Hanskoilla ja ilman

Taitaa kevät tehdä temppujaan. Kulunut viikko on ollut täynnä yllättäviä juttuja. Juoksulenkkarit ovat olleet käytössä muutamaan kertaan. Lenkkipolut houkuttavat päivä päivältä enemmän, vaikka askellus on vielä sitä sun tätä, hengitys kulkee yhtenä päivänä paremmin, toisena ei taas ollenkaan... Löysin itseni jopa ostamasta teknisen juoksutakin – ihanan pehmeä, ohut ja hengittävä.

Omaohjaajani Noora päätti myös ottaa rouvalta luulot pois, niitattiin selkä, olkapäät ja ojentajat pudotussarjoilla niin perusteellisesti, että meni päivä pilliruokinnassa…tärinä käsissä oli meinaan sitä luokkaa, ettei arvannut ottaa posliineja kehiin…yritänkin nyt lunastaa haasteen ja jaksaa käydä punttisalin puolella ruttaamassa yhden lihasryhmän kerrallaan. Aikaahan siihen ei mene varttia kauempaa. Sen ehtii hyvin lemppari-ryhmätunnille tullessa tai mennessä. Kun vaan tekee…enää pitäisi löytää se ”vaan tekee”…

Kävin myös vieraissa, zumbailemassa lähikoulun jumppasalissa. Vauhdikkaan ja mahtavan tunnin loppuvenyttelyissä Anneli Niemelä yllytti vielä menemään spagaatiin... ei se nyt niiiin paljoa jäänyt puuttumaan…

Eilen kokeilin uutta elementtiä; Mäkelänrinteen uimahallissa oli Aqua-cocktail-tapahtuma, johon ystävä houkutteli ja hoiti ilmoittautumiset, kun en itse saanut aikaiseksi. Oli hydrobicia, aquambaa, vesijuoksutekniikkaa ja vesicombattia. Muista jumpista tutut liikkeet tuntuivat sairaan nopeilta vesivastuksilla. Poljin ja kauhoin henkeni edestä ja tuntui, että silti liikeradat jäivät naurettavan vaatimattomiksi. Hauskaa kyllä oli! Lopuksi kelluntapatjalle lämpöaltaaseen ja massuun smoothie.
Aamu alkoikin syvän unen jäljiltä reippaasti. Lumen alta paljastunut pihamaa pääsi eroon lehdistä ja oksanpätkistä, kun laitoin haravan heilumaan kuopuksen päristellessä mopolla pitkin pellon piennarta. Puoliso oli melkoisen yllättynyt kun kotiutui äsken kahden teatteri-esityksen jälkeen. Olin tehnyt koko urakan. Päivässä! Aiempina vuosina olin keskittynyt perheen ohjailuun, putipuhtaat tuliterät puutarhahanskat kädessä. Niillä oli hyvä osoitella, mitä kukin tekee ja minne mikin kasa pitää siirtää…tänä vuonna ei hanskat enää ole puhtaat…

En lähtenyt illalla enää juoksemaan enkä salille. Ei tarvinnut. Raitisilmamyrkytys ja keko mozzarellasalaattia tainnuttivat. Vielä kermarahkaa vadelmilla ja nukkumatti saa tulla.
Aamulla onkin tiedossa ryhmälenkki. Iik, saas nähdä kuin kulkee.

Kommentit (5)

Tuuli
6/5 | 

Apua, olet niin reipas, että mun on pakko lähteä lenkille nyt, tai itsesyytökset kaattaa nurin! :-D

Tarja
7/5 | 

Moi!

Huh sinua, mikä määrä aktiviteettia! Itsellä on vähän väsähtänyt olo, mutta johtunee älyttömästä työmäärästä, kierrosta ja orastavasta taudista.
Vaaka ei ole kaveri, mittanauha vinoilee ja olo on räytynyt, mutta aurinko paistaa! Ehkä tänään harava jatkaa heilumistaan myös meidän pihalla, eilen sain paljon aikaiseksi.

Mukavaa Vapun aikaa ja kevätpäiviä!

Nanna
8/5 | 

Hei!
Kyllä olet aikamoinen tehopakkaus! Muistin nähneeni aiemmin juttuja lehdissä rempastasi ja sen siivittämänä löysin blogin. Pakkohan se oli tulla lukemaan tarkemminkin, kun omalla kohdallanikin samanlaiset puuhat ovat käynnissä.

Itse olen kohta kaksi vuotta (kesäkuun alussa) pudotellut painoa sekä liikunnan että ruokavalion voimin. Ikää on 40, lapsia kaksi, ja tekosyitä vuosien varrella paljon. Liikunta on ollut mukana MELKEIN koko ajan, mutta vaihtelevasti. Kausittain innostuin liikkumaan pääasiassa kuntosalilla, mutta sitten taas jokin muu vei välillä voiton ja taukojakin on ollut. Nyt sitten kaksi vuotta on ollut aktiivisempaa ja merkittävän sysäyksen tähän antoi Xtra Vaganza vuosi sitten. Kaipaisin jotain kunnon läskiä liikkeelle laittavaa voimaa ja sitä kautta uskoa itseeni. Eli kokonais saldo kahdessa vuodessa on -20 kg. Ihan niin tiukkaan kuriin en ole pystynyt kuin Sinä. Repsahduksia tulee välillä, mutta niiden yli on päästy. Liikuntakin on nyt 5-6 kertaa viikossa, mutta kaukana ovat vielä kolmen tunnin maratonit.

Jossain aiemmassa päivityksessä mainitsit tuosta kuntosalin voimasta kropan muokkauksessa. Olen ehdottomasti samaa mieltä. Painoni on pysynyt lähes samoissa viime elokuusta asti, mutta kommentteja on tullut, että varmasti olet laihtunut enemmänkin siitä lähtien. Itse uskon, että kuntosalilla käymisessä on siihen vaikutuksensa. Läskin vain muuttuu lihakseksi :) Kuntosalilla käyn noin 3 kertaa viikossa, muut kerrat ovatkin sitten aerobisella puolella, eli spinningissä/kuntonyrkkeilyssä (ehkä siinäkin lihasvoimaa :)/lenkkeilyssä tai jotain muuta.

Parasta tässä matkassa on ehdottomasti oma hyvä olo. On kyllä käsittämätöntä, miksi olen suostunut aiemmin voivottelemaan lihavuutta ja pahaa oloa. On paljon ihanampaa käärityä sohvan nurkkaan villasukat jalassa, kun on ensin huhkinut liikunnan parissa. Mielenkiinnolla tulen seuraamaan tätä sinun matkaasi ja se antaa ehdottomasti voimia myös minulle.

Aurinkoista kevättä ja mukavia juoksulenkkejä! (Ja anteeksi pitkä raapustukseni)

Marikki
9/5 | 

Ihailen Raxu sinun valtavaa energiaasi. Tuossa tuli kyllä hyvin todistettua sekin, että kun on fyysisesti hyvässä kunnossa, energiaa riittää myös kaikkeen muuhunkin. Ja ne ajoittain tylsät, pakolliset kotityötkin voi kääntyä mukaviksi kunnon kohotus hetkiksi, niinkuin Raxu haravoinnista mainitsit. Ikkunanpesu oli itselläni eilen myös samanalainen hikinen urakka ja ajattelin illalla, ettei harmita yhtään, kun en lähtenyt ulos tuulenpuuskiin lenkille, kun tuli siivottua koko päivä hiki hatussa.

Tarja
10/5 | 

Heips Raxu!

Tiedoksi kaikille: munkkirinkeli on ihan samanmakuinen kuin ennenkin eli ei kannata syödä :)
Päätös syödä 1 munkki kahvin kera oli tuskaton ja ei herättänyt mitään "epäonnistumisen ja lankeemuksen puistatuksia" Arki jatkuu viisaasti ja vahvasti vihanneksia ja proteiineja nautiskellen.

Mukavaa toukokuuta Raxulle ja kaikille kanssamatkustajille!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Raakel Lignell, kulttuurin sekatyöläinen ja täysin hurahtanut elämäntaparemonttiini. Bloggaan kilojen karisemisesta, ravitsemuksesta, liikuntavimmastani ja kaikesta, mitä uusi elämäni on tuonut tullessaan.

 

Seuraa minua Bloglovinissa.

 

Katso Raakel Lignellin ja Patrik Borgin keskusteluvideot:

Onnen tavoittelu laihduttaa

Liian kiltti ei laihdu

Miksi tummaa suklaata voi syödä vain palan

Jumppahulluus pisti kehon koville

 

Kampanjasivut
Tilaa kirja Raxun rinnalla - kohti pysyvää painonhallintaa.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2011
Joulukuu

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla