Hellerajat paukkuu tänään!
Hellerajat paukkuu tänään!

Yksin vai ryhmässä? Riippuu asiasta

Piipahdin kotona Sipoossa. Nurmenleikkuu, postien haravointi, jääkaapin täyttö kesätöihin jäävälle nuorisolle. Ja se mahtavin juttu - vierailu omalle rakkaalle jumppasalille. Vatsassa oli perhosia jo pitkin päivää kun tiesin pääseväni jumppaan 5 viikon tauon jälkeen. Sitä autuutta! Pump-tunnilla kirveli ja tutisutti ihanasti, irvistys naamalla ja syke korkealla painoin onnen huumassa, vierellä rakas ohjaaja, joka oli treenaamassa ekaa kertaa synnytyksen jälkeen. Perään sulattelin happoja zumballa. Tunsin itseni tönkkösuolatuksi, niin jähmeältä tuntui varsi pitkän tauon jäljiltä. Mutta mieli nautti sitäkin enemmän. Ja vettä kului :-) Jumppien alkua odotellessa marmatin kaikille, jotka jaksoivat kuunnella, että musta ei kertakaikkiaan ole yksin treenaajaksi. Ei saa aikaiseksi eikä varsinkaan irtoa endorfiineja. Olen varmaan vaan liian laiska. Tarvitsen ohjaajan ja treenitkamut innostamaan itseni yli mukavuusalueen.  Kuulkaas kamut, olen kertakaikkiaan ryhmäliikkuja. Laumasielu. 

Paitsi kaikessa muussa. Kaipaan hiljaisuutta, omaa rauhaa. Hermostun hälystä. Niinpä nautinkin suunnattomasti kun mökillä ei kuule kuin meren huokailua, sirkkojen siritystä - suorastaan karjuntaa sekä satunnaisia lintujen lauluja tai kirkaisuja, lajista riippuen. 

Palattuani mökille sain hemmottelua tyttäreltä: saunan päälle auringon laskiessa kasvohoito aurinkotuolissa, viltin alla. Sekä jalkojen ja käsien rasvaus. Luksusta!

Nukuin kuin tukki. Nyt aamupuuron ja pihasta noukittujen mustikoiden voimin rannalle löhöämään, heittelemään frisbietä ja pelaamaan ranta-tennistä. Hellerajat paukkuu! 

Kommentit (6)

7/6 | 

Olet ehdottomasti laumasielu, 2010 teit elämäntaparemontin ja sehän jatkuu nyt loppuelämäsi! Kuinka helppoa on palata entiseen, mutta erittäin vaikea pitää tämä "uusi tapa" elää, joten toivon että jaksat! Sillä jos sinä repsahdat, niin sehän on itsellesi ja kaikille mukana eläneille kamala pettymys!! Voimia ja tsemppiä!

8/6 | 

EI huolta, en repsahda :-) otan vain löysemmin rantein mökkikauden ja sitten taas puhkun entistä suuremmalla innolla kaikkia rakastamiani jumppia!

Eiköhän keho myös kaipaa kerran vuodessa lepoa ja palautumista :-)

Nautitaan kesästä <3

T. Raxu

9/6 | 

Mulla taas päinvastoin, yksin salilla irtoaa hiki. Kokeilin ryhmäjumppia, eka kerrat tuntui ihan ok, mutta kuuntelin sielun kuiskintaa ja toteutan sen toiveen.

Yksin siis salilla olosta nautin. Tällä hetkellä.

Terveisin

Annikki

10/6 | 

Luin heinäkuun kirjoituksiasi. Mukava kuulla, että osaat ja pystyt ottamaan välillä rennosti, vaikkakin jossain kohden tunteesi olivat olleet kuin vuoristorata. Olin kuuntelemassa luentoasi Oulussa ja sain sinulta tseppaukset uuden elämänmuutoksen käynnistämiseen. Näin tapahtuikin. Tiedäthän sen lauseen: "sitä saa, mitä tilaa". Asiat lähtevät rullaamaan kummallisesti siihen suuntaan, mitä toivoo tai tarvitsee. Olen aloittanut kuntoilua uudelleen parin vuoden tauon jälkeen. Lisäksi tein päätöksen, ettei minun tarvitse rentouttaa itseäni joka viikonloppuisella punaviinillä. Mutta viime perjantaina repsahdin; hyvä ruoka, viinifestarit, ja siinä se oli. Eikä olo ollut rentoutunut eikä hyvä. Seuraavana yönä jo kärsin syyllisyydestä, etten osannut vastustaa hedonistisia tarpeitani. Se hyvä puoli tässä on, että kaikesta oppii.

Nyt olen harkitsemassa Personal Trainerin hankkimista kuntoiluni tueksi. Tavoitteeni on taas voida hyvin, jaksaa tehdä asioita ja saada elämään jotain muutakin kuin työtä. Ehkäpä joskus taas kommentoin kirjoituksiasi, mutta nyt pointtini oli siinä, että sinun ansiosta elämänmuutos parempaan oloon on lähtenyt käyntiin. Kiitos Raxu! Ja tsemppiä sinullekin taas syksyn rutistuksiin ;D

Terveisin Virpi

 

11/6 | 

Annikki, hienoa, että ole löyänyt oman tapasi nauttia liikunnasta! Tärkeintä lieneeonkin tunnistaa, mitä tyyppiä itse on ja sitten antaa mennä :-)

Ihanaa kesää sinulle!

 

Virpi, superhienoa kuulla, että sait kimmokkeen luennolta!! SIksi niitä teemmekin :-) Ja tosiaan, virheistään voi oppia ja itsensä kuuntelu ja oivallukset sitä kautta on elinikäinen polku. Nautitaan siitä ja hyvien valintojen tuomasta fiiliksestä. Itsekin laskeudun nyt vikalla lomaviikolla takaisin arkeen tarkistamalla ravintopuolen taas kohdilleen. Niin saan enemmän virtaa ja jaksan taas nauttia jumpista sekä alkavasta tiukasta työ-syksytä. Iloa ja zemiä päiviisi ja kiitos kun kerroit! Odottelen sulta viestejä jatkossakin!

 

:-)

Raxu

 

 

12/6 | 

Hei kaikki kuntoilijahirmut !
Lukekaapa Juhapekka Tukiaisen "Pysyvään kuntoon GPS-sykemittarilla", ellette vielä ole. Älkää hämääntykö otsikosta, kyse on mitä filosofisimmasta teoksesta. Miksi kuntoiluun innostuu ja miksi into sitten lopahtaa. Miten voisi välttää kuukausien / vuosien mittaiset liikkumattomattomat jaksot ja sen sijaan harrastaa liikuntaa ns. koko elämän. Siten voisi saavuttaa niitä erilaisia tavoitteita, joita liikunnalle asetamme. Ainakin itse vasta kirjan luettuani oivalsin, että olen harjoitellut pelkästään liian kovaa, liian monotonisesti, aina vaan enemmän, ja sitten lopulta hiipuneena ja väsyneenä tuominnut itseni laiskaksi. Turhaan !

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Raakel Lignell, kulttuurin sekatyöläinen ja täysin hurahtanut elämäntaparemonttiini. Bloggaan kilojen karisemisesta, ravitsemuksesta, liikuntavimmastani ja kaikesta, mitä uusi elämäni on tuonut tullessaan.

 

Seuraa minua Bloglovinissa.

 

Katso Raakel Lignellin ja Patrik Borgin keskusteluvideot:

Onnen tavoittelu laihduttaa

Liian kiltti ei laihdu

Miksi tummaa suklaata voi syödä vain palan

Jumppahulluus pisti kehon koville

 

Kampanjasivut
Tilaa kirja Raxun rinnalla - kohti pysyvää painonhallintaa.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2011
Joulukuu

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla