Uuman metsästys
Uuman metsästys

Vyötärön mitta

En ole noussut vaalle lähes vuoteen. Päädyin moiseen ratkaisuun "Raxun rinnalla- kohti pysyvää painonhallintaa"-kirjaprojektin myötä. Ravitsemustieteilijä Patrick Borgin kanssa kävimme läpi pysyvän painonhallinnan kulmakiviä ja Patrik kehoitti painokkaasti siirtämään kilot sivuun ja keskittymään ihan oikeasti siihen, miltä tuntuu. "Päästä paino kellumaan"- kehoitus tuntui samalla vapauttavalta ja pelottavalta. Lähtötilanne tähän oli poikkeuksellinen. Takana oli reilu 4 kuukautta tanssia 6-10 tuntia päivässä. Joka päivä. Ruokahalu oli kateissa. Keho kävi melkoisilla ylikierroksilla, mielestä puhumattakaan. Paino oli humpsahtanut touhussa alas melkoisesti. Tiesin, ettei saavutetut mitat pysyisi ilman kiven kovaa kuria. En ollut siihen halukas. Päätin, että elän, kuten olin elänyt muutaman vuoden ennen tansseja eli syöden terveellisesti, säännöllisesti ja kuntoillen monipuolisesti. Lupasin itselleni myös levätä. Ja valmistin itseäni henkisesti hyväksymään asteittaisen pehmeyden kertymisen kehoon elimistön palautuessa normaali-tilaan. Olenko onnistunut? Välillä paremmin, välillä huonommin. Ruokapuoli on toiminut mukavan rennosti alkusyksyn pientä syöksykierrettä lukuunottamatta. Olen levännyt aina kun on ollut mahdollista. Yöunet ovat enimmäkseen onnellisen syviä. Kuntoilu on ihanaa, monipuolista, rentoa. Työkiireet pitävät huolen, että treenimäärät pysyvät kohtuullisina. Kesän jälkeen tajusin vaatteiden kiristävän. Ahdisti. En lähtenyt kuitenkaan tekemään mitään hosuisia korjausliikkeitä. Sanoin itselleni, että arki ja paluu treenien pariin tasapainottavat tilanteen. Silti poden säännöllisesti meille naisille liiankin tuttua itseni morkkaamista. Vihaan farkkujen kauluksen päälle kertyvää makkaraa. Silti en vaihda housuihin, joita käytin ennen tansikisaa. Lankean vaatimaan itseltäni niitä mittoja. Vaikka olen päässäni käynyt tämän asian läpi tuhat kertaa. Hyvinä päivinä ja hetkinä koen suurta tyytyväisyyttä ja kiitollisuutta elämää ja omaa kehoa kohtaan. Mitä kaikkea saankaan tehdä ja kokea. Huonoina hetkinä sitten...noh, tiedätte kyllä. Ei ole mitään vaatteita, jotka näyttäisivät hyvältä. Naama on turvoksissa, joka paikka pullottaa. Kuvittelen, että kaikki katsoo ja ajattelee, että herranjumala miten toi on plösähtänyt...

Miten kömmin näistä fiiliksistä pinnalle? Avaan silmät ja näen, millä kaikella on siunattu. Menen jumppaan ja nautin kun kroppa soi. Välillä hapotuksesta, välillä liikkeen nautinnosta. Ja siitä, että pystyn liikkumaan. Kivuista huolimatta. Puen päälle lemppari-vaatteen reilun vuoden takaa ja huomaan, että se istuu kuin nakutettu. Silloinkin olin ylpeä itsestäni, miksi en olisi sitä nytkin? 

Pari kuukautta sitten näitä miettiessäni tarjoutui mahdollisuus testata uutta laitetta, joka muokkaisi kehoa. En ole koskaan aiemmin käynyt missään vartolohoidoissa fysioterapiaa ja hierontaa lukuunottamatta. Niinpä lupauduinkin kokeilemaan hoitoa epäillen, mutta hymyssä suin. Kyse on  ProBeauty-hoitolassa 3D Lipomed-laitteesta, jolla voidaan antaa kolmea erilaista käsittelyä: kavitaatiota, cryohoitoa sekä radio-frekvenssiä. Mitä näimä hoidot fysiologisesti saavat aikaan solutasolla on monimutkainen prosessi. Asiasta kiinnostuneet voivat lukea infoa tästä linkistä. 3d-lipomed. Luvattiin siis mittojen kapenemista. Vatsanseutuani käsiteltiin viikon välein, 8 kertaa. Hoito oli kivutonta ja mukavaa, rauhallista, pyörivää liikettä erilaisilla hoito-päillä.

Hurmaavan Anitra-hoitajan kanssa tuli parannettua maailmaa hoitojen aikana.

Olin vaatteissa jo huomannutkin mukavaa väljyyttä parin viimeisen viikon aikana ja siihen tietenkin vaikutti myös ahkerampi treenaus ja paluu säännöllisen ja matalahiilarisen ruoan pariin. Mutta yllätys oli melkoinen kun mittasimme meikäläisen viimeisen hoidon jälkeen. Vyötäröltä 8 cm ja lanteilta 11cm. Muistelen, että pari vuotta sitten olivat molemmat mitat reilusti suuremmat. Vaikka vaakalukema oli takuulla alhaisempi kuin nyt. Tämä oli hauska kokemus! En ole koskaan ollut kiinnostunut vartalonmuokkauksesta, treenannutkin aina vain hyvän fiiliksen takia. Mutta kyllä tuntuu mukavalta tiedostaa, että mammalla on todistetusti uuma! Mikään ei tietenkään korvaa hyviä elintapoja. Niitä siis jatkakaamme! Itse aion ottaa muutaman kuukauden välein esille mittanauhan. Se kertoo kehon muutokset. Hyvässä ja pahassa. Mutta edelleen se kaikkein tärkein johtotähti: virta, jolla jokaisen päivän elää. Vaikka söisi, liikuisi ja nukkuisi optimaalisesti ja mitat olisivat oppikirjasta, mutta jos elämästä puuttuu ilo ja innostus niin kaikki on turhaa!

Rakastetaan meidän kehoja! Sen ne ansaitsevat! Iäti uskolliset ja läsnä! 

Kommentit (16)

17/16 | 

Älyttömän hieno kirjoitus taas kerran. Eniten sykähdytti kohta:

"Naama on turvoksissa, joka paikka pullottaa. Kuvittelen, että kaikki katsoo ja ajattelee, että herranjumala miten toi on plösähtänyt..."

En haluaisi olla masentava, mutta tuo on kaiken lisäksi Sinun kohdallasi vielä totta. Näkeehän sen täälläkin, miten takaisin tulleita kiloja kärkytään ja heti lauotaan ilkeästi, jos lataa tänne väärän kuvan.

Meitähän on satoja tuhansia naisia, jotka kamppailemme samojen asioiden kanssa, mutta saamme olla melko rauhassa. Mitä nyt lapset huomauttavat saunassa "äiti on pikkuisen pullukka, mutta muuten mukava" : - )

Tuo vaakalla ramppaaminen on tosiaan turhaa ja jopa tyhmää. Keskivertonaisen keho reagoi viiveellä korjausliikkeisiin ja kerää väliaikaisesti nestettä palaneen läskin tilalle, jolloin tuntuu että yhtään ei ole laihtunut ja saman tien voi palata entisiin tapoihin, kun kerran tulosta ei tule. Tähän on itselläni kaatunut eräskin "elämäntaparemontti".

Taidanpa minäkin skipata vaakan ja astua siihen seuraavan kerran keväällä, kun työterveyshuolto kutsuu määräaikaistarkastukseen.

Kikka

 

 

 

18/16 | 

Tv-kamera on armoton: Studio 55:ssa näkyy että kiloja on Sinulle tullut reilusti takaisin mutta mitä sitten??!! Kuten itse sanot, anna olla ja nauti elämästä.

 

Miksi kärvistelet jos ja kun tiedostit ettei tanssikisakuosi voi mitenkään säilyä? Olet viisikymppinen kaunis ja taitava nainen, älä alenna itseäsi tällaisella pelkkään ulkonäkövatvomiseen kiinnijäämisellä. Elämänmuutosvaiheesi on ohi, nyt kirjoittele jo meille jo vaikka muista tärkeistä asioistasti kuin senteistä. ;D

19/16 | 

Katson kuvassa olevaa naista, ja ihmettelen, mitä parannettavaa hänellä muka vielä on. Ei mitään, sanon minä !!!  Olet paljon nuoremman näköinen, kuin silloin, kun olit muutamia kiloja laihempi. Tämä on totuus, olet vitaalisen ja hyvinvoimaisen näköinen, nuori kaunis nainen.

Usko pois; kimmoisa iho ja naisellinen vartalo saavat naisen näyttämään ikäistään nuoremmalta. Nauti siis itsestäsi !!!

20/16 | 

Sä oot vaan Raakel niin upean näköinen nainen just tollaisena kuin näissä kuvissa, iloinen ja seksikäs!

21/16 | 

p.s. Koska kirjasi nimi oli "kohti pysyvää painonhallintaa", on melko selvää että ihmiset jotka haluavat uskoa sellaisen keinon löytyneen, voivat olla niitä jotka sulle ja itselleenkin ehkä katkerana sitten näpäyttävät tilaisuuden tullen miksei sitä pysyvyyttä saavutettukaan. Mene ja tiedä. Hieman hämmästelen että oliko (jälkiviisaus - ah niin ihana laji!;)) loppuunasti harkittua kuvittaa kirja tanssien jälkeisellä sinulla kun tunsit itsesti ja tiesit ettei se olotila voi mitenkään olla lopullinen?

 

Jo paljon ennen kuin idolini Patrik Borg kehotti ihmisiä hallinnoimaan painoaan siten että alkaa pudotuksenkin sellaisella ruokavaliolla jonka ajattelee pystyvänsä pitämään lopun elämää, tein vahingossa samoin. :D Olen niin koukuttunut karkkeihin että kyllästyttyäni ylipainoon toistakymmentä vuotta sitten, päätin että kaksi karkkipäivää pysyy ja sen ympärille (ei todellakaan ihanteellisinta tiedän mutta mun elämään sopivaa:)) rakensin uuden alun. Ja vuoden verran meni kun paino putosi kolmisenkymmentä kiloa, ja on pysynyt kaikki nämä vuodet, jopa vielä vähän laskenut eikä rakastamani sokerihumalaa tarvinnut hylätä! ;)

 

Valoa tähän loppuvuoteen. :)

22/16 | 

Hei,

Kerroit, että nukut nykyisin hyvin, onko Sinulla jotain apukeinoja käytössä?

Itse tuskailen katkonaiseten unien kanssa...

T Ulla VM66

26/16 | 

Hei Raksu,

olet todella rohkea laittaessasi tänne kuviasi. Hatun nosto siitä!

Olen aivan samaa mieltä siitä, että mittanauha, aivan kuten valokuvat, vaatteet ja peili, ovat parempi mittari ulkonäöstä kuin vaaka. Nesteet kertyvät ja lähtevät omia aikojaan ja miten sattuu, siksi vaaka voi aiheuttaa paljon mielipahaa, jos sitä pitää ainoana mittarina. Tosin, myönnän, käyn säännöllisesti vaa'alla tsekkaamassa tilanteen itsekin. Ja vaikka kuinka vaatteet kertovat paremmin totuuden, niin sitä painoa siellä työterveydessäkin lääkäritäti tuijottaa, ei kaventunutta uumaa...

Terkuin, M

27/16 | 

Raxun rohkeudesta samaa mieltä kuin M. Todella virkistävää tässä photosoppauksen kyllästämässä maailmassa nähdä jotakin rehellistä ja luomua.

Huomasiko kukaan eilen Hesarissa kuvia Burleskia harrastavista naisista? Ihania, iloisia ja elinvoimaisia kuvia. Vähän samantyyppisiä kuin nuo Raxun kuvat. Fantastista, että löytyy naisia, jotka uskaltavat uida vastavirtaan tässä ajassa.

Jatka vaan samaan malliin!

Kikka

28/16 | 

Raxu, halusin muistuttaa sinua siitä, että yritä muistaa aina se, mikä oli alkutilanne, mistä lähdit! Olet tehnyt huikean elämäntaparemontin, jonka vaikutukset vaikuttavat myös sinun terveydentilaasi eikä vain ulkonäköösi todella positiivisesti! Älä välitä tosten arvosteluista, vaikka tiedän, että se on vaikeaa, muutama kilo sinne tänne ei haittaa mitään. Miksi juuri naiset ovat toisilleen ilkeitä ja jotkut oikein odottavat, että repsahdat? Ja tottakai sinäkin joskus repsahdat, niin me muutkin repsahdetaan, mutta pointti on siinä, että sinä palaat aina ruotuun!

Olet kaunis nainen ja kannat itsesi upeasti. Ulkonäköpaineet ovat nykyisin valtavat, itsekin podin usein niitä, nyt olen jo antanut armoa itselleni. Olen 43 vuotias kahden lapsen äiti ja minun ei tarvitse näyttää 20 vuotiaalta fitnespimulta. Raskausarvet saa näkyä ja muutama lisäkilo kropassa :)

 

"Jytkälettä" sinusta ei saa tekemälläkään...  

 

29/16 | 

Painoihdeksit 25-29...suositellaan yli viiskymppisille....

Siihen mä tähtään ja siinä mä melkein oon....

Oon samaten sitten jytkäle vai mikä se oli, mutta olen hyväkuntoinen kolmen vuoden treenin jälkeen ja mun ruokavalio on terveellinen ja salliva.

 

Paino pudotettu 30 kiloa, ehkä vielä kymppi ja sitten riittää....lääkäreiltä ja verikokeista pelkkää isoa plussaa....asenteesta ja energiasta vielä enempi.

 

Oon löllö ja löllöksi jään....viiskymppinen ja yli 40 kilon pudotus on sellainen yhtälö, että timmiä ei tule vaikka treenaisi hamaan tappiin.

 

Mutta tätä iloa ja onnea soisi kaikille, sen pelkän pahantahtoisen piikittelyn sijaan mitä netti on pullollaan.

 

Toivon sulle Raxu ihanaa vuoden loppua. 

Katariina

30/16 | 

Hei, olet upea! Minäkään en ymmärrä piikittelyä. Huomaan kyllä, että et ole aivan tanssikisamitoissa tai laihdutusurakan jälkeisissä mitoissa, mutta silti olet onnistunut pysyvässä painonhallinnassa ja olet hyvä esimerkki sillä saralla! :)

Olet useaan otteeseen kertonut, että ylipaino aiheuttu sinulle terveysongelmia, ongelmia jaksamisessa ja muuta vastaavaa. Niinkuin varmasti jossain määrin kaikille reilusti ylipainoisille. Blogistasi, kuvistasi ja televisiosta loistaa kilometrien päähän, että olet jättänyt ongelmat taaksesi. Mitä merkitystä muutamalla kilolla silloin on, ei yhtään mitään.

Siis hyvä Raxu, onnellista joulunodotusaikaa ja kulje jatkossakin pää pystyssä esimerkkinä meillä muille! :)

31/16 | 

Upea, herkkä naisellinen nainen. Monella saralla ansioitunut suurperheen äiti. Olet niin paljon Raakel!

Tämä kirjoituksesi oli niin konstailematon ja aito, etten taas ihan ymmärrä kaikkea kommentointia. Mutta kirjoittajastaanhan ne kertovat, ei muusta.

Ihanaa ja tunnelmallista marraskuun viimeistä viikonloppua - pikkujouluilla tai ilman :) ☆★☆

-m-

 

32/16 | 

Kyllä elämä on ihanaa, työviikko takana, saunottu ja syöty, kaloreista viis!!, meikit naamaan, 6kg ylipaino piilotettu muoteilevaan bodyyn, mekko päälle ja eikun tanssahtelemaan!

Kippis kaikki ihanaiset naiset ja miehetkin!

t.tanssia rakastava "mummeli"

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Raakel Lignell, kulttuurin sekatyöläinen ja täysin hurahtanut elämäntaparemonttiini. Bloggaan kilojen karisemisesta, ravitsemuksesta, liikuntavimmastani ja kaikesta, mitä uusi elämäni on tuonut tullessaan.

 

Seuraa minua Bloglovinissa.

 

Katso Raakel Lignellin ja Patrik Borgin keskusteluvideot:

Onnen tavoittelu laihduttaa

Liian kiltti ei laihdu

Miksi tummaa suklaata voi syödä vain palan

Jumppahulluus pisti kehon koville

 

Kampanjasivut
Tilaa kirja Raxun rinnalla - kohti pysyvää painonhallintaa.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2011
Joulukuu

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla