Kansikuva Maggien & unkarilaisen Lilyn kanssa
Kansikuva Maggien & unkarilaisen Lilyn kanssa

Ruoka yhdistää

Viikko hujahti keittiössä seisten. Kokaten, jutellen ja nauraen. Teimme Maggie Lindholmin kanssa 10 jaksoa kokki-ohjelmaa. Tapasin 10 eri kansallisuutta olevaa huippu-tyyppiä. Kielten ja kulttuurien sekamelska oli mahtava! Kaikkia selkeästi kuitenkin yhdistää ruoan ympärille kerääntyminen. Moni vieraista halusi kokata mahdollisimman perinteistä oman kulttuurinsa ruokaa. Perus-elementit olivatkin suorastaan yllättävän samanlaisia. Maanosasta riippumatta. Mausteet vaihtelivat, mutta kaikki arvostivat yksinkertaisuutta. Selkeät raaka-aineet ja maut. Ja se kaikkein tärkein - kohtaaminen ihmisten välillä. Sain tavata 10 rohkeaa, oman tiensä rakentanutta maailman kansalaista. Usean tarinaa kuunnellessa vahvistui jälleen usko omiin unelmiin. Mahdollisuuksiin tarttumiseen ja rohkeuteen hypätä uuteen. Ja se elämän suurin opetus: toisen kunnioitus: kieltä, ihonväriä, tapoja, uskontoa, makua, näkemyksiä... Elää voi niin monella tavalla, kunhan antaa myös toistenkin elää. 

Nyt vähän haikea olo. Intensiivinen proggis ohi. Viikolla oli myös kevätkauden viimeinen tanssi-keikka Janin kanssa. On se vaan niin parasta! Onneksi oli, sillä muuta treeniä en tiukkojen kuvaus-aikatulujen vuoksi ole saanut aikaiseksi mahduttaa kalenteriin. Edes vähän sai varsi liikettä ja sielu irtiottoa kiireestä.

Tanssikeikan jälkeen nieleskelin itkua...tiedetään...ihan höpöä...tanssit  jatkuvat kesäloman jälkeenkin eikä ystävyys mene katkolle, mutta mulla vaan on taipumus herkistellä. Yksi kausi nyt selkeästi päättymässä. Myös muiden töiden saralla. Kaivattu kesäloma ja mökkikausi kolkuttelee jo ovella. Hyvä niin. Keho ja varsinkin mieli kaipaa lepoa. Sielu jo vaeltelee kohti omaa sielunmaisemaa, mökkirantaa. 

Eilen oli perheen hemmottelu-ilta. Paikalla oli myös tyttö-ja poikakavereita. 

Perhe säätää keittiössä...

Grillistä jättikatkarvun pyrstöjä. Ohje löytyy Raxun rinnalla-kirjasta.

Tomaatti-minttu-salaatti, höyrytetyt pavut, fetaa ja halloumia

Lautasella myös yrtti-quinoaa

Jälkkäriksi sitruuna-sorbet, päälle shampanjaa sekä mansikoita

Yhdessä laitettiin ruokaa, grillattiin ja istuttiin parvekkeella pitkään. Jutellen, välillä vähän kinatenkin ja sitten taas nauraen. Nuorten draivi on mahtavaa! Aika haikeana  vilkuttelin perään kun lähtivät vielä juhlimaan kaupunkiin. Itselle autuain paikka siinä vaiheessa oli oma sänky. Hämmentävää, miten kovaa vauhtia elämä kirii. Onneksi on vielä itselläkin kova nälkä mennä, tehdä ja kokea uusia asioita. Mutta aiempaa enemmän osaan arvostaa myös rauhaa ja lepoa. Sopiva määrä joutilaisuutta lataa akut ja siementää luovuutta. Otetaan valosta ja kesän ihanuudesta kaikki ilo irti! 

Kommentit (7)

8/7 | 

OMG (teiniä lainatakseni) teidän herkuttelua!! Vasta ylppärikakut korjattu pois ja eikös jo mansikat ja shampanjat taas pöydässä ;) Kelpais mullekin, nams ♡

9/7 | 

Älä muuta virka ensimmäinen kommentoija! Oikea meno ja hyvä fiilis, kesästä kaikki irti : - )

Kikka

10/7 | 

Moi Raxu,

Kivaa tekstiä taas kerran. On niin superia olla  nuorten kanssa, olen myös äiti ja ylpeä omista nuorista. Mukava kuulla heidän uusia, erilaisia ajatuksia, jotka välillä heilauttaa tällaista "fossiilia".

Ihanaa kesää sinulle Raxu ja kaikille lukijoille. Olemme sen arvoisia!

Tarja

11/7 | 

Hei,

Mistä löytyisi tuo yo-juhlissa tarjoamanne mustikka-juustokakun resepti?

Nm. rippijuhlat ovella..

12/7 | 

Kiva, jos postaisit mustikkajuustokakun ohjeen!

Rippijuhlat ovella täälläkin :)

t. minna

14/7 | 

Mikä leuhkinta? Ehkäpä sinun kannattaisi lukea jotain muuta blogia tai lainata vaikkapa kirjastosta joku SINUA kiinnostava kirja. Nää blogit on siitä käteviä, että ei ole pakko lukea sellaisia, joista ei pidä. Itsekin seuraan vain muutamaa blogia ja olen valinnut lukulistalleni vain itseäni kiinnostavat. Jos et pidä tästä blogista, niin miksi ihmeessä luet tätä? 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Raakel Lignell, kulttuurin sekatyöläinen ja täysin hurahtanut elämäntaparemonttiini. Bloggaan kilojen karisemisesta, ravitsemuksesta, liikuntavimmastani ja kaikesta, mitä uusi elämäni on tuonut tullessaan.

 

Seuraa minua Bloglovinissa.

 

Katso Raakel Lignellin ja Patrik Borgin keskusteluvideot:

Onnen tavoittelu laihduttaa

Liian kiltti ei laihdu

Miksi tummaa suklaata voi syödä vain palan

Jumppahulluus pisti kehon koville

 

Kampanjasivut
Tilaa kirja Raxun rinnalla - kohti pysyvää painonhallintaa.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2011
Joulukuu

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla