Suruaika

Rakas isäni nukkui pois tällä viikolla. Kiire katkesi, elämän peruspalikat levisivät uutta kokoamista varten. Kiitollisuus kaikesta yhdessä koetusta ja eletystä on suuri, kaipaus vielä suurempi.
Poismenon hetki on niin mykistävä, että olen vieläkin sanaton. Myös oma kehoni teki stopin. Ei tietoakaan hingusta jumppaan tai minnekään muuallekaan. Käsissä ja jaloissa tuntui ainakin tonnin painavat puntit, silti ei uni tullut. Arkirutiinit on silti hoidettava ja hyvä niin. Meidän tehtävämme on jatkaa eteenpäin.

Lähisuvun kanssa vietimme Pitkäperjantain muistellen isää ja ukkia, nauttien lammasta ja libanonilaisia mezejä. Isältäni – lihamestarilta ja ruokakauppiaalta, opin arvostamaan hyvää, puhdasta ruokaa ja varsinkin sen valmistamista rakkaudella. Muistoissa elävät sadat ihanat perheen yhteiset ateriat, naurunremakat ja itkut.

Kun tänä aamuna sitten väänsin itseni pump-tunnille, kiitin itseäni tekemästäni elämänmuutoksesta. Huonokuntoisena olisi tämäkin hetki raskaampi jaksaa. Elämän ilot ja surut ovat vaakalukemasta riippumatta samat, mutta askel voi edes olla kevyempi.

Kommentit (16)

Marika
23/16 | 

Osanotto suruunne. Surun keskelle uskallan kysyä kysymyksen ravinnosta: miten totaalisesti aloitit vähähiilihydraattinen ruokavalion? Ts. Söitkö yhtään perunaa esim keitoissa tai ruisleipää tms. Itse kamppailen myös ylipainon kanssa, mutta pienten lasten äitinä ei meinaa aika riittää ruuan tarkkailuun ja tarpeelliseen liikuntaan...

Pirjo
24/16 | 

Osanottoni ja voimia! Suru on surtava, mutta onneksi kauniit muistot pysyvät ja antavat lohtua.

Tarja
25/16 | 

Osanottoni.
Menetin isäni jo kauan sitten, mutta vieläkin välillä itkut tulevat. Isän tyttöni oli ihana kasvaa ja saada varauksetonta ihailua. Vuosien varrella olen kerännyt ympärilleni ison muurin ja jos isä olisi ollut elossa, hän olisi varmasti nuhdellut ja komentanut lenkille!
Yllätyin nähdessäni uuden lookkisi ja kommeen ruotosi :) Olen samaa kaliperiä kuin sinä ennen laihdutusta. Sinä olit kaunis jo tuolloin, ja olet sitä myös nyt. Minuakin on sanottu kauniiksi, mutta ei se kivalta tunnu, kun todetaan että on kauniit kasvot, vaikka on pullea :/
Olen kokeillut kaiken mahdollisen ja arvaapa mitä? Sinun kuvasi ja onnistumisesi on minulle iso innoittaja. Uhkasin laittaa kuvasi jääkaapin oveemme!
Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi. Ja voimia surun kanssa.

Mantelikakku
26/16 | 

Osanotto:( täälläkin sävyjä pääsiäiseen toi meidän pojan nuoren ystävän (16 v.) kuolema tosi traagisesti. Voimia.

raakel lignell
28/16 | 

Kiitos uuri teille kaikille myötätunnosta ja kauniista kommenteista!!

Marika, aloitin vhh-ruokavalion kerrasta poikki eli ei mitään viljoja, pastoja eikä perunoita. Oli helpompaa kuin vähentäminen. Mutta kaikkihan me olemme erilaisia. Jokaisen pitää löytää oma tapa ja se oikea elämänvaihe. Muutos on aina myös tietynlainen kriisi ja siitä selviytymiseen täytyy olla aikaa ja voimia. Zemppiä!

Tarja, suosittelen vhh-ruokavaliota! Kokeile edes muutama kuukausi. Uskalla luvata, että parempi olo palkitsee!!

Voimia ja valoa teille kaikille!

T. Raxu

Laura
30/16 | 

Osanottoni suruusi. Ja kiitos edelleen blogistasi. Luin taas lehtijutun sinusta Karppaaja-lehdestä. Mikä on palautusjuomasi?

Maikki
32/16 | 

Osanottoni isän ja ukin poismenon johdosta.

Toivottavasti tämä blogigin osaltaan auttaa surutyössä ja pysymään arjessa.

Arjesta onkin seuraava kysymykseni. Itse olen käynyt reilut 3 kk salilla, siis voima- ja lihaskuntoharjoittelua. Nyt paino jumittaa. PT:ni ehdotti nyt aerobisen harjoittelun aloittamista. Miten sinä jaoit aikasi aerobisen ja lihaskuntoharjoittelun välillä? Minulla on helppoa harrastaa liikuntaa, kun kuntosali on samassa talossa eikä ole enää lapsia kotona vaatimassa jatkuvaa ruuanlaittoa!

Muuten mukavaa kevättä!
Maikki, 57 v

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Raakel Lignell, kulttuurin sekatyöläinen ja täysin hurahtanut elämäntaparemonttiini. Bloggaan kilojen karisemisesta, ravitsemuksesta, liikuntavimmastani ja kaikesta, mitä uusi elämäni on tuonut tullessaan.

 

Seuraa minua Bloglovinissa.

 

Katso Raakel Lignellin ja Patrik Borgin keskusteluvideot:

Onnen tavoittelu laihduttaa

Liian kiltti ei laihdu

Miksi tummaa suklaata voi syödä vain palan

Jumppahulluus pisti kehon koville

 

Kampanjasivut
Tilaa kirja Raxun rinnalla - kohti pysyvää painonhallintaa.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2011
Joulukuu

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla