Kommentit (7)

Ainoa oikea rasva pannulle ja ihmisen keholle on eläinrasva. Eläinrasva kestää muuttumatta kuumuuttaa, toisin kuin herkästi kuumenemisessa vaaralliseksi muuttuvat juoksevat öljyt. 

Olen kanssasi täysin samaa mieltä. Aito ravinto päihittää keinopöperöt, kevyt tuotteet ym. ja pitää ihmisen hyvässä kunnossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Voi, kookosöljy tai oliiviöljy kestää paistamisen, Ei muut.

Parempi on hauduttaa ruoka kypsäksi.

  • ylös 10
  • alas 7

Rypsi muuttuu karsinogeeniseksi eli syöpää aiheuttavaksi, jos sitä laittaa pannulle tai grilliin (marinointikura).

 

Laatikaisella on jokin pakkomielle vuodesta toiseen löytää margariinista jotain positiivista.

Kukaan, joka on perehtynyt ravitsemukseen ja varsinkin margariinin valmistukseen, EI todellakaan sitä suosittele yhtään mihinkään.

Tuoreen ruotsalaistutkimuksen mukaan margariinit ja kevytlevitteet sisältävät valtavasti kemikaaleja ja jopa bensiiniä ja ompelukoneöljyä.

 

Suomalainen elää leivällä, pastalla, puurolla, makaronilla, perunalla, sokerilla, margariinilla ja rasvattomalla maidolla. Ja mikähän on lopputulos?

lihavuusepidemia
diabetesepidemia
osteoporoosin jatkuva kasvu
autoimmuunisairauksien jatkuva kasvu
vatsa- ja suolisto-ongelmien jatkuva kasvu
psyykkisten ongelmien jatkuva kasvu
suolistosairauksien jatkuva kasvu
allergioiden ongelmien jatkuva kasvu

jne...

Mutta mitä tekee THL? Surkuttelee mediassa, kun maitoa ei mene litraa päivässä, leivän syönti vähenee ja voin myynti kasvaa, joka on viimeiset 30 vuotta myyty Venäjälle.

Onhan meitä aivopesty viimeiset 40 vuotta, jotta

Viljaa pitää syödä runsaasti.
Eläinrasvat ovat vaarallisia.
Vähärasvaisia tai mieluummin rasvattomia maitotuotteita pitää syödä/juoda runsaasti.
Prosessoitu kasvirasva on terveellistä.
D-vitamiinin saanti ruuasta riittää (alle 8µg/vrk), vaikka aurinko on D-vitamiinin lähde ihmiselle ja purkista otettuna se on vaarallista.

Tätä ylläolevaa mantraa noudattaa aivan kaikki terveyslehdet (Luontaisterveyslehteä lukuunottamatta), kaikki kuntoilulehdet, kaikki aikakauslehdet, kaikki "vauva"-lehdet, kaikki sanomalehdet sekä kaikki viralliset ravitsemusoppaat ja ravitsemusterapeutit jne...

Samaa jorinaa vuodesta toiseen ja ruokaohjeita joka lehdessä. Kuka viitsii edes maksaa moisista lehdistä yhtään mitään. Selaan ne läpi kirjastossa ja olen tyrmistynyt.

"Asiantuntijana" on yleensä joku yksittäinen ravitsemusterapeutti tai joku muu "auktoriteetti", joka on ihan varmasti oikeassa eikä muilta ole edes kysytty. Tieteelliset evidennist loistavat poissaolollaan.

Aivopesu alkaa jo neuvolassa ja siitä se jatkuu koko elämän ajan.

Kaikissa laitoksissa ja lukuisissa lounaspaikoissa noudatetaan myös tätä "virallista" ravitsemusta ja näinollen hinta/laatu ei kohtaa.

Eihän tavallinen ihminen edes osaa kyseenalaistaa, kun kaikkialla kaikki kertoo aivan samaa.

Kun sairastut, niin kukaan ei kysy, mitä suuhusi laitat, vaan saat runsaasti lääkkeitä. Jos lääkkeet ei auta, niin saat uusia lääkkeitä, kunnes monesti koko Pharmaca Fennica on läpi käyty. Tämän jälkeen vika on potilaan päässä.

Vastavirtaan kulkevia tutkijoita, blogisteja ja lääkäreitä pidetään kummajaisina ja kansankiihottajina ja haukutaan yleisesti somessa, joka on mielestäni todella törkeetä.

Nykyään on tietoa runsaasti saatavilla, jos sitä haluaa ja aihe kiinnostaa.

Valitettavan harva haluaa ja vielä harvempi muuttaa käsityksiään, vaikka olis jo sairastunut esim. väärästä ravinnosta tai esim. D-vitamiinin puutteesta.

  • ylös 16
  • alas 15

Voi halutaan osoittaa sydämelle haitalliseksi

Lääkärilehdessä 38/2013 (s. 2351-7) julkaistussa voin käytön ja sydäninfarktiriskin yhteyttä selvittäneessä dosentti Voutilaisen ym. alkuperäistutkimuksessa todetaan, että runsas voin käyttö (keskimäärin 73 g/pv) oli yhteydessä lisääntyneeseen sydäninfarktiriskiin. Väärinkäsitysten välttämiseksi todettakoon heti alkuun, että ravitsemuksessa kohtuus aina kannattaa, olipa kysymyksessä luontainen voi, luontaiset ravintoöljyt tai sitten ja erityisesti margariini.

Hakiessaan aikaisempia voin/maitorasvan ja sydäninfarktin välistä suhdetta koskevia tutkimuksia kirjoittajat eivät ole löytäneet ainuttakaan, joka tukisi nyt saatua tulosta. Sellaisia ei ole. Sen sijaan lukuisat tutkimukset osoittavat, ettei rasvaisillakaan maitovalmisteilla tai maitorasvalla/voilla ole yhteyttä miesten lisääntyneeseen sydäninfarktiriskiin, sepelvaltimotautisairastuvuuteen tai -kuolleisuuteen yleensäkään.
Voutilaisen ym. tutkimuksessa voin käyttömäärä perustuu tutkimuksen alussa tehtyyn neljän päivän ruokapäiväkirjan pitoon. 16 vuotta kestäneen tutkimuksen kuluessa ei mahdollisia ruokatottumusten muutoksia ole tarkistettu. Menetelmä sisältää suurta epävarmuutta ja on erityisesti voin/maitorasvan kulutuksen mittarina auttamattomasti vanhentunut. Tosin kirjoittajat toteavat perustelematta, että menetelmä sopii hyvin voin kaltaisten ruoka-aineiden kulutuksen selvittämiseen.

Kuitenkin maitorasvan/voin käyttö voidaan määrittää ihmisen rasvavarannosta, so. verestä tai rasvakudoksesta. Vain maitorasvassa esiintyvät penta- (C15) ja heptadekaanihapot (C17) leimaavat ihmisen rasvakoostumuksen. Määrittämällä nämä rasvahapot saadaan tieto nautitun maitorasvan määrästä. C15/C17-täsmämenetelmällä tehdyt tutkimukset osoittavat, ettei maitorasvalla ole yhteyttä lisääntyneeseen sydäninfarktiriskiin. Päinvastoin, mitä enemmän maitorasvaa on kulutettu, sitä vähäisempi on sydäninfarktin riski. Onkin käsittämätöntä, etteivät Voutilainen ym. ole viitanneet näihin tutkimuksiin.

Vaikuttaa siltä, että nykytutkimuksen menetelmiin ja niiden selkeisiin tuloksiin viittaamatta ja niistä täysin piittaamatta maassamme halutaan pakonomaisesti, mutta epätoivoisesti osoittaa voi/maitorasva haitalliseksi sydämelle.
Lääkärilehti 47/2013 vsk 68 s. 3060

Kaikkien aikojen bluffi: Myytti murtuu – murtuuko THL?
http://lenawiksten.puheenvuoro.uusisuomi.fi/30368-kaikkien-aikojen-bluffi-myytti-murtuu-%E2%80%93-murtuuko-thl

  • ylös 14
  • alas 17

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat