Kommentit (11)

Lifeline

Saisinko lähdeviitteen tutkimukseen, johon artikkelissa viitataan? Ovatko lääkärit edelleen niin kuutamolla, että tuijottavat TSH-arvoa liikatoiminna toteamiseksi? Pyytäkää sitten hyvät ihmiset holter-laite kroppaan kiinni, niin pystytte todistamaan, että ette ole liikatoiminnalla. Käsittämätöntä ja epäammattimaista shaibaa. Liikatoiminnalla leposyke ja paineet nousevat, kuten myös kehon lämpö. Eikä tässäkään kerrota, että Thyroxinin aiheuttaman liikatoiminnan takia on potilaita jopa kuollut. Toisin kuin T3- tai eläinperäisillä lääkkeillä. Thyroxin on vaarallisempi lääke kuin kaksi muuta mainittua sen pitkän puoliintumisajan takia. Sillä puoliintumisaika viikko kuin taas T3:lla vuorokausi ja eläinperäiselläkin huomattavasti lyhyempi kuin Thyroxinilla. Järkyttävää demonisointia! Itse voin aikoinaan Thyroxinilla huonosti, nyt T3+eläinpeärinen ja olen saanut elämäni takaisin. Tosin vasta kuudes, fiksu lääkäri uskalsi uusia reseptini. 

 • ylös 51
 • alas 25
Ihmettelijä

FIMEAN OHJEIDEN MUKAAN ERITYISLUVALLISTA LÄÄKETTÄ EI SAA MAINOSTAA EIKÄ MARKKINOIDA. TULIT MAININNEEKSI NIMET - JOITA SIIS VOI TAVOITELLA. KYSYN FIMEALTA VOIKO NÄIN TEHDÄ!

 • ylös 18
 • alas 22
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Dina

"Vaihtoehtohoito,"  on se hoito, mikä käytettiin ennen Thyroxinia, ja toimii monilla vajaatomintapotilailla paremmin kuin pelkkä yhden hormonin ainut oikea Thyroxin, joka monilla ei poista oireta ja paranna oloa, vaikka Tsh viitteissä. Kova on lääkäreillä "uskomus" Tsh testiin. Monet potilaat voivat huonosti, ei ihme että näitä keskusteluja käydään.

 • ylös 38
 • alas 15
jos olisin tiennyt

jos tsh noussut niin kannattaa siinä vaiheessa otattaa myös tpoab, joka merkitsee kilipirauhasen tulehduksellista tilaa , joka pahetessaan aiheuttaa kilpirauhasen vajaatoimintaa. tässä vaiheessa voi vielä tehdä aika paljon mikäli kilpirauhanen ei ole tuhoutunut . ja toisekseen etsikää tietoa itse sairaudesta , sillä kuten ei mitään sairautta ole vain yhtä ja ainoaa oikeaa tapaa hoitaa oikein.

 • ylös 29
 • alas 16
MJR

Juuri näin. Lääkärin opinnot on jostain 70-luvulta kun tyroksiini oli tullut Suomen markkinoille ja sitä tietysti kauppattiin uutena ihmelääkkeenä.
Eikä tässä oteta huomioon muiden lääkkeiden vaikutusta kilpirauhas hormonien toimintaan, kuten esimerkiksi astmaatikkojen kortisoni-inhalaattorien TSH:ta laskeva vaikutus. Vajaatoiminta voi olla siis silti tai siksi, että muut lääkkeet aiheuttavat osaltaan sen.
Ja tässä vain yksi esimerkki siitä miten monimutkainen biokemiallinen prosessi kilpirauhas hormonien tuotanto on, ja mikä kaikki tekijät siihen vaikuttavat.
Tällä lääkärillä on tietotaso aika nolosti kivikautiselta 70-80 luvuilla, jolloin lääketeollisuus otti vallan, ja lääkkeiden massamyynti tuli tärkeämmäksi kuin potilaiden sairauksien parantaminen. Ja nämä sen ajan uudet lääkärit saatiin aivopestyä lääketeollisuuden välikäsiksi, tietämättään tai tiedostettaen lääketehtaiden provikoita vastaanottamalla.
Mutta ajat ovat muuttuneet siitä, ja vanhat hyvät lääkkeet on taas löydetty uudestaan, kiitos näiden ihanien "vaihtiehto"lääkäreiden, jotka päättivät hoitaa potilaita kuten ennen vanhaan ja kuten lääkärin vala velvoittaa.

 • ylös 52
 • alas 19
huono muuntaja

Kysy asiantuntijalta - olettaisin että silloin kysyttäisiin oikealta asiantuntijalta ja jaettaisiin asiallista tietoa. Peräänkuulutan myös lähdeviitettä tekstissä mainittuihin tutkimuksiin.

Lukekaa hyvät lääkärit tutkimuksia, ottakaa lääkevaihtoehdoista/hoidoista selvää ja kouluttakaa itsenne ajantasalle, kiitos!

 • ylös 34
 • alas 16
Wenla

On olemassa potilaita, joilla kilpirauhashormonien metabolia on poikkeava ja on geenivirhe/virheitä, jotka mutkistavat asiaa. Tällaisella potilaalla T4 varastohormoni ei muunnu normaalisti aktiiviseksi T3 hormoniksi. Mitä seuraa siitä, että silti pakotetaan syömään tätä varastohormonia? Katastrofi. Näitä katastrofeja on tuolla kentällä paljon. Miten heidät tunnistaa? He ovat turvoksissa, limapöhöä kasvoissa ja vartalossa, eivät laihdu vaikka lakkaisivat syömästä, kokevat hengenahdistusta, sydämen hakkaamista, nivelkipuja jne. Tyroksiiniannosta nostetaan ja nostetaan, ja lopulta mukaan tulee beetasalpaajat, ja muut näitä sivuvaikutuksia korjaavat lääkkeet, sekä tietenkin masennuslääkkeet, sillä nämähän ovat lääkäreiden mielestä normaalia tai sitten psykosomaattista oireilua, joka korjataan masennuslääkkein. Vaihtamalla lääkitys "vaihtoehtoiseen", päästään näistä muista lääkkeistä ja potilas voimaan hyvin. Koska tämä tosiasia suostutaan hyväksymään? Mikä siinä on niin väärin?

 • ylös 45
 • alas 17
Yhdistelmälääkitty

Muualla maailmassa kardiologit tietävät, että hoitamaton subkliininen vajaatoiminta on vaaraksi sydänterveydelle. Aiheesta löytyy runsaasti kirjoituksia esim. lääketieteen tietokanta PubMedistä.

Subkliininen tarkoittaa oikeasti oireetonta, mutta moni subkliiniseksi luokiteltu potilas voi todella huonosti. Koko kilpirauhasen vajaatoiminnan oireisto on päällä. Käynnissä saattaa olla autoimmuunitulehdus, jonka saa selville tutkimalla kilpirauhasvasta-aineet. 

Lääkärit luokittelevat subkliiniseksi, kun TSH on (liian laajan) viitealueensa yläpuolella ja T4-V vielä viitteissä. Numerolääketiedettä siis. Nilkkarefleksiä ei tutkita, eikä kilpirauhasta tunnustella, saati että otettaisiin potilaan oireet huomioon.

AACE oli jo laskemassa TSH:n ylärajaa kolmeen, mutta ei vienyt asiaa loppuun. Toinen amerikkalainen lääkärijärjestö, kliinisen biokemian yhdistys, halusi laskea sen 2,5:een. Saksalaistutkimuksen mukaan ylärajan pitäisi olla 2,1. Suomessa HUS laski rajan 3,6:een, muualla Suomessa se on edelleen 4 - 4,5.

 • ylös 29
 • alas 13
TL

"Kilpirauhasen toimintaa kuvaavat laboratoriotestit ovat aiempaa tarkempia ja hoidon seuranta kehittynyt huomattavasti." Miltä vuodelta tämä teksti on? Takapakkiahan on viime vuodet menty ja ryminällä. Nykyään otetaan yleensä pelkkä tsh, jos sitäkään, joka ei paljoa kilpirauhasen toiminnasta kerro, ja arvo voi olla ristiriidassa oireiden kanssa. Yleensä ei edes varastohormoni T4V testiä enää oteta, ei edes lääkityltä, joka kertoisi varastohormonin määrästä, puhumattakaan T3V testiä, joka näistä on se aktiivisin hormoni,  jolla on suuri vaikutus kohon toimintoihin. Tai testiä joka kertoo onko tulehdus meneillään kilpirauhasessa.

 • ylös 27
 • alas 15
Vierailija

Minunkin olisi ksi pitänyt kuolla, kun sain thyroxinin rinnalle t3:n. Kumma kyllä, aloin elää! Pystyin jättää beetasalpaajat pois, kun thyroxinannostusta pienennettiin t3:n tullessa rinnalle. Monen monet oireet hävisivät ja aloin taas jaksaa tehdä melkein mitä vain! Olen kilpirauhasteton, en voi ymärtää, miten edes voisin pelkällä t4-hoidolla vouda hyvin. Tuottaahan terve kilpirauhanen muytakin kuin tyroksiinia. T2-vaje metaboliaan yhteydessä ym.
Tuo kirjoitus on "epälääkärin" kirjoitusta. Oisko suuri tarve päivittää tiedot ja uskoa tutkimuksia!

 • ylös 19
 • alas 9
Pullukka

Hei,hyviä juttuja paljon.Kilpirauhasen vajaatoiminta ei ole yksinkertainen juttu. Kesähelteellä sama annostus tekee ylilyötejä: liian kovaa menee mutta hössötystä enemmänkin kuin tarpeellista tekemistä. Pienempi määrä auttoi kesällä. Nyt talvena leutona pienempi annos aiheutti painon nousua,turvotusta,palelua,myöskin ylilyöntejä eli hätäilyä,sähläämistä jne. Annostelu jäi päälle,joten nyt tammikuussa lisää thyroxinpillereitä määrätty. ELI Tsh 5,14 eli yli viitearvon.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat