitteessa reisilihas-liikettä. Siis sitä, jossa istutaan ja nostetaan säärtä polven tasalle ja takaisin. Voimaharjoittelun päälle vielä punnerrukset, vatsalihakset ja venyttelyt. Ja pulahdus altaaseen. Sen jälkeen kurnikin jo vatsa mukavasti.
Aamiaisilla täytin lautasen raikkailla kasviksilla, munakkaalla ja parilla siivulla graavilohta. Lisäksi vähän luonnonjugurttia, marjoja ja melonia.
Lounas hoitui maissa. Miten Kreikkalainen salaatti voikin maistua niin taivaalliselta beachillä…

Risteilylaivan illallis-pöydät notkuivat ihanan vaihtelevasti valmistettuja kasviksia, kalaa ja lihaa. Olihan siellä tietty perunoita, pastoja ja risottojakin, mutta enhän koske niihin juuri kotonakaan, en siis noteerannut niitä reissussakaan. Omat lempiherkkuni löytyvät useimmiten alkuruokien puolelta. Vaikka kuinka pikkuisen otin eri lajeja, silti pursui lautasen reunoilta yli. Lämmin ruoka kuittautui useimmiten grillatuilla vihanneksilla ja palalla kalaa. Jälkkäreistä valitsin juustoja tai marjakiisseliä. Eli eihän syytä huoleen oikeasti ollutkaan. Täytin vatsani laadukkaalla, terveellisellä ruoalla. Toki noutopöydän haasteena on, että kun tarjolla on niin monenmoista, ei kylläisyyskeskus välttämättä pysy perässä ja tulee otettua sitäsuntätä lisää kun eri makuja tuntuu mahtuvan mahaan enemmän kuin vain yhtä samaa.

Ei siis vähäisintäkään morkkista loma-syömisistä. Päinvastoin. Mieli on edelleen hyvä kun sai herkutella – jopa kuohuviinilläkin vapun kunniaksi. Ja sain oikein into-ruiskeen touhuta omassakin keittiössä mahdollisimman monenväristen kasvisten kanssa. Joka päivä!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Raakel Lignell, kulttuurin sekatyöläinen ja täysin hurahtanut elämäntaparemonttiini. Bloggaan kilojen karisemisesta, ravitsemuksesta, liikuntavimmastani ja kaikesta, mitä uusi elämäni on tuonut tullessaan.

 

Seuraa minua Bloglovinissa.

 

Katso Raakel Lignellin ja Patrik Borgin keskusteluvideot:

Onnen tavoittelu laihduttaa

Liian kiltti ei laihdu

Miksi tummaa suklaata voi syödä vain palan

Jumppahulluus pisti kehon koville

 

Kampanjasivut
Tilaa kirja Raxun rinnalla - kohti pysyvää painonhallintaa.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2011
Joulukuu

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla