Mistä se sikainfluenssan nyt tunnistaa, kun kaikki köhivät, kuumeilevat ja nuhaa on melkien kaikilla? Minusta kaikki jutut aiheesta ovat olleet sellaisia, etteti niiden perusteella voi tautiaan tunnistaa. Flunssa kuin flunssa, toisilla pahempi ja toisilla lievempi.

  • ylös 0
  • alas 1

Kommentit (8)

Lähipiirissä olleet sikainfluenssat ovat olleet niin kovia tauteja, että ne on erottanut siksi. Kuumetta tosi paljon, yskää ja päänsärkyä. Jos saa lievemmän, ei ehkä tunnista sitä, mutta tarvitseekokaan sitä silloin tietää. Sairastaa vain pois.

Viime lehdessä ollut juttu influenssasta oli todella yksipuolinen. Se oli käsittääkseni tehty täysin THL:n tiedotteita referoiden ja muutamaa THL:n lääkäriä haastatellen. Sikainfluenssalta, kuten muiltakin kausi-influenssoilta, voi suojautua hyvällä vastustuskyvyllä tarvitsematta pistää elimistöön elohopeaa, formaldehydiä sun muita aineita. Jutussa ei kyseenalaistettu rokotetta ollenkaan, vaan annettiin kuva, että ilman rokotetta et ole turvassa taudilta. Minulla ja perheelläni on kyllä normaalit rokotteet, mutta tämä sikainfluenssarokotteen ottamiseen painostaminen on vaikuttanut niin, että olen siltä kieltäytynyt. Hyvä Terveys -lehden monivuotisena tilaajana en olisi uskonut, että sitä viedään kuin pässiä narussa, kuten nyt näyttää tapahtuneen. Ikävää journalismia kokko juttu, joka muutenkin oli myöhässä. Kestotilaukseni päättyi tähän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eikös tämä sikaflunssa ole jo ihan menneen talven lumia, itse en ainakaan enää edes jaksa lukea koko aiheesta. Näitä tauteja tulee ja menee, tämä oli vain yksi muiden joukossa.

Minä sain juuri työpaikalla rokotteen. Vähän kyllä epäilin sen ottamista, kun tuntuu ettei koko tautia enää ole, mutta otinpa kuitenkin varmuuden vuoksi. Saa nähdä tuleeko nyt keväällä uutta epidemiaa, kuten jossain vaiheessa peloteltiin.

No sanonpa että kaikille tulee ihan erilaiset oireet possutaudista. Kyllähän se ohi on tällä haavaa. Kuitenkin melko varmasti kaikilla on niin vetämätön olotila ettei jaksa yksinkertaisesti mitään. Mieheni oli viikon petissä ja kolme viikko yskä jälkiseurauksena. Minä poikkoilin ja ihmettelin mikä mulla on kun tuntui ettei pystyssä pysy ja mahdoton päänsärky ja oksetti. Eikä muita oireita, ei edes kuumetta. Kaikilla ei siis ole kaikkia, eikä sitä edes huomaa välttämättä. Olet voinut sen tartuttaa töissä tietämättäsi.
En ole ottanut rokotetta enkä luultavasti otakkaan. Saa nähdä.. %)

evek: Rokotettahan ei tarvi ottaa jos on sen jo sairastanut, koska silloin on jo vastustuskyky ko. tautiin. Näin minulle ainakin sanottiin kun kysyin. Meidän perheessä tauti oli jokaisella.

Suositus kai on, että piikki otetaaisiin, vaikka olisi sairastanut sikainflluenssaan eikä sitä ole todettu labrassa. Minä otin piikin tästä syystä vaikka taudin kai jo sairastin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat