Kommentit (3)

Tervehdys,

Osallistuin itse lapsena tuohon Benecolin testaukseen -90 luvun lopulla, koska kärsin ns. kliinisestä hyperkolesterolemiasta eli maksani ei kolesterolia poista kuin 50% teholla.

Tuon testin tulokseen vedoten voin kertoa, että sillä todella on merkitystä ja toimii. Testissä tuli syödä noin 25g annos voita päivässä mutta jos syö esim 3-4 leipäpalaa tai käyttää "roisimmin" voita niin tuo määrä ylittyy kepeästi.

Tulokset olivat tosiaan niin hyviä että niiden perusteella pystyi sanomaan suoraan että Benecolilla oli kolesterolia alentava vaikutus. Muistaakseni minulta tippui testiryhmästä eniten kolesteroli ja käytinkin eniten tuota voita.

Muuten siis ruokavalio ja lääkitys pysyi normaalina mutta margariini korvattiin tuolla Benecolilla. Huom. Becel ei toimi kuten Benecol, tämäkin testattiin samalla, vaikka hinta onkin halvempi.

Ystävällisin Terveisin,

Karlos

  • ylös 14
  • alas 15

Verisuonissa on vähäisen tulehduksen ja kolesterolin lisäksi huomattavan paljon kalkkia, verisuonet kalkkeutuvat. Tukkeava valtimotauti (valtimokovetustauti, sepelvaltimotauti, ateroskleroosi, atherosclerosis, atherothrombosis) on valtimoiden yleissairaus. Suonten seinämiin kerääntyy kolesterolia ja kalkkia aiheuttaen verisuonen seinämän paksuuntumisen (oireeton tauti) ja lopulta sen ahtautumisen tai tukkeutumisen kokonaan. Plakki koostuu pääosin kalkista. Jos valtimotaudin ja rasvaisen ruoan välillä ei ole yhteyttä (vaikka tätä on virheellisesti väitetty viimeiset 50 vuotta), se asia pitää myöntää virheeksi ja tehdä sen mukainen korjausliike ravitsemusvalistukseen. Tottakai osutaan arkaan kohtaan, jos terveysviranomaistemme työ mitätöidään. Kuka meistä haluaisi elää sen kauheuden kanssa, että elämäntyösi tutkijana ja terveysvalistajana mitätöidään?

Maksa valmistaa kolesterolia, syöty kolesteroli (joka siis ei ole rasva vaan alkoholi) ei juurikaan nosta veren kolesterolipitoisuutta. Kolesteroli on elimistön korjausaine ja tärkeää jo pelkästään siksi. Sitä on solukalvoissa sekä aivoissa runsaasti. Verisuonista kolesterolia löytyy koska se on paikkaamassa tulehtuneen verisuonen vauriota.

  • ylös 19
  • alas 19
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Juustonystävä

Miksi aina neuvotaan vaihtamaan vähärasvaisempaan juustoon, kun samaan lopputulokseen pääsee laittamalla leivän päälle aiemman kahden juustoviipaleen sijaan vain yhden juustoviipaleen? Samalla säästää juusto-ostoksissa, kiun kulutus puolittuu.

Vähemmän rasvaiset juustot ovat selkeästi kalliimpia ja niitä tulee mauttomuuden takia vain helposti laitettua kolme viipaletta aiemman kahden sijaan.

Jättää yhden juustoviipaleen pois ja korvaa sen salaatinlehdellä. Hyvin toimii ja säästöäkin syntyy.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat