
Lupasin palstallani uusimmassa HT-lehdessä jakaa ravunpyrstö-marinadin reseptini. Se sopii mainioisti myös kanalle tai tofulle. Taidan painua kauppaan itsekin samantien...vesi nousi kielelle :-)
Tämä on yksi lempi-herkuistani, ehdottomasti!!
Tiikeriravunpyrstöjä grillattuna tai uunin grillivastuksen alla.
Marinadi: oliiviöljy, tuore inkivääriraaste, limen kuori ja mehu, valkosipulia, kardemummaa, karianterisilppua, sitruunasuolaa. Sama marinadi toimii loistavasti myös kanan fileille tai tofulle.
Laita jäiset ravunpyrstöt suureen kulhoon. Kaada päälle neitsyt-oliiviöljyä niin paljon, että ravut lähes peittyvät. Raasta sekaan ainakin peukalonkokoinen pala tuoretta inkivääriä, kuori kymmenkunta valkosipulinkynttä ja puolita ne, silppua ruukullinen tuoretta korianteria, raasta muutaman pestyn limen kuori sekä purista sekaan mehut, lisäksi sitruunasuolaa(tai tavallista)maun mukaan, sekä lusikallinen kardemummaa. Halutessasi voit myös lisätä hieman chilipaprikaa, ilman siemeniä. Jätä tekeytymään jääkaappiin, kunnes ravut ovat sulaneet. Grillaa ja nauti!!
Rinnalle vihreä salaatti, mango-kuutioilla, avocadolla sekä sesam-siemeniä-ja öljyä.
Nauti!
Valmiit ravunpyrstöt, vieressä lohicarpaccio
Samassa marinadissa muhineet ja grillatut kananfileet