Uneton, keski-ikäinen nainen – mistä apu?

Uneton, keski-ikäinen nainen – mistä apu?

Vaihdevuodet unettomuus hormonihoito

Unilääke ei ole paras apu vaihevuosi-ikäisen naisen unettomuuteen.Lue koko juttu

Kommentit (5)

54v. kuumia aaltoja on mutta n...

Kyllä keski-ikäinen nainen voi valvoa yöllä ja kärsiä unetomuudesta vaikka syy ei olisikaan kumat aallot. Aina kuumia aaltoja esitetään syyksi. Ja myös hormonihoitoja kovasti kaupitellaan kaikille automaationa.

Vierailija

Minulle ei ainakaan ole niitä kaupiteltu! Jokuhan se on mikä valvottaa, muu stressi tai ongelma, johon ei lääkkeet ole ratkaisu, mutta vaihdevuosi unettomuuteen hormonit kyllä auttavat. Auttavat myös yleiseen oloon ja asennekin asioihin ja elämään tulee myönteisemmäksi 😀

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Menin kolmelle eri lääkärille unettomuuden vuoksi ja mainitsin 4-5 kertaa yössä toistuvat hikoilukohtaukset ja kyselin, voisinko saada hormonikorvaushoidon. Jokainen lääkäri sivuutti asian ja diagnooseja olivat ei-elimellinen unettomuus, väsymys ja akuutti stressireaktio. Pyysin sitten työterveyshoitajalta hormonimittauslabroja, jotka osoittivat minulla olevan menopaussin. Soitin gynekologilleni ja hän kirjoitti oitis hoidon ja ihmetteli, miksi niin kauan kärvistelin unettomuuteni kanssa, 2,5 kk 2-3h unta/yö. Lääkärit kirjoittivat nenäsuihketta, melatoniinia ja unilääkettä. Pitää siis osata lukea omaa kehoaan ja vaatia tutkimuksia. Jos mieliala ailahtelee, on itkuisuutta ja apeutta eikä mitään oikein saa aikaiseksi, niin menopaussi on alkanut. Minä söin minipillereitä enkä voinut siis kuukautisista aavistella, kun ei niitä ollut. Minipillerit vaihtuivat hirmoneihin ja uni palasi viikossa, kun kuumat aallot eivät pitäneet hereillä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat