Uusimmassa Hyvä Terveys-lehdessä, joka ilmestyy 3.5. lupaan Raxun remppa- palstalla jakaa teille lemppari-reseptini raparperipiirasta varten. Pihamaalla raparperit tunkevat jo terhakkaasti pituutta ja pian saa ensimmäisen kesäisen sesonki-herkun pyöräytettyä.

Pohja:
2 kananmunaa
purkki rahkaa
manteli –tai kookosjauhoja
pellavansiemenrouhetta pari lusilakkista
psyliumjauhetta t-lusikallinen
loraus rypsiöljyä tai neitsytkookosöljyä
stevia-makeutusjauhetta maun mukaan tai ruokosokeria
vaniljatangon sisus tai ripaus vaniljasokeria
ripaus suolaa
ripaus kardemummaa

Riko haarukalla munien rakenne, sekoita joukkoon rahka, mausteet , öljy ja jauhot. Lisää jauhoja, kunnes taikinasta tulee kiinteää, nypittävää. Voitele piirakkavuoka öljyllä, painele taikina pohjalle.

Pilko tuoreet raparperit, kiehauta niitä hetki kattilassa kannen alla stevialla makeutetussa vesitilkassa. Raparperien ei tarvitse vielä kokonaan pehmetä. Hetki riittää.
Lado raparperihakkelusta paksusti piirakkapohjan päälle.

Paista 175 asteisessa uunissa, kunnes reunat vähän ruskistuvat ja raparperi pehmenee.

Halutessasi vatkaa kananmunan valkuainen kovaksi vaahdoksi, ripaus steviaa ja kookoshiutaleita sekaan sen verran, kuin vaahtoon saa upotettua.
Ota piiras uunista hieman ennen kuin se on valmis.
Kaavi vaahto piiraan päälle. Piiras vielä hetkeksi uuniin, kunnes vaahto hieman hyytyy ja saa aavistuksen väriä.

Nauti kardemummalla maustetun kermavaahdon tai luonnonjugurtin kanssa.

Juomaksi sopii ihanasti minttutee!

Meikkis on nyt lähtökuopissa. Edessä on keikkamatka-viikko, risteillen Välimerellä Kristina Cruisesin matkassa. Merellä ei taida yhteydet toimia, joten vaikenen viikoksi. Lupaan tuoda aurinkoa, lämpöä ja monta uutta kokemusta tuliaisiksi!

Kommentit (0)

Seuraa 

Olen Raakel Lignell, kulttuurin sekatyöläinen ja täysin hurahtanut elämäntaparemonttiini. Bloggaan kilojen karisemisesta, ravitsemuksesta, liikuntavimmastani ja kaikesta, mitä uusi elämäni on tuonut tullessaan.

 

Seuraa minua Bloglovinissa.

 

Katso Raakel Lignellin ja Patrik Borgin keskusteluvideot:

Onnen tavoittelu laihduttaa

Liian kiltti ei laihdu

Miksi tummaa suklaata voi syödä vain palan

Jumppahulluus pisti kehon koville

 

Kampanjasivut
Tilaa kirja Raxun rinnalla - kohti pysyvää painonhallintaa.

Teemat

Blogiarkisto

2013
2011
Joulukuu

Kategoriat