Polleana idolin kanssa. Paula Heinonen rocks <3
Polleana idolin kanssa. Paula Heinonen rocks <3

Tapasin Paula Heinosen ja sain aimoannoksen mielenkiintoista faktaa terveydestä

Kotiuduin juuri ensimmäisen Studio 55:n nauhoituksista. Vieraani oli enemmän kuin mieluinen. Funktionaalisen lääketieteen asiantuntija sekä hyvinvoinnin laajasti tunteva Paula Heinonen pulputti asiaa ja iloa niin vuolaasti, että sain itsekin energiaa roppakaupalla. Ja taas uutta mietittävää. Miten suoliston hyvinvointi on äärimmäisen tärkeä hyvinvoinnillemme. Ainakin yhtä tärkeä kuin aivot. Bakteerikannan muuttuessa haitalliseksi  ja limakalvon heiketessä alkaa koko elimistö oireilla. Sairauksia, uupumusta, päänsärkyä, hormonitasapainon häiriöitä, mieliala-ongelmia, vatsavaivoista puhumattakaan. Silti me vain jatkamme arkeamme totuttuun tyyliin. Mieluummin vetäisemme lääkettä naamaan kuin katsoisimme oikeasti, missä mennään. Miten voisin itse ruoka-ja liikuntatottumuksilla helpottaa oloa. Jokainen on yksilö ja näinollen jokaisen on myös löydettävä se itselle sopivin ruokavalio, liikunta ja tarvittaessa lääkitys. Siis otettava vastuu itsestä ja kuunneltava omaa kehoa. Ja tämän lisäksi lepoa tarpeeksi. Unta ja rentoa oloa.

Miten selkeää ja helppoa. Ja siksi kaikkein vaikeinta!

Kysyin Paulalta muutaman nyrkkisäännön. 

To do:

-Syö säännöllisesti kasviksia, neitsytöljyjä, pähkinöitä, kalaa, täysjyvää. Juo vettä.

-Liiku säännöllisesti, mutta maltilla.

-Lepää ja rauhoitu.

Not to do:

-teollisesti jalostettu ruoka ja juoma

-jatkuva valkean sokerin käyttö

-valkea jauho

-stressi on myrkkyä!

Teemasta voisi keskustella loputtomasti. Puoli tuntia oli vain pintaraapaisu. Mutta onneksi voi asiaan perehtyä myös lukemalla ja kuuntelemalla luentoja. Ohjelma tulee ulos MTV ma 27.1.klo 9.05.

Tulikin taas himo oppia omasta kehosta lisää. Ja varsinkin olla sille lempeämpi!

Ravitsemustieteilijä Patrik Borgin kanssa käydyt keskustelut avasivat tämän itsekuuntelun polun viime syksynä ja siitä syntyikin kirja "Raxun rinnalla-kohti pysyvää painonhallintaa", joka lähti tänään painoon. Julkkarit sitten maaliskuun alussa. Alla linkki aiheesta.

http://www.raxunremppa.fi/-/-/Raxun-rinnalla-Kohti-pysyvaa-painonhallintaa.html?ProductUUID=q.wK7A8gmVMAAAFCyxt_TX1k 

Ihanaa aurinkoista pakkaspäivää kaikille!

Kommentit (13)

14/13 | 

Olen ollut joskus Paulan luennolla. Iloinen on ja kivasti puhuu. On naurussa pitelemistä, saavat vatsalihakset samalla työtä. Ajatella, että jotkut naiset ovat häneen niin "lääpällään", että kiertävät ympäri Suomea Paulan perässä.

Erästä asiaan en ymmärrä. Miksi hän suosittelee täysjyvää, joka sisältää gluteenia, jonka on todettu aiheuttavan kaikenlaisia vaivoja kuten päänsärkyä, hormonitasapainon häiriöitä, mieliala-ongelmia, vatsavaivoista puhumattakaan?

16/13 | 

Muistetaan, että Heinonen on insinööri ei lääkäri, vaikka "lääkärin" ominaisuudessa Suomessa häärää ja ihmisiä "parantaa". Heinonen on kaunis ja karismaattinen sekä elinvoimainen keski-ikäinen nainen , jonka energiaa moni meistä kadehtinee...

17/13 | 

Voi ei.....eli siis Studio55:stäKIN odotettavissa satelliittia sinusta; kiinnostuksista ja kirjasta eli kaikkea mahdollista jo tuhanteen kertaan kuultua syömisistä, kiloista&överiliikunnasta?!? :(

18/13 | 

Nainen on naiselle susi, todistettu taas vanha sanonta. Mutta myös se, että kateuskin on ansaittua! Go, Raakel, go! Upeaa, telkkuohjelmaa innolla odottelen, kirjasta puhumattakaan.

19/13 | 

Itseään myyvä tuote...? Kenenkään teidän EI ole pakko tulla tälle sivulle, ostaa kirjaa, ostaa lehteä, avata televisiota, jos tuntuu noin pahalta. Olisiko vaikka parempi pistää tossut jalkaan ja painua ulos lenkille, jos noin paljon naaman väri alkaa vihertää...?

Terhi

20/13 | 

Tämä on ihana blogi! Lukemista haittaa vaan tämä kommenttien nykytaso, kauheaa luettavaa. Voisiko nämä kommentit julkaista vasta hyväksymisen jälkeen ja jättää julkaisematta nuo paskat jutut. Säilyisi mukavampi fiilis lukijalla!

21/13 | 

Samaa mieltä, tämä on ihastuttava blogi jota käyn säännöllisesti lukemassa. Harmi että elämäänsä kyllästyneet ovat löytäneet tiensä tänne. Ehdotan ilmanmuuta että kommentit pitäisi julkaista vasta kun ne on tarkistettu.

t. Ella

22/13 | 

Miksi ihmisiä ottaa noin paljon pattiin, jos ihminen hehkuttaa omaa hyvää oloaan?! TV-kanavan voi vaihtaa ja tännekään ei ole pakko tulla lukemaan Raxun blogia ja kirjaakaan ei ole pakko ostaa:)

 

Ehkä en itsekään nyt noin hehkuttaisi, mutta toisaalta Raxu on julkisuuden henkilö ja tietysti myy myös kirjaansa,  toisaalta Raxu varmaankin huomaa niin selkeän ERON entiseen elämäänsä, että voiko sitä ollakkaan hehkuttamatta?? Kun on ollut reilusti ylipainoimen vuosikausia, niin onhan se OLOTILA varmaankin mahtava, kun jaksaa vaikka mitä! Varmasti joku reilusti ylipainoinen saa Raxun kokemuksista tsemmpiä ja eikö ole hyvä asia, jos joku muukin tavallinen tallaaja saa tsempit elämäntapamuutokseen?

Itse olen ollut hoikka koko ikäni, joten en pidä  niin ihmeellisenä tälläistä hoikan ihmisen olotilaa, kun ei ole kokemusta suuresta ylipainosta!

Ja mitä liikuntakertohin tulee, harrastan itse liikuntaa noin 6 tuntia viikossa, siihen sisältyy koiran ulkoilutus, kaksi tuntia salia, pari juoksulenkkiä ja uimista...! Ja mulla on kaksi murrosikäistä lasta, joita kuskataan harrastuksiin. Onkohan mulla nyt yliannostus liikuntaan, kun olen  ihan normaali työssä käyvä äiti, kokkaan päivittäin kotiruokaa, siivoon... joo arki on välillä aika haipakkaa, mutta kyllä se liikunta ihmeesti antaa energiaa päivän organisointiin; paremmin työt tulee tehtyä sekä töissä että kotona, kun järjestää itselleen sen hikituokion :)

 

Annetaan Raxun toteuttaa ja elää unelmaansa, eikö? Se ei ole keneltäkään pois.

 

23/13 | 

Kiitos noista vastenmielisisten kommenttien poistosta, jatkakaa samaan malliin. Tämä on positiivinen blogi.

25/13 | 

Niin, lisää kaivataankin kommenttimahdollisuuksia pelkästään myötäilevin terveisin! Raakelissa mahtavinta on se että kuuntelee myös muita näkökantoja eikä raivona käy puolustautumaan vaan ymmärtää myös ärsyyntyneet mielipiteet, se jos mikä on kypsyyttä ja viisautta.  Ihmettelen miksi toiset lukijat ei tätä ymmärrä vaan nolosti lähtevät fanipuolustukseen?

 

Vaikka monessa asiassa olen eri mieltä, ja näkyvyyskin välillä rassaa kuin joka lehtistandillä tai telkun mainoksessa pyörii sama virne niin toisaalta ei voi kuin ihailla myönteistä elämänkatsomusta. ;)

 

Kuuntelen ravinto-ohjeita mielelläni, samoin liikunnan eri variaatiomahdollisuuksia, sankaruutta siitä että on itse syödyt kilot saanut pudotettua en niinkään. ;) Jatka silti yhtä positiivisesti. :)

26/13 | 

Olen ulkosuomalaisena seurannut tätä blogia jo jonkun aikaa. En ole voinut kuin ihmetellä joidenkin kommenttien tasoa. Voidaanko Suomessa jo niin pahoin, ettei voi enää lukea blogia ilman kateutta ja narinaa toisen onnesta ja omaisuudesta? Blogihan  on kyseisen henkilön nettipäiväkirja, jossa käsitellään usein hyvin henkilökohtaisia asioita. Päivän uutiset voi lukea muualta. Seuraan useita blogeja maailmalta ja niissä kommentit ovat hyvin kannustavia, jopa ihailevia. Ja niinhän täälläkin useimmat ovat. Ikävästi vain särähtävät nämä kateellisten kommentit korvaan. Jonkinlainen moderointi olisi varmasti hyväksi. Onnea matkaan Raakel, minulle blogisi on  mukava tuulahdus koti-Suomesta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Raakel Lignell, kulttuurin sekatyöläinen ja täysin hurahtanut elämäntaparemonttiini. Bloggaan kilojen karisemisesta, ravitsemuksesta, liikuntavimmastani ja kaikesta, mitä uusi elämäni on tuonut tullessaan.

 

Seuraa minua Bloglovinissa.

 

Katso Raakel Lignellin ja Patrik Borgin keskusteluvideot:

Onnen tavoittelu laihduttaa

Liian kiltti ei laihdu

Miksi tummaa suklaata voi syödä vain palan

Jumppahulluus pisti kehon koville

 

Kampanjasivut
Tilaa kirja Raxun rinnalla - kohti pysyvää painonhallintaa.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2011
Joulukuu

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla