Jaksaajaksaa
Jaksaajaksaa

Huh, mikä viikko!

Tanakka työviikko selätettynä. Ja mahtava treeniviikko! Onnenpuuska!

Selvisin influenssasta oikeastaan yllättävänkin nopeasti. Pääsin siis treenaamaan Fustraa, joka on osoittautunut todella tehokkaaksi. Tunnin treenin jälkeen tutisen enkä missään tapauksessa jaksaisikaan enempää. Keskivartalon pito ei yksinkertaisesti pelittäisi pidempää. Hakusessa on asento, liikeradat, hallinta. Miten voi yhtä vaivaista keppiä hitaasti siirtämällä seinää pitkin saada koko kropan niin liekkeihin, ettei mitään rajaa. Jossain kohti lähtee kädet nykimään holtittomasti ja keho tutajaa syvältä niin, ettei enää saa edes hengitettyä. Huomaan jo nyt parin viikon harjoittelun jälkeen tuloksia. Mietin ryhtiä istuessa, ajaessa, seistessä, kävellessä, jumpatessa. Saan tuntuman "sisuksiini" paremmin. Ja ikuisesti vammainen lonkka antaa jo enemmän periksi. Välillä on jo kivuttomia askeleitakin, ainakin muutama tunti treenin jälkeen. Kyllä tietoisuus omasta kehosta on merkillinen. Kun ohjaaja herkeämättä seuraa liikeratoja ja korjaa virheitä, saattaa millinkin korjaus asennossa tehdä hämmentävän suuren eron liikkeeseen ja liikkuvuuteen. Eikä sitä itse hoksaisi. Oikeanlaisia toistoja "vahdittuna" tarpeeksi niin eiköhän keho ala oppimaan. Vaikka päällä seisten.

Tässä linkki, mikäli Fustra kiinnostaa. Ja hei, toi kepin kanssa kyykkäävä tyyppi harmaassa paidassa on MUN ohjaaja!

http://www.fustrafinland.fi

Sitten viikon jymy-juttu. Siis itselleni. Aloitin juoksukoulun. En osaa juosta. Pelkään sitä. Aika huvittavaa. Olenhan toki jonkin verran hölkötellyt eläissäni, mutta aina jotenkin vaivaisesti. Ei kai juoksun pitäisi olla vaikeaa? Ihminenhän juoksee luontaisesti siitä saakka kun pystyssä pysyy. Elämä vaan on vetänyt asennon kieroon, askelluksen virheelliseksi ja paikat niin tukkoon, ettei luontevaa asentoa oikein enää ole. Nipistelinkin itseäni, että olenko oikeasti nyt sisä-urheiluhallissa juoksuradalla. Olinhan minä. Ryhmän reippaasti vanhimpana...muut kolmenkympin hujakoissa. Noh, päätin, ettei nyt ainakan heti luovuteta. Teimme erilaisia tekniikka- harjoitteita, jotka selvästi edistävät kehon toiminnallisuutta. Eli  ei pelkästään hyötyä juoksuun vaan koko elämään. Olen aika innoissani! Ja yllytyshullu kun olen, ilmoittauduin ryhmän imussa puolimaratonille. Taitaa meikäläistä viirata vähän enemmänkin...nähtäväksi jää, että kestääkö lonkka...jos ei kestä niin sitten ei juosta. Mutta ainakin annan nyt itselleni mahdollisuuden oppia oikeasti juoksemaan. Lajissa houkuttelee sen meditatiivisuus. Ja se, että missä ja milloin tahansa voi lähteä lenkille. Zekataan siis, miten mamman käy :-)

Viikkoon sisältyi myös tv-töiden lisäksi kuvauksia uuden kirjan tiimoilta sekä Hyvä Terveys-lehden kuvioita. Tässä muutama tuokio studiolta :)

      

Eija Holmala ohjeistaa moovseissa, potkun lataus, potku ja kuvaajan alitus :-)

Nyt ajelen hakemaan Kauppahallista tuoretta paistia illan tartar-pihvejä varten. Tiedossa ilta ystävien kanssa! Parhautta!

Samalla haen juuri painosta tulleen tuoreen lämpimäisen - Raxun rinnalla-kirjan. Iik! Jännittää!

 http://www.raxunremppa.fi/-/-/Raxun-rinnalla-Kohti-pysyvaa-painonhallintaa.html?ProductUUID=q.wK7A8gmVMAAAFCyxt_TX1k

Kommentit (29)

30/29 | 

Kiitos Raxu mahtavasta inspiraatiosta, mitä annat näillä teksteilläsi! Olet oikea energiapakkaus ja saat aina hymyn huulille :) Aurinkoista talven jatkoa ja tsemppiä kaikkeen elämään!

31/29 | 

Yhdyn edelliseen! Eksyin tänne vasta äskettäin ja olen lueskellut vanhoja postauksiasi. Aivan upean elämänmuutoksen olet tehnyt.

Ruuasta puheenollen: mua kiinnostaa, että syötkö/syöttekö perheenä todella aina niin hienoja ja moninaisista, hintavista raaka-aineista valmistettuja aterioita, kuten täällä olet kuvaillut? Eikö koskaan mitään tavallista arkiruokaa tyyliin makaroonilaatikko tai makkarakeitto? Taidan tuudittautua siihen, että esitteletkin täällä vain parhaat palat ;)

Minna

32/29 | 

Heippa, näin kirjasi tänään suomalaisessa kirjakaupassa,  mutta se ei sopinut vielä ostoslistalle, muutaman viikon kuluttua sitten. Ihania kuvia ja ihanaa tekstiä noin nopsasti selatessa. Terv. Ella

33/29 | 

Heippa, tuo juoksuharrastus on ihanaa! Minä myös sitä piiitkän tauon jälkeen aloitellut. Tämä nainen kun ei voi yhdistää pienen vauvan hoitoa ja urheilua. Nyt kotona kaksi kahvakuulaa ja uudet, sisäänajetut lenkkarit eteisessä - kotiäiti jatkaa rakasta harrastusta. Vaikka mieluummin ja tehokkaammin treenaisin salilla myös, Mutta pitkän alkupuheen jälkeen kysymys sinulle tsempparini Raxu: mitä kerrotaan juoksukoulussa juoksijan lihaskuntotreenistä? Mitä kannattaa tehä ja mitä ei? Laitahan kommentteja juoksukoulun edetessä ja oikein paljon tsemppiä! Minna

34/29 | 

Huh kuinka hyvältä näytät!

Osaatko sanoa paljonko yli 50 kilon on paino tippunut?

sara

36/29 | 

Minua harmittaa se, että Raxu, joka aloitti remppansa Antti Heikkilän kirjoja luettuaan on siirtynyt noudattamaan virallista linjaa, johon kuuluu mm. leipä ja peruna sekä runsas liikunta...

37/29 | 

Hei ihanat!

Kerron juoksukoulun opeista kun niissä edetään. Jo ekoissa treeneissä teimme  myös lihaskuntotreenejä, hyvin toiminnallisisa sellaisia. Kyykkyjä eteen, sivulle, taakse. Lankkuja jaloilla töpötellen, lonkan avauksia jne. Vahvat lihakset jaksavat paremmin juoksuttaa!

Sitten kysymys kiloista...en ole käynyt puntarilla viime kesän jälkeen. En halua miettiä kiloja. Keskityn mielekkääseen elämään, nautin monenmoisesta liikunnasta ja nautin olosta, joka tulee itselleni sopivista ruoka-ja liikunta-tavoista. Eli missiona on oma hyvän olon paino, joka pysyy ilman suuria ponnisteluja. Ja kilot eivät edes kerro kaikkea. Lihas painaa enemmn kuin läski ja liikunta muokkaa kroppaa, vaikkei puntarin lukemat välttämättä muutukaan. 

Sinä, jota harmittaa, että liikun ja syön sekaruokaa. EIkö mielestäsi ole tärkeintä, että jokainen löytää itselleen sopivimman tavan elää ja voida hyvin? Kaikki kunnia Heikkilän hienoille kirjoille ja elämäntyölle, mutta jokainen toivottavasti löytää oman tapansa elää. Kukaan ei tunne puolestasi paremmin kuin sinä itse! 

Iloa orastavaan kevääseen kaikille!

T. Raxu

 

38/29 | 

Voiko olla naista joka ei käy vaa'alla, siihen  kun pääsisin, mutta ei voi mitään että siellä tulee välillä käytyä, kun rupeaa paino nousemaan , vähennän hiilareita, niistähän ne kilot tulee ja mieliteot alkaa hiippailemaan. Itsekin yli 50 kiloa pudottaneena tiedän etten ikinä voi palata samaan ruokavalioon, eli viralliseen ruokavalio suositukseen, muuten olen muutaman vuoden päästä takaisin samoissa kiloissa. Hiilareille kun alkaa antamaan vallan edes välillä tietää kyllä mihin se johtaa. Tiedän kyllä monta kenelle niin on käynyt että lihotaan takaisin, mutta toivotaan että osalle käy hyvin. Vuosien päästä se vasta nähdään, kun elämänmuutoksesta kuluu aikaa.

Ihanaa kevättä kaikille ja sinulle Raakel voimia muutoksen tiellä ja iloa mieleen :)

40/29 | 

 

Kaikki kunnia Raxulle, hänen sekaruokavaliolle ja huippukuntoilulle. Hienoa, että jaksat, urakkasi on kova.
Kunniaa on pakko tehdä myös tälle vierailijalle ja hänen havaitsemille totuuksille...

 

Vierailija 24.2. klo 10:18

 

”Voiko olla naista joka ei käy vaa'alla, siihen  kun pääsisin, mutta ei voi mitään että siellä tulee välillä käytyä, kun rupeaa paino nousemaan , vähennän hiilareita, niistähän ne kilot tulee ja mieliteot alkaa hiippailemaan. Itsekin yli 50 kiloa pudottaneena tiedän etten ikinä voi palata samaan ruokavalioon, eli viralliseen ruokavalio suositukseen, muuten olen muutaman vuoden päästä takaisin samoissa kiloissa. Hiilareille kun alkaa antamaan vallan edes välillä tietää kyllä mihin se johtaa. Tiedän kyllä monta kenelle niin on käynyt että lihotaan takaisin, mutta toivotaan että osalle käy hyvin. Vuosien päästä se vasta nähdään, kun elämänmuutoksesta kuluu aikaa...

 

41/29 | 

Joo nää totuuden torvet on kyllä huippuja! Tulee mieleen, että oiskohan monenkin elämä ihan oikeasti helpompaa ja onnellisempaa, jos Raxu olisi vaan pysynyt lestissään...?

42/29 | 

 

Minäpä olen niin itsenäinen pullukka, ettei minua Raxun syömiset harmita lainkaan. Syököön vaikka rautanauloja, kunhan niistä ei mediassa tehdä virallista, terveellistä eikä suositeltavaa. Se vie meidät kaikki ’pullukat’ sekavalle harhapolulle.
Jokainen pullukka, entinen ja nykyinen, tietää, mistä ne makkarat vyötärölle ja muualle kehoon  kertyvät; perunasta, leivästä, pastasta, pullasta, jne. Siis tärkkelyksestä, sokerista, gluteenista jne.
Hyvä terveys!, tarjotkaa vähemmän liikuntaa ja enemmän korvaavia vaihtoehtoja meille harmaille  taviksille.

 

T. ex-pullukka ja totuuven torvi

 

43/29 | 

Niinpä, se on vaan niin monelle se että luullaan että hallitaan nykyinen uusi elämä ja palataan pikku hiljaa entiseen....ei muisteta että mistä kilot tulivat alunperin. Eihän se ole se liikunta vaan mitä laittaa suuhunsa.

44/29 | 

Hyvät immeiset!

Kyse on oman tasapainon löytämisestä. Jokaiselle sopivasti liikuntaa ja sopivasti hyvää, ravitsevaa ruokaa. Monipuolisesti. Jokainen omien tuntemustensa kautta löytää kyllä sopivimman tavan. Itse olin tiukasti viljaton ja sokeriton reilut kaksi vuotta. Sen jälkeen en halunnut enää pudottaa painoa, vaan nauttia uusista elintavoista. Koska rakastan liikuntaa, koen kaipaavani ajoittain myös enemmän hyvälaatuisia hiilihydraatteja. Jos on suvantokausi treeneissä, en niitä kaipaakaan. Jokatapauksessa pidän huolen, että saan riittävästi kasviksia, marjoja, hehdelmiä, proteiinia joka aterialla sekä hyviä rasvoja. Täysjyvä on sitten boostaamassa treenejä. Ja saanen huomauttaa, ettei itselläni ole paino karannut minnekään, vaikka olen "seka-ravinnolla". Jopa herkut mahtuvat mukaan kun on juhla. Rohkaisenkin jokaista kokeilemaan, miten erityyppinen ruoka vaikuttaa omaan vointiin ja luottamaan sitten omiin tuntemuksiin. Kun itse on kokeillut, ehkä välillä erehtynyt ja sitten taas löytänyt hyvän tavan, on todennäköisesti suvaitsevaisempi myös lähimmäisten tavoille olla ja elää. Kukin omalla tavallaan.  

Nautitaan siis arjesta ja juhlasta, hyvästä monipuolisesta ravinnosta ja liikunnasta. Ja ennenkaikkea toisistamme!

T. Raxu

45/29 | 

Kun itse on kokeillut, ehkä välillä erehtynyt ja sitten taas löytänyt hyvän tavan, on todennäköisesti suvaitsevaisempi myös lähimmäisten tavoille olla ja elää. Kukin omalla tavallaan.  

Nautitaan siis arjesta ja juhlasta, hyvästä monipuolisesta ravinnosta ja liikunnasta. Ja ennenkaikkea toisistamme!


Juuri näin! Niin monta tietä ja tapaa on eteenpäin kuin on kulkijaakin!

Erilaisuus kunniaan ja suvaitaan toistemme tapoja elää ja olla.

Toinen itse tietää ja tuntee omat tapansa ja tottumuksensa paremmin kuin me neuvojat.

Hyvää ja ihanaa valoisaa kevätpäivää kaikille!

 

47/29 | 

Syödään mitä syödään, liikutaan mitä liikutaan mutta silti ollaan IHANAISIA KAIKKI. Ihanaa kevättä kaikille!

48/29 | 

"Itse olin tiukasti viljaton ja sokeriton reilut kaksi vuotta."


Hyvä Raxu. Viljan proteiinin eli gluteenin haitoista onkin kirjoitettu paljon. mm. James & Ron Braly & Hogganin teos Vaaralliset viljat.

49/29 | 

Kiitos virailijalle ja kiitos muistutuksesta. Ton kirjan jälkeen ei enää edes "terveellisiksi tehdyt" täysjyvät maistu.

51/29 | 

Hahhahhaa :D Vaikka Raxun vointi on selvästi erinomainen, niin silti kaikenmaailman "asiantuntijat" kuvittelee tietävänsä paremmin, mikä hänelle sopii! Olen saanut monet naurut lukiessani näitä kommentteja. Huvittavimpia ovat ehkä kuitenkin he, jotka sättivät Raxua siitä, että hän kirjoittaa aina itsestään. Mitä muuta blogit suurimmaksi osaksi käsittelee kuin kirjoittajaa itseään? Mielestäni on hienoa, että monet saa omiin elämäntapamuutoksiin inspiraatiota Raxulta. Ja,hei, ei kai meidän kaikkien tarvitse syödä samallalailla? :)

52/29 | 

Jotekin täältä taas kumpuaa KATEUS! Se vie halot uunista ja tuhkatkin pesästä. Olemmeko niin pirun kateellisia, kun joku onnistuu, että alamme kyseenalaistaa toisen elämäntapoja? Joku on tyytyväinen itseensä sellaisenaan, toinen halajaa muutosta, joku onnistuu joku ei. Parasta että keskitymme siihen, miten itse voimme hyvin. Siskot pysykää lujana!

Kiitos Raxulle kivasta palstasta.

Vierailija kirjoitti: Syödään mitä syödään, liikutaan mitä liikutaan mutta silti ollaan IHANAISIA KAIKKI. Ihanaa kevättä kaikille!

Hyvin sanottu!

53/29 | 

Hei Raxu,

kiitos kivasta blogista, aina jaksan näitä lukea hymy huulilla! 

Osaatko sanoa, milloin uusi kirjasi postitetaan? Olen sen siis tilannut Hyvää terveyttä -sivun kautta ja kovasti sitä jo odottelen :)

Aurinkoista ja pirteää kevättä!

t: Emma

55/29 | 

Hei Raakel, olisin kiinnostunut siitä että käsitteleekö uusin kirjasi ainoastaan dieetin jälkeistä elämää vai sopiiko se myös vielä pahasti vaiheessa oleville :) ? Minttu

56/29 | 

Emma, en osaa arkalleen sanoa, koska kirja tupsahtaa postista, mutta uskoakseni ihan lähipäivinä!Kerrothan sitten kun olet saanut ja lukenut <3

Vierailija, uusi kirjani tuo varmasti apua myös juurikin siihen "vaiheeseen". Zemppiä kovasti sinulle!!

T. raxu

57/29 | 

Juuri tänään saapui postin mukana :) Odottaa tuolla yöpöydällä, ensin vaan ruokaa pöytään, iltakävely ja sitten pääseen kirjaan käsiksi! t: Emma

58/29 | 

Kävin juuri Fustran näytetunnilla. 40-vuotta ahkerasti liikkunut sai todeta käyttäneensä vääriä lihaksia ja lihastasapaino oli pielessä. Jäi kuitenkin tunnit mielestä, hinta 79 €/tunti on aivan liikaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Raakel Lignell, kulttuurin sekatyöläinen ja täysin hurahtanut elämäntaparemonttiini. Bloggaan kilojen karisemisesta, ravitsemuksesta, liikuntavimmastani ja kaikesta, mitä uusi elämäni on tuonut tullessaan.

 

Seuraa minua Bloglovinissa.

 

Katso Raakel Lignellin ja Patrik Borgin keskusteluvideot:

Onnen tavoittelu laihduttaa

Liian kiltti ei laihdu

Miksi tummaa suklaata voi syödä vain palan

Jumppahulluus pisti kehon koville

 

Kampanjasivut
Tilaa kirja Raxun rinnalla - kohti pysyvää painonhallintaa.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2011
Joulukuu

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla