Istutushommissa
Istutushommissa

Kukka, kukampi, kukin

Tänään oli vuorossa istutuspäivä. Kukat olin hamstrannut jo muutama päivä sitten. Perheen pojat komensin aamulla kantamaan ladosta ruukut ulos. Viime vuosina en ole enää tyhjentänyt ruukkuja syksyisin vaan kantanut - tai siis pistänyt pojat kantamaan ne latoon kukkineen, multineen päivineen. Talven saatossa sitten kukat kuolevat ja kuivuvat ja näin kevät puhteena on sitten helppo napsia kuolleet taimet ylös ruukuista ja täyttää uusilla taimilla ja lisätä vähän tuoretta multaa. Näin ei tartte joka vuosi ladata ruukkuja uudella mullalla alusta saakka. Hortonomit varmaan tuomitsisivat tämän touhun, mutta mulle toimii näin :-)

Ruukut odottamassa "kuorintaa". 

Ja kukka-savotta odottamassa ruukkuihin pääsyä

 

Huom uutukaiset hanskat, jotka puoliso toi eilen lahjaksi...pientä kuittailua väri-valinnassa...valkeilla hanskoilla on kuulemma paras osoitella, että mitä minnekin kuuluu laittaa...

Näinhän se oli oikeasti niinä vuosina kun oli elopainoa rajusti enemmän. Kyykkiminen oli sairaan raskasta ja niinpä päsmäröin ja lapset ja puoliso toteuttivat. Muutama viime vuosi ei todellakaan ole mennyt niin. Olenkin nauttinut keskenäni istuttamisesta. Se on aina siirtymä-riitti kesäkauteen. Tänään tosin apurina oli myös rakas anoppi. Meikäläinen istutti ja anoppi survoi uutta multaa jääneisiin koloihin. Nyt vähän ala-selässä juilii päivän kyykkiminen ja kantelu. Mutta tanssilla sekin taas paranee! 

Puoliso ajeli nurmet. Ekaa kertaa tänä vuonna. Taivaallinen tuoksu! Ja linnut sirputtivat niin, että melkein korvia särki. 

Lopussa kiitos seisoo! Rakastan kotia, varsinkin alku-kesästä!

    

Iloa ja naurua oli elämässä loppuviikosta muutenkin. Kävin katsomassa UIT:n revyyn, Ilosofiaa. Perinteinen kevään merkki sekin. Ja sain muutamat sydämeenkäyvät naurut. Puntti Valtonen oli niiiin valloittava!

Ehdoton lempparini, tänäkin vuonna,  oli bändin poikien - siis Jean S - esittämä potpuri tanssien ja laulaen. Suomalainen mies

Kyllä nauru tekee hyvää! Sielulle ja ruumiille! Käykää immeiset katsomassa kesäteattereita! Aina saa live-esityksestä energiaa!

Mahtavaa, aurinkoista viikonloppua kaikille! 

Kommentit (5)

6/5 | 

Heh, sinulla on kanssa joka sortin ruukkuja. Meillä myös ja mies on saanut päähänsä, että ruukut pitää uusia ja ostaa samanlaisia. Erilaiset ruukut ovat kuulemma mauton sekamelska. Olen yrittänyt selittää, että osalla ruukuista on tarina ja tunnearvoa. Yleinsähän ruukut kertyvät vähitellen ja lahjana, joten ovat tietenkin erilaisia keskenään.

Fantastiset istutukset, sekoitus tarkkaa suunnittelua ja huolettomuutta. Kannattaa kuitenkin jossain kohtaa tyhjentää ruukut taas kokonaan. Muuten köyhtyy liikaa ja voi tulla tuholaisia.

Kikka

7/5 | 

Ihana kesäinen päivitys, ja mikä kukkaloisto.

Mä niin tykkään kesäteattereista, pikku rundi tiedossa taas tänä kesänä sinne eteläsuomeen.

Aurinkoista toukokuuta kaikille!

t. Tarja

8/5 | 

Kiva postaus, Raakel :)

Ja Kikalle: kyllähän se, että ruukut ovat täysin erilaisia, on just ruukkupuutarhan juju! Näyttäisi aika omituiselle, jos kaiken maailman erítyyppiset kukat olisivat täysin samanlaisissa ruukuissa. Mutta selitä sitä nyt miehelle.. ;)

- Tupu

 

 

9/5 | 

Mä koen kans ahdistavaksi ajatuksen kyykkimisestä, kun ei näillä kiloilla kertakaikkiaan pääse kyykkyyn. Muutenkin tää helle on saanut kyllä mielialan niin matalaks, kun ei tiedä mitä sitä päälle laittais. Uimaranta olis se ainoa järkevä paikka, mut ei vaan kykene näillä kiloilla sinne. Oon kyllä niin kateellinen sulle ja sun upealle painonpudotukselle. Millä ihmeellä sen painonpudotuksen sais itellä onnistumaan... 

Hyvää kesää ja kiva käydä lukemassa sun blogia :) toivottavasti et ota itseesi tosta yhdestä, joka on ottanut elämäntehtäväkseen sinun kiusaamisen. Niin Lapsellista.

 

10/5 | 

Hei edellinen vierailija,

painonpudotukseen on vain yksi tie, syödä vähemmän kuin kuluttaa. Siis syö säännöllisesti oikeaa ruokaa, unohda huonot hiilarit (sokeri ja vehnä), syö kolmen tunnin välein, juo vähintään 3 litraa vettä päivässä, lopeta aluksi karkin ja sukaan syöminen kokonaan, vähennä alkoholin käyttö minimiin (mieluiten lopeta aluksi kokonaan) ja nuku riittävästi. Käy reippaalla kävelylenkillä ennen aamupalaa ja harrasta lihaskuntotreeniä edes pari kertaa viikossa Näillä pääset hyvään alkuun.

Ja kun pikkupiru olkapäällä tai kateellinen sisko alkaa kuiskia, ettet onnistu, niin sano itsellesi ääneen että nyt aioit onnistua. Hitaasti ja varmasti painonpudotus onnistuu. Älä palkitse itesäsi enää herkuilla, vaan käy kampaajalla tai hieronnassa sen sijaan.

Rantakunnosta vielä sen verran, että aina voi mennä rannalle; valaskin on aina rantakunnossa. Kiloja ei tarvitse hävetä eikä toisten takia laihduttaa, ainoa tie onnistumiseen on tehdä se oman itsesi paremman olon ja jaksamisen puolesta. Vasta näin ajatellessasi olet sitoutunut ja tahtotilasi on oikea.

Tsemppiä sinulle, tiedän mistä puhun. Kiloja karissut viimeisen vuoden aikana 11 edellisillä ohjeilla.

Terkuin entinen pullamössö

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Raakel Lignell, kulttuurin sekatyöläinen ja täysin hurahtanut elämäntaparemonttiini. Bloggaan kilojen karisemisesta, ravitsemuksesta, liikuntavimmastani ja kaikesta, mitä uusi elämäni on tuonut tullessaan.

 

Seuraa minua Bloglovinissa.

 

Katso Raakel Lignellin ja Patrik Borgin keskusteluvideot:

Onnen tavoittelu laihduttaa

Liian kiltti ei laihdu

Miksi tummaa suklaata voi syödä vain palan

Jumppahulluus pisti kehon koville

 

Kampanjasivut
Tilaa kirja Raxun rinnalla - kohti pysyvää painonhallintaa.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2011
Joulukuu

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla