Alipainoinen, näin lihot terveellisesti

Kylläpä sinä olet laiha! Oletko varmasti terve? Kummastelut kuuluvat arkeen ihmisellä, jonka painoindeksi alittaa 20. Moni lihoisi mielummin muutaman kilon kuin kuuntelisi kommentteja kehostaan. Mutta miten lihoa terveellisesti?Lue koko juttu

Alipainoinen, näin lihot terveellisesti

Sivut

Kommentit (34)

Vau! Tämä oli sitä mitä olen etsinyt aikoihin. Erittäin hyödyllistä tekstiä. Aina vaan kerrotaan kuinka ylipainoiset saa kilonsa haihtumaan, muttei ikinä mietitä alipainoisia, miten heillä sitten asian laita on? Kiitos mahtavasta tekstistä, kirjoitettu ylös paljonkin.

 • ylös 65
 • alas 38

Kasvirasvapohjaista juustoa? No voi hel...

 

Joku raja eläinasvakammollekin pitäisi asettaa. Kermaa ja voita, kiitos! Ja pekonit päälle. 

 • ylös 61
 • alas 48
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

On todella pöyristyttävää, että 5 vuotta ravitsemusta opiskellut ravitsemusterapeutti valehtelee simät, korvat ja suut täyteen että margariini ja muut prosessoidut kasvisrasvat ovat terveellisiä ja eläinrasvat vaarallisia.

 

Tuntuu kummalta, että 5 vuodessa ei muuta opi kuin margariinitehtaan mainoslauseita ja leipätiedotuksen viljaoppia.

 

Kansa on sairaampaa kuin koskaan ennen ja loppua ei näy.

Jotain vastuuta pitäisi ottaa, taikka sitten olla vaan ihan hiljaa ja siellä työkopissaan opastaa niitä asiakkaita puputtamaan leipää aamusta iltaa margariinilla ja juomalla rasvatonta maitoa päälle.

 

Aamen

 

 • ylös 58
 • alas 48

[quote author="Vierailija" time="17.07.2013 klo 02:35"]

Vau! Tämä oli sitä mitä olen etsinyt aikoihin. Erittäin hyödyllistä tekstiä. Aina vaan kerrotaan kuinka ylipainoiset saa kilonsa haihtumaan, muttei ikinä mietitä alipainoisia, miten heillä sitten asian laita on? Kiitos mahtavasta tekstistä, kirjoitettu ylös paljonkin.[/quote

Uusin=* Laihduta itseäsi turvallisesti tyydyttyneellä-maitorasvalla(=Oikein!), sekä lihota itseäsi turvallisesti tyydyttyneellä-maitorasvalla(=Oikein!)! Mitä? Lue ja Ylläty!
Laske ensin normaalipainosi:
- Saat normaalipainosi seuraavalla kaavalla: (PituusxPituus)x25(=BMI(=painoindeksi)). Esimerkiksi pituutesi on 1,78m, niin normaalipainosi on (1,78×1,78)x25(BMI)=79kg.

 

(- Pyri ensin normaalipainoosi jolloin BMI=25 ja vasta sen jälkeen:
- Jos haluat mennä kevyemmäksi kuin normaali-painosi on, niin käytä BMI-kertoimena 24, 23, 22, 21, tai 20. Älä mene BMI=20 alemmas! BMI=20 kertoimella tavoite-painosi saat esimerkki-kaavalla(1,78×1,78)x20(BMI)=63kg, jolloin energia-tarpeesi/vrk =(63+63+63)x10=1890Kcal/vrk.)

Meidän kaikkien yksimahaisten pitää saada vuorokauden energian(=Kcal)-määrä joka on:
Esimerkiksi painosi=79kg, niin tarvitset:
*)1. Proteiinia(=79g/vrk) rasvaisesta maidosta,
*)2. Hiilihydraattia(=79g/vrk), jonka saat herkästi ”piilohiilihydraatista” ja
*)3. Tyydyttynyttä rasvaa(=79g/vrk), rasvaisesta lehmänmaidosta, josta saat myöskin L-a ja Bif hyötybakteerit!
- Laske sitten energia(=Kcal)-tarpeesi/vrk. Huomaa, että esimerkeissä käytetään painoindeksiä 25(=BMI) joka on normaalipaino:
*)1.=79g, *)2.=79g ja *)3.=79g. *)(=Katso yltä).

Energia(=Kcal)-tarpeesi on (79+79+79)x10=2370Kcal/vrk. Tällä kalorimäärällä et koe näläntunnetta kun saat tyydyttyneen rasvan lehmänmaidosta, etkä silloin repsahda turhaan herkutteluun(=hormonaalinen-järjestelmäsi)! Jatkuu...........

 

Lue kokonaan linkistä, ettet vaan haksahda monimahaisen märehtijän linjalle:

 

http://maitohappobakteeri.omasivu.fi/laaketiede-vs-terveystiede/vinkkisivu/

 • ylös 34
 • alas 48

Mihin perustuu kuidun saantisuositus? Maksimaaliseen leivän/viljan syömiseen vai mihin? Miksi suurimmassa osassa maapalloa ihmiset eivät kuole paksu- ja peräsuolen syöpään tai saa II-tyypin diabetesta, vaikka eivät edes tiedä, mitä ruis, kaura ja ohra ovat? Mutta meitä täällä pelotellaan, että jos ei syö 6-9 palaa ruisleipää joka päivä, niin noutaja saapuu takapuolisyövän ja vaikka minkä taudin takia. Suomi johtaa Euroopan II-tyypin diabetesilmaantuvuutta ja lihavuusepidemiaa. Kuitenkin kaupassa 3/4 osa leipävalikoimasta on valkoista lisäaineistettua ja ylimääräisellä gluteiinilla höystettyä "pullaa" eli ei ihmiset niin kauhiasti sitä ruista syö. Lukuisat suomalaiset pääsevät vaikka mistä oireistaan, kun jättävät viljat kokonaan ruokavaliosta.

 

Laihduttaminen ei onnistu kaloreita laskemalla vaan aineenvaihduntaa kiihdyttäviä ruokia syömällä.

Syömällä ihminen laihtuu ja pysyy terveenä. Länsimainen tapa laskea kaloreita koituu monen laihduttajan sudenkuopaksi.

Kiinnitetään huomiota siihen, miten ravinto toimii kehossa. Eri ruoka-aineilla on erilaisia vaikutuksia kehon sisäiseen toimintaan.

Jos länsimaista ihmistä kehottaa esimerkiksi valitsemaan joko 100 kalorin rahkapurkin tai saman verran kaloreita sisältävän kasvislautasen, yleensä valitaan rahka. Tosi asiassa rahka kuitenkin turvottaa, väsyttää vatsan ja hidastaa aineenvaihduntaa. Ei ihminen silloin laihdu.

Kasvikset sen sijaan kiihdyttävät aineenvaihduntaa.

Laihduttajat väsyttävät aineenvaihduntansa syömällä mahdollisimman vähän kaloreita. Kun on sitten laihduttu vaikka 20 kiloa ja aletaan syödä toisenlaista ruokaa, turvotaan kaksinkertaisiksi.

 • ylös 46
 • alas 45

Hyvä teksti, näitä on harvassa!

Kärsin itse samasta ongelmasta eli painoa on liian vähän eikä se nouse millään.. Painoa pitäisi saada 6 kg lisää että pääsisin edes normaalipainon lähelle...Työni on erittäin liikkuvaa, tutkitusti!! päivässä menee kaloreita 3500-4000 ja ruokatunteja ei paljon löydy. Syön erittäin vähän, en ole koskaan pystynyt syömään paljon kerralla. Työn lisäksi en edes uskalla harrastaa liikuntaa.. hormonit veivät 4 vuotta sitten nälän tunteen ja saatoin pitää ruokailun väliä jopa 12 tuntia kun ei ollut nälkä ja päivät olivat kiireisiä. Nyt yritän kovasti saada painoa nousemaan, aika laihoin tuloksin tosin.. perheenlisäyskin on kuin kaukainen haave, koska ei tässä tilassa voi sellaista ihmettä tapahtua. Ihmiset ihmettelevät kuinka kestän näin hoikkana, mutta he eivät välttämättä tiedä totuutta/miltä se tuntuu..

Liian usein kirjoitetaan laihdutusvinkkejä ja se tuntuu pahalta kun laihuus on itselle ongelma. Kiva nähdä etten ole ainut ongelmani kanssa! :)

 • ylös 52
 • alas 41

Mies 46v pituus 177 paino 62. En liiku muuta kuin autolla ja syön aika reippaasti pari kolme kertaa päivässä. Paino pysynyt samana 30 vuotta sama mitä syö. Joskus yrittänyt saada painoa kaiken maailman proteiini- ja painonlisäys aineilla. Turhaan. Millä helkkarilla saa oikeesti painoa lisää.

Äiti ja veli samanlaisia kuikeloita. Oikeesti, sais edes muutaman kilon lisää jollakin tavalla.

 • ylös 42
 • alas 38

Syön mitä sattuu ja liikun vähän (paitsi nuorena).  Silti olen koko ikäni ollut langan laiha ja painanut aina +/- pari kiloa saman verran. Eli ei se ikäkään niitä kiloja välttämättä tuo, vaikka kirjoittaja niin väittää. Olen 67-vuotias.

 • ylös 42
 • alas 37
Vierailija
 Mies 46v pituus 177 paino 62. En liiku muuta kuin autolla ja syön aika reippaasti pari kolme kertaa päivässä. Paino pysynyt samana 30 vuotta sama mitä syö. Joskus yrittänyt saada painoa kaiken maailman proteiini- ja painonlisäys aineilla. Turhaan. Millä helkkarilla saa oikeesti painoa lisää. Äiti ja veli samanlaisia kuikeloita. Oikeesti, sais edes muutaman kilon lisää jollakin tavalla

 

Tyydyttyneellä rasvalla lihot varmasti ja saat L-a ja Bif hyötybakteerit-(hormonaalinen-järjestelmäsi) vielä kaupantekijäisiksi! Tarvitsemasi/Saamasi kilo-calori määrät joudut laskemaan.

"".........jatkuu. >>>>Unohda VIRALLISET suositukset, koska ne kieltävät juuri RASVAISEN lehmänmaidon-Joka on YLIVOIMAISESTI PARAS LUONNOLLINEN SAANTILÄHDE PROTEIINILLE, HIILIHYDRAATILLE(SOKERI), TYYDYTTYNEELLE-RASVALLE ja LIMAKALVOJEN KAHDELLE TÄRKEIMMÄLLE L-a ja Bif HYÖTY-BAKTEEREILLE!
1/3-1. Proteiinille,
2/3-2. Hiilihydraatille(sokeri) ja
3/3-3. Tyydyttyneelle rasvalle ja limakalvojesi kahdelle tärkeimmälle Lactobacillus-asidophilus ja Bifidobacterium hyötybakteereille(=Tärkeä!)!

Kun taas: Ns. virallinen-linja suosittelee ainoastaan 1.Proteiinia, 2.Hiilihydraattia ja myrkkymargariineja:

1/2-1. Proteiinia ja
2/2-2. Hiiliihydraattia, josta maksasi joutuu tekemään tyydyttynyttä rasvaa solukalvojen ”rakennusaineeksi”-eli maksasi joutuu työskentelemään turhaan 24-tuntia/vrk, kun tyydyttynyt rasva voidaan ”antaa solukalvojen rakennus’aineeksi” valmiina rasvaisesta lehmänmaidosta! Ei ole mikään ihme että elin-aika odote laskee koko ajan! Jatkuu......""

http://maitohappobakteeri.omasivu.fi/mhb-1-l-a-2-l-b-ja-3-bif-probioottimhb-bakteerien-kayton-aloitus-vaiheittain/ 

 

 • ylös 30
 • alas 39

''Jos nuorena saa väsyksiin asti kuulla laihuudestaan, raskauksien ja vaihdevuosien jälkeen alipaino saattaa oleellisesti korjautua.'' Kuka olisi niin helvetin tyhmä että hankkisi lapsia? :)

 • ylös 42
 • alas 34

Jos nuorena saa väsyksiin asti kuulla laihuudestaan, raskauksien ja vaihdevuosien jälkeen alipaino saattaa oleellisesti korjautua.

 

Olen 22, enkä todellakaan jaksa odottaa vaihdevuosiin asti, että paino saattaisi ehkä korjaantua. Enkä halua lapsia joten raskaus-vaihtoehto on poissuljettu.

 • ylös 38
 • alas 34

Olen kohta 20 vuotias ja koko pienen ikäni kärsinyt laihuudesta.. Syön melko paljon ja en  todellakaan ole nirso ruuan suhteen.Välillä saa kuulla tälläisiä kommentteja " Olisipa mäkin noin laiha, voisimpa mäkin syödä noin lihoomatta, hui ku oot laiha!" jne.  Joillekin on vaan tämä laihuus ongelma ja joidenkin on todella vaikeaa ymmärtää sitä.

Välillä mietin pienessä päässäni,että miksi jotkut ihailevat laihuutta koska minun mielestä on paljon seksikkäämpää olla muodokas eikä mikään kaliseva luu kasa jossa ei ole oikeastaan muotoja. 

 • ylös 228
 • alas 61
Jaa

Ei hajuakaan saako näihin viesteihin mitään vastausta, mutta mitä leipää suosittelisitte jos sattuu löytymään nimenomaan ruisallergia.

 • ylös 36
 • alas 33
papu

Vierailija kirjoitti:

Ei hajuakaan saako näihin viesteihin mitään vastausta, mutta mitä leipää suosittelisitte jos sattuu löytymään nimenomaan ruisallergia.

No päätin nyt kommentoida jotenkin edelliseen, kun niin kauniisti kysyttiin... En tosin tiedä yritätkö saada lisää painoa vai vähentää sitä, mutta itselle tulisi leipävaihtoehdoista mieleen terveellisimpänä sellaiset, jossa on paljon kuitua ja täysjyväviljaa. Vältä ruisleipää, mutta syö sellaista täysjyväpitoista leipää, josta kuitenkin saat kuituja.

 • ylös 44
 • alas 34
toiveikas

Kyllähän näillä vinkeillä varmasti painoa tulee ja ajattelin itsekkin kokeilla. Näin 2 lapsen äitinä minä olen vain 168cm pitkä ja painan 45kg eikä se paino ole liikkunut mihinkään vaikka on kaksi lasta. Syön tietysti vähemmän tai siis pienempiä annoksia ja lasten ruokarytmi on minunkin ruokarytmi. Pakko yrittää siis näillä vinkeillä. Olen koko ikäni ollut hoikka ja saanut kuulla koko 24vuoden ajan kuinka hoikka olen niin kiusaamisena kuin ylistämisenä. Tämä laihuus ei aina ole ihmisen oma valinta vaan geenit ja kaikki muu sen ympärillä vaikuttavat huomattavasti. On se hianoa että joka paikassa löytyy tietoa laidasta laitaan kuinka laihduttaa mutta mistään ei löydy tai saa varmaa tietoa miten lihottaa... miksi näin eikö näiden kahden asian pitäisi olla tasaarvoisia, koska olit sitten iso tai pieni voi se olla yhtä hyvä tai huono asia...

 • ylös 42
 • alas 28
Vierailija

"Kouki hahmottaa kahdenlaisia alipainoisia. Yhdet syövät ja liikkuvat paljon. Toisilla paino pysyy matalana syömällä niukasti ja liikkumalla vähän." Vai että kahdenlaisia? Entä jos syö ns. mitä sattuu, eli kebabia (usein), mäkkiruokaa (usein), suklaata (usein), vihaa salaattia jne. mutta syö vitamiinivalmisteita, eikä liho vaikka miten yrittää sitä ruokaa tunkea kurkustansa alas ihan oksennuksen partaalle asti? Btw, tässä voidaan samalla mainita että "ravinnonimeytymishäiriöt" sun muut ovat poissuljettuja vaihtoehtoja.

 • ylös 42
 • alas 30
andere

Etsin juuri tekstejä ja eväitä laihtuvalle. Entäs jos laihtuva on 80-vuotias, muuten elämänhalua täynnä,mutta jostakin syystä jota ei ole saatu selville vaan laihtuu. Painaa 170 cm ihminen vain 50 kiloa. 

Kun sitten perheessä toinen pitäisi lihoa ja toinen laihtua niin siinä onkin miettimistä mitä pöytään laittaa. Olemmekin monissa asioissa samoilla linjoilla, kuitenkin vinkkejäkin on tullut, mm. tuo juusto ja kasvirasva.

Onko nyt apteekissa tai luonnonravinnossa jotakin aineita joilla voisi tehostaa. Mahalaukkuhan siinä on pienentynyt. Alunperin noin 64 kg painava ihminen  on vuoteen laihtunut 50 kg. Olen kyllä aika paniikissa miten saan läheiseni painoa nousemaan. Vai onko apu tässä tehostetussa ruokavaliossa. Vai joutuuko toteamaan,että läheiseni kuihtuu pois.

Niin.. toki on reumaa ja verenpainetta, mutta ei lääkäritkään näihin syytä pistä.

 • ylös 25
 • alas 31
Vierailija

Ja myös jotenkin ällistyttävää, miten ihmiset tuntee että on ok kommentoida toisten painoa jos se on hoikan puolella. Eihän kukaan menisi sanomaan ystävälleen "hui ku oot lihava."

 • ylös 33
 • alas 6

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat