Veran kanssa sohvaperunana
Veran kanssa sohvaperunana

Kaakao

Perheessä pyörii angiina. En halua sitä. Vaikka kurkku vähän paksu ja räkä kyttää nenän perukoilla. Vedän C-vitamiinia ja sinkkiä joka toinen tunti. Eilen kokeilin reilun juoksulenkin ja saunan tehoa. Että lähteekö tauti karkuun vai iskeekö päälle. Eipä tehnyt kumpaakaan. Mutta sen verran kolottaa tänään koko vartta, että pidän lepopäivän. Kylläpäs laiskottaakin. Elämä torkkupeiton ja töllön välissä on lokoisaa. Eikä sellaista vilutusta kropassa tai sielussa olekaan, mikä ei lähtisi tujulla, höyryävän kuumalla  kupillisella tummaa kaakaota. Ripaus chiliä ja kardemummaa.

 

Löysin muutes tajuttoman herkullisen näkkärin. Spelt-mustikka!

Kaakaon kaveriksi  laiton knakun päälle rahkaa, tyrnihilloa sekä kookoshiutaleita. Viineri mun makuun :-)

Lokoisaa sunnuntai-iltaa kaikille

Kommentit (8)

9/8 | 

 

Todellinen Raxun remppa tapahtui ilman viljoja ja sokeria, kuten itse eräässä kommentissasi totesit. ”Ongelma” syntyi median avustuksella, jolloin sinusta tehtiin aidon rempan jälkeen myyvä tuotepaketti virallisten ravitsemusterapeuttien, kokkien ja ’hyväterveys-asiantuntijoiden’ avulla.

Todellinen ja erityisesti tuloksekas ja hiljainen, Raxun oma aito remppa oli tämä, jonka blogissasi ”potku, juoksu ja rutistus”, 25.2. klo 10.25 itse tunnustit:

 

Kyse on oman tasapainon löytämisestä. Jokaiselle sopivasti liikuntaa ja sopivasti hyvää, ravitsevaa ruokaa. Monipuolisesti. Jokainen omien tuntemustensa kautta löytää kyllä sopivimman tavan. Itse olin tiukasti viljaton ja sokeriton reilut kaksi vuotta. Sen jälkeen en halunnut enää pudottaa painoa, vaan nauttia uusista elintavoista... ”

 

Kysymys Raxulle: siirryitykö ”asiantuntijoiden” avustuksella takaisin sekaruokavaliolle? Näytät usein potevan flunssia ja muita infektioita, joita hiivaiset viljat ja ’sekaruokavalio’ aiheuttavat. Miten voit flunssien ja infektioiden suhteen tuon reilun kahden vuoden viljattomana ja sokerittomana aikana? Olisi kiva kuulla.

T. Niina

 

10/8 | 

Hei Niina!

Kiitos kysymyksestäsi! En ole mitenkään varsinaisesti siirtynyt sekaruokavalioon. Pääpaino edelleen sokerittomassa ja viljattomassa ruokavaliossa. Joustoa sen sijaan on ruokailuun tullut ja poikkeukset mahtuvat elämään. SIksi syön välillä myös jälkkärin tai kovempina treenikausina viljaa, jos koen kehon sitä kaipaavan. Koen, ettei mikään raaka-aine ole enää itsessään minulle "demoni" vaan minä hallitsen ruokailuani eikä ruoka minua. Selkeästi vireimpänä pysyn melko matalilla hiilari-tasoilla. SIksi suosin sitä arjessa.

Sitten kysymyksesi flunssista/infektioista: pikku-flunssan olen potenut joka talvi. Ei mitään vakavaa, mutta muutaman päivän räkätauti, joka on levolla taittunut. Tänä talvena iski influenssa, mutta siitäkin selvisin kolmessa päivässä. Kiitän siitä hyvää peruskuntoa sekä c-vitamiini+sinkki-pommeja. Nyt poden kuumeetonta räkä-tautia. Eli olen toimintakykyinen, mutten treenikuntoinen. Miksi toinen flunssa samana talvena? Takana tiukka syksy sekä talvi, paljon töitä, treeniä ja hienoja juttuja, mutta ei tarpeeksi lepoa. Uskon, että kroppa ottaa levon jos ei sitä muuten saa. Nyt siis annan sitä...vähän viiveellä...

Jos jokin asia terveydentilassani on muuttunut, niin migreenit. Niitä podin todella usein, myös kahden vuoden "tiukalla" ruokavaliolla. Viimeisen vuoden aikana onneksi harvoin. ELi siihen vaivaan ei ainakaan tiukkuus auttanut, päinvastoin. Migreeni pysyy parhaiten loitolla, kun on rento keho ja mieli. Toki hormonaalinen tasapainokin vaikuttaa migreenin. 

Muutama sana vielä huolestasi, että minun ruokavaliooni ja elämäntapaani olisivat ulkopuoliset kovin päässeet vaikuttamaan. Itse valitsen ja päätän oman elämäni. Toki mielenkiinnolla kuuntelen asiantuntijoita, mutta itse olen oman polkuni tehnyt ja halunnut löytää itselleni sopivimman tavan olla ja elää. JA edelleen tutkin ja testailen erilaisen ravinnon vaikutuksia olooni. 

Edelleen siis paljon kasviksia ja marjoja,  hyviä luomu-rasvoja, pähkinöitä, sopivasti proteiinia sekä tarpeen mukaan hedelmiä ja muita hiilareita. 

Aurinkoista päivää kaikille! 

T. Raxu

11/8 | 

Heippa,

Flunssaviruksen pääsy ja "läpiajo" kehossa ei johdu siitä, että on syönyt jotakin, vaan siitä mitä on jättänyt syömättä. Yleisin vaje näillä leveysasteilla on tärkeä, rasvaliukoinen vitamiini D. Liian alhainen pitoisuus jättää immunniteettisuojaan aukon, joka päästää flunssaviruksen läpi.

En tätä itsekään uskonut, mutta pakko on uskoa sen jälkeen, kun v. 2011 sairastin Vapun tietämillä kovaa flunssaa ja tiuskin ystävälleni puhelimessa, että miksi aina minä. Ystävä vinkkasi, että mitä noita (flunssia) viitsit ottaa, ota mieluummin D-vitamiinia purkista. Aloin saman vuoden elokuussa ja sen jälkeen en ole saanut edes lapsiltani flunssavirusta, mikä ennen oli ihan sääntö.

Kokeilkaa, ellette usko : - ) 

12/8 | 

Hei Raxu,

 

Ensinnäkin. Kiitos upeasta kirjasta. Olen lukenut Raxun rempan jo aikaa sitten ja nyt palasin siihen tuo blogisi myötä kun katsoin kuvaa ihanasta "viineristäsi" kiitos idesta vaikuttaa hyvältä :)

Mutta liittyen kirjaasi yksi kysymys:

Olen yrittänyt tehdä puuroa, jonka kuva ja aineet kirjasta löytyy aamiaisesimerkkien kohdalta s.58. Se kuulostaa ja näyttää aivan mahtavalta, mutta minä en onnistu -  lopputulos on outo. Missä suhteessa laitat noita siemeniä, olisiko mahdollista saada jonkinlainen ohje siitä?

Kiitos jo etukäteen pienistäkin vinkeistä :)

Ja mukavaa kevättä!

-Johanna

 

13/8 | 

Onpa merkillinen - suorastaan aggressiivinen - asenne 1. kommentoijalla. Kai nyt ihminen saa syödä vaikka saippuaa, jos ITSE haluaa! Aiempia postauksiasi ja kommentteja lukeneena olen ihan äimän käkenä, miten tulikivenkatkuinen aihe meille naisille laihduttaminen tuntuu olevan! Jos ei itse pysty eikä kykene, ei kenenkään muunkaan pidä.. Paljon on myös liikkeellä näitä, jotka tietävät parhaiten, varsinkin toisen puolesta.

Olet kyllä ilmeisen aurinkoinen ihminen, kun niin ystävällisesti jaksat vastailla.

Tsemppiä jatkossakin :)

- Minttu-

14/8 | 

Minttu on oikeassa:
"Kai nyt ihminen saa syödä vaikka saippuaa, jos ITSE haluaa!"

Totisesti totta, mutta valitettavaa on se, jos "saippuasta" tehdään terveellistä ja laihduttavaa....

15/8 | 

Haa, mulla tota samaa kaakaota! Kyllästyin niihin iänikuisiin sokerilitkuihin ja löysin viimeksi kaupan hyllystä tommosen. Nams :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Raakel Lignell, kulttuurin sekatyöläinen ja täysin hurahtanut elämäntaparemonttiini. Bloggaan kilojen karisemisesta, ravitsemuksesta, liikuntavimmastani ja kaikesta, mitä uusi elämäni on tuonut tullessaan.

 

Seuraa minua Bloglovinissa.

 

Katso Raakel Lignellin ja Patrik Borgin keskusteluvideot:

Onnen tavoittelu laihduttaa

Liian kiltti ei laihdu

Miksi tummaa suklaata voi syödä vain palan

Jumppahulluus pisti kehon koville

 

Kampanjasivut
Tilaa kirja Raxun rinnalla - kohti pysyvää painonhallintaa.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2011
Joulukuu

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla