Juokse tyttö juokse!

Olen aina ajatellut, etten pysty juoksemaan. Olen toki elämäni varrella ottanut juoksuaskeleita, mutta tarkoitan juoksemista tositarkoituksella. Maratonia juoksevien ystävien määrä on viime vuosina moninkertaistunut, lehdet pursuvat artikkeleita juoksutekniikasta, ilmoituksia juoksukouluista osuu silmiin joka toisessa lyhtypylväässä.
Olen tainnut herkistyä teemalle. On kai tullut juoksemisen etsikko-aika.
Pari päivää sitten tuli ryhmäviesti meidän salin ratkiriemukkaalle treeniporukalle: yhteinen lenkki sunnuntai-aamun ratoksi. Ja jos alkaa maistua, niin sitten keväällä kympille jne. Veitsi upposi kuin sulaan voihin. Tietäähän sen, miten siinä käy. Nälkä kasvaa syödessä. Varsinkin hyvässä seurassa.
Nyt muistutan itselleni, miksi olen koko ikäni pelännyt juoksemista – lonkat, polvet, nilkat. En nyt rallata lasten jumppalaulua vaan puhun omista heikoista kohdistani, jotka ovat aina suuttuneet pienestäkin hölkyttelystä. Tosin viimeaikojen kovatkaan treenit eivät ole paikkoja kipeyttäneet eli jospa kestäisinkin ja saisin maistaa runner´s high:ta. Treenikaveri lupasi ohjeistaa meitä keltanokkia lajin saloihin. Miten niin perustavaa laatua oleva juttu voi olla niin mysteeri? Kai ihminen on aina juossut? Muinoin saadakseen ravintoa, nykyään päästäkseen liikaravinnosta eroon. Luulisi sen olevan yhtä helppoa kuin syömisen ja juomisen…noh, eihän me niitäkään enää hallita…

Aamua odotellessa ?

Kommentit (2)

Tarja
3/2 | 

Hei Raxu!
Kiitos tsempistäsi! Olen itse asiassa ollut vhh:lla nyt 3 viikkoa ja olo on selvästi parempi :) Eilen vain ihmettelinn tosi väsyneitä jalkoja ja tänään voimatonta oloa. Liikkumaan ei tehnyt mieli, mutta korkeita lumikasoja lumilapiolla huhkin matalemmiksi kahteen otteeseen yli tunnin.

Kerrot tuossa päivityksessäsi, että että olet ajatellut ettet pysty juoksemaan. Minulla taas on takana monipuolinen liikuntatausta lapsuus- ja nuoruusvuosilta. Ja nyt se karmea totuus, että jo lattialle meno ja sieltä ylös nousu on vaikeaa, kun pelottaa, että polvet pamahtaa! Tällainen on saldo, mutta minä olen jotenkin herännyt. Olen odottanut tätä tunnetta ja erityisesti tahtoa, tiedät varmasti mistä on kyse :)

Työviikko on alkamassa, mutta huomisaamuksi on jo salaatti odottamassa. Eli hyvä aloitus viikolle!
Iloa, riemua, voimia ja tsemppiä sinulle ja kaikille kamppailijoille. Tämä jo mikä on voimalaji!!

Pia
4/2 | 

Täällä toinen, joka on innostunut juoksusta. Juoksukoulussa aloiteltu, nyt 3 viikkoa takana ja intoa kovasti. Mukava lukea sinun kokemuksista, saan paljon voimia omaankin treenailuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Raakel Lignell, kulttuurin sekatyöläinen ja täysin hurahtanut elämäntaparemonttiini. Bloggaan kilojen karisemisesta, ravitsemuksesta, liikuntavimmastani ja kaikesta, mitä uusi elämäni on tuonut tullessaan.

 

Seuraa minua Bloglovinissa.

 

Katso Raakel Lignellin ja Patrik Borgin keskusteluvideot:

Onnen tavoittelu laihduttaa

Liian kiltti ei laihdu

Miksi tummaa suklaata voi syödä vain palan

Jumppahulluus pisti kehon koville

 

Kampanjasivut
Tilaa kirja Raxun rinnalla - kohti pysyvää painonhallintaa.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2011
Joulukuu

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla