Näin panet kampoihin muistisairaudelle

Näin panet kampoihin muistisairaudelle

Aivot nauttivat kaikesta, mikä menee oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Muisti virkistyy, kun opettelee vaikka uuden tietokoneohjelman tai vaihtaa liikuntalajia. Muistitutkija Tiia Ngandu kertoo, mitä muistisaurauksien ehkäisystä nyt tiedetään.Lue koko juttu

Kommentit (6)

Muistisairaudet lisääntyvät kohisten ja vika ei ole ikääntymisessä, koska nuoretkin siihen sairastuvat, jopa ihan työikäiset alle 50v.

Ravinto ja elintavat ovat suuressa roolissa sen ennaltaehkäisyssä, mutta ei viralliset ravitsemussuositukset ja/tai se mitä kansa oikeasti syö? Ihmiset tarvitsevat oikeata tietoa ravinnosta, eikä iltapäivälehti terveysjournalismia, jossa ei ole päätä eikä häntää. Kansa ei tarvitse leipomoteollisuuden ja margariinitehtaiden mainoksia vaan oikeata tietoa.

Ja yllätys yllätys. Täysin samoilla elintavoilla joilla saa muistisairauden, saa myös kaikki muut elintasosairaudet.

http://personal.inet.fi/koti/remeli/alzheimer.htm

Suomalaiset syövät kamalan huonosti ja liikkuvat liian vähän. Tupakkia polttavat yleensä syövät vielä huonommin tai sitten ne röökin tuhannet myrkyt heikentävät ravintoaineiden imeytymistä. Suomessa kehnoa ravintoa aletaan syöttää jo vauvoille. Purkkiruokaa ja sen jälkeen laitosruokaa, joka sisältää paljon huonoja prosessoituja kasvirasvoja, ravintoköyhää viljaa sekä täysin "tapettua" rasvatonta maitoa. Ei ihme, että tautia pukkaa. Kukaan nähnyt eläkeläisellä jotain muuta ruokakorissaan kuin jotain keijua ja rasvatonta maitoa?  Lisäksi kalan syönti on vähentynyt ja on siirrytty syömään kassilohta. Kesälläkään ei olla auringossa, kun se aurinko on suuri ja paha? Tarvitsemme runsaasti D-vitamiinia myös talvella.

Unohtui maininta alkoholin käytöstä! Alkoholia kuluttavilla on aivan varmasti mistiongelmia enmmeän kuin liikalihavilla! Myös yötyöläiset, joiden elämän rytmi poikkeaa suuresti normaalia päivätyötä tekevien rytmistä - ja usein juuri yötyöläisillä on suuri riskis alkoholisoitua tai jäädä koukkuun rauhoittaviin sekä piristäviin lääkkeisiin.

Itse olen tehnyt yötyötä aikoinani ja aviopuolisoni tekee edelleen - hän on aivan muistinsa kanssa hukassa, samoin alkoholisti.  Olen onnellinen, kun tasjusin lopettaa yötyön ajoissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Työikäisten Alzheimer on pitkälti perinnöllistä. Yleisempi muistisairaus nuoremmilla on otsa-ohimolohkorappeuma, jonka syntymiseen vaikuttavat myös geenit sekä alkoholin runsas käyttö.

Se "kassilohi" on ravintoarvoiltaan ihan samaa lohta, kuin tiskistäkin ostettu. Siinä on samalla tavalla aivojen kannalta tärkeät lipidit tallella. Kalassa riskit liittyvät ympäristömyrkkyhin. Valmisruoassa isoin riski puolestaan  liittyy runsaaseen suolaan, mutta muuten nykyajan valmisruoat voivat olla ravintoarvoiltaan ihan hyviä.

Sairauksien lisääntyminen liittyy ennen kaikkea ikääntymiseen, sillä solujen uusiutumiskyky heikkenee jatkuvasti iän lisääntyessä. Ennen elettiin 40-50 -vuotiaksi, eikä silloin monet ikään littyvät sairaudet koskaan päässeet manifestoitumaan väestötasolla. 

Ravitsemuksen ja lääketieteen asiantuntijoilla on taustallaan pitkä formaali koulutus, tuntemus biokemiasta ja elimistön fysiologiasta. Nettiin ei kannata luottaa, sillä netin tiedon ei tarvitse käydä läpi tieteellistä vertaisarviointia. Ihmetyttää, miten ihmiset luottavat ravintoasioissa niin herkästi itseoppineisiin googlemaistereihin. 

Aivan oikein,edellinen kirjoittaja.Geeneihin kirjoitettu työikäisten muistisairaudet,ainakin alzheimer.Itse suvusta,jossa tätä on havaittu runsaasti.Se,pystytäänkö geeniä estämään toimimasta,elämäntavoilla,on asia jota nyt tutkitaan kiivaasti

Marketta23

Huono ravinto, liikkumattomuus, erilaiset lääkkeet, erilaiset sairaudet sekä päihteiden liikakäyttö aiheuttaa monenlaista ikävää sairautta.

Tosin suomalaisia on valistettu jo yli 70 vuotta terveellisistä elintavoista.

Meillä Suomessa Alzheimerin tautia on ylivoimaisesti eniten maailmassa - jopa kahdeksan kertaa enemmän kuin Saksassa, missä ei ole milloinkaan omaksuttu tällaisia ruoka- ja hoito- suosituksia kuin Suomessa.

Muistisairaudet lisääntyvät kohisten ja vika ei ole ikääntymisessä, koska nuoretkin siihen sairastuvat, jopa ihan työikäiset alle 50v. 

Ja yllätys yllätys. Täysin samoilla elintavoilla joilla saa muistisairauden, saa myös kaikki muut elintapasairaudet.

http://personal.inet.fi/koti/remeli/alzheimer.htm

.

kassilohi

Vierailija kirjoitti:

Se "kassilohi" on ravintoarvoiltaan ihan samaa lohta, kuin tiskistäkin ostettu.  

Kaupan tiskissä ei myydä muuta kuin kassilohta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat