Kommentit (3)

Miksi kaikki laakarit Suomessa tarjoavat tuota "virtsarakon harjoittamista"? Itse olen nyt laakityksella, koska minulla virtsarakko ei tyhjene taysin, kiitos liian vahvan lihaksiston! VTI-ongelmia on ollut iat ja ajat, koska rakossa seisova virtsa kehittaa bakteereita.

Urologini taalla ulkomailla sanoi, etta naisia turhaan opetetaan tuohon "harjoittamiseen" ja etta juuri se johtaa jatkuviin tulehduksiin. Han kehotti minua kaymaan vessassa valittomasti, kun hiemankin silta tuntuu. Lisaksi sain (miesten!!) eturauhaslaaketta, jotta lihakset rentoutuisivat paremmin. Juoda pitaa tietenkin saannollisesti. En tieda, mita miesten laake tekee minulle naiselle...

  • ylös 18
  • alas 17

Sama täällä. Kärsin yliaktiivisesta virtsarakosta sekä pakkoinkontinenssista. Eli pissalla juostaan välillä yli kymmenenkin kertaa päivässä ja yöllä 1-4 kertaa. Kun virtsaamispakko iskee, ei siinä auta muu kuin toivoa, että voimat riittää kohtauksen ajan, joka saattaa kestää jopa 20 min. Tuona aikana rakko pyrkii väkisin tyhjentämään itsensä. Ja mikäli virtsaamispakon aikana liikkuu tai lopettaa pidättämisen sekunniksikaan, pissat tulevat välittömästi housuun. Kaikesta pidättämisestä huolimatta rakko saattaa tyhjentyä kokonaan kovalla paineella. Jos virtsaamispakko hellittää hetkeksikään, on tuona aikana kipitettävä wc:n ja sukkelaan, koska uusi kohtaus tulee yleensä muutamassa minuutissa ja entistä voimakkaampana.

Tuo rakon kouluttaminen on mielestäni täyttä hölynpölyä ja saattaa aiheuttaa pakkoinkontinenssista ja virtsaamispakosta kärsivälle jopa lisäsairauksia. Pakonomaisesti ja voimalla supisteleva rakko ei ole opetettavissa käyttäytymistavoille. Ihan yhtä typerä kehoitus kuin sanoa eteisvärinästä kärsivälle, että kouluta sydäntäsi lyömään oikein.

Lääkärien tulisi tutkia potilaansa perusteellisemmin ja selvittää, mikä aiheuttaa ko. sairauden, eikä vaan määrätä lääkkeitä tai ladella tyhjänpäiväisiä jumppaohjeita. Minulla ainakin on lantionpohjan lihakset niin vahvat tämän jatkuvan virtsan pidättämisen seurauksena, että voin avata niillä kuohuviinipullon korkin! Silti rakon tyhjentäjälihas vie aika usein voiton vaikka käytän kaikki voimani pidättämiseen. Tämä on pirullinen sairaus, joka tekee ihmisestä invalidin ja kotinsa vangin.

  • ylös 24
  • alas 14
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Minulla on ollut teini-ikäisestä lähtien ajoittaista pakottavaa virtsaamisen tarvetta. Nyt synnytyksen jälkeen aloittamani lantiopohjan lihasten jumppaus on saanut uudestaan pitkään poissa olleet kohtaukset liikkeelle. Tosin yksi jumppaohjeista auttaa ainakin minua huomattavasti kohtauksen aikana: keskityn aloittamaan pidättämisen peräaukosta. Jostain syystä se helpottaa samalla vatsan alueen rentouttamista, mikä on ollut minulla osa ongelmaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat