Kommentit (4)

Koulumenestyksen lasku on normaalia elämää, ei mielialalääkkeitä tarvitsevaa sairautta.

Lääkärit ovat ihan kamalia ja heidät pitäisi laittaa vastuuseen tekemisistään.

Mielialalääkkeitä EI kuulu syödä 12 vuotta.

 

Syöthän ravintolisiä?

 

B:eet

C-vitamiinia 500µg/vrk

D-vitamiinia 100µg/vrk

Magnesium (sitraattimuoto) 400µg/vrk

Omega 3 rasvahappoja (EPA ja DHA)

 

mm. Citymarket ja iHerb myy edullisesti vitamiineja.

 

Serotoniinihypoteesi ei pidä paikkaansa, eikä masentuneilla ole havaittu serotoniinitason mataluutta ennen lääkitystä.

 

Masennus ei parane vaan kroonistuu kun ihminen syö mielialalääkkeitä. Masennuksen lääkehoito on tehotonta, silti 500 000 suomalaista syö niitä. Tämä sen takia koska lääkäri kirjoittaa hanakasti lääkereseptin masentuneelle. Lääketeollisuuden napanuora lääkäreiden täydennyskoulutukseen on katkaistava. Vasta sitten voidaan järkevöittää masennuksen hoito.

 

 

Ravinnosta ja ravintolisistä, joilla korjataan ravintoainepuutokset, jotka aiheuttavat myös aivojen toimintahäiriöitä ei saa kuitenkaan sellaisia voittoja kuin uusista synteettisistä lääkkeistä, joita lääketehtaat kehittelevät.

 

Psykiatriasta on tullut lääketeollisuuden kultakaivos. Pitäisi olla tieteellisesti perusteltua, että psyykenlääkkeiden käyttö on hyödyllisempää kuin ei-käyttö.

 

Vaadi päästä julkisella puolella terapiaan ja keskustelemaan. Psykiatrit ja yleislääkärit yrittävät painostaa ja mainostaa SSRI-lääkkeiden käyttäjäksi, mutta kannattaa pysyä lujana. Vaadi pelkkää keskusteluterapiaa ongelmiisi. 

 

Ja ennenkaikkea ravinnolla on todella suuri merkitys myös aivojen toimintaa ja tästähän löytyy tuhansia tutkimuksia. Kokeile ja hämmästy.

 

http://personal.inet.fi/koti/remeli/laakkeet.htm

 

 

Tiesithän, että psyykelääkkeet voivat aiheuttaa pysyviä vaurioita aivoillesi. Puhutaan iatrogeenisesta dementiasta tai laajemmin CBI:stä eli Chronic Brain Impairmentista. Muitakin termejä on käytössä. Saat lisätietoa nettihaulla. SSRI:t ovat myös todella koukuttavia vaikka osa pääseekin niistä eroon suhteellisen helposti. Arviot pahasti koukuttuneista vaihtelevat aina 20%:sta 60%:iin eli pimeässä pitkälti operoidaan. Tiedät vasta, kun lopetat -periaatteella.

 

SSRI-lääkkeillä ei kuitenkaan ole varsinaisessa merkityksessä juurikaan tekemistä masennuksen tai muunkaan psyykkisen "häiriön" hoitamisen tai parantamisen kanssa muuten kuin, että niitä siihen vaivaan annetaan. SSRI:t toimivat lamaamalla tunteitasi. Psykiatrit yleensä sanovat, että ne kaventavat tunnekokemuksia tai "leikkaavat huippuja pois". Siten menetät kykyäsi tuntea vahvoja tunteita tai jopa tunnekokemukset kokonaan. Ilmiöstä käytetään entisten käyttäjien keskuudessa nimitystä zombifioituminen ja seurannutta turtuneisuuden tilaan zombitilaksi. Tila vastaa kuulemma karkeasti lobotomiaa, joka tarkoittaa sitä, että sinulta katoaa tai madaltuu persoona ja ihmisyys. Jotkut pitävät seurannutta tunteettomuuden tilaa helpottavana, koska elämän asiat menettävät merkityksensä ja tunteita ei enää koe samalla tavalla. Pidemmän päälle hetkellinen siunaus muuttuu pysyväksi helvetiksi, koska tunteettomuus voi jäädä pysyväksi. Googleta esim. blunted affect tai frontal lobe syndrome niin saat paremman kuvan. Toinen hetkellinen reaktio mitä SSRI:stä monesti saa on pilvi, mutta se on usein vain hetkellinen (muutamia päiviä, viikkoja). Pilvi voi tulla myös paljon myöhemmin käytön jatkuessa, jolloin saat kuulla olevasi nyt "kaksisuuntainen". :) Ole varovainen kehen luotat ja tee oma tutkimustyösi.

 

Eli olethan varovainen, kun liikut psykiatrisessa maailmassa, ettet tietämättäsi vahingoita itseäsi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aikalailla samoilla linjoilla. Omakohtaista kokemusta mielenterveyshoitajana vuosia psykiatriassa työskennellessä ja henkilökohtaisesta keskivaikeasta masennuksesta tuskalliseen eroon liittyen.

Psykoositasoinen/vaikea depressio tai masennukseen liittyvät ahdistus/paniikkioireet vaativat lääkehoitoa ja olen työssäni nähnyt, kuinka esim. katatoninen, puhumaton, liikkumaton ihminen ikäänkuin pikkuhiljaa "herää koomasta" lääkehoidon ansiosta. Sen sijaan vastustan lääkehoitoa ensisijaisena hoitona silloin, kun kysymyksessä on traumaattinen menetys, kokemus tai elämäntilanteeseen liittyvä kuormittava koettelemus.

Biokemiabisnes on niin massiivista, että se on sivuuttanut/sivuuttamassa inhimillisemmät hoidot, kuten terapeuttist keskustelut, psyko- tai fysioterapian. Ihmiset on saatu ajattelemaan, että lääkehoito "drugs" - on apu ja ongelmien ratkaisu kaikenlaisiin ongelmiin ja pahaan oloon. Pikkihuljaa alkaa vasta esiintyä vastatutkimusta siitä, kuinka ihmisiä on saatu koukuttumaan mielialala- ja kipulääkkeisiin. Monet eivät edes ymmärrä olevansa lääkeaddikteja, kun normaalistakaan vastoinkäymisestä ei selviä ilman pilleriä.

En halua puuttua muiden valintoihin, mutta itse mieluummin hoidan itseäni keskusteluavuin ja/tai hieronnalla/rentoutusmenetelmillä. Lääkehoito on näistä edullisin - resepti mukaan ja apteekkiin. Lääkehoito saattaa ahdistusta helpottaa, mutta tunteiden käsittely ja monasti myös ongelmien perimmäiset syyt saatavat jäädä selvittämättä. Näin helposti lääkehoito jatkuu 12 vuotta...

Yleisesti ajatellaan, että huumeiden käyttäjät ovat ryhmä ihmisiä, jotka elävät hämärissä narkkarikämpissä...uskallan väittää (eikä tarkoitus ole moralisoida vaan viitata tuohon ensimmäiseen lauseeseen), että Suomessakin alkaa olla massiivinen ryhmä ihmisä, jotka popsivat erilaisia mielialaan vaikuttavia lääkkeitä reseptillä, mutta addiktoituneina. Ja reseptikäyttäjistä osa lipsuu viihdekäytön puolelle...kuinkahan moni läheinenkään tietää, että lähipiirin vanhuksen uneliaisuus voi johtua liiasta lääkityksestä - sanalla sanoen lääkeaineesta huumautumisena:/

 

 

 

Olen 54-vuotias nainen ja söin yli 20 vuotta mielialalääkkeitä (siinä ajassa tuli testattua koko kirjo) ahdistuneisuuteen, jonka aiheuttajana oli riitaisa avioero ja toisen lapsen vaikea ADHD. Kroonisen masennuksen ohella minulla todettiin mm kohonnut verenpaine, fibromyalgia ja liikalihavuutta.

Viisi vuotta sitten huomasin surukseni, että en ollut oikeastaan enää edes olemassa ja se vähä mikä minusta oli olemassa oli todella huonossa kunnossa. Lasten lennettyä pesästä oli minun vuoro:

1.) Menin yksityisen endokronologian erkoislääkärin vastaanotolle, jossa minulle tehtiin iso verenkuva. Erityisesti kilpirauhasarvot sekä estrogeenitaso, veren kalsium- ja rautapitoisuudet tutkittiin perusteellisesti. Sain yhdistelmälääkityksen kilpirauhasen vajaatoimintaan, estrogeenilaastarin vaihevuosioireisiin ja kalsiumlääkityksen luukadon estoon, koska en juo maitoa.

2.) Kävin funktionaaliseen lääketieteeseen erikoistuneen lääkärin vastaanotolla ja kaikki vitamiini-, minreaali- ja hivenainetasoni tutkittiin laboratoriossa. Minulla on henkilökohtainen suunnitelma vitamiineista ja ravintolisistä, joita tarvitsen.

3.) Kävin 6 kertaa personal trainerin luona, joka teki minulle liikuntaohjelman salille, suositteli ryhmäliikuntatunteja sekä antoi lenkkeily-, kotijumppa- ja venyttelyohjeet. Ohjeet tarkastettiin alussa 2-3 kk välein, nyt kontrolli on puolen vuoden välein. Käyn kerran viikossa vesijumpassa ja kerran salilla tai ryhmäliikuntatunnilla.

4.) Tein omatoimisen ruokaremontin mm Sarah Wilsonin kirjojen ohjeilla ja tilasin tammikuussa 2015 Tuulian Wellberries-ateriasuunnitelman helpottamaan ruuanlaittoa ja takaamaan monipuolisen ruokavalio. Saan joka perjantai sähköpostissa 6 maukasta, maidotonta ja viljatonta reseptiä seuraavalle viikolle ja kauppalista niiden valmistamiseen tarvittavista ruokatarvikkeista. 

5.) Osallistuin e-mielenterveys nettisivujen ilmaiseen Selma-ohjelmaan, jonka avulla sain psyykkisen maailmani parempaan järjestykseen.

Rahaa tähän kokonaisvaltaiseen terveydenhoidon remonttiin kului kahdessa vuodessa noin 1900 euroa, mutta se on pieni raha: olen nykyään 35 kiloa kevyempi, onnellinen nainen ja lopettelen pikkuhiljaa viimeistä ahdistuslääkettä yksityisen psykiatrin valvonnassa.

Apu on yllätävän lähellä-suosittelen kokeilemaan!

Voimahalauksia kaikille!

 

 

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat