Sivut

Kommentit (47)

Itse olen verrannut fibro särkyä influenssa särkyi,vain kuume puuttuu. Joka paikka särkee,väsyttää... Tuntuu kuin koko kroppa olisi tukossa. Vaikka väsyttää, uni ei tahdo tulla. Herääminen on todella vaikeaa. Olen kokeillut monenlaisia hoitoja ja hoitajia kiropraktikoista ihmeparantajiin,luontaistuotteista magneettikoruihin. Parhaiten kipuihini auttaa särkylääkkeet ja lihasrelaksantit. Osteopaatilla käynti helpottaa hetkeksi. Hikiliikunta antaa ihanan tunteen pariksi tunniksi. Magneetti korut ovat ihan yhtä tyhjän kanssa,samoin luontaistuotteet. Syön kyllä D ja B vitamiineja,samoin kalaöljyjä ja magnesiumia,koska ne ovat muuten terveellisiä käyttämä,mutta ei ne särkynyt auta. Olen nyt 51vuotias. Fibromyalgiani puhkesi 25vuotiaana odottaessani toista lastani. Elän toivossa,että se joskus helpottaisi tai siihen löytyisi hyvä lääke. Sitä odotellessa täytyy vain sisulla pärjätä.

 • ylös 17
 • alas 17

Sama täällä..väsyttää ja väsyttää..särkee ja hierojalle,kiropraktikolle,osteopaatille ym. on rahaa menny enemmän kun tarpeeeksi.Nyt voi sanoa että onneksi täytin 60v!! Olen ollut osatyökyvyttömyyseläkkeellä ja nyt hakemus kokoeläkkeestä ja johan tässä muutenkin eläkeikä lähenee..Selässä madaltumia monessa nikamassa.tenniskyynärpää..joka paikka "tohjona" väsymys ja uupumus on pahimpia vaikka ei ne särytkään mukavia ole mutta kun ei jaksa mitään.Yritän välttää unilääkkeitä ym. mutta pakko joskus on käyttää.Voimia kohtalotovereille.

 • ylös 16
 • alas 15
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vatsantoimntaan suosittelen merisuolaveden juomista, litra vettä ja teelusikallinen merisuolaa ja juo aamulla ensimmäisenä tätä pari lasillista nin vatsa toimii. Päivän aikana voit juoda tätät vettä niin pysyt muutenkin virkeänä. Helppoa ja halpaa. Netsitä löytyy tästäkin asiasta lisätietoja.
Lihaksia hyvä hoitaa kuivalla merisuolahauteella. Itsehoito on tehokasta ja halpaa.

 • ylös 13
 • alas 20

Heippa fibrosiskot ja veljet (harvinaisia ovat ?!). Kolme vuotta on elämässä mennyt alamäkeä fibron ja uupumuksen kanssa tapellessa. Masennuskin hiipi vuosi sitten kuvioihin kun tajusin lopullisesti, etten selviä työelämästä. Ikää vajaa 58 vuotta. Nyt aloitan tuon merisuolahautomisen, ulkoisesti ja sisäisesti. Katsotaan miten käy. Pieni toivonkipinä se on, mutta kaikkea täytyy kokeilla. ;)

 • ylös 16
 • alas 18

Kaikille fibromyalgiaa sairastaville tiedoksi, että kilpirauhasen vajaatoimintaa tuntevat lääkärit ovat todenneet, että nämä kaksi sairautta voivat kulkea käsi kädessä. Kannattaa tutkia vajaatoiminan mahdollisuus, koska fibromyalgian oireet todennäköisesti helpottavat. Tai mitkä oireet sitten kummasta sairaudesta johtuvatkaan. Itselläni (30v.) on ollut fibromyalgia noin 10 vuotta ja nyt kaksi kuukautta sitten diagnisoitu kilpparin vajaatoiminta, jonka oireita kyllä on ollut yli 10 vuotta. Syitä miksi sitä ei ole "löytynyt" aikaisemmin on monia, yksi suurimmista on oireet, jotka ovat välillä epämääräisiä ja niihin turtuu. Lääkärit eivät kuuntele niin oireita tai osaa yhdistää oireita toisiinsa. Viitearvo haarukka liian suuri, jos oireita ei kuunnella. Itse laitoin oireita fibron ja yrittäjän elämän piikkiin. Mutta sitten aloin selvittämään asioita niin palaset loksahtivat paikoilleen. Allergiat, astma, fibromyalgia ja kaikki näiden aiheuttamat oireet voidaan (kait) laittaa autoimmuunisairauden eli toimimattoman kilpirauhasen viaksi. 2kk thyroxinia syöneenä olen pirteämpi, vatsa parempi, levollisempi. Odotan vielä elämän normalisoituvan ja päivää, jolloin en tarvitse triptyliä. Kehotan kaikkia fibromyalgiaa sairastavia tarkastamaan THS, T4V arvot ja käymään endokrinologilla tai funktionaalisen lääketieteen lääkärillä, jotka muistavat katsoa ihmistä kokonaisuutena. Lisää tietoa vajaatoiminnasta löytyy googlettamalla - myös lääketieteellisiä artikkeleita. Voi, kumpa tämän olisi hoksannut jo 10 vuotta sitten..

 • ylös 15
 • alas 13

Vajaatoiminta väsyttää, mutta ei aiheuta fibron oireita.

Itellä todella hyvät kilppariarvot ollut aina. Ne on monta kertaa katsottu ja ovat optimaalisella alueella.

 • ylös 14
 • alas 13

Suosittelen paleodieettiä ja otsonihoitoa peräsuolihuuhteluna/"suolikaasutuksena". Muutaman kuukauden kuuri 3-5 kertaa viikossa. Sitä voi tehdä omatoimisesti kun hankkii happirikastimen ja otsonigeneraattorin. Elämä saattaa palautua täysin normaaliksi ilman mitään lääkkeitä. Myös vetyperoksidi kuuri voi auttaa.

Happirikastimia saa Suomen Happituotteelta tai sitten edullisesti esim Saksan Ebaysta. Ja generaattoriksi sopii Enaly 1000bt-12. Silikoniletkut Eterasta ja katetri joko apteekin suolihuuhtelupussista leikattuna tai mieluummin silikoninen versio Suomen Otsoniterapialta. Riippuen happirikastimen virtausnopeudesta, joko suoraan suoleen jos saa vähintään 1/10-1/8 LPM nopeuden tai sitten tarkoitusta varten tehdyn pussisarjan avulla.

Lisää asiasta Suomen otsoniterapian sivuilta ja Miika Sallisen kirjoista. Myös Pekka Lahtisen "Happi O2-Uusi tapa hoitaa sairauksia" kirja on mielenkiintoinen ja helppolukuinen. Häneltä saa myös elintarvikekelpoista vetyperoksidia ja kuuriohjeet.

 • ylös 20
 • alas 16

Siis nuo otsoni ja vetyperoksidihoidot auttavat myös Fibraan. Toki hoitovaste voi vaihdella yksilökohtaisesti. Kannattaa hommata tuo kotihoito systeemi, muuten tulee voi tulla liian kalliksi käydä klinikoilla. Kun se vaatii kuukausien kuurin. Ja mielellään juuri vähintään 3 kertaa viikkoon. 1-2 kertaa vk ei todennäköisesti riitä tuota metodia joka vastaa 95% ns.autohemoterapiaa jossa verta käsitellään.

Ja ruokavalio kuntoon. Reilusti salaatteja ja prosessoituja aineksia vähemmän ja höttöhiilarit pois.(vehnä jne)

Myös lisäravinteet kuten Q10(Ubikinoni) 50mg, C-vitamiini 1000mg, Alfalipoiinihappo 300mg ja muita kehon hapensaantia tehostavia aineita voi ottaa lisäksi. Muutama tunti ennen hoitoa tai tunti sen jälkeen.

 • ylös 16
 • alas 15

Terve ! Minulla myös fm-diagnoosi ja kilpirauhasarvot viitearvojen sisällä.Sain oireiden perusteella thyroxin-reseptin ja se on todella vaikuttanut. :)

Itellä todella hyvät kilppariarvot ollut aina. Ne on monta kertaa katsottu ja ovat optimaalisella alueella.

[/quote]

 • ylös 17
 • alas 18

Sain fibromyalgia-diagnoosin jo 1990-luvun alkupuolella. Oirekirjo oli kipujen ja uupumuksen lisäksi laaja. Olen terveystiteen alan tutkija, joten olen kaivellut vuosien mittaan paljon tieteellistä tietoa fibrostakin. Olen kokeillut joitain lääkkeitä mutta niistä on ollut enemmän haittaa kuin hyötyä, pahimmillaan olin täysin 'tekemättömässä' kunnossa suurimman osan aikaa ja työnteko ja muu elämä oli järkyttävää rimpuilua, lasten vauva-ajoista en muista mitään enkä todellakaan ole jaksanut olla pullantuoksuinen superäiti! Pari vuotta sitten sain lääkärini suostumaan omien selvittelyjeni perusteella tyroksiinikokeiluun, vaikka kaikki kilpirauhaskoearvoni ovat aina olleet hyvin viiterajojen sisällä. Elämäni muuttui parin viikon aikana täysin: kivuista katosi 80% ja muutenkin olo oli kuin uudestisyntyneellä! Reagoin tosin vielä esim. ilmanpaineen muutoksiin lyhyillä kipujaksoilla ja ruokavaliota pitää tarkkailla - punainen liha on edelleen 'myrkkyä' - ynnä omasta kunnosta ja riittävästä unesta on huolehdittava. Unohtakaa palstalla mainostetut huuhaat (otsonivehkeet ja suolihuuhtelut), pitäkää itsestänne huolta ja pyytäkää lääkäriltänne tyroksiinia kokeiltavaksi - kaikille siitä ei ehkä ole apua mutta itse en ole vuosikausiin voinut paremmin!

 • ylös 14
 • alas 19

25 vuotta fibromyalgiaa, ja alkaa olla mitta täysi. Pari prosenttia suomalaisista kärsii fibromyalgiasta, ja meitä miehiä on näistä vain pienen pieni osa.
Ulkopuolelle nämä taudin oireet eivät näy. Paitsi, kun ähkäisen kivusta, tai alan hyperventiloida kivun yltyessä.
Lääkkeet eivät auta, liikunta kyllä, mutta kun ei *pysty* liikkumaan, kuin silloin tällöin... Fysioterapeutti totesi, että onpa haasteellista. 
Uiminen on niitä harvoja lajeja, joita voi harrastaa, mutta uintilikkeet saavat lihasten päät huutamaan hoosiannaa - puhumattakaan liukastelusta matkalla uimahallin pukuhuoneesta altaalle.
En ole masentunut, mutta turhauma kolkuttaa oven takana. Odotan mielenkiinnolla tuota eläkeikää, muutamissa lääketieteellisissä dokumenteissahan kerrotaan oireiden vähenevän 60 ikävuoden jälkeen.

 • ylös 12
 • alas 18

Minulla fibra tuntuu olevan "todellinen" riesa. Liikunta tekee todella kipeäksi, jo pienikin ponnistelu. Lihakset jumittuu heti, ja viikkojen tuska... Nyt olen niin kipeä, että itkettää. Kipuja mitä oudoimmissa paikoissa, ettei voi olla itseaiheutettua. Lääkkeenä Lyrica, mutta ei tunnu auttavan, ennen kuin annos on niin suuri, että haittaa työntekoa. 8-tunnin työpäivän jälkeen ei sitten muuta elämää olekaan. Itse uskon, että tämä on jotain pahempaa, eikä jotain fibromyalgiaa, jota ei edes kaikki lääkärit usko olevankaan. Miten tätä elämää oikein jaksaa...

 • ylös 14
 • alas 13

Nuoresta asti ollut oireita, fibroa ei silloin tunnettu.

Paras kun nyt saa olla kotona ja tehdä hommat omaan tahtiin.(yli 60 v olen ja onneksi jouduin työttömäksi) Voi myös köllähtää sänkyyn jos alkaa nukuttaa.

Muuten on ollut aina kipuja ja epämääräistä kolotusta. Saunan ystävä ja meni kauan ennenkuin tunnustin itsellleni että se ei vaan käy. Seuraavan päivän olo aivan kauhea. Silmäluometkin kuin tulessa kun tulehdus leimahtaa saunan jälkeen koko kehoon.

 

 • ylös 18
 • alas 12

Pitää paikkansa kävin lekurissa tänään. Taisipa olla koni tohtori,kun pisti kivut korvien väliseksi ja tripyyylin syyke lääkkeeksi. Elämä on julmaa. Itsellä mieli ollut huvä ja positiivinen, kipuja siitä huolimatta.

 • ylös 13
 • alas 17

Vuosia  epämääräisiä  oireita,väsymystä, särkyä. Pahaa  mieltä, ero, tyttären  sairaus. Minusta  tuli  työelämässä  hylkiö. Sairastelija....siis  saamaton, osaamaton työtovereiden hylkäämä.Vuodesta  toiseen   parhaani  yrittämänä. Asenteella  periksi  en  anna. Vaan  veipä  sairaus  totaalisesti  fyysisen  jaksamisen,henkistä  jaksamattomuuttahan  en  myöntänyt. Osaanko  vieläkään...uskallanko  myöntää. Sain  potkut,olin  sairastellut  liikaa...pitkä  sairasloma. Rahaa  ei  mistäänKaikki  tuet käytetty.Päivät  täynnä  kipuja  ,väsymystä. Pitäisi  jaksaa, hoitaa kotia, itseäni, uutta  avioliittoa. jaksanko, haluanko  jaksaa.Yhtenäpäivänä  jos  jaksan  seuraava  menee lepäilessä täysin  uupuneena.Elämä, oliko  se  tässä, tällaisena. Tämä  sairaus  vaatisi  vahvaa mieltä  jotta  jaksaisi  taistella  tuulimyllyjä  vastaan.Tänään  huono  päivä. Kokonaisvaltaisesti. odotan ihmetellen  huomista.

 • ylös 26
 • alas 15

Fibroon määrätään lääkkeitä. Siitä ei voi parantua, mutta oireita helpotetaan lääkkeillä. Tosin samoilla lääkkeillä hoidetaan psykoosipotilaitakin. heh. Tähän on syynä, että keskushermostoon vaikutetaan, koska sieltä kivut lähtee. Lisäksi määrätään särkylääkkeitäkin. Burana ei auta, mutta panadolista moni saanut apua. Panadolia+kofeiinia. 

Liikunnan määrääminen on vain  harvojen lekureiden listalla, koska fyysinen rasitus saattaa pahentaa oireita. 

Fibropotilaan elämä on helvetistä. Jos joku haluaa olla kateellinen, voi oireeni lahjoittaa heti hänelle.

 • ylös 16
 • alas 17

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat