Tee testi: Miten tunnollinen olet?

Tee testi vastaamalla itse kysymyksiin tai pyydä hyvää ystävää tekemään testi puolestasi. Näin et pääse kaunistelemaan vastauksiasi.Lue koko juttu

Tee testi: Miten tunnollinen olet?

Kommentit (8)

Miten niin onneksi olkoon tunnollinen? Hirvittävä itsensä ja ympäristöänsä stressaava ehkä ylisuorittaja saa kiitokset. Inhottavia testejä muutenkin ylikuormittuneille ihmisille.

  • ylös 17
  • alas 15

Vierailija2

Jos on negatiivinen en suosittele tekemään testiä - tiukkapipoisuus on niin out!

 

  • ylös 15
  • alas 17
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tiesin jo ennen testitulosta, että olen tunnollinen ja sen siitä on palkaksi saanut, että olen nyt raatanut itseni työkyvyttömyyseläkkeelle, mutta en ole katkera, nyt voin ottaa hieman aikaa itselleni, tietenkään terveyttä ei saa takaisin. Tulen toimeen ihmisten kanssa ja olen kovin auttavainen luonteeltani. On sanottu, että olen ollut liian kiltti, mutta minkäs sille teet. Nytkin autan mielelläni vanhuksia, juttelen heille, ruokin pihalla siilejä ja kissaa oman hauvelin lisäksi. Osaan antaa elämälle arvoa ja nautin joka hetkestä, silloin kun ei ole kovia kipuja.

  • ylös 12
  • alas 15

Tunnollinen ihminen ei ole ylikiltti eikä työorja.

Tunnollinen ihminen on tunnollinen OMAA ITSEÄÄN KOHTAAN. Tunnollinen ihminen huolehtii omasta hyvinvoinnistaan. Hän syö terveellistä ruokaa, harrastaa liikuntaa ja antaa elimistölleen riittävästi lepoa. Tunnollinen ihminen puolustaa itseään (omaa terveyttään, jaksamistaan ja hyvinvointiaan) eikä edes yritä olla "kaikille mieliksi". 

Minä olen aina ollut tunnollinen, juuri se kympin tyttö joka menestyy opinnoissa, urheiluharrastuksissa ja työelämässä. En ole polttanut itseäni loppuun. Minä osaan olla terveellä tavalla tunnollinen ja osaan sanoa maagisen taikasanan EI.

Kun olen pitkän päivän jälkeen väsynyt ja joku ihminen pyytää minulta jotakin (esimerkiksi kutsuu ravintolaan) minä vastaan hänelle napakasti. "Sori. Olen väsynyt ja enkä jaksa lähteä ravintolaan. Mutta oli tosi kiva kun pyysit, tapaisin sinut mielelläni jonain toisena päivänä. Sopisiko vaikka ensi viikolla?" 

Jos töissä pomo pyytää minua jäämään ylitöihin, minä useimmiten kieltäydyn. Minä tunnen työntekijän oikeudet (Suomeen lakiin kirjatut oikeudet) ja osaan huolehtia siitä, että minua kohdellaan oikeudenmukaisesti työpaikalla. En suostu tekemään jatkuvia ylitöitä enkä myöskään palkattomia ylitöitä. Toisinaan voin joustaa ja jäädä ylitöihin pariksi tunniksi mutta vaadin kunnon palkan. Jos pomo yrittää jatkuvasti saada minua ylitöihin, ilmoitan hänelle suoraan että työmäärä on liian suuri yhdelle ihmiselle. Jos pomo ei palkkaa lisää henkilökuntaa ja ylityöt edelleen kaatuvat minun niskaani, minä otan lopputilin. Vaihdan työpaikkaa ja etsin sellaisen työn, missä esimies osaa kunnioittaa alaistensa terveyttä.

Lyhyesti sanottuna: minä en aio koskaan olla se "liian kiltti tyttö" joka tekee kaiken mitä käsketään ja raataa itsensä työkyvyttömyyseläkkeelle. Olisi suorastaan typerää uuvuttaa itsensä. Mikään työ (tai asia, tai ihminen) ei ole niin tärkeää, että sen takia kannattaisi ajaa itsensä uuvuksiin ja tuhota oma terveytensä.  

Minä olen kyllä valmis vaarantamaan oman terveyteni HÄTÄTILANTEESSA (jos pitää pelastaa minulle rakas ihminen hengenvaarasta) mutta se onkin auttamista eikä "ylikilttiä miellyttämistä".

  • ylös 21
  • alas 16

Sinä olet sitten erittäin pätevä, ehkäpä johtaja tai ainakin johtaja-ainesta, kun voit vaihtaa työpaikkaa ja vaatia kunnon palkkaa, ylityöstä kun maksetaan ainakin kunnallisella ylityöpalkkaa. Minäkin olen huolehtinut itsestäni liikunnalla ja terveellisellä ravinnolla. Minun vanhempani sairastuivat ja kuolivat puolen vuoden välein lasteni ollessa ihan pieniä ja oli todella raskasta hoitaa työn ja perheen lisäksi vielä heidätkin hautaan, mutta en katso sitä velvollisuudeksi vaan olen onnellinen, että olin heille apuna ja täytin heidän toiveensa elämän vaikeinakin aikoina. Hienoa, että sentään hätätilanteessa uhmaisit omaa terveyttäsi yrittäessäsi pelastaa jonkun, joka olisi SINULLE rakas. Minusta sinä olet itsekäs!!

  • ylös 18
  • alas 16

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat