Pullistelua ja iloa

Kävin loppuviikosta neurokirurgin pakeilla kaularanka-ongelman takia. Tuli lunta tupaan. Kokenut konkari näki magneettikuvissa sellaista, mitä ilmeisesti vähemmän kokenut radiologi ei ollut nähnyt. Nimittäin ahtaumien lisäksi myös välilevyn pullistuman. Lähete leikkausjonoon Töölöön rapsahti. Ei paljoa hymyilyttänyt. Vielä kuitenkin mahdollisuus, että jonotellessa pirulainen lähtisi itsestään kuivumaan ja oireet hälvenisivät. Siipi oli maassa ja itsesääli meinasi ottaa vallan. Itkeskelin läheisilleni, miten epäreilua, kun just olin saanut itseni hyvään kuntoon ja nyt sitten tällaista…

Käväisin viikonloppuna pikaisella työkeikalla Nizzassa. Lämpöä ja valoa piisasi, pitkät kuvauspäivätkin tuntuivat lähes lomalta kauniissa ympäristössä. Sain ajatukseni käännettyä voiton puolelle. Mököttäminen on ihan turhaa. Vaivanhan saa hoidettua ja jos menee toipumiseen kuukausi-pari niin sitten menee. Olenhan saanut itseni järkyttävästä rapakunnostakin nostettua niin kyllä tästäkin takapakista noustaan.
SITÄ PAITSI, sain luvan liikkua! Mutta kipua ja vihlontaa ei saa tulla lisää jumpatessa. Nyt siis vaan testaamaan, että mitä kärsii tehdä ja mitä ei. Rakastamani joogatunnit taitaa jäädä odottelemaan toivelistalle, koska niskan taaksepäin taivutukset ovat pannassa.

Illalla menin crossing-tunnille pamppailevin sydämin. Jaksanko enää mitään yli kuukauden tauon jälkeen? Entäs jos sattuu? Avasin rakkaan salin oven ja olin hetken hukassa: aulan järjestystä oli muutettu…heti kun meikäläisen silmä välttää tehdään tuhmia…?
Crossingin alkuminuuteilla löytyi jo autuas hymy syvältä sisuksista, lievä polttelu reisissä ilmoitteli treenitauosta, mutta sen ihanammalta tuntui saada kunnon hiki pintaan. Ja syke pysyi kuitenkin varsin maltillisena. Hellin vielä mieltä ja vartta lempeällä venyttelyllä tunnin päätteksi, teinpä muutaman vatsalihasliikkeen ja punnerruksenkin vähän itseltäni salaa…ei sattunut! Pitkästä aikaa sekoittelin palautusjauhetta mixeriin ja illan päätteeksi kiehautin jumalaisia vihreitä papuja, wokkasin oliiviöljyssä kaalia, mungpavun ituja ja pähkinöitä. Ripaus chiliä ja hunajaa ja iso lasi piimää. Spotify:ssa soi tyttären valitsemana Stevie Wonder ja murkku-kuopuksen suureksi häpeäksi jammailin pitkin keittön lattioita lopun iltaa. Hymy huulilla ja kiitollisena läheisistä, kodista, musiikista ja että saan taas liikkua. Lupasin pitää määrät maltillisina. Ei heti monen tunnin putkia eikä tappirääkkejä. Machoilen sitten taas myöhemmin, jos Luoja suo.

Kommentit (6)

Tiitu
7/6 | 

Hei Rakel!

Olen tosi pahoillani, että tämä blogi ei mielestäni edistä terveitä elämäntapoja ja naisten hyvinvointia. Tiedät ehkä, että sairaat ihmiset jäävät jumiin joihinkin asioihin pääsemättä yli. Tästä esimerkkinä anorektikot ja buliimikot. Heidän päiväkirjoissaan kirjoitellaan, mitä suuhun on pantu ja mitä sieltä on noussut ylös ja lisäksi vielä tämä hieman epäterve aspekti liikuntaan.

emmi
8/6 | 

Heippa!

Temppiä leikkaukseen,ainakin kevyempänä siitäkin toipuu varmasti paremmin.
Kiva kun voit taas liikkua.

Kati
9/6 | 

Moikka,
Tosi harmitus toi leikkaus, mutta todellakin mahtavaa, että saat liikkua. Onneksi sun jumppakeskuksessa on paljon vaihtareita, että jos joku ei sovi niin toista voi kokeilla. Olin ite tänään meidän jumppakeskuksen juoksuryhmän kaa lenkillä ja koin juuri vähän aikaa tuon huumavaan hetken, ensin palarit, sit kotona - lihaksissa mukava tunne, suihkunraikkaana saa kokata jotain terveellistä.

Ihanaa syksyn jatkoa sulle reipas Raxu :)

Milka
10/6 | 

Vahingossa päädyin sivullesi ja jäin lukemaan. Ihan pakko vinkata tällaisella linkillä

http://www.atlaskotan.net/

sillä itse sain siitä valtavan avun moninaisiin ongelmiini.

Leikkaus on sen verran iso juttu, että suosittelen ainakin tutustumaan tähän..

Hilkka
11/6 | 

Tiedätkö mitä entsyymivalmistetta näyttelijä Susanna Indren käytti/käyttää laihdutukseen/hyvinvointiin.
Oletko itse kokeillut entsyymi/yrttivalmisteita ?

Henna
12/6 | 

Hei Raakel,

Suosittelen kääntymään Antti Heikkilän puoleen ennen kuin leikkauspöydälle lähdet; hän on kuulemma aika velho selkäongelmien hoidossa.
Kaunista ja tervettä syksyä sinulle! :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Raakel Lignell, kulttuurin sekatyöläinen ja täysin hurahtanut elämäntaparemonttiini. Bloggaan kilojen karisemisesta, ravitsemuksesta, liikuntavimmastani ja kaikesta, mitä uusi elämäni on tuonut tullessaan.

 

Seuraa minua Bloglovinissa.

 

Katso Raakel Lignellin ja Patrik Borgin keskusteluvideot:

Onnen tavoittelu laihduttaa

Liian kiltti ei laihdu

Miksi tummaa suklaata voi syödä vain palan

Jumppahulluus pisti kehon koville

 

Kampanjasivut
Tilaa kirja Raxun rinnalla - kohti pysyvää painonhallintaa.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2011
Joulukuu

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla