Siunatut säteet
Siunatut säteet

Valoa, please!

Kaamos koettelee vuosi vuodelta kovemmin. En tiedä miten avaisin silmät ilman kirkasvalo-lamppua aamuisin. Tiukkaa tekee erityisesti aikaisina tv-studio-aamuina. Mutta valon avulla virkoan elävien kirjoihin ja töihin. Tällä viikolla juhlittiin 25-vuotiasta Huomenta Suomea. Studio kuhisi vanhoja ja nykyisiä tekijöitä. 

Eilen ilmestyi aurinko muistuttamaan salatusta olemassa olostaan. Mikä autuas lenkki koiran kanssa kultaisessa, laskevassa auringonvalossa. Niillä säteillä mennään taas hetki. 

Eilen päättyi myös Ruokapuheita / Mat och Prat-ohjelma tv-femmalla. Jaksot ovat vielä Areenalla nähtävissä tovi. Ihania kansainvälisiä vieraita, puheenpulputusta monella kielellä ja tietenkin maukasta, rentoa kokkailua. Tässä linkki:

Ruokapuheita/Mat och Prat / Yle Areena

Alla kuvauksissa napattu kuva. Miten sitä sanotaankaan vakasta ja kannesta... tässä viimeisen jakson hurmaava vieras, unkarilainen Lily.

Huomenna kokoonnumme suvun kanssa Itsenäisyyspäivän viettoon. Otetaan varaslähtö joulu-ruokaan, koska tulevan joulun vietämme kaukana. Piparitaikinan tein eilen anopin valvovan silmän alla. Kinkku on parhaillaan leivinuunissa. Nuoriso lupasi tehdä porkkanalaatikkoa. Oma äiti tekee rosollin ja sisko tuoreet salatti-puolet. Ei siis täyttä joulu-kattausta, mutta sen verran, että nuoriso saa joulun tunnun sieraimiin ja vatsanpohjaan. Ja kodin täyteen kynttilöitä!

Rauhaisaa viikonloppua ja kunniakasta Itsenäisyyspäivää! Valaistaan läheisten elämää, kun aurinko piilottelee. 

Kommentit (17)

18/17 | 

Tuota jokavuotista kaamos-valitusta en kyllä ymmärrä. Töissäkin tietyt ihmiset aloittavat hyvissä ajoin ja saavat ajettua itsensä ahdinkoon. Tämä syksy on ollut poikkeuksellisen kiireinen ja tuntui, että yhdellä naisella meinasi mennä koko kaamosmasennus ohi. Olin juuri aikeissa tiedustella asiasta, kun hän äkkiä muisti sytyttää lampun pöydälleen ja antaa olemuksensa valahtaa.

Tämä pimeys nyt vaan kuuluu näille leveyspiireille. Pimeys toistuu joka vuosi ja sen kesto on hyvin tiedossa. 16 päivää vielä ja sitten pimeys alkaa hiljalleen hellittää. Pimeys on korkeintaan nopean maininnan arvoinen asia, kuten vesisadekin. Kaamoslamput työpaikoilla poistavat tehokkaasti ainakin työkaverien masennusta. Tämä tiedoksi kaikille lamppujen kanssa sählääville.

Pimeys on paitsi 100% ennakoitavaa, niin myös kotoisaa. On lukuisia keinoja piristää mieltä, enkä lähde niitä luettelemaan. Pimeys on asennekysymys. Se pitää oivaltaa ja sen kanssa voi olla ystävä. Suomalainen ihminen kestää kyllä joka vuosi toistuvan, lopulta aika lyhyeksi jäävän kaamoksen.

Lunta kyllä toivon minäkin.

Oikein hyvää Itsenäisyyspäivää Raxulle ja kaikille blogia seuraaville!

Kikka

 

19/17 | 

Miten sinua Raakel ei ole kutsuttu linnanjuhliin, olethan merkittävä henkilö monenkin laihduttajan elämässä ja itsekin laiduttanut yli 50kg ja ollut esillä julkisuudessa jo kaiketi 5 vuotta, niin miksi sitä ei arvosteta!!

Mukavaa itsenäisyyden jatkoa kaikille!

Fiina

20/17 | 

Osuit niin naulan kantaan.luulen ja toivon, että Rakel alkaa vähitellen ymmärtämään, hahmottamaan ja katsomaan omaa touhuamistaan julkisuushakuisuudessaan 

21/17 | 

Mäkin ihmettelen tätä nykyistä kaamosvalitusta. Vuosia takaperin ei moisesta puhuttu ollenkaan ja hyvin jaksettiin sen kummemmin masentumatta. Kyllä pimeä aika on kuulunut Pohjolan talveen aina. Ärsyttää, kun (median toimesta) nykyään kaikesta väännetään ongelma.

 

23/17 | 

Moi!

No kyllähän tämä pimeys vie voimia, kuin kaksi yötä vastakkain. Täytettyäni 40v. tuntuu, että on aivan veto pois, vaikka nukkuukin normaalit unet.

Ps. Raxu, mitäs jos jättäisit blogista kokonaan nämä vierailijoiden kommentit pois? ne kun on näiden muutaman kateellisen akan panettulua mm. ulkonäöstäsi.. Miten voi kummutakin tuommonen v...tus, jos toinen onnistuu laihduttamaan, nauttii liikunnasta ja omistaa vielä niin komean miehen ja kodin sekä fiksut lapset. Tehkää perässä, vai eikö jaksa muutakuin nostaa nakit läppärille...

Olet Raxu kaunis just nyt, niin sisältä kuin ulkoa!

Toivotaan valoa jouluun meille;)   

 

 

 

24/17 | 

Hei!

Minulle kävi just päinvastoin. Nuorena oli vaikea hyväksyä pitkää talvea ja pimeyttä. Juhannuksen jälkeen kesä lässähti, kun aloin miettiä lyheneviä päiviä. Jossain vaiheessa katsoin vaan parhaaksi elää jokaisen päivän, lyhyen ja pitkän. Tässä ajassa on ihan vissi oma fiiliksensä, se pitää vaan oivaltaa. Kun helmikuu tulee, niin pihan talvivaloista katoaa hohto ja ne on yhtenä päivänä vaan saatava pois. Joskus silloin kaipaan joulukuun pimeitä hetkiä ja mietin, mihin ne taas niin nopeasti hävisivät.

Olemme tietysti ihmiset erilaisia, mutta en käsitä, mikä tässä pimeydessä väsyttää. Ja ikääkin on just kohta 50 v.

Kikka

P.S Vaikka olen tästä kaamoshommasta nyt eri mieltä, niin siitä olen samaa mieltä, että iso osa tämän blogin kommenteista on luokatonta törkyä.

25/17 | 

Asiahan nyt vaan on niin, että toisiin kaamos vaikuttaa enemmän kuin toisiin. Turha siitä on muiden napista ja valittaa! Olkoon tällaiset ihmiset vaan onnellisia, jos pimeys ei heihin vaikuta. Itse inhoan kaamosaikaa, minussa ei vaan yksinkertaisesti ole yhtä paljon virtaa, kaipaan valoa, odotan lunta kuin pikkulapsi joulupukkia ja käytän myöskin kirkasvalolamppua helpottaakseni oloani. Ah, sitä ihanuutta kun lumi maassa, aurinko alkaa paistaa, kevät lähenee ja elämään saa lisää puhtia. Toimin aurinkovirralla paremmin, that's it. :)

P.S. Raakel olet upea ja on hienoa seurata blogiasi ja nähdä kuinka aikuinen nainen osaa nauttia elämästään! <3

26/17 | 

Voi kun mua käy sääliksi Raakel pikkuinen, yhyy...kova on maailma ja vielä pimeäkin! Koeta kestää...

27/17 | 

Mä oon niin samaa mieltä tästä helvetin pimeydestä. Tää on ihan hirveetä. Ja kun sen kruunaa vielä toi järjetön kuraralli päiväkoti-ikäisen kanssa, niin oon kyllä valmis muuttamaan aurinkorannikolle. 

Mä oon samaa mieltä, sulje tää blogi kommenteilta. Suurin osa näistä kommenteista on ihan perseestä. Harmittaa niin sun puolesta, että joudut lukemaan tällaisia. Tuntuu, että jotku pikkusieluiset oikein odottaa sun postauksia ja saavat aihetta ivailuun. Se nyt on selvä, että kateellisia ja katkeria läskejä varmaan ovat jokainen, mutta silti. Meitä, jotka oikeasti tykkäämme seurata elämääsi on kuitenkin valtavasti, tulemma seuraamaan vaikkei kommentointi mahdollisuuksia olisikaan. 

Lämmintä joulun odotusta! Oon niin kade teidän lomasta :) 

28/17 | 

Heips Raxu! Voi kaamos, kaamos. Fakta on, että toisille se on vaikeampaa, toisille helpompaa. Turha ilkeillä heille joille se on vaikeampaa aikaa. Lapsellista pelleilyä. Vuosi lähenee loppua ja uusi vuosi edessä. Mitä jos jatkat blogiasi uudella nimellä. Eikö se remppa ole jo ohi, on aika toisten tuulien. Olet kaunis juuri tuollaisena kuin olet. 

31/17 | 

Minä haluaisin KERRANKIN lukea, että joku näistä järkyttävien mollaamisviestien kirjoittajista perustelisi täällä MIKSI!!? Miksi pitää kaivaa esiin blogi, josta ei tykkää tai jonka kirjoittajaa halveksii jostain syystä? Vaivautua kirjoittamaan sinne asiattomia, loukkaavia, ilkeitä ja yleensä vielä kaiken lisäksi äärimmäisen lapsellisia ("yhyy, Raakel pikkuinen...") kommentteja? MIKSI? Mitä kyseinen herjaaja toiminnastaan saa?

Taistelemme nykyjään esim. koulukiusaamista vastaan ja kaikki varmaan ovat sitä mieltä, että kiusaaminen ei ole hyväksyttävää. Tämä on ihan sama asia, mutta vaan aikuisten maailmassa. Ja voisinpa lyödä vetoa siitä, että koulukiusaajien vanhemmat ovat juuri näitä kommenttibokseissa hävyttömästi käyttäytyviä.

Joten hei, joku teistä täälläkin pyörivistä aikuiskiusaajista - onko teillä kanttia perustella ja kertoa, minkä ihmeen vuoksi ette tyydy pitämään mielipidettänne omana tietonanne? Minkälaista tyydytystä esim. Raakelin haukkuminen teille antaa? KAIKISTA EI TARVITSE TYKÄTÄ, mutta sivistynyt ihminen pitää ajatukset omanaan ja antaa muiden nauttia elämästä. Joten perusteluksi ei riitä, että "itsepähän on julkisuuteen halunnut" - ei se oikeuta herjaamiseen.

Kiitos Raakelille kivasta ja blogista ja onneksi täällä kommenttipuolella löytyy myös valtava määrä asiallisiä ja järkeviä ihmisiä.

Mukavaa joulun odotusta kaikille - otti tämä pimeys sitten koville tai ei!

Emma

32/17 | 

Samaa mieltä Emma. Mielipiteitä on maailmaan ja yhteen blogiinkin mahduttava, kun kommentteihin mahdollisuus on. Monia ahdistaa kaamos ja minua taas kaamosmasentuneet työkaverit, jotka valuvat nurkissa kuin jätkän räkä ja sähläävät lamppujensa kanssa. : - ) Silti pitäisi kirjoittajien pysyä asiassa, kunnioittaa toisia ja perustella kantansa.

Olen mielessäni lukenut tuon kaamosmasennuksen samaan sarjaan kevätväsymyksen, kesäloman juomisongelman, lomastressin ja niitä seuraavien aviokriisien kanssa. Median luomia hauskoja ilmiöitä, joista saadaan ongelma aikaiseksi joka vuosi toistuvista, normaaleista asioista.

Kikka

 

33/17 | 

Just näin Kikka! Media on kyllä mestari luomaan ongelmia. Esim. säähän on nykyään aina jonkinlainen ongelma, mikäli lööppeihin uskoo. Kertakaikkisen väsyttävää..

Mutta rentouttavaa ja ihanaa joululomaa sinulle, Raxu! Nauttikaa kybällä :)

PS. Olen huomannut, että aina jos Raxu postaa jostakin itselleen mukavasta asiasta, esim. nyt tuleva lomamatka, niin ilkeilijät aktivoituvat. Ei liene vaikea arvata, misä syystä..

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Raakel Lignell, kulttuurin sekatyöläinen ja täysin hurahtanut elämäntaparemonttiini. Bloggaan kilojen karisemisesta, ravitsemuksesta, liikuntavimmastani ja kaikesta, mitä uusi elämäni on tuonut tullessaan.

 

Seuraa minua Bloglovinissa.

 

Katso Raakel Lignellin ja Patrik Borgin keskusteluvideot:

Onnen tavoittelu laihduttaa

Liian kiltti ei laihdu

Miksi tummaa suklaata voi syödä vain palan

Jumppahulluus pisti kehon koville

 

Kampanjasivut
Tilaa kirja Raxun rinnalla - kohti pysyvää painonhallintaa.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2011
Joulukuu

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla