Pukkarissa, menossa tekemään hyvää kropalle ja sielulle
Pukkarissa, menossa tekemään hyvää kropalle ja sielulle

Omat ääriviivat

Naistenpäivä. Ajattelen rakkaita isoäitejä, äitiä, anoppia, siskoa, tyttäriä, ystävättäriä. Jopa omaa Vera-hauvaa ja tyttären Demi-koiraa, jolla juuri alkoi ensimmäinen juoksu. Naisen elämää. Vuosien kulkua. Sen merkkejä kehossa ja sielussa. 

Iän myötä entistä tärkeämmäksi nousee itsetuntemus ja hyväksyntä. Tällainen olen, tällainen minusta on tullut. Eletty elämä - ilo, onni, suru, huolet, pettymykset, virheet. Kaikki tuntuu ja näkyy. Ilman niitä en olisi minä. Joka päivä opettelen hyväksymään kolhut, erheet ja krempat. Mutkat, kaaret ja muhkurat. Jotta elämä olisi totta ja oikeaa. Itselle ja rakkaille. 

En tarkoita vaipumista apatiaan ja väärällä tavoin tyytymistä olemassa oleviin olosuhteisiin. Aina voi tsempata, haastaa itseään ja tehdä joka hetki valintoja kohti parasta mahdollista. Itselle parasta mahdollista. Se saattaa olla todella kaukana yleisten normien tarjoilemasta ihanteesta. Vaikka ulkokuori olisi miten täydellinen, ei onni tai tyytyväisyys ole läsnä, jollei hyvä olo ja itsehyväksyntä kumpua sisältä. Tuskin kukaan on vapaa ulkopuolisista paineista. Itsekin niihin sorrun välillä. Mutta aina voi hengittää syvään, kuunnella sisintään ja jatkaa taas omaa polkua. Tai korjata suuntaa. Koskaan ei ole liian myöhäistä ottaa oma elämä, kuten sen haluaa. Kunnioittaen omia ääriviivojaan. Naisena, siskona, äitinä, puolisona, ystävänä. Epätäydellisenä ja juuri siksi täydellisenä. 

Antoisaa Naistenpäivää Siskot

Kommentit (4)

6/4 | 

Kauniita mietteitä, joita olisi hyvä muistella itsekin usein. Iloita siitä että tuntuu hyvältä vaikka joku kohta peilissä ei näyttäisi parhaalta mahdolliselta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Raakel Lignell, kulttuurin sekatyöläinen ja täysin hurahtanut elämäntaparemonttiini. Bloggaan kilojen karisemisesta, ravitsemuksesta, liikuntavimmastani ja kaikesta, mitä uusi elämäni on tuonut tullessaan.

 

Seuraa minua Bloglovinissa.

 

Katso Raakel Lignellin ja Patrik Borgin keskusteluvideot:

Onnen tavoittelu laihduttaa

Liian kiltti ei laihdu

Miksi tummaa suklaata voi syödä vain palan

Jumppahulluus pisti kehon koville

 

Kampanjasivut
Tilaa kirja Raxun rinnalla - kohti pysyvää painonhallintaa.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2011
Joulukuu

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla