Lettua ja unta naamaan

Kiertelin illan suussa Kirjamessuilla, kassit täyttyivät himottavilla kirja-uutuuksilla. Nyt haaveilenkin lukulomasta: helle, pool, aurinkotuoli ja sänky kirjapinojen kanssa riittäisivät. Ja ruokaa sopivin väliajoin, mieluiten niin, ettei tilaamistakaan tartteisi miettiä…
Pyörähdin myös ruokamessujen puolella. Lähi-idän baklavat ja pistaasileivonnaiset kirkuivat puoleensa, onneksi ei ollut käteistä, koska muuten ne uiskentelisivat meikäläisen masussa ja olo ollut koko viikon tarpeeksi tahmea ilman sokeri-tankkaustakin.
Miten niin syksy-fiilis…vai olisko etu-talvi oikeampi termi…

Huomenna saa nukkua tunnin pidempään. Aaah!
Aamiaiseksi sitten herkullisimpia lettuja ever:

Soseuta banaani haarukalla mössöksi, vatkaa kananmuna rikki, ripauta kardemummaa, kanelia ja hieman vaniljaa. Halutessasi hieman kohoavia pancakeseja, lisää t-lusikallinen psylium-jauhetta. Vatkaa tasaiseksi mössöksi, paista neitsytkookosöljyssä ja nauti omenasoseen ja mustikoiden kera! Kiitos resepti-vinkistä rakkaalle minijä-kokelaalle ?

Nautitaan vapaasta weekendistä

Kommentit (15)

Tinka
16/15 | 

Joo hei. Taasen tätä epänormaalia suhtautumista yhteen elämän osa-alueeseen, jonka ei tulisi hallita koko elämää. "Elän syödäkseni" vaikka pitäisi olla "Syön elääkseni". Ja varsinaista suomen kielen iloittelua näyttää olevan tämä ploki: pool, weekend ja minijä. Huhhuh!

Tinka
17/15 | 

Ehkä tää ploki on kielellisesti suunnattu tietylle kohderyhmälle. Mutta oli kyllä yhteen tekstiin saatu ihmeitä kootuksi oikein kokoamalla.

Ja muitakin tsättikielen erikoisuuksia tekstistä silmään tökkii: Kirjamessut, illan suu, kirja-uutuus, sokeri-tankkaus, syksy-fiilis, etu-talvi, aamiaiseksi herkullisimpia lettuja ever, pancakeja, t-lusikallinen, resepti-vinkki ja lopuksi vielä kerran minijä-kokelaalle.

Komppaaja
18/15 | 

Olen kyllä tuossa täysin samaa mieltä että voi maailma mitä kikkailua jonkun lettutaikinan kanssa!! :O kuolisikohan sitä jos söisi normaaleja ruokia, normaaleja määriä? En usko Raakel että lihoit puolitoistasataakiloiseksi suomalaisella lautasmallilla vaan syömällä kaikkea valtavia määriä LIIKAA. Tällä hetkellä kymmenistä haastatteluistasi jää sellainen mielikuva kuin tavalliset elintarvikkeet olisivat huisin "vaarallisia" kun itse asiassa ainoa joka lihottaa kuten erinomaisesti tiedät, on kulutuksen ja syömisen epäsuhta. ;)

Kuten Tinka totesi, suhtautumisesi ei edelleenkään näin parin vuoden jälkeen vaikuta lähellekään normaalilta, ei liikuntaan saati ruokaan. Uskotko ihan tosissasi että pystyt tuota tahtia jossa selvästi ajattelet kumpaakin asiaa 24/7, jatkamaan loppuelämäsi??

Höpsis
19/15 | 

No nyt on ihan turhaa kommentointia,lopettakaa tuo saman tien vai kateusko ajaa. Jatka Rakel hyväksi havaitsemallasi linjalla :)

Emilii
20/15 | 

Kiitos Raakel reseptistä!
Kopioin sen omaan blogiini, lähdemaininnalla tietenkin.
Jutussa käsittelen lähinnä kookosöljyä, jonka vaikutuksia ei ole tutkimuksin osoitettu. Mutta toisaalta, väliäkö sillä. Jos kokee saavansa siitä ja muista superfoodeista apua ja _motivaatiota_ painonhallintaan, niin antaa mennä vaan.
Ihailen Raakel sinun saavutuksiasi, toivottavasti muut saavat niistä myös innostusta.

Katariina
21/15 | 

Hei Raksu !!!
Mielenkiintoisia nuo kriittiset kommentit, onko tässä elämässä niin paljon aikaa, että kannattaa tuhlata aikaansa moiseen ?
Mä olen myös varustautunut siihen, että jossain vaiheessa alkaa tulla myös negatiivista kommentointia painonpudotuksesta.
Nyt kiloja on poissa lähes 25 ja palaute on ihmettelevää ja positiivista ja ulkonäkö kovin erilainen kuin aloittaessa, myös kropan malli on muuttunut ison liikuntamäärän avulla.

Uskoisin, että kun vielä 10-15 kiloa lähtee, alkaa kateelliset ja paremmintietävät kommentoimaan eri sävyyn, se on ihmisen tarve tuntea itsensä paremmaksi ja syyllistää jotta omat ongelmat eivät hypi silmille.

Aina löytyy heikompia joita mollata ja vahvempia joita kadehtia. On myös yleinen harhaluulo, että lihava ihminen syö aina liikaa. Yleensä ihminen syö jonkin jakson liikaa ja jos hän sen jälkeen syö normaalisti, hän pysyy siinä korkeammassa painossa. Paino laskee vain jos energiamäärä on selkeästi alle normaalin.

No, en voinut olla kommentoimatta. Ihanaa talven odotusta sulle ja ihanalta näytti lettureseptikin. =)

?
22/15 | 

Kateuskortti, ei voi olla totta! :D :D :D

Vaikken ole kumpikaan alun kritisoijista osasta sisältöjä olen samaa mieltä. Vaikkapa siitä tiettyjen täysin terveellisten ruoka-aineiden demonisoimisesta jota Raakel harrastaa.

En nyt jaksa enempää ruotia päivänselviä asioita mutta sen selkeämpää totuutta kuin se että jos syö enemmän kuin kuluttaa, lihoo, ei siis ole. Joka sellaista uskottelee, epäonnistuu koko ikänsä painonsa hallinnassa. Se ei millään kikka kolmosilla tai eksoottisilla ruoka-aineilla ole yhtään sen kummempaa vaan yhtälö on aina sama. Liikunnan merkityshän on lopulta melko vähäinen painon pudotuksessa, muussa terveyden ylläpidossa toki.

Toivon vaan että Raakel kirjaa tekiessään tuntee vastuunsa näistä omista ääritavoistaan sekä ennen että jälkeen muutoksen eikä rohkaise seuraamaan siinä mielessä jälkiään. Kunpa kirjasta löytyisi myös lääkärien ja ravintoterapeuttien puheenvuorot.

Kateuskortti kannattaa jättää sinne pakkaan jos mitään muuta argumenttia kritiikkiin ei ole, Raakel itse tuskin tarvitsee puolustajia sen verran myönteinen ja hyvällä itsetunnolla varustettu että ymmärtää itsekin muutoksensa epätavallisuuden ja radikaliuden. Keep up the great work vaikkakin ehkä noudattaen jo sitä lukuisilta tahoilta saamaasi neuvoa levätä tarpeeksi jottei raivotreenit mene hukkaan. ;))

raakel lignell
23/15 | 

Armaat blogini seuraajat!

Mielenkiinnolla olen viime päivät seurannut tematiikan kuumentamia kommentteja :-)
Kiitos kiivaasta mielipiteiden ilmaisusta!

Haluan korjata muutaman harhakäsityksen koskien omaa taivaltani:

En ole missään vaiheessa demonisoinut mitään ruoka-aineita, paitsi lisä-aineita. Tämän blogin tarkoitus on kertoa siitä, miten itse koen "remppataipaleeni" ja sen jälkeisen tasapainon löytymisen, jota tällä hetkellä elän.
En edes yritä esiintyä asiantuntijana, jaan ainoastaan omia kokemuksiani ja kerron, mikä itselleni toiminut ja mikä ei. Jokaisen pitää kuitenkin löytää itselle sopivin keino. Ja ei liene kenellekään epäselvää, että olisi jotain kikka-kolmosia...energian saanti ja kulutus on olennaista, mutta tärkeää on myös saada energia mahdollisimman ravintorikkaassa muodossa ja niin, että voi elää vireänä ja kylläisenä. Sen tuntemuksen olen saavuttanut omalla tavallani ja labratulokset osoittavat, että paremmin ei olisi voinut urakassa onnistua!

Kun minua pyydettiin pitämään blogia tänne Hyvä Terveys-lehden sivustolle, oli tilaus selvä: keskityn elämäntapa-muutos tematiikkaan. Eli siksi kirjoitan "vain" kuntoilusta, ravinnosta ja niihin liittyvistä fiiliksistä. Toki elämäni koostuu suurimmalta osalta paljon muusta, mutta ne muut elämän osa-alueet eivät liity tähän blogiin. En todellakaan mieti syömisiä ja jumppia 24/7!!! Toivon että te, rakkaat blogini seuraajat myös sen ymmärrätte!

Kirjassani, joka ilmestyy helmikuussa, kerron oman tarinani, ylä-ja alamäkineen. Taivaltani kommentoi liikunta-alan pitkän linjan asiantuntija EIja Holmala sekä laillistettu ravitsemusterapeutti Arja Vanhanen. Uskon, että kirjan avulla moni löytää työkaluja voidakseen paremmin ja rohkaistuu tekemään muutoksia, pieniä tai suuria.

Eikä syytä huoleen "levottomuuden" suhteen, pidän nykyisin lepopäiviä useammankin viikossa :-)

Toivon, että kaikki tuemme toisiamme hyvään oloon, kannustaen ja rohkaisten! Yhteisön voima ja imu on mahtava asia, annetaan hyvän kiertää!

Antoisia syyspäiviä kaikille, pidetään itsestämme ja läheisistämme huolta!

T. Raxu

Martsu
24/15 | 

Heippa Raxu (+ muut laihduttaneet) Miten teillä on käynyt ihon kanssa...onko vetäytynyt vai jäänyt tyhjäksi kuoreksi ;). Olen vähän huolissani kun 15 kiloa on lähtenyt ja havaitsen pientä löysyyttä vatsassani.....mitä voin tehdä asian suhteen???? Onko pitkään jatkunut ylipaino tehnyt sen että iho ei reakoi mukaan ja ikääkin lähellä 40......kiitos jo etukäteen vinkeistä ja kokemuksista!!!

Kukkis
25/15 | 

Moikka Raakel!

Olen lukenut elämäntaparemontistasi lehdistä. Oli kiva ylläri löytää sun blogi :)
Olet tehnyt ihan mielettömän työn ja saat olla tyytyväinen itseesi!

Iloa syksyyn ja talveen!

t. Kukkis

Ilona
26/15 | 

Hei!

Ensiksi; Raakel on tehnyt huikean urakan ja näyttää aivan upealta! Siitä saat energiaa ja voimia jatkaa.

....mutta. Itsekin koko ikäni painon kanssa kamppailleena, olen hieman huolestunut tuosta jatkuvasta liikuntamäärästä ja ruokailun tiukasta vahtimisesta.

Olen varmastikin laihduttanut elämäni aikana koko elopainoni verran. Erään jos toisenkin kerran on painoa tippunut 20-45 kg ja kaikki taas pikkuhiljaa kertynyt takaisin. Itse asiassa pudotuksen jälkeen vaarallisen nopeasti.

Tiukkaa "dieettiä" ja jatkuvaa salilla / jumpassa / lenkillä käyntiä en jaksanut noudattaa enkä saanut siitä järkevää elämäntapaa muodostumaan, kovinkaan pitkäksi aikaa. Vuosi pisimmillään.Se kun ei ole mielestäni tuossa mittakaavassa normaalia elämää. Ennen kaikkea suhde ruokaan ja liikuntaan pitäisi saada normalisoitua ja automaatioksi ajatteluun ilman että sitä jatkuvasti pitää pohtia noinkin paljon.

Vika kun löytyy yleensä korvien välistä lihomiseen.

Olen aina ollut joko tai ihminen eli syön kaikki tai en mitään. Siinä se vika piilee. En osaa hallita määriä, en ruuassa enkä liikunnassa. Siksi en voi ajatellakaan esim. laihdutusleikkausta, pää pitää tässä saada kuntoon. Siitä kaikki lähtee mielestäni.

Normaalissa elämässä Raksun noudattamat liikkumismäärät ja osittain ravintokin, ovat ainakin omalla kohdallani mahdottomuus toteuttaa.

Olen perheellinen,lapset 8 ja 12 vuotiaita. Päivätyössä joka päivä ko 16.30 saakka. Lentolähtö kotiin ruokaa laittamaan ja lapsia harrastuksiin kuskaamaan. Mies tekee 3-vuorotyötä eli ei ole useinkaan iltaisin auttamassa lasten kuskaamisissa. Minulla ei ole yksinkertaisesti aikaa itselleni kuin vasta klo 21 jäkeen, enkä todellakaan enää silloin jaksa salille lähteä tai lenkille tai alkaa kotona jumppaamaan. Rahatkin ovat taloudessamme melkoisen tiukalla, joten parhaimmat ja usein ne kalliimmat terveelisimmät raaka-aineet jäävät kauppaan. Tiedän, että edullisiakin terveysruokia saa tehtyä mutta kun elämässäni ei aika riitä jatkuvaan pohtimiseen ja ruuan kanssa kanssa kikkailuun.

Miten ihmeessä saisin itseni kuntoon?

Karppisisko Virpi
27/15 | 

Mahtavaa Raxu, olen seurannut muutostasi ja ihailen sinua! Luin taannoin haastattelusi jostain lehdestä, tai olen varmaan lukenut useammankin ja olen löytänyt monta kohtaa jossa olen todennut, että aivan kuin minulla. Eikä pelkästään se, että olen Mikkelin seudulta. Olet antanut omalta osaltasi kasvot ja äänenkin sille, että kaikki ei mene kuin oppikirjassa tai lautasmallin mukaan tai thl-suositusten mukaan. Yllä oleva teksti veti esiin tämän iänikuisen lautasmallin ja moitti ruokakikkailusta. Se on van niin, että me emme ole samasta muotista valettuja, onneksi :-) Olen pitkään seurannut omaa ruokavaliotani mm. kalorilaskuri.fi kautta, karppaan, liikun ja jatkuvasti menee miinuskaloreina... silti painoni ei putoa (olen ruoka-alan ammattilainen ja en myöskään huijaa itseäni ja tiedän annoskokoni). Iänikuinen mantra: syö vähemmin kuin kulututat ei vaan aina pidä paikkansa. Itselläni vaikuttaa mm. lievä kilpirauhasen vajaatoiminta, mikä monella voi olla piilevänä. Lisäksi olen tunnistanut itselläni jonkinasteista syömishäiriötä, minkä parhaiten olen saanut kuriin juuri tällä "ruokakikkailulla". Usein kriittisimmät tyypit on niitä, jotka eivät todellakaan tiedä aiheesta yhtään mitään... Jatka samaan malliin Raxu, olet todellinen innoittaja monelle! T. Karppisisko Virpi

raakel lignell
28/15 | 

Martsu, kiitos viestistäsi!
Ihokudos ei valitettavasti tiivisty iän mukana...kimmoisuus on nuorten etuoikeus ;-)
Mutta kyllä iho tulee perässä pikkuhiljaa, kaikkea ei voi saada kerralla... ja kosteutettu iho on aina notkeampi kuin kuiva...kookosöljyä massun päälle siis :-)

Kukkis, ihanaa syksyä ja kiitos tuottamastasi ilosta :-)

Ilona, elämän ruuhkavuodet ovat haasteellisia...I know...en itsekään saanut aikaiseksi oikeaa elämäntapamuutosta kiihkeimpien kuskausvuosien aikana. Jokaisen on itse löydettävä oikea hetki, jolloin tarve ja motivaatio ovat tarpeeksi suuret. Kuten tiedät, itsestään se ei käy...uutta ei voi saada, jollei luovu jostakin vanhasta. Toivon, että kiireisen arjen keskellä löytäisit kuitenkin pieniä hetkiä itsellesi tehdä juuri niitä tekoja, joita silloin eniten kaipaat - vaikkapa nokoset. SUuretkin muutokset muodostuvat pienistä hetkistä. Voin rohkaista sinua omalla kokemuksellani, että uudet tavat ovat mahdollisia sisäistää niin, ettei niitä todellakaan tarvitse jatkuvasti miettiä. Mutta alku on haastavaa ja muutokselle on oltava aikaa ja voimia. Rohkeutta ja voimaa syksyysi! Lasten kanssa vietettävät vuodet ovat arvokkaita! Kiitä itseäsi, että annat heille aikaa!!

Virpi, mahtava viesti! KIITOS! Olet niin oikeasaa, ettei se energian määrä aina ole oleennaista vaan sen laatu on ainakin yhtä tärkeää. Tämän oln kokenut myös itse. En tuputa omaa ruokavaliotani muille, kerron vain, mikä itselleni toimii ja jokaisen on oma tapansa löydettäv kokeilemalla!

Voimia syksyyn kaikille!
T. Raxu

Martsu
29/15 | 

Heissan!
Se on sitten vaan SLIM 'N LIFT™ AIRE™ päälle, niin pysyy uuma kuosissaan. Se on niin hyvä keksintö että olen ihan myyty siihen tuotteeseen. Suosittelen :).
Oikein ihanaa Joulun odotusta Raakel, kohtahan se sieltä jo tulee ;)!

Artsu
30/15 | 

Hei Raksu!
Miten saat banaanista ja kananmunasta lettuja?
Etkö laita maitoa?
Kokeilin, mössöö tulee, pikemminkin munakasta.
Namia kylläkin.

Muuten, olette kyllä ihana perhe!

Rauhaisaa Joulun odotusta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Raakel Lignell, kulttuurin sekatyöläinen ja täysin hurahtanut elämäntaparemonttiini. Bloggaan kilojen karisemisesta, ravitsemuksesta, liikuntavimmastani ja kaikesta, mitä uusi elämäni on tuonut tullessaan.

 

Seuraa minua Bloglovinissa.

 

Katso Raakel Lignellin ja Patrik Borgin keskusteluvideot:

Onnen tavoittelu laihduttaa

Liian kiltti ei laihdu

Miksi tummaa suklaata voi syödä vain palan

Jumppahulluus pisti kehon koville

 

Kampanjasivut
Tilaa kirja Raxun rinnalla - kohti pysyvää painonhallintaa.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2011
Joulukuu

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla