Kommentit (3)

Olin parisuhteessa narsistisen miehen kanssa ja suhteessa esiintyi paljon väkivaltaa: niin henkistä, fyysistä kuin seksuaalistakin. En uskaltanut puhua asiasta kenellekään koska häpesin tilannetta ja pelkäsin miehen toteuttavan uhkauksensa (satuttaa minua ja/tai minulle tärkeitä ja rakkaita ihmisiä). Onneksi pääsin miehestä lopullisesti eroon tämän sairastuttua ja kuoltua. Tästä suhteesta on kulunut pari vuotta.

Nyt olen huolissani hyvästä ystävästäni. Hän on kertonut minulle jotain omasta muutaman kuukauden kestäneestä parisuhteestaan, jossa on esiintynyt ainakin henkistä väkivaltaa. Tavallaan ystäväni antoi minulle luvan puuttua hänen parisuhteeseeseena vastaamalla viestiini missä kirjoitin etten enää puutu hänen parisuhteeseensa sanoin "ei haittaa vaikka puutut". Tavallaan tulkitsen tämän vastauksen avun- ja tuenpyynnöksi. Oikeastaan minulla on velvollisuuskin puuttua asiaan.

Olen luvannut ystävälleni tukevani ja auttavani häntä. Olen myös kertonut hänelle narsismista, omista kokemuksistani narsistisessa parisuhteessa elämisestä ja opastanut aihetta käsitteleville nettisivuille. Mitä minun kannattaa tehdä seuraavaksi? Voinko ottaa puheeksi parisuhdeväkivallan esimerkiksi kertomalla omista kokemuksistani toivoen ystäväni avautuvan minulle? Mikä olisi sellainen auttava taho, johon voisin ohjata hänet ja mennä sinne itsekin?

Minua entinen miesystäväni ei enää uhkaa. Mutta ystäväni miesystävä voi olla uhka meille molemmille. Miten voimme varmistaa parhaiten turvallisuutemme? Miten varmistaa turvallisuus mahdollisessa erotilanteessa? Olen oppinut aikaisemmista kokemuksista sen, että uhkailuihin kannattaa suhtautua vakavasti. Monta vuotta sitten eräs opiskelukaverini erosi väkivaltaisesta poikaystävästään, joka uhkaili meitä ja ilmestyi kerran asuntoomme puukon kanssa. Ainakin siihen aikaan poliisi ei puuttunut asiaan, koska mitään ei ollut vielä tapahtunut?

Aika hurjia kokemuksia olen joutunut miesten takia kokemaan ja voi olla että tulee vielä ainakin yksi kokemus lisää.  Kyllä tänän naisen luottamus miehiin on mennyt. Onneksi pystyn luottamaan vielä naisiin.

 

  • ylös 19
  • alas 15

Eikö kenelläkään ole mitään neuvoja minulle? Miten voisin parhaiten auttaa ja tukea ystävääni? Hänen parisuhteensa muistuttaa aina vain enemmän omaa aikaisempaa suhdettani ja olen aina vain enemmän huolissani ystävästäni ja hänen hyvinvoinnistaan.

  • ylös 19
  • alas 15
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
todellasyvälläuinut

Älkää ikinä koskaan milloinkaan hakeko "apua" ensi-ja turvakodeista ensisijaisena vaihtoehtona,saati lastensuojelusta!!! Menkää vaikka naapuriin puhumaan ja etsikää apua tuttavilta mutta ei koskaan tule hakea tukea tahoilta,joiden tarkoitus EI ole auttaa väkivallan uuvuttami äitejä ja vanhempia vaan ainoastaan tuhota vanhemmuus ja perheent! Ottakaa itseänne niskasta kiinni,säästäkää vaikka matkarahat ja miä vaaditaan pois muuttoon ja lähtekää!!! Niin yksinkertaista! Kaikki muu mitä siitä seuraa,on sen ajan murhe-on todella itsekästä jäädä väkivaltaisen miehen kanssa "lasten vuoksi"ja itsesäälissä rypemisen voi jättää siihen aikaan,kun on ensin pelastanut oman ja lastensa elämän-olet vahva ja selviät kyllä,älä usko mitään muuta! Varsinkaan viranomaista tai mitään muuta virallista "avun" tarjoajaa. Lukekaa "Lokakuunliike"-sivuilta,mtä on todellisuus tömön päivän Suomessa,mitä väkivallanuhrien ja perheiden auttamiseen tulee. Pois naiivit luulot rakastavasta laupiaasta samarialaisesta-olet itse oman elämäsi avain!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat