Tennis

Tennis on aina kuulunut lajeihin, joita olen suuresti ihaillut, mutta ajatellut, että se on täysin tavoittelemattomissa – voima ja taito ei piisaa. Nyt puolisoni, intohimoisen tenniksenpelaajan, yllytyksestä uskaltauduin kuitenkin kokeilemaan. Kun tehdään niin tehdään taiteen sääntöjen mukaan: siispä auton nokka kohti Hankoa, Suomen tenniskaupunkia. Kassissa tuliterä tennishame ?!
Tuttu tenniskonkari ohjeisti kärsivällisesti perusteissa, eikä aikaakaan kun jo huomasin pallottelevani. Tunnistin onnistuneen lyönnin, tunsin sen ns.persuksissa. Voima riitti ja taito on selvästi hankittavissa. Ja mikä ilo! Pari tuntia hujahti siivillä, nyt kuovin into piukeana seuraavaa mahdollisuutta tarttua mailan varteen. Ja Hanko kesällä on hurmaava. Itseasiassa tajuttoman hurmaava. Tosin merivesi siellä oli hyytävän kylmää, oman mökin rannassa onneksi mukavan uintilämpöistä. Merkillistä, matkaa ei ole paljoakaan.

Uuden liikuntamuodon lisäksi olen keräillyt myös kesän herkkuja: metsämansikat, mustikat ja kanttarellit houkuttavat samoilemaan lähimetsissä ja pientareilla. Juoksulenkiltäkin soitin kotijoukoille, että ajakaapas tänne astioiden kanssa, kun näkyi niin runsaat kantarellimättäät. Voiko olla mitään herkullisempaa kuin vastapoimitut kanttarellit ja kevätsipulisilppu paistettuna voissa, viereen höyrytettyjä vihreitä papuja ja kukkakaalia läheiseltä viljelijältä. Ja jälkkäriksi metsämansikka-mustikka-maitoa.
Tämän kesän hitti on ollut mansikka-rahka. Ei ehkä kuullosta kovin eksoottiselta, mutta kun rahkaan sekoittaa hieman kermaa, ripuksen vaniljaa ja kardemummaa, on maku huumaava. Söisin sitä aamuin, päivin ja illoin. Kuten savulohtakin.
Siteeraankin anoppini tokaisua maistuvan, yksinkertaisen kesäaterian päätteeksi: ”Sku dom rika veta hur vi fattiga mår…”

Kommentit (2)

Maiju
4/2 | 

Tuoreet mansikat on kyllä parasta mitä on. Vaihtaisin jopa kaikki makeiset tuoreisiin mansikoihin ja se on paljon se ;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Raakel Lignell, kulttuurin sekatyöläinen ja täysin hurahtanut elämäntaparemonttiini. Bloggaan kilojen karisemisesta, ravitsemuksesta, liikuntavimmastani ja kaikesta, mitä uusi elämäni on tuonut tullessaan.

 

Seuraa minua Bloglovinissa.

 

Katso Raakel Lignellin ja Patrik Borgin keskusteluvideot:

Onnen tavoittelu laihduttaa

Liian kiltti ei laihdu

Miksi tummaa suklaata voi syödä vain palan

Jumppahulluus pisti kehon koville

 

Kampanjasivut
Tilaa kirja Raxun rinnalla - kohti pysyvää painonhallintaa.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2011
Joulukuu

Kategoriat