Kommentit (6)

Jaa,vai että vähentää vuotoa! Itse en ole koskaan vuotanut tällä tavalla kuin nyt kun hormonikierukan laitosta on 6 vkoa. Verta suorastaan tulvii ja lorisee lattioille saakka. Kohta saa kapistus lähtöpassit.

  • ylös 43
  • alas 25

Joopa joo... nyt alkaa tympimään asiantuntijoiden/lääkärien/gynekologien aisantuntevat kommentit! Itselläni hormoonikierukka ollut kohta puoli vuotta ja kuukautiseni kestävät n. kolme viikkoa. Välillä 1-2 viikkoa tipottelua. Kävin lääkärillä ja hän vain totesi, että tällaista saattaa olla, täytyy vain olla kärsivällinen ja odottaa. Toinen lääkäri kehoitti odottamaan kolme kuukautta, tasoittuvatko vuodot. Nyt lähtee kierukka pois! Olen kuullut ja lukenut nyt niin paljon vastaavia tapauksia, etten suosittele hormoonikierukkaa enää kenellekkään. Toki hyviäkin kokemuksia tuntuu olevan.Ken nyt sitten haluaa ryhtyä koekaniiniksi. Sitä vaan ihmettelen, että miksi näistä mahdollisista ongelmista ei kerrota etukäteen? Ajatteleeko gunekologi, ettei mainita jos tälle asiakkaalle vaikka hormoonikierukka sattuisi sopimaankin. Minulle asiasta kertoi vasta terveyskeskuslääkäri vastaanotolla. 

Ei koskaan enää!

  • ylös 37
  • alas 34
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
mirena25

Otin mirena kierukan ja ensimmäinen vuosi pelkästään menkkoja....nyt kaksi vuotta ilman menkkoja!

  • ylös 10
  • alas 9
Vierailija

Miksi lääkärit vastaavat näihin ihmisten kokemuksiin jatkuvasti jonkun oppikirjan takaa eivätkä tunnu välittävän ihmisten omista kokemuksista pätkääkään? Samanlaista höpöhöpöä saa lukea vain poliitikkojen suusta.

  • ylös 15
  • alas 11
Vierailija

Lääkäri ei vastauksestaan päätellen ole perehtynyt hormonikierukan vaikutusmekanismeihin tai ilmeisesti lukenut edes pakkausselostetta. Harmillista nähdä tällainen vastaus ihmiseltä, jonka todella pitäisi olla ammattilainen. Hormonikierukan käytön aikana munasarjojen toiminta voi olla normaalia, koska valmisteen vaikutus on lähinnä paikallinen ja kohdistuu kohdun limakalvoon. Munasolu voi siis irrota normaalisti. Sen sijaan hormonikierukka vaikuttaa kyllä vuotojen säännöllisyyteen ja yleensä myös määrään. Etenkin käytön alkuvaiheessa ensimmäisien kuukausien aikana monilla käyttäjillä on tiputtelua, mutta jonkin ajan kuluessa limakalvo yleensä ohenee ja sen uusiutuminen hidastuu, jolloin vuodot niukkenevat ja harvenevat. Lääkärini puhui, että muutos tapahtuu yleensä noin puolessa vuodessa.

Hormoonikierukka

Itselläni on ollut hormooni kierukka nyt n. puolisen vuotta ja jatkuva vuoto loppui n. kk sitten. Kuukautiset alkoivat normaalisti ja aivan yhtä runsasvuotoisina kuin ennenkin. Ala vatsa on ajoittain arka ja tiputtelu vuotoa ja ala-vatsam särkyä aina yhdynnän jälkeen. Tunnen myös ylimääräisen esineen toisinaan sisälläni ja vatsallaan makaaminen muistuttaa välillä samaa tunnetta kuin raskaana ollessa. Pakko sanoa, että näillä tiedoilla en olisi kierukkaa ottanut. Kaiken kukkuraksi ihoni ei ole nauttinut tästä ollenkaan ja ympäri vartaloani on alkanut ilmestyä finnejä.

  • ylös 11
  • alas 7

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat