Usko, toivo ja hoito

Kirjoittelin syksyllä eri kehonhuolto-muodoista. Kaularangan pullistuma ja puukon pelko pakotti tuolloin etsimään helpotusta ja ratkaisuja eri suunnilta. Suureksi ilokseni ja onnekseni voinkin nyt vajaan puolen vuoden jälkeen todeta, että vältin leikkauksen, vaikka kokenut neurokirurgi ei juurikaan toiveita antanut. Miten siis?

Ensin hakeuduin kiropraktikko-guru Reijo Nevan käsittelyyn. Aluksi hän hoiti vaivaani viikon välein, nyt tapaamme reilun kuukauden välein, ylläpito-käsittelyn merkeissä. Millimetrin sadasosa lisää tilaa ahtautuneissa nikamaväleissä riittää helpottamaan hermopinne-kivun. Nyt pystyn jo jumppaamaankin periaatteessa mitä vain, alkukuukaudet kipu ilmoitteli aina sopimattomista liikkeistä. Ja ekan kuukauden tosiaan pidin pakosta täydellistä treenitaukoa ja aloittelin sitten pikkuhiljaa.
Uskomatonta, mitä taitavat kädet voivat tehdä! Lähes taikuutta ?

Toinen yhtä merkittävä apu on ollut Bemer-laite. Laite stimuloi mikroverenkiertoa ja edistää näin parantumista, nopeuttaa palautumista ja edistää vastustuskykyä ja näinollen terveyttä.
Aamuin, illoin olen köllötellyt patjalla 8 minuuttia, aluksi otin myös päiväsaikaan kohdistetusti niskaan hoitoa pienellä lisälaitteella.
En tiedä, mikä tilanteeni olisi ilman tätä lisä-apua. Jokainen, joka on kärsinyt säteilevästä hermosärystä tietää, mikä helpotus on, kun se loppuu. Voi tietty väittää, että olisin toipunut ilman ”vippaskonstejakin”. Itse tiedän kuitenkin takuuvarmasti, mistä haen tukea, jos jokin vaiva painaa päälle. Uskon asia? Ehkä, mutta tieteelliset näytöt voi jokainen itse lukea linkistä http://www.bemer.fi/bemerGroup/welcome/

Älkää sairastuessanne epäröikö etsiä hoitomuotoja. Monenmoista on tarjolla ja jokainen voi kokeilemalla löytää itselleen parhaan avun. Akupunktio, jäsenkorjaus, omt-terapia, ostepatia, fysioterapia, lymfa, hieronta…
Ja varsinkin, jos olet tiputtanut reilusti painoa ja alkanut liikkua enemmän kuin pitkään aikaan, kannattaa venyttelyn lisäksi käydä välillä hoidattamassa itseään ihanilla ammattilaisilla. Kehon painopisteet ovat muuttuneet radikaalisti ja siksi koko varsi voi olla uudesta aivan ihmeissään ja venkuralla. Toki hoidot maksavat, mutta itse ajattelen ne satsauksena loppuelämän laatuun sekä palkintona hyvistä valinnoista ja zempistä.

Kommentit (10)

emmi
11/10 | 

Heippa!
Menin antamillesi sivuille,onpa mielenkiintoista.Meillä ainakin olis todella käyttöä tuolle.En löytänyt hintoja ,voisko niitä vuokrata?Täytyy ottaa yhteyttä heihin.
Ennenkaikkea onnittelut että vältyt leikkaukselta,tosi kiva!!!Itselleni on akupunktio auttanut migreeniin ja raskauksien aikana pahoinvointiin tosi hyvin mies on saanut apua selkävaivoihin niksauttajilta ym...Uskon vaihtoehto hoitoihin,mutta haluan saada niistä "luotettavista" lähteitä ensi tietoa,koska bisnes on niissäkin kova,ja jokainen kehuu omaansa sekä ilman sitä ei elä tyylillä:).Pienet rahat saisi aika hyvin hupenemaan jos lähtis kaikkeen mukaan.
Terveys on arvokas asia ja siitä kannattaa pitää huolta,vaikka täydellistä terveyttä emme saavuta millään.Olisi ihanaa kun kaikista särkylääkeistä pääsisi eroon,täytyypä ottaa lisää selvää,kiitos taas Raxu!!

Sina
12/10 | 

Moikka!!

Hyvä juttu,ettet tarvitse leikkausta..vaihtoehtohoidot ovat kyllä loistava vaihtoehto( vau,mikä lause ;))
Kiitos taas mukavista päivityksistäsi,jotka pitävät minun elämäntaparemonttini motivaationi yllä,näitä on enemmän kun ilo lukea :) toivottavasti kirjasi ilmestyy pian,että pääsen sen ostamaan!!

Onnellista oloa ja iloa ja valoa elämään siskot!!!

Paula Lindholm
13/10 | 

Olipa kiva lukea Bemeristä Minulla on pois anna.
Kyllä voit vuokrata, kysy vaikka voinhyvin.fi

Niin - terveyttä on vain yksi. Sairautta hmm.............................

Reeti
14/10 | 

Hei Raakel! Olen 28-vuotias nainen ja olen kärsinyt hyperventilaatiosta ja paniikkihäiriöstä, jonka vuoksi liikunta jäi elämästäni pois pikku hiljaa. En ole n.5-vuoteen harrastanu enää liikuntaa. Yksittäisiä viikon max. 2 viikon kuntokuureja olen aloittanut, jotka on lopahtanut milloin mihinkin syyhyn; usein miten siihen että saan flunssan ja parannuttuani en ole palannut kuntoilemaan. Huono kuntoni pelottaa minua. Yritin mennä naisvoimistelijoiden niska-selkäjumppaan, jaksoin sen juuri ja juuri, mutta jouduin lintsaamaan liikkeissä välillä.. kuvittele..siellä "mummojenkin" keskellä. Kyllä hävetti. Osaatko vinkata, miten huonokuntoinen ihminen voi aloittaa kuntoilun. Mistä lähdit liikkeelle? Todellako vain suoraan kuntosalin spinning-tunnille? Minulla tietysti vaikuttaa tuo pelko.. hengästyminen ja sydämen sykkeen liian suuri tai äkillinen kohoaminen saa minut panikoimaan. Tiedän, että minun pitää aloittaa säännöllinen liikunta, ennen kuin on liian myöhäistä. (Olen 8vuotiaan tytön yksinhuoltaja.)

Reeti
15/10 | 

Niin ja edelliseen viestiin lisäten: kirjoitin juuri sinulle, koska olen lukenut tarinasi lehdistä ja nähnyt tvssä jne. Sairastin myös keuhkokuumeen 2008 ja ajattelin jo silloin että jos tästä selviän hengissä niin teen asioita kuntoni parantamiseksi. Kauhea kokemus on muistoissa mutta ilmeisesti ei tarpeeksi mielessä, että olisin tehnyt asialle jotain ja tosiaan kertomani paniikkihäiriö ei ole auttanut asiaa. Opiskelen kokopäiväisesti ja käyn kahdessa eri tuntityössä ja tietysti hoidan lapseni arjen ja harrastukset. Haluan sydämeni pohjasta onnitella sinua, että olet tässä pisteessä nyt. On upeaa ja kadehdittavaa katsoa mikä energia ja hyvä olo ainakin kuvissa sinusta huokuu. Mistähän minä saisin vahvuuden ja voiman lähteä uutta energiaa kohti, joka tuntuu olevan niin tavoittamattomissa..

Totuus
16/10 | 

Miksi et Kerro rehellisesti, että ihan ilman apua et ole laihtunut? sinullehan on tehty laihdutusleikkaus.

raakel lignell
17/10 | 

Hei Reeti!

Kiitos viestistäsi! Hienoa, että tiedostat oman tilanteesi. Se on ehdoton edellytys, että voit saada muutoksen aikaiseksi! Itse menn tosiaan ensimmäiseksi liian rajulle tunnille, jolta jouduin konttaamaan ulos 10 min.jälkeen. Vahingosta viisastuneena kävin ensimmäiset kuukaudet matalasykkeisimmillä tunneilla kuten pilateksessa (joka mun mielestä ehdottomasti paras laji kehon hallintaan ja kannattaisi olla pohjana jokaisella ja siitä hyötyy kaikissa lajeissa, jokaisessa liikkeessä myös arjessa), bodybalancessa(joka tosin myös varsin vaativa tunti asennoiltaan, mutta kun antaa noin 5 kertaa mahdollisuuden niin alkaa liikeradat ja asennot sujumaan). Zumba oli mun pelastus aerobisella puolella, siellä pystyy tekemään omalla tyylillään ja oman kunnon mukaan ja on hauskaa. Hikoilu ja hengästyminen tanssin lomassa jotenkin tuntui mukavammalta kuin varsinainen jumppajumppa :-)
Kävelylenkit ulkona ovat mitä parhainta liikuntaa aina, niin alkuvaiheessa, kuin myöhemminkin! Samoin leppoisa hiihtely, mikäli sulla sukset löytyy ja latuja sopivasti lähellä.
Nyrkkisääntönä sanoinsin, että liiku itsellesi mahdollisimman mieluisella tavalla. Kun sitten muutaman viikon tai kuukauden päästä huomaat kunnon kohonneen, on jo helpompi haastaa itsensä vähän vaativimmillekin tunneille ja ylittää oma mukavuusalue. Sano itsellesi, että sinäkin pistelet mummona kovat jumpat mennen tullen :-) Uskon, että paniikkihäiriö-oireetkin voisivat helpottua, kun saat vähän kuntoa kohotettua. Mutta aloita lempeästi! Arjen pyöritys on haasteellista, yritä kuitenkin napata itsellesi tunti kolme kertaa viikossa, jolloin keskityt vain itseesi. Ja myös lapsen kanssa touhuilu on hyvää liikuntaa! Pulkkamäki on parempaa treeniä kuin moni hampaat irveessä vedetty jumppa :-)
Zemiä ja voimia arkeesi!

Totuus, voivoi, kyllä nyt joudun tuottamaan sinulle pettymyksen...laihdutusleikkaus ei todellakaan ole ollut kysymyksessä vaan ihan arkinen elämäntapamuutos eli ruokavalio ja paljon jumppaa sitkeästi kuukaudesta toiseen. Ei vippaskonsteja vaan hyviä valintoja joka päivä.

T. Raxu

reeti
18/10 | 

Kiitos Raxu vastauksestasi!! :)) Aurinkoista kevättä! ps. kävin tänään kävelylenkillä.. ja sain riesakseni vanhan ja tutun vaivan.. kamalan kutinan ja pistelyn jaloissa, joka alkaa about 10minsan päästä kävelyn aloittamisesta. Johtuukohan se huonosta kunnosta/huonosta ääreisverenkierrosta. Se saa itkun partaalle, kun tuntuu niin inhottavalta!!

Katja
19/10 | 

Hei vaan!
Haluaisin vain huomauttaa, ettei lihavuusleikkauskaan ole minkäänlainen vippaskonsti. Se on itse asiassa varsin vaativa ja loppuelämän pituinen tie.
Hienoa Raakel, että olet pystynyt muuttamaan tapoja ja tottumuksia noin hyvin!

20/10 | 

Mielenkiintoinen laite tuo magneettiepeli. Kolme asiantuntijaa (fysiikan, lääketieteen ja 3:tta en muista) perehtyivät väitettyihin tutkimusnäyttöihin ja päätyivät tulokseen, että magneettihoito on lumehoitoa.Samanlaisen sähkövemputtimen voisi kuulemma rakentaa muutamalla kympillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Raakel Lignell, kulttuurin sekatyöläinen ja täysin hurahtanut elämäntaparemonttiini. Bloggaan kilojen karisemisesta, ravitsemuksesta, liikuntavimmastani ja kaikesta, mitä uusi elämäni on tuonut tullessaan.

 

Seuraa minua Bloglovinissa.

 

Katso Raakel Lignellin ja Patrik Borgin keskusteluvideot:

Onnen tavoittelu laihduttaa

Liian kiltti ei laihdu

Miksi tummaa suklaata voi syödä vain palan

Jumppahulluus pisti kehon koville

 

Kampanjasivut
Tilaa kirja Raxun rinnalla - kohti pysyvää painonhallintaa.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2011
Joulukuu

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla