Vierailija

Eläinrasva ei todellakaan ole vaarallista. THL:lla on aihetta pyytää anteeksi Suomen kansalta. Teidän kannattaa kysyä mihin tutkimuksiin eläinrasvan vaarallisuus perustuu. Aina kun lehdessä tulee vastaan jokin älytön väite, kuten esimerkiksi, että voi tai eläinrasvaa tukkii suonet tai niitä syömällä kuolee sydänkohtaukseen, pyytäkää silloin jutun julkaisseelta lehdeltä perustelut miksi kirjoittavat juuri sillä tavalla. Jos jutussa haastatellaan jotain asiantuntijaa, pyytäkää häneltä viipymättä tietoa siitä, mihin tutkimuksiin hän perustaa näkemyksensä eläinrasvojen vaarallisuudesta.

Margariini aiheuttaa tulehdusta elimistössä (mm. suolistossa ja verisuonissa), jonka seurauksena yleinen vastustuskyky heikkenee. Lisäksi margariinit lisäävät riskiä sairastua syöpään, sydän- ja verisuonitauteihin sekä suolistosairauksiin. Tulehduksellisista suolistosairauksista uhkaa tulla kansantauti vuoteen 2020 mennessä. Tällä hetkellä suolistosairauksista kärsii n. 40 000 suomalaista. On todettu, että linolihaponkäyttö kolminkertaistaa riskin saada haavaisen paksusuolen tulehduksen. Happoahan saa rypsistä, rapsista, auringonkukkaöljystä ja margariinista.
Suolistotusairauksiin liittyy lisääntynyt syövän riski.

STRIP-tutkimuksen tavoitteet ja tulos:
Ohjauksen tavoitteena on edelleen, että nuoret noudattaisivat ravitsemussuositusten mukaista ruokavaliota, joka on vain vähän tyydyttynyttä rasvaa ja kolesterolia sisältävä, vähäsuolainen ja runsashiilihydraattinen. Projektin tulosten perusteella on Suomessa mm. otettu yleiseen käyttöön suositus rasvattoman maidon ja kasvi­öljylisän (MARGARIINI) käytöstä 12 kuukauden iästä alkaen. Tuloksia on sovellettu ja sovelletaan laajasti kehitettäessä neuvoloiden, koulujen ja muun terveydenhuollon neuvonta­menetelmiä ja optimoitaessa niiden vaikuttavuutta.
http://stripstudy.utu.fi/tutkimus.html

Kolesteroli voi tosiaan olla riskitekijä, mutta lähinnä siitä tekee riskitekijän pienet, sokeristuneet ja hapettuneet LDL-partikkelit. Ja mikä näitä aiheuttaakaan? Vähärasvainen hiilihydraattipitoinen ravinto.
http://personal.inet.fi/koti/remeli/Suomalainen_ravitsemuspolitiikka.htm

Käsitys rasvan haitallisuudesta on juurtunut syvälle. Kaikki tietävät, että Atkinsin dieetti on koitunut joidenkin ihmisten kohtaloksi – tai niin meille on ainakin kerrottu. Ryhdyttyäni noudattamaan VHH-ruokavaliota vaimoni pakotti minut hankkimaan henkivakuutuksen. Kymmenen viime vuoden aikana lukuisissa tutkimuksissa on vihdoin ja viimein perehdytty siihen, mistä Atkinsin dieetissä on kyse. Tulokset osoittavat, että riski sairastua sydänsairauksiin itse asiassa pienenee, jos ihminen toimii vastoin terveysviranomaisten suosituksia ja rasvojen ja kalorien sijasta rajoittaakin hiilihydraattien syömistä. Sydämen terveydelle olennaisen eli hyvän hdl-kolesterolin määrä veressä kasvaa, ja verisuonia tukkiva vaarallinen ldl-kolesteroli pehmenee. Sen lisäksi veren insuliinipitoisuus laskee, insuliiniresistenssi katoaa ja verenpaine normalisoituu. Ihmiset ovat yrittäneet suojella sydäntään välttelemällä rasvaa. Vähärasvainen ruokavalio on kuitenkin sydämelle haitallinen, sillä se sisältää paljon hiilihydraatteja. Se, että terveysviranomaiset yrittävät saada kansan syömään rasvatonta ruokaa, on yksi perustavimmista syistä sille, että lihavuus- ja diabetesluvut ovat räjähtäneet käsiin.
http://www.rd.fi/vahahiilihydraattinen-ruokavalio-toimiiko-se

  • ylös 72
  • alas 106

Sivut

Kommentit (21)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Huuleni ovat koko ajan kuivat ja rohtuneet ja joudun rasvaamaan niitä jatkuvasti. Olen kokeillut kaikenlaisia huulirasvoja, mutta mikään ei tunnu auttavan. Mikä neuvoksi?

  • ylös 23
  • alas 21

Mitä, jos kokeilisit olla ilman huulirasvaa muutaman päivän? Ehdotus voi tuntua mahdottomalta, mutta huulirasvapaussi voi olla ainoa keino päästä irti kierteestä, jossa taidat olla. Niin ihania kuin huulirasvat ovatkin, ne myös koukuttavat. Parasta olisi laittaa huulirasvaa vain silloin, kun huulet sitä ehdottomasti tarvitsevat, ei tavan ja varmuuden vuoksi.

Kunnon kerros hoitavaa huulirasvaa yöksi ja ehkä vielä uusi kerros aamulla riittää useimmiten nujertamaan tilapäisen kuivuuden. Jos olet menossa paukkupakkaseen tai aurinkoon, voit sipaista suojaavan kerroksen rasvaa noin puoli tuntia aikaisemmin.

  • ylös 26
  • alas 23

Ihon tehtävä on suojata meitä ulkoisilta ärsykkeiltä eikä se väsy, vaikka joka päivä rasvattaisiin ja pestäisiin samoilla tuotteilla. Se, pitääkö rasvaa vaihtaa, selviää muun muassa peiliin vilkaisemalla. Miltä iho näyttää? Jos iholla ei ole kuivaa hilsettä tai halkeamia, eikä se kiristä tai kutise, voit huoletta jatkaa saman voiteen käyttämistä.

Joskus ihoa tulee rasvattua vain tavan vuoksi, vaikkei tarvetta olisikaan. Muutaman päivän rasvaustauko selvittää, tarvitaanko rasvaa laisinkaan. Atoopikot tai ihosairauksista kärsivät rasvaavat tietenkin lääkärin ohjeen mukaisesti.

  • ylös 23
  • alas 25

Meikkien värit tulevat metalleista, kuten raudan oksideista ja mineraaleista. Näiden mukana tuotteisiin pääsee aina pieni määrä maaperän epäpuhtauksia, kuten nikkeliä. Nikkelin määrä vaihtelee erästä, hinnasta tai ostopaikasta riippumatta, mutta määrät ovat pieniä jo EU:n antamien raja-arvojen takia.

Nikkeliallergia aiheuttaa kutisevaa ihottumaa yleensä siinä kohdassa ihoa, johon nikkelipitoinen tuote on koskenut pidemmän aikaa. Vain harva nikkeliallerginen saa meikeistä oireita. Jos esimerkiksi silmämeikit kutisevat, kannattaa kiinnittää huomiota meikin laatuun ja määrään. Turvallisinta on suosia ns. sensitive ripsivärejä ja kevyttä meikkikerrosta. Sopiva tuote löytyy vain kokeilemalla, koska nikkeliä ei ole ainesosaluettelosta millään nimellä.

  • ylös 22
  • alas 25

Ihon hoito kannattaa aloittaa jo hyvissä ajoin ennen pakkasia. Kuivahtamaan ja tulehtumaan päässeen, hilseilevän ihon kuntoon saaminen voi kestää viikkoja. Jos olet löytänyt hyvän voiteen, joka pitää kuivuuden kurissa, mikään ei estä taputtelemasta samaa voidetta ohuelti silmänympäryksille. Sitä voi laittaa aamuisin myös liikkuvalle luomelle meikin alle. Liikkuva luomi kannattaa kuitenkin jättää yöksi rasvaamatta, jotta välttää turvotuksen.

Puhdista iho huolellisesti. Hellävaraisin puhdistustapa on puhdistusmaito. Poispyyhittävät meikinpoistoaineet saattavat hangata ja ärsyttää herkkiä silmiä.

Valitse enemmin matta kun kiillettä sisältävä luomiväri. Sen avulla saat myös pehmeät rajaukset. Tavallinen tai sensitive-ripsiväri on parempi kuin paksuntava ja tuuhentava tuote, josta voi karista silmiä ärsyttäviä hiukkasia. Herkille ja atooppisille ei suositella irtoripsiä, joiden liima saattaa ärsyttää ja allergisoida.
Jos silmät eivät kestä mitään meikkejä, keskity muihin kasvojen osiin ja jättää silmät luonnollisiksi.

  • ylös 22
  • alas 20

Vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta liikkuu edelleen paljon ennakkoluuloja ja virheellistä tietoa lehdissä ja kansan keskuudessa. Välillä jopa ravitsemuksen asiantuntijat levittävät näitä virheellisiä ennakkoluuloja karppauksesta. Asiantuntijoiden nuorempi polvi tuntuu onneksi suhtautuvan ruokavalioon avoimen myönteisesti, mutta muutama vanhempi jäärä – erityisesti Itä-Suomen yliopistolta ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL) – ei suostu poikkeamaan vanhoista opeista, kertoi tuoreempi tutkimustieto sitten mitä tahansa. Seuraavassa muutamia sitkeimpiä myyttejä ja muita väärinkäsityksiä karppauksesta.

http://www.magneettimedia.com/?p=8669

Ruoka olkoon lääkkeesi –sanoi jo Hippokrates v.400eKr
Olet mitä syöt
On helppo syödä itsensä sairaaksi
Sairautemme eivät johdu kevyttuotteiden tai lääkkeiden puutteesta
Huono perimä ei ole syy olla huolehtimatta itsestään- päinvastoin!
Terve keho ei sairastu

Ravinnon tiedetään vaikuttavan mm. immuniteettiin eli vastustuskykyyn, mielialaan (esim.masennus, aggressiivisuus), hormonitoimintaan, lisääntymiskykyyn, syöpien kehittymiseen, perimään!, unen laatuun, jaksamiseen…

Keskeisin tekijä on ravinnon vaikutus suolistoon, jossa muodostuu jopa 80% immuniteetistamme. Immuniteettijärjestelmäsi toimiessa huonosti sairastut. Kun immuniteettijärjestelmäsi pettää, kuolet.

Länsimainen lääketieteestä on tullut painajaista siksi, että ihmisillä on nykyään oletusarvo, että lääke on oikea vaihtoehto vaivaan kun vaivaan. Ja jos lääkkeestä tulee oireita ne hoidetaan seuraavalla lääkkeellä. Lääkkeellä on tietysti paikkansa oikeassa tilanteessa, mutta miksi pehmeämpien keinojen käyttäminen on niin paha asia ja leimataan "huuhaaksi"?

Lääkebisnekselle terve ja terveenä pysyvä asiakas on huono asiakas, voittoa tuottamaton asiakas.

  • ylös 23
  • alas 23

Minulla on herkät silmät, jotka ärtyvät milloin mistäkin. Meikkejä enemmän ärsyttää meikin poisto. Olen kokeillut erilaisia silmämeikinpoistoaineita huonoin tuloksin. Mitä suosittelisit?

  • ylös 25
  • alas 20

minäkin tykkän yhtyä naisen kanssa se on jotenkin niin mukavaa tunkea jakoavaimen mutterin kierteille. nautin siitä aina kikkelistäni tulee valkoisen väristä pissaa mutta se on jotenkin paksumpaa kuin normaali pissa

  • ylös 25
  • alas 23

minullakin on ollu maha kipu

menieerikko
Hei, tiedustelen teiltä kuulontutkijat/huonokuuloiset, onnistuuko kuulon testaus niin, että testattavalla on korvantauskojeet korvilla ja kuulokkeiden kupit tulevat niiden päälle, jonka jälkeen annetaan näitä testiääniä? Voiko tulla virhetuloksia ja mistä syystä vai onko OK?

  • ylös 26
  • alas 23

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat