Monivitamiinia varmuuden vuoksi, kenelle?

Monivitamiinia varmuuden vuoksi, kenelle?

monivitamiini, urheilu, laihdutus

Monivitamiini-kivennäisainepilleri on hyvä ”vakuutus”, jos epäilee syövänsä yksipuolisesti. Siitä saa kerralla kaikki tärkeät ravintoaineet. Kenen kannattaisi mennä purkille?Lue koko juttu

Kommentit (2)

Vierailija

" Apteekeissa ja suomalaisissa verkkoapteekeissa myytävät "

Ihan vastaavia myydään ruokakaupoissa, nettikaupoissa ja luontaistuotekaupoissa.

Apteekeissa on suppein ja kallein valikoima, joten vitamiinit kannattaa ostaa muualta.

Moni suomalainen (vauvasta vaariin) kärsii tietämättään erilaisista ravinnepuutoksista. Yleisimmät ravinnepuutokset ovat kalan Omega-3 rasvahapot (EPA ja DHA), rauta, folaatti, B12-vitamiini, D-vitamiini (ruuasta on mahdotonta saada riittävästi D-vitamiinia, oli se millainen tahansa), C-vitamiini, jodi, seleeni, magnesium, sinkki ja K2-vitamiini, joka on äärimmäisen tärkeä verisuonten ja luuston hyvinvoinnille. 

Näiden puute altistaa kaikenlaisille ikäville sairauksille.

Esim. kilpirauhasen vajaatoiminta tulee jos ravinnossa on liian vähän Seleeniä, Jodia, Sinkkiä, Kuparia ja Magnesiumia sekä D-vitamiinia. Näiden hivenaineiden ja D-vitamiinin puute on yleistä suomalaisilla.

Suomalaisten jodin saanti ravinnosta on vähentynyt lähes kolmannekseen siitä, mitä se oli parhaimmillaan 1960-luvulla.

Eli ei nää sairaudet ihan taivaasta tipu. Toki on sairauksia, joihin ei voi edes ravinnolla vaikuttaa, mutta ne eivät ole lisääntyneet.

Oman jodin saantinsa voi helposti laskea Finelin ravintoainelaskurilla, joka antaa keskimääräisen saannin arvon.

http://personal.inet.fi/koti/remeli/ravinteet.htm#muutama

Veli-Jussi jalkanen

Kotieläimille syötetään paljon parempaa ruokaa kuin ihmiset syövät. Tyhjiä kalereita ei ole ollenkaan, rehu on hyvin tutkittu ja ruokintasuunnitelmat tehty. sen lisäksi lisäravinteita joissa on vitamiineja ja kivennäisiä syötetään suuria määriä ja elimet syövät niitä halukkaasti ja vapaaehtoisesti.

Ihmiset syövät suuren osan ruuastaan tyhjinä tai vähäarvoisina (tai jopa haitallisina, kuten sokeri) kaloreina ja silti sanotaan että lisäravinteista ei ole hyötyä.

Meillä Suomessakin on kehon analyyseissä osoitettu keskimäärinm liian matalat arvot monissa suojaravinteissa, jotka lisäävät sairastumista varmasti kuten D-vit, foolihappo, B12-vit, seleeni, magnesium, jodi,  boori, sinkki ja Omega-3 rasvat.

Ravinteita on vain pari-kolme tusinaa. Niistä keho haluaa valmistaa 3500 biokemiallista tärkeää ainetta päivittäin. Eikö niitä mielluummin tulisi olla ainakin tarpeeksi kuin liian vähän jos yhtään halutaan terveyttä ja elinvoimaa.
meillä väestön terveitä elivuosia on vain 58 (ilman sään. lääkit) eli 10 v vähemmän kuin Ruotsissa. Sairaanhoito maksaa 20 mrd € !! Ravitsemuksella on tärkeä osuus terveydessä ja sillä voidaan terapeuttisesti myös parantaa monia vaivoja jos on osaamista.

Mikä tämä lisäravinteita ja ravinnetiheitä ruokia vastaan suunnattu puhe on?

Kenen tarpeista se tulee?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat