Eroon ilmavaivoista - omat ja lääkärin keinot

Eroon ilmavaivoista - omat ja lääkärin keinot

Ne ovat nimensä mukaan vain vaiva, eivät sairaus, mutta häiritsevä vaiva kuitenkin. Näillä konsteilla voit yrittää hillitä liikapäästöjä.Lue koko juttu

Kommentit (14)

Minun allergiani!

Synnyin vuonna 1968. Lapsuudessani syötiin paljon leipää sekä muita viljatuotteita ja juotiin maitoa, kun juuri muuta ruokaa ei ollut. Nälkä ja anemia oli ainainen "vieraani".

Olen lapsesta asti saanut banaanista allergisia oireita (kovaa vatsakipua ja turvotusta).

n. 15 vuotiaana alkoi päänahkani hilseilemään, kutiamaan ja kiilto lähti. Kokeilin kaikkea mahdollista shampoota ja 10 vuoden etsinnän jälkeen Bio+ sarja oli sopiva, kun käytti sarjan 4 erilaista shampoota vuorotellen eli joka pesukerralla oli eri shampoo.

Lisäksi kokeilin kaikenlaista lisäravinnetta hiuksiini esim. piimaxia, mutta ei kyllä auttanut.

23 vuotiaana diagnosoitiin laktoosi-intoleranssi.

n. 30 vuotiaana aloin saamaan allergisia oireita koivun ja lepän siitepölystä, johon söin antihistamiinia vuosia. Sain oireita myös punaisesta paprikasta ja currysta, joten niiden syöminen piti lopettaa. Lisäksi sain allergisia oireita jostain ulkopuolisesta, joka hävisi kun tuli pakkanen ja lumi. Alkoi taas heti lumien sulattua. Söin vuosia antihistamiinia lähes läpi vuoden.

Lisäksi kärsin aina ummetuksesta, kovasta vatsasta sekä ilmavaivoista, vaikka söin pääasiassa täysjyvää ja/tai 100% ruisleipää. Viimeiset vuodet söin ainoastaan luomua ja juureen tehtyä hapanruisleipää, mutta ummetus ja ilmavaivat vain jatkuivat.

Illat kuluivatkin vuosikymmeniä kotona sisällä piereskellen. Mihinkään ei koskaan iltaisin voinut mennä. Onneksi aviomiehenikin kärsi samoista vaivoista, niin piereskeltiin kilpaa kaiket illat vuodesta 2000 lähtien, kun tavattiin.

Vuonna 2009 luin Tiede-lehden keskustelupalstan D-vitamiiniketjua ja sen innoittamana aloin syömään D-vitamiinia 100µg/vrk syyskuun alusta toukokuun loppuun, koska kesällä olen päivällä auringossa nahka paljaana. Tämä helpotti siitepölyallergiaa jonkun verran, mutta jouduin silti syömään antihistamiinia lähes vuoden ympäri. Lukuisia muita positiivista asioita huomasin koko kropassani tästä D-vitamiinin riittävästä saannista, joka on myös verikokeella varmistettu (113 nmol/l).

Luin vuonna 2011 Lääkäri Antti Heikkilän blogista viljojen mahdollisista haitoista ja hän kertoi niistä myös televisiossa Studio55-ohjelmassa. Syksyllä 2011 jätin viljat ruokavaliosta ja korvasin ne kasviksilla, vihanneksilla, juureksilla, pähkinöillä, hedelmillä ja marjoilla. Toki söin näitä ruokia viljojen kanssakin.

Keväällä 2012 ja 2013 ja 2014 ei tullut mitään oireita siitepölystä.

Myös päänahan kutina, hilseily ja kiillottomuus loppui ja voin pestä hiukseni millä tahansa parin euron marketin shampoolla kuukausitolkulla. Myös hiuksia kasvoi runsaasti lisää (parturi kertoi hiuksieni uuskasvusta) ja huomasin sen lopulta itsekkin, kun hiukset ovat paksummat kuin koskaan ennen.

Myös kaikki ruoka-aineallergiat, masennus, suolistovaivat (ummetus, kova vatsa sekä ilmavaivat), verensokerin jatkuvat heittelyt, jatkuva nälkä ja heikotus poistuivat viljojen myötä. Näihin lääkärit kyllä määräsivät kaikenlaisia lääkkeitä. Ja löytyy multa ne lähes kaikilla muillakin olevat peräpukamat, vuosien kovasta vatsasta kärsineen pakolliset jäljet.

Myös mieheni suolisto- ja iho-oireet katosivat sekä verensokerin heittelyt, hänen luopuessaan viljoista.

Mitään allergiaa viljoille ei testien mukaan kummallakaan ole, joka selittäisi nämä ongelmat (keliakia, vilja-allergia).

 
http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm

 

"Epäsopiva" on Suomeksi sopimaton. Nykyään verkkolehtiin kirjoittavat lienevät katselleet aivan liikaa televisiota kun ei Suomen kielioppi näytä sujuvan. Etuliitteellinen englanti ei ole omaa äidinkieltä hienompaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaikki aina kertovat näitä ihmeparantumisia, kun jättävät jotain ruoka-aineita, kuten viljat pois, mutta harva kertoo todella, mitä tilalle ? Syöttekö edes kauraa yhtään, itsellä samoja ongelmia, mutta luomukauraleivästä en ole ainakaan vielä luopunut.

Itselläni on koko elämän ajan ollut vaivana ilmavaivat (olen 33v mies). Jatkuvaa piereskelyä vuodesta toiseen ja yleensä kaasut myös ovat olleet pahan hajuisia. Pierujen määrä oli päivää kohden aivan älytön, varmaankin sata/satoja päivässä. Usein oli myös vatsavaivoja jne.

 

Mutta, sitten tutustuin HOMOGENOIMATTOMAAN luomumaitoon, jossa on rasvaa 3,8-4,4 % riippuen vuodenajasta. Homogenoimaton siksi, että rasva on luonnollisessa koossa ja elävät maitohappobakteerit pääsevät matkaamaan näiden rasvapallojen sisällä suolistoon. Ja rasvaa siis PITÄÄ olla. Jo muutaman päivän päästä muutos oli valtava. Ja tästä on aikaa noin vuosi.

 

Tulos: Piereskely on loppunut lähes kokonaan, samoin hajuhaitat. Tilanne on oikeastaan täysin absurdi nykyään, sillä jos vertaan itseäni kavereihini joita pidin normaaleina ennen, pidän suoranaisina hajupommeina nykyään. Itseltä kun ei meinaa tulla enää pieru väkisinkään. Ja hyvä niin!

Vierailija

Kaikki aina kertovat näitä ihmeparantumisia, kun jättävät jotain ruoka-aineita, kuten viljat pois

 

No allergiasta nyt vaan tuppaa paranemaan, jos jättää allergeenin pois.

 

Ei siinä mitään ihmeellistä ole.

 

Eikä edes maksa mitään kokeilla.

Hei.

 

Ihokeliakiassa käytetään lääkehoitoa vain sen ajan, kun iho paranee diagnoosin ja gluteenittomaan ruokavalion muutoksen jälkeen. Tällöinkin verikokeisssa käydään muutaman viikon välein, koska lääkkeellä voi olla vakavia sivuvaikutuksia.

Vilja-allergiasta soija-allergiaan ja siemeniin. 

Kokeilin oma-aloitteisesti viljojen jättämistä pois ja lääkäri keksi testata allergiat, jolloin paljastui vilja-allergia. Viljojen pois jätön myötä alkoi ilmetä uusia allergioita. 

Joidenkin tuotteiden täysi välttelykään ei välttämättä auta. Se saattaa vain lisätä herkkyyttä muille aineksille. 

Prosessoitu suomalainen maito, viljat, sokerit, stressi, keinomakeutusaineet, prosessoidut kasvirasvat (margariinit, kasvirasvakermat jne...) ja lisäaineet. Ne kun jättää pois, rauhoittuu elimistö aika monella.

Viljojen ja/tai maidon karsiminen ei tietenkään ratkaise kaikkien ihmisten kaikkia mahdollisia terveysongelmia, mutta todella monella erittäin nopea ja yksinkertainen tapa parempaan hyvinvointiin, joka ei maksa mitään. Viljaton ja maidoton ruokavalio tuo suurimmalle osalle sitä kokeilevista hyvin nopeasti positiivisia muutoksia mm. seuraavissa asioissa: ihon kunto paranee, vatsa voi paremmin, flunssat ja allergiat vähenevät ja erilaiset, selittämättömät kivut helpottuvat.

Mutta jos ruokavalion muutos parempaan ei auta, niin VAADI ehdottomasti tutkimuksia, koska voit sairastaa jotain vakavaa sairautta, joka vaatii hoitoa ja hakeudu välittömästi hoitoon, jos sinulla on esimerkiksi näitä oireita:  jatkuva oksentelu, jatkuva kipu, laihtuminen, jatkuva sairastelu, veriripuli, pitkittynyt ripuli, nielemisvaivat, ruuan takertumisen tunne tai jatkuvaa kuumetta. 

Viljat ja/tai maitotuotteet pois 2-4 viikoksi. Kokeile kumpi oireet aiheuttaa. Voi olla, että kumpikaan ei sovi. Jo 1-2 viikossa huomaa eron entiseen, jos jokin ruoka-aine ei sovi.

Jos jopa kolmasosa suomalaisista kärsii vatsa- ja suolisto-oireista tai muista ongelmista joissa viljojen välttäminen auttaa, niin sinä voit olla niistä yksi. Lisäksi viljojen gluteeni (vehnä, ruis ja ohra), viljojen tärkkelys sekä maito tuottavat limaa ja tulehdusta elimistöön, joka pahentaa allergioita, astmaa, infektioita, lasten korvatulehduksia ja reuman oireita. 
http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm

Nykyaikaisen käsitellyn maidon kalsium imeytyy huonosti ja laktoosin lisäksi maitoproteiini sinällään aiheuttaa monelle ongelmia. Maitotuotteet ovat monella yksi keskeisistä syistä suolisto-oireisiin, allergioihin, astmaoireisiin sekä erilaisiin iho-ongelmiin. Maitotuotteiden eliminointi helpottaa usein näitä oireita, ja moni vuosia oireista kärsinyt pääsee pysyvästi eroon sekä ongelmasta että lääkityksestä. Lisäksi maitotuotteet keräävät limaa ja ovat usein merkittävänä tekijänä kroonisissa ylähengitystieinfektioissa. 
http://personal.inet.fi/koti/remeli/kalsium.htm

Kannattaa huomioida, että mitään koetta ei ole olemassa, joka näyttäisin yliherkkyyden viljoille ja/tai prosessoidulle suomalaiselle lehmänmaidolle.

Näiden diagnoosi perustuu aina välttämisaltistuskokeeseen. 

Riittääkö varsinaisen  maidon ja muiden viljojen paitsi kauran pois jätäminen parempaan oloon? Oletteko jättäneet myös rahkat, raejuustot ym. vastaavat ruokavaliosta? Ajattelin kokeilla lapselleni 14 v. jotain vastaavaa ruokavaliota jatkuvien korvatulehdusten ja flunssien vuoksi. D-vitamiinia hän kyllä syö..

Kaikki koittanut

Ilmavaivoihin mainio apua on juotava vihreä savi. Sillä on muitakin hyviä terveysvaikutuksia . Ruohonjuuressa myydään ainakin.Samoin auttaa Silicea, jota saa ihan Tokmanniltakin

Vierailija

Itselläni gluteenin ja maidon välttely vähentää turvotuksen erittäin paljon. Mahtavaa olla normaali oma itsensä. Ulostusrytmi normalisoitui, ilmaa ei muodostu juuri mitään, olo on kevyt ja energinen. Yleensä puhutaan kalsiumin puutteesta, vaikka d-vitamiinin puute on huomattavasti yleisempää ja haitallisempaa. D-vitamiini ei imeydy ilman rasvaa, se kannattaa muistaa. Erityisesti maidon jättäminen vähensi limaisuutta, räkäisyyttä, flunssia, päänsärkyä. Maito ja gluteeni pitävät kehossa yllä tulehdusta, jonkin aikaa kuluu että suolisto ja kroppa alkaa voida paremmin, mutta kannattaa ainakin kokeilla!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat