Päiväunet Veran kanssa
Päiväunet Veran kanssa

Lempeitä päiviä

Leppoisat vapaapäivät nautittuina! Kokonaista kaksi päivää putkeen! Ulkoilua, jumppaa, päiväunia, ruokaa ja taas unta. Sisustuslehtien selailua ja kodin sisustuksen uusimisesta haaveilua. Ja taas nokoset. Huomaan, miten kovilla olen tämän sysyn taas itseäni pitänyt. Töitä, töitä, töitä, monenlaisia, kiinnostavia ja innostavia, mutta lepoa ollut liian vähän. Treenaaminenkin ollut vähän puurtamista. Toisaalta sen voimin olen jaksanut ja saanut aina lisää virtaa sekä pienen paon muusta arjesta. Mutta toisaalta olen ehkä huudattanut kynttilää molemmista päistä. Vaikken kovin rajusti tai edes määrällisesti paljoa ole treenannutkaan. On vaan vaikeaa kunnioittaa omaa ounastavaa väsymystä. Ei haluaisi myöntää, että henkinenkin kuormitus on sitä myös keholle. Nyt tässä kuitenkin onneksi väljemmän kalenterin äärellä loppu vuosi. Nämä päivät ovat taas näyttäneet, missä sielu lepää. Kotona. rakkaiden kanssa arkiaskareissa. Ja treenitkin sujuvat tehokkaammin kun on unta alla riittävästi ja muutenkin vähän ilmaa siipien alla. Armas Vera koiruus on ollut onnesta sekaisin kun on saanut olla mamman kanssa nonstop. 

Viikolla oli rakkaan ystävän kirjanjulkkarit. Hanna Sumarin "Pienet suuret reseptit" on hurmaava keittokirja arkeen. Minäkin haluan, että ruoka tulee nopsaan ja raaka-aineet löytyy lähikaupasta. Viikonloppuna voi välillä värkätä sitten kauemmin. Kirja on täynnä ihania ruokia herkullisilla pikku mauste-twisteillä ehkä vähän libanonilaisen keittiön suuntaan. I love it!

Mikä huomaavainen ja ihana ele Hannalta laittaa esille paikalla olleiden ystävien kirjat: Teresa Välimäki, sisko Sikke Sumari, meikkis, Mirva Saukkola, Karita Tykkä.

Ahmin Hannan kirjan kannesta kanteen samantien. Ja eilen huomasinkin tehneeni sen inspiroimana ruokaa. Bataatti-sosetta sinapilla, uunijuureksia hunajalla ja rosmariinilla, ruusukaalia ja saksanpähkinöitä sinapinsiementen kanssa, hirvenjauheliha- suppilovahvero-tomaatti-kerma-kastike. Mausteena muskottipähkinää ja kanelia. 

Ruoan päälle häivyin höyhensaarille pojan huoneeseen. Tytär käräytti :-)

Aionkin jatkaa aivojen sekä kehon ja mielen reboottausta mahdollisimman monilla torkuilla vielä huomisenkin. Alan tuntea itseni taas ihmiseksi.

Ihanaa lauantai-iltaa kaikille

Nyt saunaan. 

Kommentit (5)

6/5 | 

Ihanaa raksu!! Tekstissäsi paistaa aitous, lämpö. Pitkästä aikaa luin blogiasi ja huomasin muutoksen. Jatka näin - aikuinen nainen

7/5 | 

Hei,

lepo ja riittävä uni on niiiiiiin tärkeää, varsinkin näin viidenkympin lähestyessä sen huomaa. Työn rasituksista, valvomisesta ja treenistäkään ei palaudu enää samaan malliin kuin joskus nuorempana. Tosin silloin en treenannut, mutta valvottua tuli ihan eri tavalla kuin nyt. Nyt vaan siunailee, miten ihanaa on tavallinen arki ja päivärytmi - toki on mahtavaa välillä kukkua ystävien kanssa pikkutunneille, mutta sitäkään ei jaksaisi jos ei olisi lepoa.

Olen myös ymmärtänyt, että jos ei lepää ja nuku tarpeeksi, niin aineenvaihduntakin hidastuu. Oletko Raksu huomannut samaa? Harmillisesti myös olen viime aikoina vähentänyt huomaamattani veden juontia ja sekin on kostautunut väsymyksenä ja päänsärkynä. Aika jännää sekin, että oman kehon reaktioita lukee nyt paljon paremmin kuin ennen, sekin oman elämäntapamuutokseni mukanaan tuomia plussia. Ja olen huomannut myös sen, mistä usein olet blogissasi kirjoittanut: ei malttaisi pitää riittävää taukoa treeneistä vaikka kroppa huutaa lepoa. Sen levon tarpeen siis kyllä tunnistaa, mutta kun ei malttaisi millään....

Ja nyt leipomaan herkkuja perheelle sunnuntain kunniaksi!

Ystävällisin terveisin

M, takana 10 tunnin yöuni

 

 

8/5 | 

Ollaan niin erilaisia kaikki! Mulle 10 tunnin yöunet saatikka päivätorkahtelut tekevät ihan vetämättömän, suorastaan huonon olon.

Sehän on myös tutkittu, että liika nukkuminen on ajanoloon yhtä epäterveellistä kuin liian vähäiset unet. Nuoriso on asia erikseen ;)

- Kaisa -

9/5 | 

Hei, kanssasisaret

Unen määrä ja laatu varmaan merkitsevät, mutta myös itse UNET ja niiden sisältö, jotka usein unohdamme, koska emme unien sisältöä ymmärrä. Itse uskon, että unet ovat parhainta unilääkettä. 

RAXULLE vihje studio55:een:

ota yhteyttä: Naisten uniasiantuntija ANNE LINDHOLM-KÄRKI. Kirjoittanut kirjoja mm. UNET TIENÄ LUOVUUTEEN, löydä sisäinen unitaiteilijasi ja UNI TUNTEE SINUT..

T. uneksija

PS. Unet ovat erityisesti naisia kiinnostava aihe.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Raakel Lignell, kulttuurin sekatyöläinen ja täysin hurahtanut elämäntaparemonttiini. Bloggaan kilojen karisemisesta, ravitsemuksesta, liikuntavimmastani ja kaikesta, mitä uusi elämäni on tuonut tullessaan.

 

Seuraa minua Bloglovinissa.

 

Katso Raakel Lignellin ja Patrik Borgin keskusteluvideot:

Onnen tavoittelu laihduttaa

Liian kiltti ei laihdu

Miksi tummaa suklaata voi syödä vain palan

Jumppahulluus pisti kehon koville

 

Kampanjasivut
Tilaa kirja Raxun rinnalla - kohti pysyvää painonhallintaa.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2011
Joulukuu

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla