Hissutellen lukot aukeaa

Lonkkaa kolottaa, polvia vihloo, olkapäätäkin aristaa. Varsi kaikinpuolin kankea ja vetää mielenkin kireäksi. Missä vika? Hiihtoloma ja kaikki…

Peili käteen:
Alkuvuosi tullut treenattua melkoisen tiiviisti, viikonloputkin pääosin sujahtaneet liikunnallisissa tapahtumissa. Olen antanut keholle uutta ärsykettä, kuten tennistä, kuntosalia ja bootcampiä plus ihanat hiihdot päälle. Lisäksi olen useamman kerran tehnyt jotain, mitä ”en ikinä” tee: käynyt aamujumpissa. Se onkin muutes rankkaa, ainakin mulle. Syke nousee puolta nopeammassa ajassa ja euforia antaa odottaa itseään.
En kuulu niihin, jotka aamutreenin jälkeen ovat energisiä koko päivän. Päinvastoin, uuvahdan jo iltapäivästä. Vaikka syön kunnolla. Iltapäivän koomasta ei sitten pelastakaan kuin litra kahvia ja iltatreenit. Onko järkeä? Ei kai… mutta kun on taas ollut liikunnan riemu päällä, suorastaan himo.

Hiihtoloma-viikolla kuvittelin nauttivani jumpista ja hiihtämisestä oikein tosi tarkoituksella. Mutta kun ei huvitakaan. Ei jaksa. Niinpä olenkin nyt hissutellut kotona, kävellyt aurinkoisessa talvisäässä Vera-hauvan kanssa ja löhönnyt sohvalla. Ja potenut migreeniä…

Lupaankin taas itselleni skarpata ja olla maltillisempi jumppamäärien kanssa. Tai itseasiassa määrissä ei ole mitään vikaa, vaan laadussa. Olen pahasti koukussa korkean sykkeen tunteihin, siispä keskityn nyt enemmän matalamman sykkeen peruskuntoiluun ja venyttelen aikuisten oikeasti muutaman kerran viikossa. Aloitin jo tänään. Lilluin Mäkelänrinteen uimahallin lämpimässä terapia-altaassa. Venyin, nautin ja rentouduin.
Enkä yhtään kuntoillut ?
Tiedän, että on vain tuntien kysymys, milloin aurinkoiset ladut alkavat kuiskimaan ja hiihtopuku sujahtaa päälle kuin itsestään.
Siihen saakka kaikille: Peace and Love!

Kommentit (7)

Sanna Forsvik
8/7 | 

Ihanan metaforista: "Hissutellen lukot aukeaa" -otsikko, valokuva sekä kuvauksesi. Kiitos!
Kykysi armahtaa, kuunnella itseäsi kuten vain kypsä aikuinen nainen voi vain tehdä, kannustaa toivottavasti meitä monia tekemään samoin. Jo ikämme ja eletyn elämän näkökulmasta lukot todellakin jumittuvat vähän väliä, mutta harvoin vielä tässä iässä lopullisesti.

Kuvauksesi yhteydessä tuli väistämättä mieleen eilen Val di Fiemme -lähetyksen yhteydessä tehty haastattelu naishiihtäjä Malvalehdosta. Hän kertoi (sitä kysyttäessä) urastaan hiihtäjänä ja sen eri vaiheista: alun nousukaudesta, laskukaudesta (harjoituksesta huolimatta jokin jäi puuttumaan), irti otosta (piti ottaa totaalinen etäisyys hiihtouraan ja tehdä ihan muuta), elämä yllättää (raskaus, lapsi, äitiys) - jälleen ladulla ja siinä ohessa Sibelius-Akatemia -opintoja.

Jatketaan samaan malliin: Peace and Love!

Atro Niiniluoto
9/7 | 

Katsoin lehdestä kuviasi ja muistin, että samoja osioita on minunkin kunto-ohjelmassani.

Katariina
10/7 | 

Täällä myös lukot aukeaa, pitkälliset ylipainon kerryttämät kammiot avautuvat, jotta niiden sisällöt pääsevät pois ja haihtuvat elämästäni.
Normaalipainoon on reilu kymppi jäljellä, takana monenmonta miinuskiloa ja toivottavasti muutama uusi kilo lihasta.

Nyt alkaa jäähdyttelyvaihe ja loppu paino saa tippua hiljakseltaan, kilo pari kuussa riittää, jotta elimistö tottuu uuteen ja pää ehtii tulemaan perästä.

Sun juttuja kuuntelin tänään Korkojen kera-ohjelmasta, ja kovin on tuttua.
Eli ruokaa lisää ja maltillisemmin liikuntaa täälläkin. Liikunta on koukuttanut varmaankin loppuelämäksi, joten tästä on helppo jatkaa eteenpäin.

Kirjaa odotellessa toivottelen sulle leppoisaa helmikuun loppua =)
T: hyväntuulinen vastaantulija, joka haluaa moikata idoliaan

Lotta
11/7 | 

Mahtava muutos sulla! Olet todellinen inspiraation lähde minulle ja monelle muulle. Kuinka pitkä muuten olet?

Sina
12/7 | 

Hellurei taas..entisenä sohvaperunana yhdyn edellisiin,että liikunta koukuttaa! Tuntuu,että jumppiin on pakko päästä nyt jo viikonloppunakin!!

Johtuuko mun painon jumitus nyt siitä,että en malttaisi pitää niitä ns.välipäiviä vai syönkö jotenkin väärin?

Olen siis aikaisemmin pudottanut painoa vähähiilarisella ja nyt tuntuu,että ei mene kohdilleen sitten millään nämä jumpat ja hiilariton ruokavalio :( Aikaisemmin laihduttuani en siis liikkunut yhtään,olin vaan vähähiilarisella ruokavaliolla ja paino tippui tasasesti.

Joten kerrotko Raxu mulle taas jotain vinkkejä,jolla pääsen jumituksesta eteenpäin,kiitos jo etukäteen :)

raakel lignell
13/7 | 

Hei Sanna!
Kiitos ihanasta viestistäsi! Sait hymyn huulilleni :-) Iloa keväthangille!

Atro, treenaillaan siis Eija Holmalan laatimien hyvien ohjeiden parissa! Itse huomaan jo tuloksia: voimaa on selvästi jo enemmän! Treeni-intoa ja iloa!

Katariina, Olet ihan Guru! Onnea! Iloitsen sun elämän mainiosta groovesta todella paljon! Huippuhomma!
Moikkaat ehdottomasti kun osutaan nokakkain!!! :-D Nykäiset hihasta oikein kunnolla!
Jatka samaan malliin!

Lotta, kiitos kannustuksesta tosi paljon!
Olen 169cm pitkä.

SIna, välipäivät kannattaa ehdottomasti ottaa käyttöön. Samoin treenien jälkeiset palautusjuomat.
Jospa kokeilisit lisätä kasvisten, marjojen ja neitsytöljyn määrää. Koneisto saattaa nyt säästellä. ELi välillä lepoa ja noin joka neljäs viikko ylipäänsä kevyempää treeniä, tarpeeksi ruokaa ja hyviä rasvoja. Ja muistathan juoda vettä. Varmuuden vuoksi vielä kysyn, että et kai mene nälkäisenä treeneihin? Se on kielletty ;-)
Zemiä ja kerrothan, miten sujuu!

Aurinkoa kaikille!

T. Raxu

Meri
14/7 | 

Hei Raksu,
mahtavaa nähdä tuo elämänilo, minkä olet saanut remppasi myötä!
Sitä minäkin kaipaan. Toivottavasti vielä sekin päivä vielä koittaa.
Mietin vain, että kun mullakin on tuota ylipainoa ollut lähes yhtä
paljon, kuin sulla, että millä jumpalla olet saanut käsivarsien allit pois?
Mulle ne ovat jääneet roikkumaan äärettömän suurena liikalastina :(
Kait kohta turvauduttava kirurgin veitseen, kun vuoden työ ei tuota tulosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Raakel Lignell, kulttuurin sekatyöläinen ja täysin hurahtanut elämäntaparemonttiini. Bloggaan kilojen karisemisesta, ravitsemuksesta, liikuntavimmastani ja kaikesta, mitä uusi elämäni on tuonut tullessaan.

 

Seuraa minua Bloglovinissa.

 

Katso Raakel Lignellin ja Patrik Borgin keskusteluvideot:

Onnen tavoittelu laihduttaa

Liian kiltti ei laihdu

Miksi tummaa suklaata voi syödä vain palan

Jumppahulluus pisti kehon koville

 

Kampanjasivut
Tilaa kirja Raxun rinnalla - kohti pysyvää painonhallintaa.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2011
Joulukuu

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla