
Ystävien hemmottelemana, kaikilla aisteilla
Vietimme kaksi ikimuistoista päivää rakkaiden ystäviemme vieraina saaristossa. Heinäkuun vika viikonloppu on jo muodostunut kahden klaanin kohtaamis-perinteeksi.
Paahtava aurinko, säteilevä meri, sopivasti elvyttävää tuulta, paratiisimainen saari, sielua hivelevän kaunis mökki vierastupineen, inspiroivia keskusteluja, naurua, hätkähdyttävän hyvää ruokaa - usein ja paljon. Ja jokainen ateria kauniisti katettuna. Jopa perheiden koirilla synkkaa. Mitä vielä voisi toivoa täydelliseltä retkeltä?
Kyllä ystävyys on rikas ja syvä juttu. Ja kuin sipuli - aina löytyy uusia kerrostumia.
Sain taas suurta inspiraatiota kotikokkauksiin, herkuttelimme mm. Kalle-isännän kalastamia ahvenia kanttarellisoosilla. Heaven!
Karitsanfileitä grillattuna suussasulavilla luomukasviksilla, joista kultajuuri oli uusi tuttavuus. Maultaan ja ulkonäöltään lähellä porkkanaa.
Ehkä kesän seisauttavin maku-nautinto oli kuitenkin revitty possu. Milla-emäntä oli kypsyttänyt possua edellisenä päivänä uunissa 5 tuntia, repinyt muhevan, kuuman lihan silpuksi, sitten keittänyt barbecue-kastikkeessa. Se ahmittiin Idan ja Rosan lämpimillä graham-sämpylöillä, marinoiduilla sipuleilla, fenkolilla sekä korianteritomaateilla höystettynä. Meinasi taju lähteä!
Minttu-sitruuna-vesi piti porukan nesteytyksen kohdillaan!
Isäntäväki ihastui Rosalan olueen. Saunan ja uinnin päälle osui ja upposi!
Kiitollisena kaikesta ihanasta
Hei Raxu! Ei ihme, että olet kiitollinen. Niin olisin minäkin :-) Millähän sitä saisi potkua omiin ruokalistoihin, jotka pyörivät lähinnä akselilla makaronilaatikko-kinkkukiusaus-kirjolohiruoat. Talvella selitän asiaa kiireellä, mutta isoa muutosta ei näytä tulevan edes lomalla. Tai tietysti grilliruoat tulevat lisäksi. Täytyy oikeasti alkaa satsaamaan tuohon laatu- ja monipuolisuuspuoleen. Ja voisihan sitä visuaalisuuttakin miettiä, jopa kotona.
Olen se sama 5,4 kg laihtunut (jämähtänyt siihen) joka kommentoi joronjäljillä kirjoitukseen.