Ylioppilaan ylpeät vanhemmat
Ylioppilaan ylpeät vanhemmat

Jotkut päivät haluaa muistaa aina

Lakkiaishumu täytti talon lauantaina. Onnellinen tytär hehkui hymyä aamusta iltaan. Äitinä itkin koulun juhlan alusta loppuun. Liikutusta, helpotusta, ylpeyttä, haikeutta, luovuttamista, kannustamista, huolta, iloa...kävin pikakelauksella läpi nuoren hehkeän elämän eri vaiheita. Pikku tytöntyllerön peukun lutkutsta, riemukkaita leikkejä sisarusten kanssa, ekat silmälasit, viulutunnit, eka poikakaveri,  kipuilut koulunkäynnistä, väsyneet aamut, mökkikesät, matkat...tunsin olevani maailman rikkain. Mitä kaikkea olenkaan saanut lasten ja puolison kanssa kokea. 

Kotona ei enää ehtinyt vetistelemään. Talo täyttyi rakkaista sukulaisista ja ystävistä vuosien varrelta. Shampanjaa, ruokaa, herkkuja ja seurustelua. Ruusuja, naurua ja pulputusta. Kätken sen päivän ja jokaisen siihen liittyvän ihmien syvälle sydämeen ja vaalin hellästi ja huolella. Lakkiaiset on mun suosikki juhlat. Meidän perheessä nämä olivat kolmannet. Hieno päätös lapsuudelle ja lupaus tulevasta. Kun kaikki on mahdollista. Maailma auki ja edessä. Voi kun nuoret uskaltaisivat mennä rohkeasti kohti unelmiaan. Pelkäämättä liiaksi epäonnistumisia. 

Muutama kuva safka-puolesta:

Buffa 

Mummin tekemät voileipäkakut

Gretan mustikka-cheesecake, fammon kaurapitsit, Edithin porkkanakakku+browniet

Marjat ja marengit

Hienon päivän päätteksi maistui uni. Kauaa ei pystynyt juhlatunnelmissa leijumaan. Sunnuntai aamuna varhain alkoi nimittäin kokki-ohjelman kuvaukset. Teemme hurmaavan Maggie Lindholmin kanssa 10 jaksoa. Pääosin pä svenska. Mutta kulttuurien ja kielten sekamelska on melkoinen. Onneksi. Ohjelma näyttää ja kuullostaa siltä, miltä elämäkin. Monimuotoiselta. Maistuvalta. Yllättävältä.

Tässä meneillään argentiinalaisen aterian valmistus saksalaisen vieraan kanssa.  Mat och Prat. 

Kerron seuraavsaa blogissa tämän viikon kohtaamisten nostattamista ajatuksista. 

Ihanaa viikkoa kaikille

Kommentit (23)

25/23 | 

Paljon onnea ylioppilaalle ja perheelle.

Kiteytin samanmoiset tunteet, valkolakki ja suvivirsi takuuvarma

itkettäjä

 

terveisin

Samaa vuosimallia oleva ylpeä ylioppilaan äiti :) 

26/23 | 

Ihana tunnelma kuvissa, mutta sulla on aivan hurmaava mekko. Mistä noita saa? Ihanaa kesää!
t. Sirpa

28/23 | 

Kiitos onnitteluista!!

Sirpa, mekko on ostettu talvella alesta Gina Tricot:sta. Eli todella edullinen löytö :-)

Mukavaa kesäpäivää kaikille!

 

T. Raxu

29/23 | 

En ymmärrä näitä, jotka jaksavat herjata Raakelia. Te ootte niin out, out. Miksi? Onko pakko lukea blogia tai muuta "kaikkialla", jos ei tykkää. Valinnan vapaus.

Minua ja varmasti monia muita Raxu inspiroi. Elämänmuutoksellaan, energisyydellään, ihanalla tuhat rautaa tulessa -meiningillään. Olen kolmekymppinen, toivottavasti sitten Raakelin ikäisenä viimeistään olisin samanlainen, jos en aikaisemmin onnistu tätä rohkeutta ja draivia löytämään! :)

30/23 | 

Ihana Raakel, olet mun idolini. Jatka samaan malliin!
Ihanaa kesää sinulle ja läheisellesi.
t. Minna

31/23 | 

Raakel on nimenomaan vanhojen tai rumien naisten idoli. miehet ei tykkää, oon kysellyt eri ikäisiltä eivätkä tykkää.

32/23 | 

Mitähän tekemistä tällä keskustelulla on ulkonäön tai miesten tykkäämisen kanssa? Aika köyhää, jos idolit valitaan sillä perusteella. Ehkä ei ainakaan vanhojen naisten idoli silloin olisi, vaan ehkä 13-vuotiaiden...

33/23 | 

Sinä vastenmielinen miehiltä kyselijä: haetko itsellesi jotain puolto ääniä kun miehiltä kyselet, että olisit upeampi kuin joku muu. Eihän tässä mistään miehistä ole kyse ja kilpailusta. Tämä on terveellistä itsetuntoa kantavien naisten, hyvistä elämän asenteista ja iloisuuden puolesta!!!

34/23 | 

Raxu, kiitos sulle kun kaiken jälkeenkin jaksat meille kirjoitella, positiivisesti!

Meitä on niin moneen lähtöön. Ikäviä nämä tuollaiset negatiiviset kirjoitukset.

Toivottavasti tuo kirjoittaja selvittää itselle oman kateellisuutensa syyn, ja käyttäisi voimavaransa ihan vaan oman elämänsä negatiivisuuden hoitoon.

 

Kaikella ystävyydellä!

35/23 | 

Onnea ylpeälle äidille!

Mä toivon, että saisin itekkin joskus olla sellainen.

Oot mun idoli ja sun kirjoituksia on tosi kiva lukea. :)

-Katja 

 

36/23 | 

Du har en så härlig klädstil, snygg och tidlös! Du är också så positiv och trevlig att se och lyssna på i morgon tv. Ser på studio 55 även om jag är 30+ 

Jag är en nybliven mamma och känner att jag har tappat min stil under graviditeten och spädbarnstiden. Nu närmar sig sonen 5 månader och jag har haft små stunder att fundera på vem jag nu är och hur ser jag ut. Du har en stil jag gärna kunde kopiera, beundrar dig alltid på tv. 

Använder du en stylist eller väljer du dina kläder själv? Varifrån hittar du kläderna? Får man fråga hur lång du är? 

Håll stilen och grattis till student mamman!

Pia

 

37/23 | 

Hei Raxu!

 

Olen lukenut blogiasi jo jonkin aikaa ja pidän tosi kovasti kirjoitustyylistäsi ja tavasta,jolla suhtaudut elämään. Ihailen myös koko sinun perhettäsi! Nyt ensimmäistä kertaa avasin kommenttiboksin ja luin myös vanhojen postauksien kommentteja. Kirjaimellisesti järkytyin kommenttien sisällöstä ja siitä miten ihmiset jaksavatkin purkaa omaa pahaa oloaan ja ahdistusta kirjoittelemalla kasvottomana ilkeitä kommentteja. Kannustankin jokaista elämäänsä kyllästynyttä ihmistä katsomaan peiliin joka täällä herjaavia kommentteja heittää. Uskon, että Raxulla on sen verran hyvä itsetunto aivan huikean kehonmuutoksen ansiosta nykyään, että kasvottomien ihmisten kateellinen panettelu ei tunnu missään! Siispä kaikki te, jotka pyritte saamaan mielipahaa kommenteillanne aikaiseksi, ette siinä todennäköisesti onnistu, joten pliis kaikkien meidän lukijoidenkin takia lakatkaa kirjoittelemasta negatiivisia kommenttejanne tänne ja hankkikaa elämä todellisesta maailmasta!!

 

Raxulle tuhannesti tsemppiä ja kiitos ihanasta blogista!!

38/23 | 

Kiitos teille ihanille kannustavista viesteistä!!

Kukaan ei ole teflonista, mutta tahallinen ilkeily on jätettävä omaan arvoonsa. Oikea elämä kyllä järjestää jokaiselle haasteita. Toivonkin jokaiselle voimia ja rohkeutta kohdata omat haasteet. SIlloin voi iloita myös muiden onnistumisista. 

Aurinkoisin terkuin,

 

Raxu

39/23 | 

Ken leikkiin (julkisuuteen) ryhtyy, hän leikin kestäköön!! Maailma on kova..

Aurinkoista kesää kaikille!!!!

40/23 | 

Moi,

 

ihan pakko kommentoida edellistä viestiä: mielestäni kenenkään ei tarvitse sietää epäasiallista kohtelua ja nimetöntä herjausta - ei missään olosuhteissa, ei vaikka olisi julkisuudessa. Ei blogeissa, netissä, ei missään. Toteamus "maailma on kova" on  totta, mutta ei sekään ole selitys huonoon käytökseen. On surullista, jos annamme periksi huonolle käytökselle emmekä vaadi enää hyviä tapoja toisiltamme. Eikö olekin?

Kateus tietysti paistaa monesta negatiivisesta kommentista läpi, mutta on se uskomatonta, että huonoa käytöstä vielä puolustellaan asenteella "mitäs läksit". Käsittämätöntä, kerta kaikkiaan.

Kun arvostat itseäsi, voit antaa arvon myös toiselle - silloin ei tarvitse ilkeillä. Aina ei tarvitse olla yltiöpositiivinen, mutta pahan tuulen voi purkaa vaikka nyrkkeilysäkkiin -kunto nousee eikä ketään tule loukattua rumilla sanoilla.

 

42/23 | 

En ole vielä törmännyt blogiin tai keskustelupalstaan, missä ei jonkinsortin ilkeilyä esiintyisi. Mun mielestä kannattaa just ignore, niin epäasiallista ja rumaa kuin se onkin. Enpä usko, että on toivottua vaikutusta sillä, että täällä kommentti kommentin perään paheksumme ja sormea heristelemme - päinvastoin. Eiköhän kirjoittaja saa siitä vain tyydytystä ja kimmoketta itselleen; huomiotahan hän juuri tavoittelee. Kyllä normaali, terve ihminen taatusti tietää, mitä kuuluu hyvään käytökseen ilman jatkuvaa valistusta toisten taholta..?

t. Eva :)

43/23 | 

Samaa mieltä edelliseen, jos täälä ylettömästi jauhetaan noista ilkeyksistä niin nehän silloin tavallaan vievät voiton. 

44/23 | 

Empä usko että ilkeilijät ovat kateita,kaikki eivät vain tykkää kaikista, kyllä se on julkkiksen tajuttava ja tukijoukkojensa erityisesti.Monen mielestä jo raakelin tanssikisa ei mennyt reilusti ja jatkuva tyrkyllä olo ärsyttää ,kun on jo noinkin vanha ja käyttäytyy kuin teinityttöä hupsumpi.kaikilla on oikeus mielipiteisiinsä, myös niillä, jotka ei tykkää.kateuskortti on se helpoin veto.

45/23 | 

Miksi pitäisi välittää, jos kaikki eivät pidä? Tanssikisan voittajan äänesti kansa, ei Raxu. Jos jollain on narisemista, niin nariskoon heille. Jos joitain ärsyttää joku julkkis, niin jättäköön lukematta, katsomatta, seuraamatta. Se kun on mahdotonta miellyttää kaikkia, julkkistenkaan.

Eikä se jokaellin mielipide niin hirveän tärkeä ole kaikille kuuluttaa, että se pitää saada sanottua muita loukkaamalla.

Hyvä että joku aikuinen nainen vielä jaksaa innostua teinin lailla.

Kateuskortti lienee osunnut ja uponnut......

Hyvää ja energistä kesää Raxulle, lisää aikuisia naisia telkkuun, miehille on ihan tarpeeksi tissialmaa ja pallonpotkimista, että näin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Raakel Lignell, kulttuurin sekatyöläinen ja täysin hurahtanut elämäntaparemonttiini. Bloggaan kilojen karisemisesta, ravitsemuksesta, liikuntavimmastani ja kaikesta, mitä uusi elämäni on tuonut tullessaan.

 

Seuraa minua Bloglovinissa.

 

Katso Raakel Lignellin ja Patrik Borgin keskusteluvideot:

Onnen tavoittelu laihduttaa

Liian kiltti ei laihdu

Miksi tummaa suklaata voi syödä vain palan

Jumppahulluus pisti kehon koville

 

Kampanjasivut
Tilaa kirja Raxun rinnalla - kohti pysyvää painonhallintaa.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2011
Joulukuu

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla