Teresan kanssa kokkaillen
Teresan kanssa kokkaillen

Kokit vauhdissa

Teresa Välimäki on ihana! Taitava, selkeä, säteilevä ja hauska. Sain viettää mahtavan päivän hänen kanssaan kokkaillen. Tekeillä siis video- matskua uuden kirjani resepteistä. Videot pompsahtaa ulos samoihin aikoihin kuin kirjakin eli maaliskuun alussa. Olipa ilo taas saada jakaa ajatuksia raaka-aineista, uusista yhdistelmistä ja tietenkin höpötellä muutenkin mukavia. Pieni teaseri teille päivän kokkauksista:

Kokeilkaa perunamuusia seuravasti:

Lisää lähes kypsäksi kiehuneiden perunoiden sekaan kuorittuja omena-lohkoja. Survo kypsät perunat ja omenat rakeiseksi survokseksi, lisää karkeaa dijonsinappia ja nauti!

http://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/videot/raxulta_uusi_kirja

X

Kommentit (4)

5/4 | 

Perunamuusi resepti kuulostaa suorastaan koukuttavan hyvältä, mutta kun laskee kalorit - pelkässä 100 g:ssa kaloreita satakunta. Jos tekis muusin kukkakaalista, olis kaloreita 4 kertaa vähemmän, joten 'perunamuusilaiset' joutuvat kyllä kovalle kuntokuurille kaloreita kuluttamaan...

6/4 | 

Kukkakaalimuusi on loistavaa, maittavaa, nopea tehdä ja tosiaan matalahiilarista. Mutta kyllä joskus voi mainiosti syödä myös mjuusin perunasta. Ei sitä tarvitse kilotolkulla lappaa...eikä kunnon ruokaa tarvitse mitenkään erityisesti lähteä kuluttamaan. Jokainen tarvitsee hyvälaatuista, monipuolista ravintoa. Ruoka on ruokaa ja liikunta liikuntaa. Määrä on myrkky ja kokonaisuus ratkaisee! Nautitaan siis vaihtelevista ruoka-aineista ja annoksista, liikutaan hyvillä mielin. Silloin ollaan tasapainon tiellä! Ihanaa talvista viikkoa!

T. Raxu

7/4 | 

 

Raxu On oikeassa.

Peruna On virallisesti peruskansan perusruokaa; ”terveellistä ja välttämätöntä”.
Jo vauvaikäisille neuvola tietää, milloin saa alkaa syädä ’perunaa’.
Perunauskosta löytyy myös paradoksi.

Diabeetikkojen ruoka-aine listalla peruna on ns. rajoitettavien joukossa. Miksi? Koska peruna härnää insuliinia...
Lisäksi perunan tärkkelys on hankalaa ja monille herkille suolistoille jopa ongelma. Miksi?
Ehkä siksi että peruna on myös ’myrkyllinen’...http://fi.wikipedia.org/wiki/Peruna

 

 

 

 

 

8/4 | 

Minä keitän perunoita vain kerran vuodessa, jouluisin, kun tarvitsen helposti puhdistettavaa liimaa paperitähtien liimaamiseen ikkunaan.
Perunat olen jättänyt syömättä, sillä olen huomannut että ne "liimaavat" pakarani sohvaan ja tekee minusta laiskan sohvaperunan.
Taidanpa jopa uskoa muinaisiin kirkollisiin huhuihin, että raamatussa tuntematon peruna on ihmisravinnoksi kelpaamaton ja vahingollinen sielulle...
Mutta turha kai on taistella THL:n suosituksia vastaan...

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Raakel Lignell, kulttuurin sekatyöläinen ja täysin hurahtanut elämäntaparemonttiini. Bloggaan kilojen karisemisesta, ravitsemuksesta, liikuntavimmastani ja kaikesta, mitä uusi elämäni on tuonut tullessaan.

 

Seuraa minua Bloglovinissa.

 

Katso Raakel Lignellin ja Patrik Borgin keskusteluvideot:

Onnen tavoittelu laihduttaa

Liian kiltti ei laihdu

Miksi tummaa suklaata voi syödä vain palan

Jumppahulluus pisti kehon koville

 

Kampanjasivut
Tilaa kirja Raxun rinnalla - kohti pysyvää painonhallintaa.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2011
Joulukuu

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla