Kun antaa niin saa

Kotiuduin juuri Hyvä Terveys-lehden Painonhallinta-weekendin vietosta Vierumäeltä.
Mikä liikunta-taivas!
Kuntosali, uinti, zumba ja keilailu olivat tuttua ja turvallista, mutta tein tuttavuutta muutamaan uuteenkin lajiin: Fitball, jossa jumpattiin ison jumppapallon kanssa oli häkellyttävän tehokasta – reidet huusivat hoosiannaa ja keskivartalo oli liekeissä. TRX antoi haastetta takuulla jokaiselle solulle– remmien varassa tehdään lihaskuntoa oman kropan painolla ja vahvaksi luullut lihasryhmät tuottivatkin yllätyksiä…jos punnertaminen, kyykyt ja vatsalihakset ovat mielestänne tikissä, niin hakeutukaapa tämän lajin pariin…
Lumikenkäily oli ihanaa, hauskaa ja kankkuja polttelevaa ?
Tennistunti open ja perheenjäsenten kanssa herätti taas nälän – seuraava haave onkin tennisviikonloppu Vierumäellä!

Sain kunnian olla mukana 30 hurmaavan naisen porukassa. Naisten, jotka olivat tehneet päätöksen saada elämälleen uutta virtaa ja zemppiä. En voi kyllin hehkuttaa sitä energiaa, joka kehkeytyi parin yhteisen vuorokauden kuluessa. Zemppasimme yhdessä kuntotestit ja monelle varsin haasteelliset jumpat. Nostan hattua päättäväisille ladyille, jotka asenteella tappelivat tunnit läpi huolimatta kirvelystä ja huohotuksesta. Muistan niin tasan tarkkaan, miltä ekat jumpat tuntuivat painavana ja huonokuntoisena…
Toki pitää pakottaa itsensä oman mukavuusalueen ulkopuolelle, hengästyä ja hikoilla, mutta
jokaisen jumppa-ohjaajan pitäisi kokeilla 50 kg pakkaukset ympärillä vetämiään tunteja ja sen jälkeen päättää, mikä soveltuu reilusti ylipainoisille ja huonokuntoisille.
Tässäpä onkin haaste kaikille Suomen liikuntakeskuksille: TARJOTAKAA JUMPPIA MYÖS ALOITTELIJOILLE! Jumppia, jossa askellukseen ja asennon vaihdoksiin ehtii mukaan ja jotta vaikean alun kanssa tappelevat saisivat onnistumisen ja mielihyvän kokemuksia mahdollisimman pian!

Jaoimme viikonlopun ja lisääntyvien hikipisaroiden lomassa kokemuksia, pelkoja ja haaveita. Kerroin omistani ja sain itse aimo annoksen iloa, riemua ja kiitollisuutta reppuuni! Tippa tulee linssiin ihanien rouvien kiitoksista vieläkin.

Energia on ihmeellinen asia – mitä enemmän sitä kuluttaa, sitä enemmän sitä saa.

Kommentit (17)

Riitta Talvio
18/17 | 

Hei Raakel!

Kiitos sinulle itsellesi, kun kerroit koskettavasti ja aidosti taistelustasi kohti hyvää oloa. Puhuit lähes kuin minun tarinaani, sanoinkin sen sinulle tänään. Olen todella onnellinen, että lähdin mukaan ja sain kokea tuon ryhmän naisenergian ja liikunnan ilon, sekä tsemppauksen, mitä annoit meille. Uskon vahvasti, että nyt minäkin saan oman elämäntaparemppani käyntiin. Tämä viikonloppu antoi mahtavat eväät ja ennenkaikkea uskon siihen, että todellakin voin onnistua. Kiitos vielä kerran ja iloista talven jatkoa! :)

terv. Riitta Tampereelta

saara
19/17 | 

Niinpä, kun antaa (itsensä näyttelijän vaimona kaikille lehdille ja tv-ohjelmille) niin saa (kuntoilla tuntitolkulla vrk:ssa ja saa vaatteet ja ilmaiset leirit koko perheelle jne) eikä tarvitse stressata "kunnon" töissä, kuten me tavalliset tallaajat, hyvä kun tunniksi ehtii kuntoilemaan! Näköjään kun osaa vetää oikeista naruista niin ELÄMÄ ON IHANAA KUN SEN OIKEIN OIVALTAA!!! Joten kun rauta on kuumaa, niin anna palaa, tiedä mihin vielä päädyt...

Helena Hätönen
20/17 | 

Eiköhän ne Raakelin ansiot ole muualla kuin näyttelijän vaimona olemisessa; ainakin minulle tulee ensin mieleen viulu, sitten vasta aviomies.

Kati
21/17 | 

Saara, onko pakko olla noin ilkee ja kateellinen? Siis mä oon vannonu itelleni, että en ala täällä nettimaailmassa taisteleen, mut jotenkin niin ahistaa noi negatiiviset ja ilkeet kommentit. Ite kun oon kans tällasta samanlaista kuntoremonttii läpi käyny, tiedän miltä tuntuu kun yhtäkkiä kykenee tekeen kaikkee kivaa liikunnallista mistä ennen pystyi vain haaveilemaan. Mä ainakin sain tästäkin Raxun päivityksestä jälleen intoa ja inspistä lisää, koska sitä kuitenkin tarvitsen koko ajan entisenä sohvaperunana. Sen takia luen tätä ja monia muita vastaavanlaisia blogeja. Mietin välillä, että kirjoittaisin itsekkin blogia, mutta en vaan tiedä miten mun psyyke kestäis jos joutuisin lukeen vastaavaa asiatonta henkilökohtaista skeidaa. Tsemit Raxulle ja kiitti kun kirjoitat tätä blogia, odotan aina innolla päivityksiäsi!

Zarza
22/17 | 

"Jokainen päivä on ilon päivä,jos vain suhtaudumme siihen oikein."Olen huomannut saman:kateuden :(
Ihmeellistä touhua,mutta pääasiahan on ettei ketään pakoteta lukemaan näitä blogeja.Itse elämäntapamuutoksen tehneenä,ja liikuntaan hurahteena (entinen "sohvaperuna")..Tämä Raxun remppa on mahtaavaa luettavaa.Mielenkiitoisia tsemppaavia juttuja,joita lukee mielellään :) !
Ihanaa maanantaita :)

raakel lignell
23/17 | 

Riitta, kiitos kauniista sanoistasi!
Viikonloppu oli mullekin todella voimaannuttava kokemus! Yhteinen, jaettu missio on tuhat kertaa vahmepi kuin yksin yrittäminen! Iloa, voimaa ja uskoa jokaiseen päivääsi! Tapaamisiin :-)

Helena, Kati ja Zarza, kiitos piristysruiskeista!!
Jokainen omalla kohdallaan on vapaa kokemaan hyvää oloa, jos ottaa vastuun valinnoistaan!!
Olen tainnut ennenkin sanoa, ettei kannata kadehtia niiden iloja, joiden suruja ei tunne. Jokaisella meillä on omat vahvuudet ja huolet. Nautitaan täysillä kaikesta hyvästä niin on voimia kantaa ne vaikeatkin elämän osat!

Valoisaa talviviikon aloitusta kaikille!

T. Raxu

Kilogramma
24/17 | 

Ei Saara ihan väärässä ollut...eikä sen totta vieköön AINA tarvitse kateutta olla kun sanoo (jotkin) tosiasiat ääneen. Kateuskortti on liian helppo ja epä-älyllinen vastine kritiikkiin kun ei mitään muuta ole, siltä se ainakin vaikuttaa.

Ja tosiaan, luin jostain lehdestä viikonloppuna sinun Raakel sanoneen että mielettömän rehellisesti olet kirjassa liikkeellä joten saamme siis varmaankin lukea myös ne mielettömästi kiinnostavat kilolukemat! ;)

raakel lignell
25/17 | 

Kilogramma ja Saara,

en usko, että voitte väittää tietävänne tosiasioita kenenkään muun elämästä kuin omistanne. Ja varsinkaan ei voi väittää omia luulojaan, mielikuviaan tai oletuksiaan tosiasiana joitakin minun työasioitani koskien. Itse en halua arvottaa kenenkään tekemisiä ja töitä "kunnon" töiksi tai joksikin muuksi. Jospa arvostettaisiin jokaisen omaa osaamista, työtä ja tekemistä. Kaikilla ei valitettavasti työtä ole, joten olisi varmaan syytä olla kiitollinen omasta työpaikastaan, mikäli sellainen on. Ja tunnin kuntoilu ei suinkaan ole "vain tunnin kuntoilu" vaan upea asia!
Myös kiinnostuksen ja uteliaisuuden raja on häilyvä...kilogramman nimimerkistä huomaan, että kilot ja grammat kiinostavat, itselläni tuollainen kysely menee tosiaan jo uteliaisuuden puolelle..

Kiitos jokatapauksessa, kun aktiivisesti seuraatte blogiani! :-)

Jytta
26/17 | 

"Kilomäärät eivät ole olennaisia, vaan oma olo!!!" Johan on merkillinen kommentti ihmiseltä jonka ainoa syy tämänhetkiselle kirjailijuudelle on laihdutus ja nimenomaan valtavan määrän! Onko kyseessä se että olet jossain kieltäymyksessä edelleen sen suhteen kuin iso olet ollut etkä siitä syystä halua kertoa tarkkoja mittoja? Mutta ymmärräthän varmaan ettemme lukijat kukaan luule sinun olleen tyyliin yhdeksänkymmentäkiloinen?

Komppaan aiempia kilokyselyjä siinä suhteessa että onhan se erikoista väittää niiden olevan epäolennaisia varsinkaan vaiheessa kun koko asiasta tosiaan on tulossa kirja. Anteeksi, mutta nyt en ihan ymmärrä...

emmi
27/17 | 

Heippa!

Johan nyt ihmiset ovat lähteneet" känkkäränkkänä" kirjoittelemaan.Ensin minäkin ajattelin ,että" voi vitsit mäkin olisin halunut olla Vierumäellä "riehumassa",mutta siis ei tavallisena työlaisenä ja ison perheen äitinä vaan ole rahaa moiseen,MUTTA EN ANNA KATEUDELLE VALTAA,olen ILOINEN toisten tässä tapauksessa Raxun onnistumisista ja mahdollisuuksista!Meillä kaikilla on niitä ,kun olemme positiivisia ja pidämme silmät auki.Ystävät hyvät jos lähdemme kateuden tielle,se on loputon ja mädännämme sillä vain itsemme ja läheisemme.Se energian jonka käyttää moiseen jöpöttämiseen kannattaa ohjata itsensä mielummin lenkkipoluille ja jumppiin.
Ottakamme siskot hyvät viikon teemaksi vanha hyvä asia "Onnellisempaa on antaa kuin saada"ja miettikää te kateelliset mitä tuo lause tarkoittaa teidän elämässä ja miten voitte sitä toteuttaa.Lupaan ,että sen käyttäjä saa moninkerroin itse ONNELLISUUTTA!!!!!HALIT

Elämäntapa remppahan lähteen ensin mielen muokkauksesta ja vanhojen asenteiden puhdistamisesta ja tämä kateus on yksi sellainen:)

Pairuo
28/17 | 

Moikka!

Olen seuraillut tätä blogia nyt jonkun aikaa ja saanut uutta virtaa, kiitos Raxu =)

On hienoa, että ihminen on kokenut noin mahtavan elämäntapaparannuksen ja vielä jaksaa jakaa sen muiden kanssa, jaksaa kertoa ja kannustaa meitä muitakin. Mun mielestä on vaan kohtuutonta, että tänne tullaan kiukuttelemaan ja arvostelemaan. Toki jokaisella on omat mielipiteensä, mutta eihän täällä ole kenenkään pakko olla lukemassa, jos niin paljon kyrsii... Jos ihminen on jo kertonut laihtuneensa 50 kg, niin mitä hiton väliä sillä on mikä on ollu se alkupaino??? Jotain rajaa!

Kiitos Raxu ja onneksi olet sen verran monessa liemessä keitetty, että nostat itsesi negatiivisuuden yläpuolelle =)

riitta
29/17 | 

Heipä hei siskoseni!
olen jo kuukausitolkulla lukenut raxu blogiasi, ja aina yhtä hyvillä mielin. Etsin uutta puhtia omalle projektilleni joka olisi saatava lentoon. Minä nimittäin annoin valua monen kymmenen kilon pudotuksen hukkaan eli takaisin! (surkuyniäisille en kerro kilomääriä ihan piruuksillani :) ) Nyt on uusi puhti alullaan, ja parikymppiä taas pois. Mutta nämä tätäkin blogia näköjään vainoavat besservisserit eivät todella tiedä millaisten asioiden kanssa tällä saralla painitaan.Tässä ei todella lasketa vain kiloja vaan koetetaan tehdä lähinnä töitä tuon korvienväliosaston kanssa.Ja kun sen saa kohdalleen vain taivas on rajana - tai sellainen tunne tulee.
Mutta - kun sen tunteen voi myös yhdessä hetkessä kadottaa...
Nyt juuri täällä flunssan kourissa on vaivatonta suunnitella miten edetään projektissa kunhan olo on kohdallaan. Mutta ethän Raxu sulje luukkuasi noiden iki-narisijoiden takia. On toki ikävää jos heitä alkaa siellä valittamassa käydä, mutta meitä sielunsiskoja kyllä löytyy.
Pidetään me sitäkin enemmän ääntä!!

raakel lignell
30/17 | 

Emmi, Pairuo ja Riitta!

Sydämellinen kiitos ihanista viesteistä!
Mulla ei tod ole aikomustakaan laittaa luukkuja kiinni, ei huolta :-)
Te muunmuassa olette konkreettinen syy jatkaa hyvän olon etsimisen polkua ja sen jakamista muiden kanssa :-)
Ihmetellen ja oppien - välillä erehdystenkin kautta.

Nyt kaikki hoitaa flunssat ja muut rempat rauhassa pois ja aloittaa taas kuntoilun ahkerasti ja säännöllisesti, mutta sopivin askelin :-)
Ja kun koneisto saa oikeanlaista ravintoa, pelittää aivotkin paremmin ja tasaisemmin ja näin tukee henkistä kanttia!

Talvipäivän iloa! Tehkää vaikka kuumaa kaakaota tummasta kaakaojauheesta ja maidosta, ripaus cayannepippuria, kanelia ja steviaa tai jos kaapista löytyy niin minttusuklaan makuista proteiinijauhetta :-) NAM!

<3
T. Raxu

jumppakaveri
31/17 | 

Hei kaikki,

Tätä blogia sivusta seuranneena sekä Raxun muutosta läheltä nähneenä, voin vain todeta että onko niillä kilomäärillä niin väliä muille, jokainenhan ne kilot itse hankkii ja kantaa sekä karistaa - se on juuri korvienvälistä kiinni mitä omaan suuhunsa laittaa, onneksi kukaan ei väkisin mitään sinne työnnä :D

Raxu on sama iloinen tyyppi ennen kiloja kuin vähentyneiden kilojen jälkeenkin ja varmasti hyvä tsemppari meille kaikille, että tällaiset muutosprojektit ovat mahdollisia - haastavintahan on pysyä saavutetussa painossa ;-)

Ja onko niillä ammateilla niin väliä, jumpissa ainakin ammatit ja tittelit on heitetty nurkkaan ja keskitymme täysillä nauttimaan liikunnan riemusta ja hyvästä olosta...

Liikunnan iloa meille kaikille ja iloitkaamme toisten onnistumisista - eihän se ole meiltä muilta pois :)

Lempi
32/17 | 

Ihanan energinen ja inspiroiva postaus!

Ja tärkeä muistutus aloittelijan liikunnasta! Monen liikunta päättyy liian rehkimisen kautta saatuihin rasitusvammoihin. Omalle keholleen saa olla lempeä, se ei ole heikkoutta. Pätee myös piemmälle edenneisiin :)

Tarja
33/17 | 

Hei Raxu,

kiitokset vielä tätäkin kautta innostavasta viikonlopusta. Sain niin paljon energiaa siintä ettei ole ollut mitään ongelmia toteuttaa harjoitusohjelmaa nyt kotosalla. Okei, lihaskuntoliikkeissä vatsoissa ei ihan toivottava määrä tänään tullut mutta tuo on pientä hiontaa kokonaisuutta silmällä pitäen. Olin koirien kanssa puolentoista tunnin kävelylenkillä ja nautin kauniista ulkoilmasta hymy huulilla.

Nyt pidetään tsemppi vaan päällä ja katsotaan jos jatkoviikonloppu vielä saadaan aikaiseksi.

raakel lignell
34/17 | 

Tarja, onnittelut aivan mahtavasti zempatusta viikosta!!
Odotan innolla seuranta-weekendiä itsekin :-)
Iloa jokaiseen päivääsi!

:-)

Raxu

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Raakel Lignell, kulttuurin sekatyöläinen ja täysin hurahtanut elämäntaparemonttiini. Bloggaan kilojen karisemisesta, ravitsemuksesta, liikuntavimmastani ja kaikesta, mitä uusi elämäni on tuonut tullessaan.

 

Seuraa minua Bloglovinissa.

 

Katso Raakel Lignellin ja Patrik Borgin keskusteluvideot:

Onnen tavoittelu laihduttaa

Liian kiltti ei laihdu

Miksi tummaa suklaata voi syödä vain palan

Jumppahulluus pisti kehon koville

 

Kampanjasivut
Tilaa kirja Raxun rinnalla - kohti pysyvää painonhallintaa.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2011
Joulukuu

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla