Tunnista vakava selkäkipu

Tunnista vakava selkäkipu

selkäkipu, iskias, osteoporoosi, välilevytyrä

Yllättävä kipu säikäyttää: pitääkö minun lähteä lääkäriin heti vai voinko kokeilla lepoa ja särkylääkettä? Erikoislääkäri kertoo vaarallisen selkäkivun merkit.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (28)

24/7

Olen vasta 19-vuotias ja kärsinyt alaselän kivuista n. 8 vuotta. Kaikki alkoi kun olin 11v ja tipuin hevosen selästä.. viikkoa myöhemmin tippumisesta selkä oli niin kipeä etten pystynyt tekemään mitään. Sängystä nouseminen aamuisin oli mahdotonta, sillä joka kerralla yrittäessäni kyynelet alkoivat valua kipujen takia. Tänä päivänä mietin miksi ihmeessä en menny tuolloin lääkäriin!? Kivut ovat edelleen alaselässä ja en muista enää miltä edes tuntuu olla ilman näitä kipuja, sillä kipu ei hellitä edes levossa. Liikun ja teen lihaskuntoa kivuista huolimatta mikä on todella raskasta. Mieleeni on myös tullut, että voisiko tämä pitkittynyt selkäkipu johtua siitä, että molempien vanhempieni suvussa on paljon selkäsairauksia?

Vierailia2

Minulla on ollut nyt selkä kipeänä aika kauan. Estää nukkumisen ja normaalin liikunnan, ei helpotu levossa ja kipu pahenee päivä päivältä. Paikka johon selässäni koskee on kosketusarka. Mitä tehdä? Pitäisikö käydä lääkärissä tai jotain kun ei nuo särkylääkkeet auta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
erkki jokela

"tavalliset kotityöt on hyvää lääkettä " joopa joo...itellä yleensä juurikin kotityöt imurointi,lattianpesut ymym aiheuttaa kipu kohtauksii

janatuinen

Minulla on skolioosi ja minulla on sekä rintarangan että lantioranganalueella käyryys rintaranganalueella käyryys on 38 astetta ja lantioranganalueella on 30 astetta ja minulla on ollut viime elokuusta lähtien alaselkäkipu ja olen käynyt lääkärissä ja lääkäri sanoi, että kuvataan uudelleen kolme vuoden kuluttua . Kävely on hankalaa. Mitä minun pitäisi tehdä ?

Pienenä notkea balleriinaksi h...

Olen tehnyt elämässäni paljon fyysisiä ponnistuksia ja rasitusta vaativaa työtä kodin piirissä. Ammatissani oli paljon päivittäistä istumista. Olen saanut jalkavamman, missä mm. jänteiden katkeamista ei otettu vakavasti, ja siitä seurasi lopulta syvälaskimotromboosi ja vielä keuhkoembolia. Nämä ovat pientä. Nyt kun olen eläkeläinen, yritän löytää selkääni koskeviin kipuihin ratkaisua. Kipu on jomottavan, säteilevää jatkuvaa tuntemusta huonosta asennosta, ei jaksaisi seisoa eikä istua. Pakko koko ajan vaihtaa asentoa ja etsiä tukityynyjä jne. Olen valittanut lääkärille toistamiseen. Minulle tehtiin muutama vuosi sitten selkärangan röntgen, diagnoosi oli: jo nuoruudessa kehittynyt vasemmanpuoleinen skolioosi, mille ei voi tehdä mitään. Se olisi pitänyt hoitaa jo 10-vuotiaana mm. jäykistää selkä, ettei tee liian voimakkaita kiertoliikkeitä. Kuka sellaisia asioita sodan jälkeisessä terveydenhoitohenkilökunnassa osasi tehdä? Nyt ohjeena on, syö näitä särkylääkkeitä, niitä käytetään myös masennuksessa! Minä olen jo niin vanha, etten usko että asioiden korjaantuminen olisi näillä keinoilla mahdollinen. Sen olen oppinut, että katselen jälkikasvun vartaloa aivan eri silmin. Toivon, että neuvoloissa ja kouluterveydenhoidossa henkilökunta ymmärtäisi tällaisia asioita. Ja jokainen urheilusta, voimistelusta jne kiinnostunut lapsi pitäisi tutkia niin, ettei virheelliset liikeradat kostautuisi myöhemmällä iällä korjaamattomiksi.

Vierailija

Kuka osaisi kerto ratsupaikka anestesiasta lisää?

Uskoisin että oireeni eivät ole sitä, koska oireet muuttuvat jatkuvasti.

Ole siinä uskossa että jos cauda oireet tulevat, niin ne ovat pysyviä ja vain pahentuvat ajan myötä? ja kiirekin olisi hoitoon, jottei pysyviä haittoja tulisi? 

Vierailija

Tuttua. Vasen jalka puutunut, vetää vasemman puolen kireälle ja keskivartalo vinossa. Istuminen ja seisominen tekee kipeää. Saikulla Lääkäri ei tutkinut, antoi kertomukseni perusteella jotain sirdalud lääkettä ei mitään apua. Pistoksena ilmeisesti kortisonia pakaraan. Ei auttanut. Ihmettelen miksi pakaraan kun aiemmin työterveyshuollossa laittoivat selkää ja kipu helpotti välittömästi.. kyllä ärsyttää k.o vaiva. Todella kipeä ja uusiutuu 3-4krt vuoteen. Ketään ei kiinnosta kuvata josko siellä olisi koku nikamajuttu jne vaan aina jotain huuhaa lääkkeitä joilla ei kipu poistu.

Siipirikko08

Minulla on nikaman siirtymä, kivut vaan lisääntyy  eikä enään  pääse lääkärille!  Työttömän osa on, että  olet  jonossa töihin, sairaudella ei ole millään väliä.  Nyt sitten kivut on koventunut  ja lisäksi tullut  lonkkakipu, toisinaan ei pysty kävelemään!  Maailma muuttunut kovaksi, millään ei ole enään väliä!  

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat