Karkkimyrkytys

Eilen meni niin kuin ei enää koskaan pitänyt mennä. Tein aamulla lentävän lähdön ja huomasin vasta iltapäivällä, että hupsista, en syönytkään mitään aamiaista. Vatsa kurni neljän maissa raivokkaasti. Laitoin pikaisesti pakasteen antimista kookos-kalasoppaa. Perunat puljautin kuopuksen lautaselle. Olo tasaantui ja luulin selvinneeni pelkällä säikähdyksellä.
Illan pilatestunti oli harmikseni peruttu ja lösähdin sohvan pohjalle katsomaan Dancea. Cittarissa oli ollut irtokarkit tarjouksessa ja ostin niitä lauantaiksi valmiiksi muksuille. Jotenkin pussi vaan vieri siihen sohvan viereen ja otin pari. Aika makeita, huh…maistelin kuitenkin vielä muutaman… Ohjelman loputtua tajusin syöneeni karkkeja melkoisen määrän, kiihtyvällä tahdilla. Järkyttävää, miten vanha tottumus nousi selkäytimestä välittömästi. Kaksi vuottakaan karkittomuutta ei näköjään vielä takaa mitään…Miksen jättänyt siihen pariin maistiaskarkkiin, kun vielä makuaisti toimi ja homma oli nautinnon puolella? Olo oli parin tunnin päästä järkyttävä. Sydän hakkasi, tuskan hiki pukkasi pintaan, vatsaa väänsi ja turvotti ja iltatoimet jäi tasan tekemättä. Kykenin vaan makaamaan sykkyrässä odotellen, että pahin sokerikänni laantuisi. Yö meni tuskastuneena kääntyillessä ja hikoillessa. Aamulla en millään olisi päässyt ylös punkasta. Ette varmaan ylläty, kun sanon, että sokeri ja lisäaineet on syvältä!!! Saa mennä ainakin kaksi vuotta, ennen kuin niihin seuraavan kerran kajoan…ehkä oli tarpeellista muistuttaa itselle, miltä huono olo tuntuu, jotta jaksaa taas tehdä niitä hyviä valintoja. Ja aterioita ei kannata unohdella!! Näin tuskin olisi käynyt, jos nälkä ei olisi ehtinyt ylettömäksi…
Topakasti aloitin tänään aamuni luonnonjugurtilla ja mustikoilla. Lounaaksi söin munakoiso-soijarouhe-gratiinia. Kohta pääsen tehomuokkaus-tunnille. Jospa pöhnä viimein hellittäisi…

Illaksi saan koko perheen pöydän äärelle. Mahtavaa! Hyvästelemme grillikauden, entrecotit jo huoneenlämmössä ja jumpan jälkeen alkaa ankara kasvisten pilkkominen. Muu perhe hoitakoon jälkkäripuolen…

Kommentit (5)

emmi
6/5 | 

Heippa!

Hahaaa......

Sama känni kävi mulle,olin messuilla(töissä)tauolla kävin kierroksella tutkailemassa muiden herkkuja...
maistelin vähän eri suklaita,aattele sellainen daim iso suklaakökkäre olis ennen liukunut sekunnissa alas jos toinenkin,nyt tuli paha olo ja kauhe margariinin maku tuli suuhun oikein narsku hampaissa:)heitin huomaamattomasti loput roskiin...hei halooo mä tein niin:)
Oli todella tyytyväinen tuntemuksiin.En voi enään vedellä nameja yhtä paljon kuin ennen.Erä voitto!!
Mukavaa viikonvaihdetta ja nautitaan oikeista herkuista,hedelmistä, kasviksista hyvästä ruuasta, maltillisesti ja niistä läheisistä:)

Ansku
8/5 | 

Miten kummassa pääsee karkeista eroon?? Kokeiltu on vaan aina sitä tuolta kaapista löytyy =(

raakel lignell
9/5 | 

Emmi, mahtavaa kun alkaa kohtuuskäyttö toimia!! Se on pitkässä juoksussa se paras vaihtoehto! Huippu!

Tuuli, juuri näin :-)

Ansku, jospa täyttäisit kaapit pähkinöillä ja kuivatuilla hedelmillä tai marjoilla? Ja pikku levy tummaa suklaata?
Helpompi olla kun ei karkit kaapista kuiski...sitten kun on saanut jonkun viikon sinniteltyä ilman, helpottuu mieliteotkin. Mutta muista syödä kunnoin ruokaa tarpeeksi ja säännöllisesti, silloin on mielitekojakin huomattavsti vähemmän! Ainakin mulla...
Zemiä!

T. Raxu

Miina
10/5 | 

Hei,

Hauskasti, elävästi kerrottuja edesottamuksia rempan vaiheilta. Hatunnosto sinulle, Raksu - täältä tullaan samat hyvät vaan ei aina ihan iisit remppatavoitteet mielessä!

Edellinen juttu kirvoitti kysymään seuraavaa: eikö me voitaisi ohjata lapsukaisia itseämme paremmalle tielle jo ennen kuin he joutuvat nokakkain niiden "elintasovaivojen ja -piintymysten" kanssa, joiden kanssa oma ikäluokkamme nyt taistelee? Jos ja kun lisaineet ja sokruhumalan takaava karkkipussi aiheuttaa mitä aiheutta - kuten Raksu kerrot, tuskanhikeä, väsymystä, flegua oloa kaikenkaikkiaan - emme kai toivo lapsukaisille samaa... Vaihtoehtoja löytyy - tuoreet, säilötyt ja kuivatut hedelmät, rahkat ynnä muut kehiin myös lapsille!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Raakel Lignell, kulttuurin sekatyöläinen ja täysin hurahtanut elämäntaparemonttiini. Bloggaan kilojen karisemisesta, ravitsemuksesta, liikuntavimmastani ja kaikesta, mitä uusi elämäni on tuonut tullessaan.

 

Seuraa minua Bloglovinissa.

 

Katso Raakel Lignellin ja Patrik Borgin keskusteluvideot:

Onnen tavoittelu laihduttaa

Liian kiltti ei laihdu

Miksi tummaa suklaata voi syödä vain palan

Jumppahulluus pisti kehon koville

 

Kampanjasivut
Tilaa kirja Raxun rinnalla - kohti pysyvää painonhallintaa.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2011
Joulukuu

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla