Less is more!
Less is more!

Asetukset uusiksi

Uusi Vuosi. Uudet kujeet. Harvoin on tammikuu heilauttanut meikäläisen viisaria suuntaan tai toiseen. Oma uusi vuoteni on yleensä tarkoittanut elokuuta. Silloin alkaa uudet kuviot kesäloman jälkeen. Yleensä se on tarkoittanutkin varsin uusia kuvioita, koska free-lancerin elämä on muutuvaa ja yllätyksiä täynnä. Jos on niihin valmis. Aika usein olen ollut. Nyt huomaan kuitenkin tammikuun tuoneen käänteen. Irtiotto kaukana arjesta teki tehtävänsä. Katson nyt omaa elämää vähän uudesta perspektiivistä. Haluan saada taas oman elämän ohjat itselleni. En juosta henkihieverissä selviytymässä kaikesta sovitusta. Vaikka ihania juttuja onkin kalenteri ollut pullollaan. Nyt tarvitsen aikaa itselle. Ajatuksille. Kuntoilulle. Lukemiselle. Ulkoilulle. Perheelle. Ystäville. Säännölliselle ruokailulle. Riittävälle unelle. Ja töihin haluan pystyä paneutumaan ja keskittymään kunnolla, ilman kiirettä. Muutama konkreettinen päätös siis tehtynä: kalenterin karsinta eli muutamasta työ-jutusta luopuminen. Lisäksi some-ajan minimointi. Näin jää aikaa aamu-Hesarille ja rauhalliselle aamiaiselle sekä  lemppari-jumpille päivittäin. Niitä nimittäin selkeästi tarvitsen. Niitä huutaa niin kroppal kuin pääkin. Ja aikaa levätä, olla jouten ja antaa sielun ja intuition taas kertoa, minne suuntan elämää viedä. Karsinta-toimet kohdistuvat myös ympäristöön: vaatekaapista lähti säkkitolkulla rättejä, jotka roikkuneet siellä käyttämättöminä ties kuinka kauan. Samoin on tarkoitus tehdä kodille. Ylimääräistä roinaa pellolle karskilla kädellä. Enkä aio ostaa uutta tilalle. Ennenkuin oikeasti  tarvitsen jotain. On siis tarve yksinkertaistaa elämää sen kaikilla osa-alueilla. Less is more! Helpottavaa, puhdistavaa, keventävää!

Aasiasta kotiutuessa on aika-erosta itseasiassa pelkkää hyötyä. Herään varhain pirteänä ja illalla tulee uni aikaisin. Tästä aion pitää kiinni. Ja aamut alkavat ihanasti smootheilla, joista tyttäret ovat innostuneet enemmänkin. Tässä pari väri-vaihtoehtoa: 

Viherpirtelö:

pinaatti, lehtikaali, sellerinvarsi, tuore inkivääri, sitruuna, kiiwi, palastemango-kuutioita, banaani, omena, kananmuna, mantelimaito tai jugurtti, loraus pähkinäöljyä

Punapirtelö:

punakaali, puolukka, granaatinomenna siemenet, sellerinvarsi, inkivääri, banaani, pecan-pähkinät, pellavansiemenrouhe, kananmuna, mantelimaito tai jugurtti, loraus pähkinäöljyä

Talvista aurinkoa ja pakkaspäivää kaikille!

Kommentit (5)

6/5 | 

Iloa uuteen vuoteen ♥️

Hieno lista, olen toteuttanut näistä monta ja suosittelen.

Lisäisin vielä koiran rapsutusta sohvan nurkassa sekä karsimisen ihmissuhteista, jos ympärilläsi on energiasyöppöjä vältä heitä.

-nina

7/5 | 

Nina, juuri näin!! Koiran rapsuttelu on parasta sielunhoitoa ever! Ja itseasiassa tuo karsinta ihmistenkin puolella on käynnissä...en vaan viitsinyt sitä auki kirjoittaa, etten herättelisi nukkuvaa karhua ;-)

Ihanaa päivää sinulle <3

Raxu

8/5 | 

Huomenta Raxu!

Aika samanlainen konsepti minullakin: vaatekaappien ja rojulaatikkojen tsekkaus ja putsaus. Joulu ulos ja kevät sisään.Kalenteriin vain tärkeimmät selkeästi ja sopivassa määrin. Omaa aikaa käydä kuntosalilla ja olla yhteydessä rakkaisiin on arvokasta.

Tuo ihmisten karsinta on mielenkiintoinen juttu. Kyllä ne ihmiset, jotka vain vievät energiaa ja pahimmassa tapauksessa saavat aikaiseksi mielipahaa, joutavat karsittaviksi. Vuosien varrella on oppinut arvostamaan niitä ihmisiä, jotka oikeasti minusta välittävät ja minä heistä.

Kun ehdit, laita lisää noita smoothie-ideoita. Olen alkanut kehittelemään niitä itsekkin :)

t. Tarja Savosta

9/5 | 

On muuten todella terapeuttista laittaa pois kaikki turha, mitä ei tarvitse. Olen tehnyt sitä samaa kohta vuoden muutaman viikon puuskissa. Aloitin keväällä, kun jouduin pitkälle sairaslomalle. Kyse ei tosiaankaan ole vain siitä, että tulee enemmän tilaa ja ilmavuutta kotiin, vaan asialla on myös psykologinen merkitys. Turhasta luopuminen selvittää ajatuksia. Se vapauttaa. Päätin myös jo vuosia sitten, etten halua olla tekemissä energiasyöppöjen ihmisten kanssa. Joiltakin ihmisiltä kerta kaikkiaan puuttuu taju siitä, mitä voi toiselta vaatia. Kun on heille ystävällinen, he luulevat voivansa pyytää mitä vaan. Autan tietenkin mielelläni ystävää hädässä, siitä ei ole kyse. 

10/5 | 

Vähemmän työtä, enemmän harrastuksia, lepoa ja perhettä. Kuulostaa hyvältä. Kunpa se olisi mahdollista taloudellisesti minullekkin. 

Rentouttavaa kevättä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Raakel Lignell, kulttuurin sekatyöläinen ja täysin hurahtanut elämäntaparemonttiini. Bloggaan kilojen karisemisesta, ravitsemuksesta, liikuntavimmastani ja kaikesta, mitä uusi elämäni on tuonut tullessaan.

 

Seuraa minua Bloglovinissa.

 

Katso Raakel Lignellin ja Patrik Borgin keskusteluvideot:

Onnen tavoittelu laihduttaa

Liian kiltti ei laihdu

Miksi tummaa suklaata voi syödä vain palan

Jumppahulluus pisti kehon koville

 

Kampanjasivut
Tilaa kirja Raxun rinnalla - kohti pysyvää painonhallintaa.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2011
Joulukuu

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla